Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#28601 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by konektovan »

doktor78 wrote: 27/08/2020 17:03
Mogy87 wrote: 27/08/2020 14:40
Evelinda wrote: 27/08/2020 14:37
Kako mislis ne testira? Kazu 82 testa pa tu je vise od pola iz Sa
Broj pozitivnih testova bi morao biti ispod 5% da se smatra da se dovoljno testira. Znaci u Sarajevu bi se moralo uraditi 960 testova od kojih su 48 pozitivnih, a 912 negativnih da mozemo reci da se dovoljno testira.
Srbiji skidam kapu na testiranju. Svaki dan po 7-8, pa čak bude i 10.000 testova dnevno.
Srbija racuna i komercijslne testove, zato su im cifre vece...
Evelinda

#28602 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Evelinda »

Odakle je 11 preminulih i zna liu se starosna dob?
splinter

#28603 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by splinter »

konektovan wrote: 27/08/2020 16:24
splinter wrote: 27/08/2020 14:42 Nažalost kod nas jeste visoka smrtnost. Ako govorimo o letalitetu ( broj umrlih od broja oboljelih ) prema zvaničnim i dostupnim podacima on iznosi 3% otprilike, što je po meni visoko. Objektivno bi bilo da je u ovom toplijim mjesecima 1,5 - 2% najviše.
Ja koliko vidim, zadnjih 10 dana imamo dnevno 10-13 smrtnih slucajeva..meni totalno zbunjujuće....podhrastovi se prazne, i ostale blnice a ljudi više umiru?!
Pa moguće da je u KS manje umrlih ali da je istovremeno veći broj u ostalim dijelovima BiH.
Sad ne znam stvarno kakvo je stanje u ostalim gradovima i koliko ljudi ima u Covid odjeljenima. Općenito jako malo informacija dolazi do javnosti.
konektovan

#28604 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by konektovan »

splinter wrote: 27/08/2020 18:17
splinter wrote: 27/08/2020 14:42 Nažalost kod nas jeste visoka smrtnost. Ako govorimo o letalitetu ( broj umrlih od broja oboljelih ) prema zvaničnim i dostupnim podacima on iznosi 3% otprilike, što je po meni visoko. Objektivno bi bilo da je u ovom toplijim mjesecima 1,5 - 2% najviše.
Ja koliko vidim, zadnjih 10 dana imamo dnevno 10-13 smrtnih slucajeva..meni totalno zbunjujuće....podhrastovi se prazne, i ostale blnice a ljudi više umiru?!
Pa moguće da je u KS manje umrlih ali da je istovremeno veći broj u ostalim dijelovima BiH.
Sad ne znam stvarno kakvo je stanje u ostalim gradovima i koliko ljudi ima u Covid odjeljenima. Općenito jako malo informacija dolazi do javnosti.
U Mostaru 30 pacijenata u bolnici....Sarajevo 44.....nije strasno,...ali vise ljudi umire.
konektovan

#28605 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by konektovan »

Evelinda wrote: 27/08/2020 18:09 Odakle je 11 preminulih i zna liu se starosna dob?
Sve mlado.....
zemomak

#28606 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zemomak »

konektovan wrote: 27/08/2020 18:37

U Mostaru 30 pacijenata u bolnici....Sarajevo 44.....nije strasno,...ali vise ljudi umire.
Omg, umiru ljudi ko i svake godine, svakog dana, čak nešto i manje ove godine...ništa zabrinjavajuće, da nema testiranja ne bi ni znali za koronu
konektovan

#28607 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by konektovan »

zemomak wrote: 27/08/2020 18:45
konektovan wrote: 27/08/2020 18:37

Omg, umiru ljudi ko i svake godine, svakog dana, čak nešto i manje ove godine...ništa zabrinjavajuće, da nema testiranja ne bi ni znali za koronu
Znam ja da umiru, vec sam pisao na tu temu. Imali smo jedan duzi period vise zarazenih, manje umrlih, sad manje zarazenih, vise umrlih....
Edin H.

