na koji nacin zaduzuje drzavu i kako je namirila pljacku banaka u RS
Milorad Dodik ALL ABOUT
-
detroit-mercy
-
Benjo34
#80777 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Nikad njeg niko iz MZ neće maknuti jer to niko od naroda ne želi. Kad ste zadnji put vidili proteste? Očito da nam paše ovo svima, lakše je nabrat na zapad. Bilo kakvi prosvjedi kad se organizuju, svi nađu neki izgovor, kod boraca su to bili prosvjedi lažni boraca, kod protestne šetnje mirsine je SDA Mirso itd itd, vazda nešto
- Sanjarko
#80778 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Preko drzave idu IMF itd., krediti za drzavu pa dalje za entitete. A kad je bila ona afera s bankama u RS-u, CB BiH namirila gubitke s smanjivanje depozita, tako nekako ako se sjecam dobro u vezi oboje.detroit-mercy wrote: ↑27/08/2020 16:34na koji nacin zaduzuje drzavu i kako je namirila pljacku banaka u RS
- Maraschino
#80779 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Pitanje je dana u ovakvoj situaciji kada nece moci servisirati dugovanja iza kojih stoji drzava.
Ni pocesat se nece za taj problem.
On opstaje na vlasti zahvaljujuci kupovini glasova, kupovini poslanika, kupovini koalicionih partnera...a on i njegova stranka realno nema neku snagu.
On opstaje na vlasti zahvaljujuci kupovini glasova, kupovini poslanika, kupovini koalicionih partnera...a on i njegova stranka realno nema neku snagu.
-
detroit-mercy
#80780 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Postoji granica duga koja se moze uzezi, IMF ti nece dati kredit nako i nece dati samo Miletu nego se dijeli na oba entitetaSanjarko wrote: ↑27/08/2020 18:53Preko drzave idu IMF itd., krediti za drzavu pa dalje za entitete. A kad je bila ona afera s bankama u RS-u, CB BiH namirila gubitke s smanjivanje depozita, tako nekako ako se sjecam dobro u vezi oboje.detroit-mercy wrote: ↑27/08/2020 16:34na koji nacin zaduzuje drzavu i kako je namirila pljacku banaka u RS
-
detroit-mercy
#80781 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Zar se ono ne donese prvo drzavni budzet, u kome je stavka servisiranje inostranog duga pa se onda donose budzeti nizih nivoa vlastiMaraschino wrote: ↑27/08/2020 19:02 Pitanje je dana u ovakvoj situaciji kada nece moci servisirati dugovanja iza kojih stoji drzava.
- Maraschino
#80782 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
U pravu si. Od prikupljenih poreza prvo se izdvaja za ino dugovanja a ostalo se prebacuje nizim nivoima.detroit-mercy wrote: ↑27/08/2020 19:05Zar se ono ne donese prvo drzavni budzet, u kome je stavka servisiranje inostranog duga pa se onda donose budzeti nizih nivoa vlastiMaraschino wrote: ↑27/08/2020 19:02 Pitanje je dana u ovakvoj situaciji kada nece moci servisirati dugovanja iza kojih stoji drzava.
On opstaje na vlasti zahvaljujuci kupovini glasova, kupovini poslanika, kupovini koalicionih partnera...a on i njegova stranka realno nema neku snagu.![]()
Sada smo u vremenu kada je strelica skoro svima okrenuta dole. Hoce li se imati cime servisirati dugovi?
Vec se prica da trazi nekoga ko bi mu sve to reprogramirao(odlozio) dok on ne umre.
On je definitivno najveca stetocina na prostorima BiH kako za nas tako i za Srbe koje predstavlja.
Narodu dijeli mrvice a sebi i svojima oko sebe milione izvlaci iz tendera i budzeta.
