Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kamberovica polje wrote: ↑29/08/2020 00:26
Kassato je bio negdje na pola puta između sadašnjeg Bajrinog centra i pogrebnog društva Sv. Ante. Bio je i jedan pokušaj ponovnog otvaranja Kassata, tamo neđe 2009., u Aska Borića prekoputa Une, ali nije dugo opstao
tako je. bio je jos jedan pokusaj prije toga. neki koji je radio kod ćazima je otvorio kasato negdje u travnickoj. isto vrlo kratko.
bio sam u tom u aska borica, kolaci su bili isti, istog okusa, ali to vise nije bilo to. samo sam pokvario magiju iz djetinjstva.
Sto ae tice diskoteka, haman da se i prije islo u SBK kanton, od vise ljudi sam cuo za neku u Busovaci, Sunce ili tako nekako se zvala, tu se masovno islo.
Ono sto mene interesuje, Bobi bi mogao znati, koje godine je otvoren onaj prvi Art, skroz mali objekat sto je bio?
Bilo je prica o ratnom periodu, mene vise zanima kraj osmadesetih, ali u Zenici. Ima i par zanimljivih videa na yt.
Last edited by clio_dci120 on 29/08/2020 08:36, edited 1 time in total.
Evo posto Bobi ne odgovori, prva automatska praona sa cetkama u Zenici je bila u onoj auto-skoli, auto moto drustvo, kako se vec zvalo, u istoj garazi gdje se i sada rucno peru auta.
Imam ja jos jedno pitanje, koje godine je napravljen onaj parking na Smetovima i put do Spomenika?
I sve mi se cini da je nesto poslije rata onaj dom nadogradjivan, ali kao da sam negdje vidio sliku gdje je dom u cijeloj svojoj velicini napravljen jos prije rata, krajem sedmadesetih ili pocetkom osamdesetih? Ne mogu nikako sada naci sliku da vidim godinu.
clio_dci120 wrote: ↑29/08/2020 09:58
Evo posto Bobi ne odgovori, prva automatska praona sa cetkama u Zenici je bila u onoj auto-skoli, auto moto drustvo, kako se vec zvalo, u istoj garazi gdje se i sada rucno peru auta.
clio_dci120 wrote: ↑29/08/2020 09:58
Nije.
Nego? Mislim , ne kazem da nisi upravu, nego me bas interesuje.