#28608 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Edin H. »

costacurta wrote: 27/08/2020 17:04
Tambure wrote: 27/08/2020 15:09
costacurta wrote: 27/08/2020 14:59 11 igrača FK Željezničar je pozitivno i to se utvrdilo tek nakon UEFAinih strogih pravila.
Sad se ja pitam šta je sad sa ekipama i ljudima protiv kojih su nastupali u npr zadnja 2 kola? Mladost i Sloboda?
Šta je sa članovima njihovih porodica?
Kad je tako u "najeletnijem" rangu moš mislit kakav je haos u nižim ligama i kako tamo virus hara.
Samo jedan banalan dokaz da Nikakva kontrola kod nas ne postoji niti rješenja nema ni na vidiku. Prepušteno sve stihiji i vodi da nas nosi :roll:
za predlažem ... sve igrače FKŽ plus sve njihove kontakte, članove obitelji i familije do šestog koljena + sve njihove kontakte POTHITNO sve u izolatorij na pothrastove skopčati na respirator preventivno POTHITNO !!!1
E ovo samo Tambure moze napisati :lol:

:-)
Evelinda

#28609 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Evelinda »

konektovan wrote: 27/08/2020 18:41
Evelinda wrote: 27/08/2020 18:09 Odakle je 11 preminulih i zna liu se starosna dob?
Sve mlado.....
S obzirom da vidim da je zajebavanje preskocicu ovo ali ti komentar nije u redu
konektovan

#28610 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by konektovan »

Evelinda wrote: 27/08/2020 19:17
konektovan wrote: 27/08/2020 18:41
Sve mlado.....
S obzirom da vidim da je zajebavanje preskocicu ovo ali ti komentar nije u redu
Nema nikakvih informacija o starosti, izuzev jedne odobe iz rs-a za koju je napisano da je srednje zivotne dobi.
Opusti se, ne stresiraj se bezveze....od brojanja mrtvih nemas nikakve koristi.
P308

#28611 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by P308 »

Sarajevo - 499 aktivnih slucajeva :thumbup:
Evelinda

#28612 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Evelinda »

konektovan wrote: 27/08/2020 19:27 Nema nikakvih informacija o starosti, izuzev jedne odobe iz rs-a za koju je napisano da je srednje zivotne dobi.
Ne brojim mrtve vec aktivne slucaje u Sa i cekam da napokon broj spadne ispod 40 dnevno.Nista ne znaci ni 44 pacijenta u Podhrastovima kad je jos vise od tog broja svaki dan novozarazenih
konektovan

#28613 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by konektovan »

Evelinda wrote: 27/08/2020 20:11
konektovan wrote: 27/08/2020 19:27 Nema nikakvih informacija o starosti, izuzev jedne odobe iz rs-a za koju je napisano da je srednje zivotne dobi.
Ne brojim mrtve vec aktivne slucaje u Sa i cekam da napokon broj spadne ispod 40 dnevno.Nista ne znaci ni 44 pacijenta u Podhrastovima kad je jos vise od tog broja svaki dan novozarazenih
Bolje ti ja de ne pratiš, jer ocito ne znas pratiti. Z as li ti ds svaki dan imas vise oporavljenih od novozarazenih, i da se broj aktivnih slucajeva smanjuje????
Mogy87

#28614 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

doktor78 wrote: 27/08/2020 17:03
Mogy87 wrote: 27/08/2020 14:40
Evelinda wrote: 27/08/2020 14:37
Kako mislis ne testira? Kazu 82 testa pa tu je vise od pola iz Sa
Broj pozitivnih testova bi morao biti ispod 5% da se smatra da se dovoljno testira. Znaci u Sarajevu bi se moralo uraditi 960 testova od kojih su 48 pozitivnih, a 912 negativnih da mozemo reci da se dovoljno testira.
Srbiji skidam kapu na testiranju. Svaki dan po 7-8, pa čak bude i 10.000 testova dnevno.
Njemacka planira raditi 125.000 dnevno. Sta kazu ovi genijalci ako se ne testira nema korone. E jest i ona Merkelica budala. Samo forumase neka poslusa :D
Mi da pratimo broj testova u odnosu na broj stanovnika trebali bi testirati 27.000 dnevno
Dozer

#28615 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

Da ne pricamo o tome da svaki dan od svega drugog umre bar 10x vise ljudi u drzavi, ogromnom vecinom od srca, mozdanog ili raka.
Ali, eto, COVID je najzajebaniji...

