BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
sencobih

#72451 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

fusion_ba wrote: 28/08/2020 16:45 Sta je fora s tom opa aplikacijom? Inace placam preko raiffeisen mobilnog bankarstva. Ima li neke razlike u odnosu na to? I placa li se mjesecna naknada za to.
Otprilike je isto, samo sto se sa opom moze platiti i u prodavnicama, cesto i uz neke popuste npr. na hifi petkom 10% i tako na taj fazon. Nema mjesecne naknade za sad nikakave. Ima i one rezije na klik ali za sad samo telekom, a rekose da ce uskoro moci sve pa kad bude bice i to zgodno
sagosen

#72452 Re: BHTelecom All About

Post by sagosen »

Opet isti problem. Hahaha, ovo je nevjerovatno. Aktivirao 1GB/24h/1KM u 21:11. Imao 3.16KM na računu, i nakon aktivacije ostalo mi 2.16KM. Odmah nakon aktivacije napravio screnshoot jer sam pretpostavio da će se opet isto desiti.

Image

U 22:12 na računu 1.62KM. Fali 0.54KM. U međuvremenu nije napravljen poziv, ili SMSovi.

Image

Na listingu, naplatilo nekih 277kB u 20:01, iako internet naravno nije bio korišten tada, niti uključeni mobilni podaci. A i da su bili to bi skinulo odmah, zar ne? Isto se desilo i prije 6-7 dana, također skinulo 0.54KM nakon aktivacije iste opcije, pa me gospoda sa 1444 ubijedila da sam ja upalio mobilne podatke prije nego što sam aktivirao opciju, pa je to to. :roll:

Image
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#72453 Re: BHTelecom All About

Post by Bobi »

Pa imas tu i 30 + 30 MB u 20:01 koji ti nisu naplaceni a aktivirao si u 21:11?
sagosen

#72454 Re: BHTelecom All About

Post by sagosen »

@Bobi pa pojma nemam šta je to uopšte, nisu bili ukljuceni mobilni podaci tada. Cuj potrosio 60MB prije aktivacije opcije, pa ja sam sinoc potrosio 60MB nakon aktivacije opcije sa sve Instagramom i Facebookom :-) :-)
Last edited by sagosen on 30/08/2020 14:37, edited 1 time in total.
Bobi
Forum administrator

#72455 Re: BHTelecom All About

Post by Bobi »

IkaIJ wrote: 30/08/2020 14:34 @Bobi pa pojma nemam šta je to uopšte, nisu bili ukljuceni mobilni podaci tada.
Ma sve na papir napisi cinjenice..pa kad nazoves da mozes odmah iz rukava sipat podatke :D, ovako kad nazoves oni 100 nekih karafeka izmisle :D. Mozda po UTC kod njih sat ali opet fali 10 minuta :D.
Bobi
Forum administrator

#72456 Re: BHTelecom All About

Post by Bobi »

IkaIJ wrote: 30/08/2020 14:34 @Bobi pa pojma nemam šta je to uopšte, nisu bili ukljuceni mobilni podaci tada. Cuj potrosio 60MB prije aktivacije opcije, pa ja sam sinoc potrosio 60MB nakon aktivacije opcije sa sve Instagramom i Facebookom :-) :-)
A ne znam, ista i fb se ne racunaju, ma app razne povllace podatke o update ili lokacija,svakakvo neko prkno se nakaci na net chim se aktiviraju mobilni podaci.

Iduci put snimi video clip aktivacije..j :D pa im pošalji :D.
sagosen

#72457 Re: BHTelecom All About

Post by sagosen »

Ma skinulo bih instant da su stvarno kositeni mobilni podaci, a ne tek nakon aktivacije opcije. Ma nemam vise ni zivaca ni vremena da im pisem svako malo za ovakve stvari, prebacit cu se negdje drugo isto kao sto sam se prebacio i kod njih. Ako im je ovo mozda taktika da se sto vise korisnika prebaci na postpaid, ocajna je...

