Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

Horcrux

#20376 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Horcrux »

...
The 51st State

#20377 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by The 51st State »

Ako je americkim demokratama spika ko ovim formskim demokratama, puse ga do balcaka u novembru, to zna samo suplju bacati i okretati glavu od konkretnih primjera, brojki i poslova.
madner

#20378 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

Jugoslavija je 1948 raskrstila sa komunizmom i prihvatila socijalizam kao pravi put ljevice. Nema potrebe da se te greske ponavljaju.
Maxxtro

#20379 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Maxxtro »

The 51st State wrote: 30/08/2020 08:38 Ako je americkim demokratama spika ko ovim formskim demokratama, puse ga do balcaka u novembru, to zna samo suplju bacati i okretati glavu od konkretnih primjera, brojki i poslova.
Svi vidimo po ovom gore da si ti jedini koji okrece glavu od brojki i cinjenica. Mislim, to je vec prakticno neophodno za nekoga ko podrzava nepismenog pavijana. Jezu se moze jedino zamjerit sto se uopce potrudio da iskopava neke brojke.
CikCikCikPogodi

#20380 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by CikCikCikPogodi »

madner wrote: 30/08/2020 11:05 Jugoslavija je 1948 raskrstila sa komunizmom i prihvatila socijalizam kao pravi put ljevice. Nema potrebe da se te greske ponavljaju.
I jedno i drugo je losa stvar za sve osim za politicare i odredene grupe.
smijesni_ste

#20381 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by smijesni_ste »

Evo opet mrtva glava, ovog puta u Portlandu, ali nema još detalja.

Biće svega do novembra izgleda :run:
CikCikCikPogodi

#20382 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

smijesni_ste wrote: 30/08/2020 13:15 Evo opet mrtva glava, ovog puta u Portlandu, ali nema još detalja.

Biće svega do novembra izgleda :run:
Isprebijali BLM Trumpov konvoj, konvoj pobego iz grada za pet minuta.
vaučer

#20383 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vaučer »

Mogu donekle razumijeti ljude koji su 2016-te podržavali i glasali za Trumpa, većinom kao glas iz protesta protiv svega što Hillary Clinton predstavlja - utabani establishment i status quo. No četiri godine kasnije, Trumpova politika je puno jasnija i smjer u kojem želi voditi SAD je jasno vidljiv. Na stranu cijela COVID situacija, u kojoj se iskreno malo koja zemlja proslavila pametnim i odmjerenim reakcijama - Trump se tokom mandata pozicionirao kao borac za daljnju deregulaciju i privatizaciju i ono malo sigurnosnih, socijalnih mjera koje postoje u SAD-u. Pokazao je da za svaki dolar koji se usmjeri prema radnicima, bar deset dolara ide u džepove bogatih kroz daljnje porezne olakšice. Pokazao se kao potpuni poricatelj problema s klimatskim promjenama, borac protiv obnovljivih izvora energije. Na vanjskopolitičkoj sceni je gradio dobre odnose samo s diktatorima i oligarsima, dok je gotovo nepopravljivo rušio odnose s Europskom Unijom, Ujedinjenim Narodima i ostalim organizacijama koje formiraju jasnu barijeru protiv Putinovog utjecaja. Ukratko - ponašao se kao političar čije je krajnji cilj pretvaranje SAD-a u dereguliranu oligarhiju na tragu Putinove Rusije - što nimalo ne čudi s obzirom na snažne veze njegovih ljudi (Manafort, Bannon) s Rusijom.

Bez da uopće ulazim u njegove laži, rasizam, šovinizam, mizoginiju i opći manjak manira, znanja, kultiviranosti a bome i vokabulara - slika SAD-a u drugom mandatu Donalda Trumpa je kristalno jasna. Zemlja bogatih gdje su radnici, farmeri i radnici u javnim ustanovama svedeni na status roblja koje se bori za opstanak dok se ubrzano nastavlja urušavanje vladavine zakona i nepovratno klizanje prema oligarhiji.