Neko me upita, a ne stigoh odgovoriti (ne mogu sad traziti stranicama unazad) - kako je moguce da se toliko ljudi uroti oko necega poput ovoga.

Odgovor je vrlo jednostavan - 9/11.
Koliko je ljudi to pripremalo i znalo, koliko je bilo direktno ili indirektno ukljuceno znajuci ili ne sta slijedi, a koliko je na kraju izmanipulisano? Obavezno uporediti i medijsku ulogu, nacin izvjestavanja i kolicinu ispiranja mozga.

Nadam se samo da jos uvijek nema onih koji, pored svih dokaza koji su naknadno isplivali, i dalje vjeruju da ono nije bila zavjera. A rezultate, ili posljedice te zavjere gledamo i danas.
Evelinda

#28616 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Evelinda »

konektovan wrote: 27/08/2020 20:15 Bolje ti ja de ne pratiš, jer ocito ne znas pratiti. Z as li ti ds svaki dan imas vise oporavljenih od novozarazenih, i da se broj aktivnih slucajeva smanjuje????
Aktivnih danas 46 koliko je onda oporavljenih ako je tako kako kazes.Ma ok nekako mi je lakse kada cifra novozarazenih nije tolika
armin071

#28617 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by armin071 »

Dozer wrote: 27/08/2020 20:32 Da ne pricamo o tome da svaki dan od svega drugog umre bar 10x vise ljudi u drzavi, ogromnom vecinom od srca, mozdanog ili raka.
Ali, eto, COVID je najzajebaniji...

Neko me upita, a ne stigoh odgovoriti (ne mogu sad traziti stranicama unazad) - kako je moguce da se toliko ljudi uroti oko necega poput ovoga.

Odgovor je vrlo jednostavan - 9/11.
Koliko je ljudi to pripremalo i znalo, koliko je bilo direktno ili indirektno ukljuceno znajuci ili ne sta slijedi, a koliko je na kraju izmanipulisano? Obavezno uporediti i medijsku ulogu, nacin izvjestavanja i kolicinu ispiranja mozga.

Nadam se samo da jos uvijek nema onih koji, pored svih dokaza koji su naknadno isplivali, i dalje vjeruju da ono nije bila zavjera. A rezultate, ili posljedice te zavjere gledamo i danas.
I onda su inžinjeri i arhitekte danima vazili kako nema tog zakona fizike po kojem se oni neboderi mogu onako srušiti bez planiranog miniranja ali jok to su sve teoretičari zavjere nešto slično kao i danas...
Mogy87

#28618 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

@splinter evo i vizuelno ono o cemu si pricao. U evropskim zemljama smrtnost je u rangu zadnjih 5 godina u posljednja 3 mjeseca zahvaljujuci ljetu i obuzdavanju epidemije mjerama. Kod nas, kao sto si rekao, to nije slucaj, nazalost.
Vidljiv je ogroman skok smrtnosti u jeku pandemije, posebno krajem marta i u aprilu.

Image

Obuhvaćene su sljedeće zemlje: Austrija, Belgija, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Njemačka, Grčka, Mađarska, Irska Italija, Luxemburg, Malta, Nizozemska, Norveška, Portugal, Španjolska, Švedska, Švicarska i Velika Britanija.

https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2208162
konektovan

#28619 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by konektovan »

Evelinda wrote: 27/08/2020 20:41
konektovan wrote: 27/08/2020 20:15 Bolje ti ja de ne pratiš, jer ocito ne znas pratiti. Z as li ti ds svaki dan imas vise oporavljenih od novozarazenih, i da se broj aktivnih slucajeva smanjuje????
Aktivnih danas 46 koliko je onda oporavljenih ako je tako kako kazes.Ma ok nekako mi je lakse kada cifra novozarazenih nije tolika
U KS 81 oporavljeno....
Dozer