- Sanjarko
#80783 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Tacno. Ali ne bi ja nikome ovdje pa i sire vjerovao kad su upitanju pare. Kako kazu mi smo sega, ali kad se pare pojave onda smo smrtno ozbiljni. Ja govorim da se slucajno neopecemo ko u proslom sr*nju.detroit-mercy wrote: ↑27/08/2020 19:04Postoji granica duga koja se moze uzezi, IMF ti nece dati kredit nako i nece dati samo Miletu nego se dijeli na oba entitetaSanjarko wrote: ↑27/08/2020 18:53Preko drzave idu IMF itd., krediti za drzavu pa dalje za entitete. A kad je bila ona afera s bankama u RS-u, CB BiH namirila gubitke s smanjivanje depozita, tako nekako ako se sjecam dobro u vezi oboje.detroit-mercy wrote: ↑27/08/2020 16:34
na koji nacin zaduzuje drzavu i kako je namirila pljacku banaka u RS. Sve banke na teritoriji BiH placaju u kasu osiguranja deposita
![]()
-
detroit-mercy
#80784 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
To je druga prica, kako se vrsi raspodjela na nivou entiteta, gdje ruku na srce ni mi nismo nista bolji jer vecinu love pojedu uhljebi na budzetu. Sad da Mile sve te kredite trpa u svoj dzep je malo ipak previse (jebote ispade da branim Mileta) ali Baja kao i pederalci koristi te kredite da zadovolji armiju glasacaMaraschino wrote: ↑27/08/2020 19:12U pravu si. Od prikupljenih poreza prvo se izdvaja za ino dugovanja a ostalo se prebacuje nizim nivoima.detroit-mercy wrote: ↑27/08/2020 19:05Zar se ono ne donese prvo drzavni budzet, u kome je stavka servisiranje inostranog duga pa se onda donose budzeti nizih nivoa vlastiMaraschino wrote: ↑27/08/2020 19:02 Pitanje je dana u ovakvoj situaciji kada nece moci servisirati dugovanja iza kojih stoji drzava.
On opstaje na vlasti zahvaljujuci kupovini glasova, kupovini poslanika, kupovini koalicionih partnera...a on i njegova stranka realno nema neku snagu.![]()
Sada smo u vremenu kada je strelica skoro svima okrenuta dole. Hoce li se imati cime servisirati dugovi?
Vec se prica da trazi nekoga ko bi mu sve to reprogramirao(odlozio) dok on ne umre.
On je definitivno najveca stetocina na prostorima BiH kako za nas tako i za Srbe koje predstavlja.
Narodu dijeli mrvice a sebi i svojima oko sebe milione izvlaci iz tendera i budzeta.
Sad, sto mi ulazimo u period gdje nam se poreska baza za punjenje budzeta sve vise samnjuje sto je mozda u PCu i vise izrazeno je drugi par opanaka.
Ono, sto hocu reci, ne vidim ni da mu koalicioni partneri ista mudrije raspolazu/upravljaju zaduzenjima, zato ne sikiriki, tonemo zajedno u govna
-
detroit-mercy
#80785 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Sreca te pa ti si u blentitetu gdje Bokir drzi kljuceve od sehare, on se ne razbacuje ko Mile pod satorima. Bokir udjeli fukari po cvaju bajramluka i to je toSanjarko wrote: ↑27/08/2020 19:18Tacno. Ali ne bi ja nikome ovdje pa i sire vjerovao kad su upitanju pare. Kako kazu mi smo sega, ali kad se pare pojave onda smo smrtno ozbiljni. Ja govorim da se slucajno neopecemo ko u proslom sr*nju.detroit-mercy wrote: ↑27/08/2020 19:04Postoji granica duga koja se moze uzezi, IMF ti nece dati kredit nako i nece dati samo Miletu nego se dijeli na oba entiteta. Sve banke na teritoriji BiH placaju u kasu osiguranja deposita
![]()
- Maraschino
#80786 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Vjerovatno da i ovi pederalci muckaju ali tamo se to otvoreno radi, izvlace pare preko tendera i budzeta.
Je li osnovana firma Prointer samo sa ciljem izvlacenja para iz entitetskih i opstinskih institucija. Sve cime se oni bave mora ici preko njih.
Prije neki dan u B.Luci pusten 16. ili 17. kruzni tok. Kum i kuma iz Integrala ne smiju stajati pa makar se na livadi nesto gradilo. Sve tendere oko auto puta ili tuzilastva i sudova ide preko njih. Uzimaju koliko hoce poslova.
Kupuje koga hoce drzavnim parama samo da bi ojacao vlast...radi sta hoce. O unistenim bankama i izvucenim milionima da ne govorima isto kao o nekretninama sirom svijeta.