Da li je Biden neki kandidat vrijedan spomena - nije. Da li su Demokrati puni kontradikcija i licemjerja - jesu. Ali prije bi glasao za slijepu čimpanzu koja čačka prvo dupe pa zube nego za Trumpa. To jest ne za Trumpa, on po sebi nije problem, već za Republikansku stranku koja je u protekle četiri godine spalila svu tradiciju političkog diskursa, vladavine zakona i transformirala se u najobičniju sektu.
Last edited by vaučer on 30/08/2020 16:35, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#20384 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

@ vaucer, ukratko to je to :thumbup:
jeza u ledja

#20385 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

The 51st State wrote: 30/08/2020 08:38 Ako je americkim demokratama spika ko ovim formskim demokratama, puse ga do balcaka u novembru, to zna samo suplju bacati i okretati glavu od konkretnih primjera, brojki i poslova.
:lol:

Nista, sljedeci put provjeri izvore informacija prije nego postavis brojeve i nece bit problema. ;-)
muhafuca

#20386 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by muhafuca »

vaučer wrote: 30/08/2020 15:28 Mogu donekle razumijeti ljude koji su 2016-te podržavali i glasali za Trumpa, većinom kao glas iz protesta protiv svega što Hillary Clinton predstavlja - utabani establishment i status quo. No četiri godine kasnije, Trumpova politika je puno jasnija i smjer u kojem želi voditi SAD je jasno vidljiv. Na stranu cijela COVID situacija, u kojoj se iskreno malo koja zemlja proslavila pametnim i odmjerenim reakcijama - Trump se tokom mandata pozicionirao kao borac za daljnju deregulaciju i privatizaciju i ono malo sigurnosnih, socijalnih mjera koje postoje u SAD-u. Pokazao je da za svaki dolar koji se usmjeri prema radnicima, bar deset dolara ide u džepove bogatih kroz daljnje porezne olakšice. Pokazao se kao potpuni poricatelj problema s klimatskim promjenama, borac protiv obnovljivih izvora energije. Na vanjskopolitičkoj sceni je gradio dobre odnose samo s diktatorima i oligarsima, dok je gotovo nepopravljivo rušio odnose s Europskom Unijom, Ujedinjenim Narodima i ostalim organizacijama koje formiraju jasnu barijeru protiv Putinovog utjecaja. Ukratko - ponašao se kao političar čije je krajnji cilj pretvaranje SAD-a u dereguliranu oligarhiju na tragu Putinove Rusije - što nimalo ne čudi s obzirom na snažne veze njegovih ljudi (Manafort, Bannon) s Rusijom.

Bez da uopće ulazim u njegove laži, rasizam, šovinizam, mizoginiju i opći manjak manira, znanja, kultiviranosti a bome i vokabulara - slika SAD-a u drugom mandatu Donalda Trumpa je kristalno jasna. Zemlja bogatih gdje su radnici, farmeri i radnici u javnim ustanovama svedeni na status roblja koje se bori za opstanak dok se ubrzano nastavlja urušavanje vladavine zakona i nepovratno klizanje prema oligarhiji.

Da li je Biden neki kandidat vrijedan spomena - nije. Da li su Demokrati puni kontradikcija i licemjerja - jesu. Ali prije bi glasao za slijepu čimpanzu koja čačka prvo dupe pa zube nego za Trumpa. To jest ne za Trumpa, on po sebi nije problem, već za Republikansku stranku koja je u protekle četiri godine spalila svu tradiciju političkog diskursa, vladavine zakona i transformirala se u najobičniju sektu.
nije pitanje ko ce glasati za koga - vec hoce li ovi sto nisu baza nijedne stranke (independentsi) a glasaju ukoliko imaju za koga glasati i ostaju kuci tj ne glasaju ako smatraju da se nema za koga glasati.

oni traze nesto konkretnije na tanjuru od "Trump bad, I am not Trump, vote for me"

Ako ti je jasno zasto takvi nisu glasali za Hillary, trebalo bi ti biti jasno zasto isti ti nece glasati ni za Biden-a

Ako uzmes u obzir da se od 2016 kad je stranka bila u Centru (i to je upitno al hajde), stranka povukla udesno, jasno ti je da ce otpasti i dio baze koji sebe smatra ljevicom i nekako su pregrizli da glasaju za Stranku Centra zadnji put ali mnogi od njih nece pregristi da glasaju za stranku Desnog Centra.

hoce li Demokrate uspjeti to nadoknaditi sa umjerenim republikancima je pod velikim upitnikom, jer iako su na konvenciji natrpali republikanaca i pricom njima se dodvoravali, nisu dobili skok u anketama poslje konvencije, sto indicira da ce cak i umjereni republikanci ili glasati za Trumpa ili ostati kuci.