#28620 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

armin071 wrote: 27/08/2020 20:42 I onda su inžinjeri i arhitekte danima vazili kako nema tog zakona fizike po kojem se oni neboderi mogu onako srušiti bez planiranog miniranja ali jok to su sve teoretičari zavjere nešto slično kao i danas...
Da. Bilo je zaista interesantno gledati sve one pressice, pogotovo Busha kako sjedi s djecom i drzi slikovnicu naopako, a onda ocitu laznu zboonjenu facu kad mu je onaj sapnuo nesto... U roku 24h su znali ko su piloti, poimenicno (kasnije ljudi nadjeni zivi i zdravi po raznim islamskim i africkim zemljama, i dalje rade kao piloti). Mediji vistali i lozili nemilice. 48h kasnije su vec prikazivali kompletne animirane prezentacije kako i zasto su se neboderi srusili (gorivo, plamen, zastitna pjena, ovo, ono... Ko je ikad pravio onakve animacije, cak i jednostavnije, zna da nema teorije da se ono napravi za 2 dana.
Onda vriska oko Pentagona, a na zgradi nigdje traga od krila aviona, k'o da su bila od papira. Cak nikad ne prikazase ni jedan jedini dio tog aviona. Ispario u "stravicnoj eksploziji i od temperature izgaranja goriva"....
Pa Michael Moore koji je sve raskopao do detalja, ukljucujuci i izmjestanje Osamine porodice iz USA vladinim avionom, do toga da su svi "oteti" avioni bili na istoj lokaciji servisiranja mjesec ranije (remote driving, a)...

9/11 je odlican primjer kako je i te kako moguce angazovati hiljade ljudi sirom svijeta da u tajnosti nesto rade, kako mediji sve to potpiruju i odrzavaju, i na kraju kako je lako izmanipulisati miijarde ljudi.
Bloo
Globalna šefica

#28621 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bloo »

Dozer wrote: 27/08/2020 21:13
armin071 wrote: 27/08/2020 20:42 I onda su inžinjeri i arhitekte danima vazili kako nema tog zakona fizike po kojem se oni neboderi mogu onako srušiti bez planiranog miniranja ali jok to su sve teoretičari zavjere nešto slično kao i danas...
Da. Bilo je zaista interesantno gledati sve one pressice... U roku 24h su znali ko su piloti, poimenicno (kasnije ljudi nadjeni zivi i zdravi po raznim islamskim i africkim zemljama, i dalje rade kao piloti). Mediji vistali i lozili nemilice. 48h kasnije su vec prikazivali kompletne animirane prezentacije kako i zasto su se neboderi srusili (gorivo, plamen, zastitna pjena, ovo, ono... Ko je ikad pravio onakve animacije, cak i jednostavnije, zna da nema teorije da se ono napravi za 2 dana.
Onda vriska oko Pentagona, a na zgradi nigdje traga od krila aviona, k'o da su bila od papira. Cak nikad ne prikazase ni jedan jedini dio tog aviona. Ispario u "stravicnoj eksploziji i od temperature izgaranja goriva"....
Pa Michael Moore koji je sve raskopao do detalja, ukljucujuci i izmjestanje Osamine porodice iz USA vladinim avionom, do toga da su svi "oteti" avioni bili na istoj lokaciji servisiranja mjesec ranije (remote driving, a)...

9/11 je odlican primjer kako je i te kako moguce angazovati hiljade ljudi sirom svijeta da u tajnosti nesto rade, kako mediji sve to potpiruju i odrzavaju, i na kraju kako je lako izmanipulisati miijarde ljudi.
Jarane, ne znam da li da te opomenem za off topic ili da ti kazem nesto...
TEORIJE ZAVJERE - ima tema...tamo tabirite sve od slijetanja na mjesec, 9/11, da li je Genjac covjek guster itd...
Mogy87

#28622 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

@Dozer samo jedna stvar: evo da je sve onako kako kazes za taj slucaj. Kazes da su hiljade ljudi bile ukljucene. Evo neka su desetine hiljada.
Procjena je da u svijetu ima 10 miliona ljekara. Znaci tvrdis da se cca 9 miliona ljudi urotilo da proda pricu o koroni. Znaci samo je toliko ljekara. Ostalog medicinskog osoblja je daleko vise. I da se razumijemo to nisu ekonomisti, vojni stratezi, prodavaci oruzja i ko vec mislis da je bio ukljucen u prvi slucaj. To su ljudi kojima je medicina poziv. Kao i u svakom poslu ima onih koji ga otaljavaju. Ali ima i jako veliki broj onih kojima je zaista poziv.
Plus vlade gotovo svih drzava na svijetu. I bas se interesi svih drzava poklopili pa se svi urotili protiv "malog covjeka".
Dozer