Je li osnovana firma Prointer samo sa ciljem izvlacenja para iz entitetskih i opstinskih institucija. Sve cime se oni bave mora ici preko njih.
Prije neki dan u B.Luci pusten 16. ili 17. kruzni tok. Kum i kuma iz Integrala ne smiju stajati pa makar se na livadi nesto gradilo. Sve tendere oko auto puta ili tuzilastva i sudova ide preko njih. Uzimaju koliko hoce poslova.
Kupuje koga hoce drzavnim parama samo da bi ojacao vlast...radi sta hoce. O unistenim bankama i izvucenim milionima da ne govorima isto kao o nekretninama sirom svijeta.
- Sanjarko
#80787 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Znam. Hostapleri su svi. Nazalost. Samo kazem. Da nam se nedesi zajednicka nam je kasa samim tim i dug dok mora, kad nemora... Ko u proslom sr*nju.detroit-mercy wrote: ↑27/08/2020 19:23Sreca te pa ti si u blentitetu gdje Bokir drzi kljuceve od sehare, on se ne razbacuje ko Mile pod satorima. Bokir udjeli fukari po cvaju bajramluka i to je toSanjarko wrote: ↑27/08/2020 19:18Tacno. Ali ne bi ja nikome ovdje pa i sire vjerovao kad su upitanju pare. Kako kazu mi smo sega, ali kad se pare pojave onda smo smrtno ozbiljni. Ja govorim da se slucajno neopecemo ko u proslom sr*nju.detroit-mercy wrote: ↑27/08/2020 19:04
Postoji granica duga koja se moze uzezi, IMF ti nece dati kredit nako i nece dati samo Miletu nego se dijeli na oba entiteta. Sve banke na teritoriji BiH placaju u kasu osiguranja deposita
![]()
. Zna covjek upravljat parama
.
-
detroit-mercy
#80788 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
A u federaciji imas EA i HeringMaraschino wrote: ↑27/08/2020 19:28 Vjerovatno da i ovi pederalci muckaju ali tamo se to otvoreno radi, izvlace pare preko tendera i budzeta.
Da dodam, ono Malinarovo pisanje po raji, ovo od neki dan kad onaj SDAovac kaze da je firma njegova ali on nema nista sa firmom
- mayab
#80789 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
evo goveda na FTV dnevniku ....standardno jede govna, nervozan ko pas, drma desnom nogom ko da ga je struja spičila
non stop mantra , kako može Kosovo a ne može eRS
Pedi Ešdauna nazvao smradom
non stop mantra , kako može Kosovo a ne može eRS
Pedi Ešdauna nazvao smradom
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#80790 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
evo konačno trebinjski nije najgori aerodromSvi aerodromi u Bosni i Hercegovini pogođeni su koronarivusom. No, najgore je stanje na Aerodromu Mostar, koji u julu nije zabilježio niti jednog putnika niti let, prenosi BiznisInfo.
-
Guadalajara
#80791 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
JoseMujica wrote: ↑27/08/2020 19:57evo konačno trebinjski nije najgori aerodromSvi aerodromi u Bosni i Hercegovini pogođeni su koronarivusom. No, najgore je stanje na Aerodromu Mostar, koji u julu nije zabilježio niti jednog putnika niti let, prenosi BiznisInfo.![]()
![]()
![]()
-
mishic
#80792 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Obrad Kesić Dodikov lobista u SAD oglasio se da podupre šefa i ni manje ni više u svojim tlapnjama ozbiljno zaprijetio da jedna od opcija rješenja krize u BiH jeste i ratna u slučaju koje Srbija i Hrvatska nebi oklijevale da se uključe. U tom slučaju Bošnjaci, naravno, nebi imali nikakve šanse.
Razmišljajući o tom scenariju ne mogu a da se otmem utisku da bi s tim trebalo požuriti dok su još živi kreatori i izvođaći Oluje. Uvjeren sam da žal za prodanom Posavinom kod velikog broja njenih ranijih žitelja i danas budi nostalgiju koja bi bila dovoljno snažan motiv da se tamo negdje do Brčkog i Gunje ti ljudi smjeste kao svoj na svome.
Pored toga Bošnjaci poslije Franje Tuđmana sve češće ipak pronalaze zajednički interes sa zapadnim susjedima pa taj eventualni prijeteći scenario možda i nebi imao "tri strane u sukobu" nego bi interes da se Bošnjaci takođe vrate na svoje i malo bolje učvrste istoćnu granicu Bosne i Hercegovine na Drini osnažio tu želju protjeranih.