Edit: A gle ovo od prosli put kad su me ubijedili da sam koristio internet prije aktivacije

Image

Ovdje ima, brat bratu 1GB potrosenih hahaha, i opet naplaceno 0.54KM, a mobilni podaci nisu bili niti ukljuceni niti ista.
Bobi
Forum administrator

#72458 Re: BHTelecom All About

Post by Bobi »

Ma da se dublje zarovi garant rade nešto nelegalno ali idu onom opcijom to je sitno nece primjetiti ili šta nam ko moze mi smo drzavna firma a na kraju nakupi se lijepa svota para :D.
Bobi
Forum administrator

#72459 Re: BHTelecom All About

Post by Bobi »

Prelistaj cjenovnik usluga ili mozda ima napisano negdje sitnim slovima da se naplacuje tih 0,54 KM :D.Kad nazoveš pitaš tetu lijepo kako je ovo moguce neka izlista i neka ti procita listing svojim očima :D, mislim ne daj se zajebavat, kazem ti ja, pripremi se i lijepo staloženo cinjenice iznosi.
bronhy

#72460 Re: BHTelecom All About

Post by bronhy »

I meni se stalno desava kada aktiviram mobilni internet, uvijek to iskoriste da mi skinu nesto novca sa racuna. I bas sada da provjerim stanje racuna i vidim da mi sa vremena na vrijeme skidaju sa racuna 0.05KM
Image
Znaci nisam ukljucivao mobilni internet niti sam mogao bas svaki dan potrositi tacno 0.05KM.
dend

#72461 Re: BHTelecom All About

Post by dend »

bronhy wrote: 30/08/2020 15:14 I meni se stalno desava kada aktiviram mobilni internet, uvijek to iskoriste da mi skinu nesto novca sa racuna. I bas sada da provjerim stanje racuna i vidim da mi sa vremena na vrijeme skidaju sa racuna 0.05KM
Image
Znaci nisam ukljucivao mobilni internet niti sam mogao bas svaki dan potrositi tacno 0.05KM.
Ovo ce prije biti da neka aplikacija u pozadini aktivira podatke kada joj trebaju.

Najveca sansa da je u pitanju lokacija pomocu 4g
dend

#72462 Re: BHTelecom All About

Post by dend »

IkaIJ wrote: 30/08/2020 14:46 Ma skinulo bih instant da su stvarno kositeni mobilni podaci, a ne tek nakon aktivacije opcije. Ma nemam vise ni zivaca ni vremena da im pisem svako malo za ovakve stvari, prebacit cu se negdje drugo isto kao sto sam se prebacio i kod njih. Ako im je ovo mozda taktika da se sto vise korisnika prebaci na postpaid, ocajna je...

Edit: A gle ovo od prosli put kad su me ubijedili da sam koristio internet prije aktivacije

Image

Ovdje ima, brat bratu 1GB potrosenih hahaha, i opet naplaceno 0.54KM, a mobilni podaci nisu bili niti ukljuceni niti ista.
Ja evo mjesecima koristim sedmicne aktivacije interneta i min+sms i nisam jos nikada vidio da mi je nesto dodatno skinuto. Bas sam sad pregledao za ovaj i prosli mjesec. Jedino mi naplati kad zaboravim da nisam aktivirao,ali to sam ja kriv.

Volio bi da ova aplikacija ima internu notifikaciju da obavjesti korisnika da istice dokup vremenski ili kolicinski jer onda ne bi zavisio od toga da primis sms notifikaciju.

Sto se tice potrosnje, kolegi se desilo da slucajno vidi na detaljnom listingu da su poslate neke sms na neke cudne brojeve, naplaceni kao 80feninga ili nesto tako. Malo po netu i skontamo jedan sms otisao za Indiju, drugi za Njemacku. U pitanju Samsung neki, po gsm stranici model namjenjen za Indiju. Jel fabricki ima nesto ili je pokupio malware nemam pojma ali danasnji mobiteli toliko toga rade ,a da korisnici blage veze nemaju i nmg vidjeti to je za ne povjerovati.