sve u svemu Biden/Kamala za sada jako lose izgleda, pravac u kojem idu je pogresan, i ako misle pobjediti nesto veoma veliko bi morali imati u rukavu i baciti pred izbore.

tako da kako sada stvari stoje Trump pobjedjuje laganini.

ovo sa demokratske strane izgleda gore nego kada su Kerry-a nominovali protiv Busha.
jeza u ledja

#20387 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Ono kad lik koji misli da Trump moze uzeti drzavu New York i koji ne zna razliku izmedju Wall Street Journal i Washington Post uzme tabiriti americki elektorat. :oops: :lol:
muhafuca

#20388 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by muhafuca »

jeza u ledja wrote: 30/08/2020 17:21 Ono kad lik koji misli da Trump moze uzeti drzavu New York i koji ne zna razliku izmedju Wall Street Journal i Washington Post uzme tabiriti americki elektorat. :oops: :lol:

Jesu legle pare?

Nesto mi nisi aktivan kao i obicno, trebalo ti je vise od minute da uskocis u odbranu Demokrata.
vaučer

#20389 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vaučer »

muhafuca wrote: 30/08/2020 17:17 nije pitanje ko ce glasati za koga - vec hoce li ovi sto nisu baza nijedne stranke (independentsi) a glasaju ukoliko imaju za koga glasati i ostaju kuci tj ne glasaju ako smatraju da se nema za koga glasati.

oni traze nesto konkretnije na tanjuru od "Trump bad, I am not Trump, vote for me"

Ako ti je jasno zasto takvi nisu glasali za Hillary, trebalo bi ti biti jasno zasto isti ti nece glasati ni za Biden-a

Ako uzmes u obzir da se od 2016 kad je stranka bila u Centru (i to je upitno al hajde), stranka povukla udesno, jasno ti je da ce otpasti i dio baze koji sebe smatra ljevicom i nekako su pregrizli da glasaju za Stranku Centra zadnji put ali mnogi od njih nece pregristi da glasaju za stranku Desnog Centra.

hoce li Demokrate uspjeti to nadoknaditi sa umjerenim republikancima je pod velikim upitnikom, jer iako su na konvenciji natrpali republikanaca i pricom njima se dodvoravali, nisu dobili skok u anketama poslje konvencije, sto indicira da ce cak i umjereni republikanci ili glasati za Trumpa ili ostati kuci.

sve u svemu Biden/Kamala za sada jako lose izgleda, pravac u kojem idu je pogresan, i ako misle pobjediti nesto veoma veliko bi morali imati u rukavu i baciti pred izbore.

tako da kako sada stvari stoje Trump pobjedjuje laganini.

ovo sa demokratske strane izgleda gore nego kada su Kerry-a nominovali protiv Busha.

Hoće neopredjeljeni glasati za Bidena ostaje da se vidi - ali za razliku od 2016-te, kad je glas za Trumpa mogao biti opravdan kao glas protiv, u ovim izborima je glas za Trumpa ili apstinencija itekako glas za vrlo jasnu i definiranu politiku koju Trump i republikaci provode. Ako tim ljudima to odgovara - samo naprijed, ali zijevati i reći 'pa ne sviđa mi se nešto naročito Biden', dok s druge strane Trump doslovno izbija štokove i skida krov s kuće koju su gradili stotinama godina - je smiješno. Ovo nisu normalni izbori, jer Trumpove metode i ciljevi nisu normalni. SAD se na ovim izborima doslovno bori za opstanak u formatu koji poznajemo, a koliko Trumpa i republikance boli kurac za zakon ćeš vidjeti kad se ubaci zadnji glas.

Moja prognoza: unutar par postotaka na bilo koju stranu i izbija civilni rat.
CikCikCikPogodi

#20390 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

muhafuca wrote: 30/08/2020 17:29
jeza u ledja wrote: 30/08/2020 17:21 Ono kad lik koji misli da Trump moze uzeti drzavu New York i koji ne zna razliku izmedju Wall Street Journal i Washington Post uzme tabiriti americki elektorat. :oops: :lol:

Jesu legle pare?

Nesto mi nisi aktivan kao i obicno, trebalo ti je vise od minute da uskocis u odbranu Demokrata.
Njemu 600 dolara mozda sedmicno, ti 150-200 mjesecno, hajde poklopi se ne znas ni osnovne stvari.
jeza u ledja

#20391 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Kakvih ba $600 mjesecno? To dobijaju ovi sto ne rade.