Naravno, iako se Bošnjaci nisu pokazali kao osvetoljubiv narod u slučaju tog scenarija pored bosanskog inata i želja za osvetom mogla bi se probuditi tim prije što su i nakon pokolja i genocida počinitelji nastavili sa svim mogućim provokacijama, uvredama, poniženjima, nijekanjima itd.
A koliko je moćan sam inat Bošnjaci su već pokazali jer ono opreme, naoružanja i tehnike, koliko su puškama oteli od agresorskih srpskih snaga bilo je dovoljno da ih na kraju satjeraju u Drinu da MZ nije zaustavila ARBiH pred Banjalukom, Dobojem i drgim mjestima iz kojih su srpski junaci podvijena repa već pakovali kofere. Gospodin Serwer izračuna da je to desetak dana a ja sam uvjeren da je moglo i brže.
Razmišljajući o tom scenariju ne mogu a da se otmem utisku da bi s tim trebalo požuriti dok su još živi kreatori i izvođaći Oluje. Uvjeren sam da žal za prodanom Posavinom kod velikog broja njenih ranijih žitelja i danas budi nostalgiju koja bi bila dovoljno snažan motiv da se tamo negdje do Brčkog i Gunje ti ljudi smjeste kao svoj na svome.
Pored toga Bošnjaci poslije Franje Tuđmana sve češće ipak pronalaze zajednički interes sa zapadnim susjedima pa taj eventualni prijeteći scenario možda i nebi imao "tri strane u sukobu" nego bi interes da se Bošnjaci takođe vrate na svoje i malo bolje učvrste istoćnu granicu Bosne i Hercegovine na Drini osnažio tu želju protjeranih.
Naravno, iako se Bošnjaci nisu pokazali kao osvetoljubiv narod u slučaju tog scenarija pored bosanskog inata i želja za osvetom mogla bi se probuditi tim prije što su i nakon pokolja i genocida počinitelji nastavili sa svim mogućim provokacijama, uvredama, poniženjima, nijekanjima itd.
A koliko je moćan sam inat Bošnjaci su već pokazali jer ono opreme, naoružanja i tehnike, koliko su puškama oteli od agresorskih srpskih snaga bilo je dovoljno da ih na kraju satjeraju u Drinu da MZ nije zaustavila ARBiH pred Banjalukom, Dobojem i drgim mjestima iz kojih su srpski junaci podvijena repa već pakovali kofere. Gospodin Serwer izračuna da je to desetak dana a ja sam uvjeren da je moglo i brže.
- vatrogasac
#80794 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
A jest ga zafatalo, samo da nije corona.

- Maraschino
#80795 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Vidjaj mu zastava
cudi me da nije jednu ogrnuo
cudi me da nije jednu ogrnuo
- problemnatravunu
#80796 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
bolestan lik
.
.
.
-
dragan53
#80797 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Kakav je on lik.... dijeli djeci pare na ulici i tako ideu kampanju
njegova parola je u zdrav mozak... prolazi sto posto...
https://www.avaz.com/dodik-na-ulici ... pima-foto/
https://www.avaz.com/dodik-na-ulici ... pima-foto/
- Maraschino
#80798 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
...a Federacija BiH ce traziti ukidanje brloga.DODIK GOVORIO ZA FEDERALNU TELEVIZIJU: "Ukoliko bude vođen dijalog o reformi Ustava, RS će postaviti pitanje prava naroda na samoopredjeljenje"
- problemnatravunu
#80799 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
zna on da ovce imaju kratku pamet, i stalno to koristi hahahaha jbomtersvju
- vatrogasac
#80800 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Mile kontraš. Trebaju mu u Sarajevu govoriti da ne daju vojsku na Drinu pa da vidiš kako će odmah sazvati NSRS da se svađa sa Stanivukovićem, Vukanovićem i Trivićkom kako treba vojska na Drini jer ko zna šta su stranci predložili Komšiću i Džaferoviću, a protiv njih.problemnatravunu wrote: ↑29/08/2020 08:53
zna on da ovce imaju kratku pamet, i stalno to koristi hahahaha jbomtersvju