Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
winpin

#17126 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by winpin »

SanskiBiser wrote: 26/08/2020 18:12 Buraz danas isao u Cazin poslom sad se vraca kuci pa se javio na viber, oba puta isao providurisati do Otoke posto dok ocima ne vidis ne vjerujes nikome vise :roll: , migranta kad je isao prvi put nije bilo nigjde onih sto su blokirali put par dana kod Otoke a sad kad se vracao oko 50ak vidio idu prugom za Bihac vjerovatno, usli su iz RS a policija ih pusta, policija okrenuta ledja prema njima ignorisu ih.
Hajd ne zezaj da je zato isao do Otoke! Da nije isao "Kod Seje" na jagnjetinu? :D
SanskiBiser

#17127 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by SanskiBiser »

winpin wrote: 26/08/2020 20:49
SanskiBiser wrote: 26/08/2020 18:12 Buraz danas isao u Cazin poslom sad se vraca kuci pa se javio na viber, oba puta isao providurisati do Otoke posto dok ocima ne vidis ne vjerujes nikome vise :roll: , migranta kad je isao prvi put nije bilo nigjde onih sto su blokirali put par dana kod Otoke a sad kad se vracao oko 50ak vidio idu prugom za Bihac vjerovatno, usli su iz RS a policija ih pusta, policija okrenuta ledja prema njima ignorisu ih.
Hajd ne zezaj da je zato isao do Otoke! Da nije isao "Kod Seje" na jagnjetinu? :D
Nije isao ja ga zamolio da provjeri sta se desava kod Otoke...

Image

Nije ozenjen a vrijeme mu, samo "Mahune" ganja kakva jagnjetina moj ti druge njega brige muce. :D
biscanka2

#17128 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by biscanka2 »

Ovima, da bi zakljucili da treba granicu osigurati, trebale tri godine. :cry:
https://www.biscani.net/ostvarile-se-cr ... -kroz-bih/
biscanka2

#17129 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by biscanka2 »

winpin wrote: 26/08/2020 18:42 Ovo Turkovic vraca one sto im istekla viza ili :?:
Prvi migranti avionom napustili Bosnu i Hercegovinu: “Sretni smo, vraćamo se kući!”

Mouhameda smo jučer sreli u centru Ušivak u Hadžićima, gdje je osoblje IOM-a njemu i još četvorici njegovih sunarodnjaka davalo posljednje upute za povratak kući. Nakon ispunjavanja formalnosti, podjele maski, dezinfekcijskih sredstava…ova grupa od pet migranata uputila se put sarajevskog aerodroma, odakle su P0LETJELI za Istanbul, u kojem presjedaju za konačnu destinaciju – Islamabad.

https://islamskaomladina.com/prvi-migra ... -e6k5RYtGI
Ovo bi trabalo na arapski prevesti i u vidu letka,kad inzinjeri ocnu vaziti da su gladni,da nema kuca ili kad prodaju maramice, samo im taj letak u ruku uvaliti i sretan put pozeliti.
Maraschino

#17130 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Maraschino »

biscanka2 wrote: 26/08/2020 21:47 Ovima, da bi zakljucili da treba granicu osigurati, trebale tri godine. :cry:
https://www.biscani.net/ostvarile-se-cr ... -kroz-bih/
Kada su pitali onog pomocnika ministra kako bi rjesavao migrantsku krizu on im odgovorio(parafraziram), ''istocnu granicu zatvoriti a ove pogurati na zapad''. Svi mu se smijali.

Tako i Ujic otkrio toplu vodu, treba zatvoriti istocnu granicu. Nije li on sa Scepanom pravio spiskove za deportaciju? Upravo su ti koji su na spisku duboko u EU. Cirkulacija radi svoje ali radi novih priliva treba istocnu granicu zatvoriti.
belfy

#17131 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by belfy »

emirolini wrote: 25/08/2020 23:43
Maraschino wrote: 25/08/2020 22:13
emirolini wrote: 25/08/2020 21:51

Trpim jer mi moj sugrađanin Mujo, Vladimir, Ivan u Bihaću, Velikoj Kladuši, Krupi, Cazinu, imaju problema u slobodi kretanja u svom sopstvenom gradu. Imam problem jer mi Alma, Marija, Ivana ne smiju da izađu da prošetaju u park bez hladnog odbrambenog oružja.