Tebi ako je svaki put dosad dodatno naplaceno cim aktiviras, prvo probaj na nekom drugom mobitelu aktivirati sa tim brojem i viditi da li ce dodatno skinuti. Odatle dalje ispituj do cega je.
hjasko

#72463 Re: BHTelecom All About

Post by hjasko »

Kako u Telekomovoj aplikaciji razdvojiti minute u okviru grupe Moj izbor odnosno pozive na besplatan broj jer
uredno broji i minute koje su upućene prema recimo 1444 ili prema broju iz Moj izbor grupe ? Koliko se sjećam
prije je se to razdvajalo, u starijim verzijama, dok sada ne ... :-? Riječ je,naravno, o pretplati ...

HJasko
sagosen

#72464 Re: BHTelecom All About

Post by sagosen »

Bobi wrote: 30/08/2020 15:00 Prelistaj cjenovnik usluga ili mozda ima napisano negdje sitnim slovima da se naplacuje tih 0,54 KM :D.Kad nazoveš pitaš tetu lijepo kako je ovo moguce neka izlista i neka ti procita listing svojim očima :D, mislim ne daj se zajebavat, kazem ti ja, pripremi se i lijepo staloženo cinjenice iznosi.
Image

Ma nista od njih, nemam zivaca za ovakve stvari. Prebaciti se na HT Eronet. Eo sad koliko sam skontao, ispada da taj saobracaj 30800 kB + 30700 kB nije u stvari nacinjen kada pise u aplikaciji (20:01) već nekada kasnije nakon što je aktivirana internet opcija, a ovaj sto je naplaćemn od 2905 kB je nacinjen kada pise u aplikaciji (20:01) :D
Bobi
Forum administrator

#72465 Re: BHTelecom All About

Post by Bobi »

IkaIJ wrote: 31/08/2020 16:47
Bobi wrote: 30/08/2020 15:00 Prelistaj cjenovnik usluga ili mozda ima napisano negdje sitnim slovima da se naplacuje tih 0,54 KM :D.Kad nazoveš pitaš tetu lijepo kako je ovo moguce neka izlista i neka ti procita listing svojim očima :D, mislim ne daj se zajebavat, kazem ti ja, pripremi se i lijepo staloženo cinjenice iznosi.
Image

Ma nista od njih, nemam zivaca za ovakve stvari. Prebaciti se na HT Eronet. Eo sad koliko sam skontao, ispada da taj saobracaj 30800 kB + 30700 kB nije u stvari nacinjen kada pise u aplikaciji (20:01) već nekada kasnije nakon što je aktivirana internet opcija, a ovaj sto je naplaćemn od 2905 kB je nacinjen kada pise u aplikaciji (20:01) :D
Mislim,lik piše nepoznanice koje nisu ni njemu jasne :mrgreen: , to je njihovo..napisu gomilu gluposti koje niko ne moze deshifrovati :D.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#72466 Re: BHTelecom All About

Post by Pitar sa Kariba »

Ama ne mozes se ravnati po aplikaciji. I pise da je samo informativnog karaktera. Koji mob koristis?
zrakomlat

#72467 Re: BHTelecom All About

Post by zrakomlat »

Preselio na sprat, hvatam signal Wi-Fi iz prizemlja ali je slab, nekad ga i nema. Ne uvodi mi se još jedan ugovor moja TV, svakako sam konto i s televizijom prikaciti se na prizemlje, kao treći stb.

Ima li u Telecomu ikakvih pojačivača Wi-Fija da uzmem uz ugovor ili da na neki drugi način to riješim.
shae_ba

#72468 Re: BHTelecom All About

Post by shae_ba »

Da li još uvijek ima podrška od BH telecoma za ove školarce u tezoj finansijskoj situaciji, po pitanju interneta i tableta, laptopa i slicno?
Imaju trojica školaraca bez interneta kuci i sa jednim oštećenim tabletom, a zive sa samohranom majkom
Da li se moze gdje aplicirat da im se malo pomogne, pošto škola uskoro počinje?
Kiki_Musampa

#72469 Re: BHTelecom All About

Post by Kiki_Musampa »