Hoce on da kaze da me placa centrala. Soros i to. :D Ja mu kazem da mi javi na PM, sredicemo i njemu kakav poslic, nema problema. Trenutno su otvorene pozicije u Odjelu za gej parade i sirenje LBGTQ+ ideologije i u Odjelu za podizanje revolucija protiv neposlusnih rezima. Pa eto gdje se bolje snalazi. :D
CikCikCikPogodi

#20392 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

jeza u ledja wrote: 30/08/2020 17:50 Kakvih ba $600 mjesecno? To dobijaju ovi sto ne rade.

Hoce on da kaze da me placa centrala. Soros i to. :D Ja mu kazem da mi javi na PM, sredicemo i njemu kakav poslic, nema problema. Trenutno su otvorene pozicije u Odjelu za gej parade i sirenje LBGTQ+ ideologije i u Odjelu za podizanje revolucija protiv neposlusnih rezima. Pa eto gdje se bolje snalazi. :D
Ma ja predpostavljo da si nogiran, pa da ova sirtoinja sa 300-400 maraka nesto prica. Stvarno mrzim ljude koji skrecu na pare, ja iako imam toga ne razbacujem se sa time po internetu. Ne vidim poentu u tom bockanju ako se nesto ne stvori od para.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#20393 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by corolla02 »

hocu i ja $600 federalne i $400 drzavne pa da sjedim kuci :)

a ovako ovi crveni nas istjerali iz kuca :-) vecinom
karanana

#20394 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by karanana »

ovaj mrtvi u portlandu, garant trumpovac jelde?
onako nagadjam jer ne vidim na fake news medijima oplakivanje i zaljenje za izgubljenim zivotom uzornog i divnog gradjanina ko sto su bila ona dvojica iz kenoshe.
smijesni_ste

#20395 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by smijesni_ste »

Jeste izgleda bio Trumpovac...
dale cooper

#20396 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

Later it was reported that the man had been wearing a Patriot Prayer hat bearing the logo of a local right-wing group.
https://www.theguardian.com/us-news/202 ... protesters
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#20397 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by corolla02 »

oni su duboko podjeljena zemlja, jucer danas sutra ali su civilizovani i na putu ka demokratiji; sad, hoce li stici do zeljenog cilja, ne znam, kratki su nasi zivoti da to saznamo...

ne znam jesam li postavljo ranije ali izuzetno vrijedna analiza americkog stanovnistva satkana u knjizi ovog historicara, ako neko hoce da sazna nesto povise o historiji kretanja stanovnistva US, njihovim idejama i razvoju koji je doveo do regionalnih razlika stanovnistva

CikCikCikPogodi

#20398 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

dale cooper wrote: 30/08/2020 19:55
Later it was reported that the man had been wearing a Patriot Prayer hat bearing the logo of a local right-wing group.
Opravdana samoodbrana, imali su svi oruzje i to su javno objavili na twitteru ja mislim, ovaj sto je ubijen agresivno prilazio ovom sto ga je ubio.
madner

#20399 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

CikCikCikPogodi wrote: 30/08/2020 11:44
madner wrote: 30/08/2020 11:05 Jugoslavija je 1948 raskrstila sa komunizmom i prihvatila socijalizam kao pravi put ljevice. Nema potrebe da se te greske ponavljaju.
I jedno i drugo je losa stvar za sve osim za politicare i odredene grupe.
Socijalizam je zasluzan za sve pomake zbog kojih milioni pokusavaju doci do obecane zemlje. Nije sve dobro ni u jednoj ideji ili ideologiji, no socijalizam je sasvim sigurno bio ogroman plus za covjecanstvo.
dale cooper

#20400 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

CikCikCikPogodi wrote: 30/08/2020 20:09
dale cooper wrote: 30/08/2020 19:55
Opravdana samoodbrana, imali su svi oruzje i to su javno objavili na twitteru ja mislim, ovaj sto je ubijen agresivno prilazio ovom sto ga je ubio.
Ne znam detalje, ali gore su se neki pitali da li je u pitanju Trump supporter i čini se da jeste. Bez obzira šta je u pitanju policija
treba da istraži kako je došlo do toga da neko izgubi život. Nasilje i ubijanje je nedopustivo bez obzira ko ga radi.
Post Reply