Trpim i ove nase ljude, koji hodaju bez maski po gradovima, kaficima - nepismene idiote koji u vecini slucajeva - kao ti, brane ove migrante, nemojte, oni su napaceni, oni dolaze iz daleka... zedni, umorni ... ma goni ih u pm, jebe mi se da li su zedni ili umorni, samo me zanimaju nasi sugrađani da li su sigurni.

Hajmo prvo, idiot ti je tata koji te napravio a kao drugo, ti od sekiracije za Ivanom, mujom Almom i Marijom ne mozes spavati.
Spavas li mirno zato sto Dodik Bosnjake naziva Muslimanima, ne prizna im jezi, spavas li mirno sto Srbi nisu konstutivni u kantonima pod HDZ vlascu, spavas li mirno zato sto Bosnjaci biraju clana predsjednistva iz reda hrvatskog naroda...ma boli tebe briga za sve ovo isto kao i za migrante ali kad svi grakcu da i ja gracem.
Sjedim prije neki dan u dvoristu ispred kuce i prodje grupa od 20-30 migranata. Samo su prosli i nista vise.

Jedine probleme koje mogu da shvatim to su oni iz Krajine a sve ovo ''aj kuku pomagaj migranti, maramice, marka...''

...i u zadnje vrijeme nema ih ispred Binga pa ne znam kako vam mogu smetati.
Kakvo je to ponasanje? Da li si ti odrasli covjek ili neki drpalac iz osnovne skole? Roditelje u diskusiju uvodis? Neces sa mnom tako - mozes tako svom puncu samo.

Citaj gore sta pise, kao ti sto brane ove migrante. Osim ukoliko i ti ne nosis masku po javnim mjestima - u tom slucaju si stvarno glup.
sada to pise kad je opet otisao, a evo ga samo ono malo vremena dok je bio u BiH na odmoru:
Maraschino wrote: 10/08/2020 22:33

Prije dva dana u centru Tuzle(kod Kapije) zapinje mi za oko situacija, izlazi nas momak(ne znam ni ko je ni sta je ali po faci vidim da je lokalac), za njim ubrzanim korakom ide migrant pa ga sustize. Nesto mu govori na na engleskom ali nisam razumio iako sam dva metra od njih bio. Ovaj nas mu govori da drzi distancu a ovaj mu se unio u lice. Namjerno sam to posmatrao iako su obojica to primjetili jer nisu bili od mene mnogo udaljeni. Kada se okrenuo ovaj migrant ja takav pogled u zivotu nisam vidi. Posto je mrsav pa jos istetoviram sa zakrvavljenim ocima meni je vise licio na zombija nego na covjeka.
Samo sam ih pogledima ispratio, lokalca u drugi lokal a zombija u lokal iz kojega su oba izasla. Nisam saznao prirodu nesporazuma ali se vidi da zombi ne preza ni od cega.
U takvim situacijama je uvijek bolje da prvi reagujes nego da se raspravljas. Njemu je ubiti kao dobar dan nakon pakla do BiH a zatvor ce mu doci kao hotel.
winpin

#17132 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by winpin »

Nesto se desava u okolici Bihaca. Veliki broj gradjana potvrdjuje da hitna pomoc i veliki broj policijskih auta je na putu za kamp Lipa!

:shock: :shock: :shock:
150 migranata na Lipi napali policiju, otišle su interventne jedinice, zadnje informacije.
Last edited by winpin on 26/08/2020 23:50, edited 1 time in total.
Maraschino

#17133 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Maraschino »

belfy wrote: 26/08/2020 22:56
emirolini wrote: 25/08/2020 23:43
Maraschino wrote: 25/08/2020 22:13

Hajmo prvo, idiot ti je tata koji te napravio a kao drugo, ti od sekiracije za Ivanom, mujom Almom i Marijom ne mozes spavati.
Spavas li mirno zato sto Dodik Bosnjake naziva Muslimanima, ne prizna im jezi, spavas li mirno sto Srbi nisu konstutivni u kantonima pod HDZ vlascu, spavas li mirno zato sto Bosnjaci biraju clana predsjednistva iz reda hrvatskog naroda...ma boli tebe briga za sve ovo isto kao i za migrante ali kad svi grakcu da i ja gracem.
Sjedim prije neki dan u dvoristu ispred kuce i prodje grupa od 20-30 migranata. Samo su prosli i nista vise.