Kakve su promjene od sutra sa HBO na BHT-u?
dend

#72470 Re: BHTelecom All About

Post by dend »

shae_ba wrote: 31/08/2020 19:04 Da li još uvijek ima podrška od BH telecoma za ove školarce u tezoj finansijskoj situaciji, po pitanju interneta i tableta, laptopa i slicno?
Imaju trojica školaraca bez interneta kuci i sa jednim oštećenim tabletom, a zive sa samohranom majkom
Da li se moze gdje aplicirat da im se malo pomogne, pošto škola uskoro počinje?
Ovako, zadnja akcija bh telecoma vezana za ovu temu je bila oko Marta 2020 i tada se radilo preko škola, odnosno škole su trebale poslati podatke za djecu kojima je trebao pristup internetu i opremi.

https://www.bhtelecom.ba/vijest+M53803ba6460.html

Tu imaš kako je to izlgedalo tada. Smatram najbolje da neko kontaktira školu pa da preko škole pokuša se javiti na email adresu. Takođe istovremeno bi bilo dobro pismeni putem uz potpis škole i roditelja obratiti se regionalnoj direkciji gdje se nalaze djeca.

Kiki_Musampa wrote: 31/08/2020 20:39 Kakve su promjene od sutra sa HBO na BHT-u?
BH Telecom je osigurao korisnicima da i dalje mogu pratiti vrhunske filmove i serije na HBO i Cinemax kanalima. Osim što uz tri HBO kanala i dva Cinemax kanala korisnici mogu uživati u originalnim serijama i filmskim blockbusterima vrhunske produkcije 24 sata dnevno, i to u HD kvaliteti slike i zvuka, od 1. septembra su im omogućeni dodatno i Time Shift opcija – gledanje TV programa unazad 7 dana, te HBO OD videoteka sa više hiljada video naslova, koja sadrži najbolje svjetske filmove, čitave sezone gledanih serija, atraktivne dokumentarce, izvanredne dječije programe i mnoštvo drugih zanimljivih video sadržaja.
zrakomlat wrote: 31/08/2020 18:06 Preselio na sprat, hvatam signal Wi-Fi iz prizemlja ali je slab, nekad ga i nema. Ne uvodi mi se još jedan ugovor moja TV, svakako sam konto i s televizijom prikaciti se na prizemlje, kao treći stb.

Ima li u Telecomu ikakvih pojačivača Wi-Fija da uzmem uz ugovor ili da na neki drugi način to riješim.
Moja preporuka jer i ja ga koristim.
WIFI EXTENDER TL-WA850RE
https://www.bhtelecom.ba/index.php?id=7530
Image
Elegantno rješenje za bežičnu mrežu!

WiFi extender je tzv. pojačivač bežičnog Internet signala u objektu korisnika, što znači da se njegovim korištenjem proširuje zona pokrivenosti WiFi signalom. Korištenje WiFi extender uređaja BH Telecoma omogućeno je pretplatnicima MojaTV Net i MojaTV Full paketa.

TP-Link WA850RE obavlja svoj posao na vrlo jednostavan način. Uređaj se direktno spaja u električnu utičnicu, a nudi i mogućnost spajanja i jednog žičanog mrežnog uređaja putem Ethernet porta.

Kružne LED diode javljaju status uređaja, a pored futurističkog izgleda ima i jak intenzitet. Lagano proširite pokrivenost bežičnim putem, pritiskom dugmeta Range Extender.

LED Kontrolna funkcija uključuje Noćni način rada za miran san.
Ne veže te ugovorom, naplaćuje se 1KM mjesečno i možeš ga odmah vratiti ako ti nije dobar. U prodaji sam vidio po nekim radnjama 55.90KM
Dobra stvar je što ga podesiš i onda možeš slobodno izvaditi i prebacivati iz utičnice u utičnicu ,a nemoraš ga više podešavat.

Alternativa je preko kabla ruter spojiti:
Ako imaš na spratu STB provuci kroz isto mjesto jos jedan kabal za ruter, jer wifi kao bežičan dosta toga na njega utiče.
Ako nemaš ,a planiraš uvesti još jedan STB gore kada se bude provlačilo kablo za STB povuci jos jedan za ruter, nećeš se pokajati.
PlusSA

#72471 Re: BHTelecom All About

Post by PlusSA »

Počele evo neke glupe akcije od 1.9 :D

Dvije stoje mogu biti tvoje :lol:

Haman da se osjeti pad korisnika.
allem_77

#72472 Re: BHTelecom All About

Post by allem_77 »

Zna li neko da li ovdje ima tehničke mogućnosti za 15/1 Mbps?