#28623 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

:|
Mogy87 wrote: 27/08/2020 21:20 @Dozer samo jedna stvar: evo da je sve onako kako kazes za taj slucaj. Kazes da su hiljade ljudi bile ukljucene. Evo neka su desetine hiljada.
Procjena je da u svijetu ima 10 miliona ljekara. Znaci tvrdis da se cca 9 miliona ljudi urotilo da proda pricu o koroni. Znaci samo je toliko ljekara. Ostalog medicinskog osoblja je daleko vise. I da se razumijemo to nisu ekonomisti, vojni stratezi, prodavaci oruzja i ko vec mislis da je bio ukljucen u prvi slucaj. To su ljudi kojima je medicina poziv. Kao i u svakom poslu ima onih koji ga otaljavaju. Ali ima i jako veliki broj onih kojima je zaista poziv.
Evo da ti odgovorim, i prekidam na ovu temu ovdje.
Ne, nisu se urotili i ja ne tvrdim ni priblizno nesto takvo. Pogledaj gornji primjer koji je odavno raskrinkan jos jednom i pokusaj shvatiti sta tu pise.
I ljekari se, kao i 99% svih ostalih ljudi, vode onime sta kazu autoriteti. Autoriteti mogu biti vlast, ili bilo koja visa instanca po vertikalnoj hijerarhiji u bilo cemu. Ako ti autoriteti imaju na raspolaganju odgovarajuce resurse - vlast, moc, novac, i na kraju i medije - oni mogu danas raditi bukvalno sta im padne na pamet. Od mikro, pa do globalnog nivoa, jer imaju sve potrebne resurse za manipulaciju, vrsenje pritisaka i diskreditaciju neistomisljenika.

Jos jednom - virus je tu, postoji, odnosi zivote, i treba se sacuvati koliko god je to moguce. Ovo ponavljam po ko zna koji put, cisto da mi se ne pocne spocitavati kako tvrdim nesto suprotno.
Ali, cini mi se da je sve vise ljudi, pogotovo medju medicinarima, koji i te kako sumnjaju da je sve ovo prirodno i da iza ovoga stoji jos nesto.

Edit: I ne, nisu bas sve vlade. Mnoge su radile kontra, cak potpuno odbijale sve, a jedan od predsjednika jedne africke drzave (zaboravih koje, ali bilo je to davno nekad na temi, ovoj ili onoj), cak je ismijao WHO tako sto je uzeo 50 uzoraka i dao na analizu. Cini mi se da ih je preko pola bilo pozitivno. I sve bi bilo OK da vise od pola uzoraka nisu bili ljudski. Covjek je uzeo uzorke brisa i raznih zivotinja, ali i biljaka, i samo im dao ljudska imena. Rezultati PCR testova su bili porazni kada su bili okoncani. I biljke i zivotinje i ljudi su imali koronu.
https://www.aljazeera.com/news/2020/05/ ... 00809.html

Toliko od mene na ovu temu.
Last edited by Dozer on 27/08/2020 21:42, edited 3 times in total.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#28624 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by malakh »

koliko sam skontao naši testiraju samo osobe kod kojih se pojave simptomi, sve ostalo, a što podrazumijeva i bliske kontakte, se šalje u izolaciju od 7 dana u svakodnevno obavještavanje obiteljskog ljekara.

zato i ima malo testiranih.
-Chesterfield-

#28625 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by -Chesterfield- »

Mogy87 wrote: 27/08/2020 21:20 @Dozer samo jedna stvar: evo da je sve onako kako kazes za taj slucaj. Kazes da su hiljade ljudi bile ukljucene. Evo neka su desetine hiljada.
Plus vlade gotovo svih drzava na svijetu. I bas se interesi svih drzava poklopili pa se svi urotili protiv "malog covjeka".
Od tih 10 miliona, koliko je virologa?

Oni trebaju dati odgovor, ali izgleda da je stanje među njima slično kao i na ovoj temi. :D

https://www.google.com/amp/s/www.slobod ... 46630.html
Locked