Image

Tražio da mi povećaju barem za 5 Mbps, po ADSL-u. Danas ponovo nazovem 1444, da vidim šta je problem? Kaže gospođa nalog vam je zatvoren jer nema tehničke mogućnosti.
PlusSA

#72473 Re: BHTelecom All About

Post by PlusSA »

Ista stvar kao i kod mene 10/1 kaže nema tehnicke mogucnosti tj ne damo ti više :lol:

Kod odjave samo ponesem resiver 2x komada i modem?

Platim zadnji račun, ugovor je svakako istekao.
dend

#72474 Re: BHTelecom All About

Post by dend »

https://bhtelecom.ba/vijest+M5856fb63d73.html
Image

Od 1. septembra iskoristi super akcijsku ponudu MojaTV - Dvije stoje mogu biti tvoje namijenjenu svim novim i postojećim korisnicima usluge MojaTV.

Svi korisnici koji u toku akcijskog perioda potpišu ugovor sa obaveznim trajanjem ugovornog odnosa na 24 mjeseca ostvaruju pravo na sljedeće pogodnosti, bonus i popuste:

akcijsku cijenu pristupa za MojaTV uslugu u iznosu 1 KM sa PDV
+
novčani bonus koji se uplaćuje na bankovni račun korisnika u iznosu do 200 KM

ili

kupovinu uređaja iz bogate ponude BH Telecoma ili partnerske ponude uređaja na rate i uz popuste

Novčani bonus do 200 KM

Svi korisnici Moja TV usluge, koji potpišu ugovor sa obaveznim trajanjem ugovornog odnosa na 24 mjeseca dobit će bonus u iznosu do 200 KM na transakcijski račun u bilo kojoj banci u BiH.

Iznos novčanog bonusa zavisi od odabranog Moja TV paketa i od toga da li korisnik želi svoj bonus iskoristi kroz OPA uslugu, ili kroz transakcijski račun u bilo kojoj banci u BiH.

Izaberite:

Moja TV Full paket, aktivirajte OPA aplikaciju i čeka vas 200 KM na vašem bankovnom računu (u bilo kojoj banci),

Moja TV Full paket i čeka vas 180 KM na vašem bankovnom računu (u bilo kojoj banci),

Moja TV Net paket, aktivirajte OPA aplikaciju i čeka vas 150 KM na vašem računu (u bilo kojoj banci u BiH),

Moja TV Net paket i čeka vas 130 KM na vašem bankovnom računu (u bilo kojoj banci),

Moja TV Phone paket, aktivirajte OPA aplikaciju i čeka vas 70 KM na vašem računu (u bilo kojoj banci) ili

Moja TV Phone paket i čeka vas 60 KM na vašem bankovnom računu (u bilo kojoj banci).

Kupovina uređaja na rate uz popuste

Svi korisnici usluge Moja TV uz potpisivanje ugovora sa obaveznim trajanjem ugovornog odnosa na 24 mjeseca mogu odabrati mobilni telefon, laptop, TV, tablet ili bilo koji drugi uređaj iz bogate ponude uređaja BH Telecoma ili partnerske ponude uređaja.

Podnesi zahtjev za Moja TV online!

Online zahtjev za aktivaciju akcijske ponude možete podnijeti ovdje.

Akcija traje do 30.10.2020.
dend

#72475 Re: BHTelecom All About

Post by dend »

allem_77 wrote: 01/09/2020 09:53 Zna li neko da li ovdje ima tehničke mogućnosti za 15/1 Mbps?

Image

Tražio da mi povećaju barem za 5 Mbps, po ADSL-u. Danas ponovo nazovem 1444, da vidim šta je problem? Kaže gospođa nalog vam je zatvoren jer nema tehničke mogućnosti.
Tu može i VDSL.

Jel ti neki MojaTV paket? Koliko STB uredjaja ?
Locked