Jedine probleme koje mogu da shvatim to su oni iz Krajine a sve ovo ''aj kuku pomagaj migranti, maramice, marka...''

...i u zadnje vrijeme nema ih ispred Binga pa ne znam kako vam mogu smetati.
Kakvo je to ponasanje? Da li si ti odrasli covjek ili neki drpalac iz osnovne skole? Roditelje u diskusiju uvodis? Neces sa mnom tako - mozes tako svom puncu samo.

Citaj gore sta pise, kao ti sto brane ove migrante. Osim ukoliko i ti ne nosis masku po javnim mjestima - u tom slucaju si stvarno glup.
sada to pise kad je opet otisao, a evo ga samo ono malo vremena dok je bio u BiH na odmoru:
Maraschino wrote: 10/08/2020 22:33

Prije dva dana u centru Tuzle(kod Kapije) zapinje mi za oko situacija, izlazi nas momak(ne znam ni ko je ni sta je ali po faci vidim da je lokalac), za njim ubrzanim korakom ide migrant pa ga sustize. Nesto mu govori na na engleskom ali nisam razumio iako sam dva metra od njih bio. Ovaj nas mu govori da drzi distancu a ovaj mu se unio u lice. Namjerno sam to posmatrao iako su obojica to primjetili jer nisu bili od mene mnogo udaljeni. Kada se okrenuo ovaj migrant ja takav pogled u zivotu nisam vidi. Posto je mrsav pa jos istetoviram sa zakrvavljenim ocima meni je vise licio na zombija nego na covjeka.
Samo sam ih pogledima ispratio, lokalca u drugi lokal a zombija u lokal iz kojega su oba izasla. Nisam saznao prirodu nesporazuma ali se vidi da zombi ne preza ni od cega.
U takvim situacijama je uvijek bolje da prvi reagujes nego da se raspravljas. Njemu je ubiti kao dobar dan nakon pakla do BiH a zatvor ce mu doci kao hotel.
Da i...?
Trebam nesto tebe pitati, neku saglasnost da dobijem ili...
belfy

#17134 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by belfy »

meni ne treba nista. meni je sve jasno... dogovori se ti sam sa sobom...
ovajonaj

#17135 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by ovajonaj »

nadam se samo da niko od policajaca nije povrijedjen... inace ce bolnica veceras biti puna migranata... nekoliko policijskih kombija je otislo prema lipi nesto se ozbiljno gore desava..
mirsek

#17136 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by mirsek »

ovajonaj wrote: 26/08/2020 23:04 nadam se samo da niko od policajaca nije povrijedjen... inace ce bolnica veceras biti puna migranata... nekoliko policijskih kombija je otislo prema lipi nesto se ozbiljno gore desava..
Gdje to pratite, dajte linkove.
SanskiBiser

#17137 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by SanskiBiser »

mirsek wrote: 26/08/2020 23:06
ovajonaj wrote: 26/08/2020 23:04 nadam se samo da niko od policajaca nije povrijedjen... inace ce bolnica veceras biti puna migranata... nekoliko policijskih kombija je otislo prema lipi nesto se ozbiljno gore desava..
Haos u kampu Lipa: Migranti kamenjem gađali policiju, specijalci izašli na teren, čuli se i pucnji

Na teren su upućene brojne policijske patrole kao i specijalna jedinica MUP-a USK
https://avaz.ba/vijesti/bih/590934/haos ... e-i-pucnji
winpin

#17138 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by winpin »

Image
ovajonaj

#17139 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by ovajonaj »

mirsek wrote: 26/08/2020 23:06
na biscani.net ima forum ali najvise informacija ima u fb grupi "Stop invaziji migranata!! Udruženje građana Bihaća"
Ja nisam blizu lipe pa nemam informacije iz prve ruke , manje od 1 km zracne linije sam od kampa bira ali se tu za sada ne cuje nista...
escobar__

#17142 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by escobar__ »

Mamu im jebem i Pakistan, Alžir i koji već qrac od države
winpin

#17143 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by winpin »

Gdje su pare? :D

Gdje su pare? SDA iskoristila milione eura za rješavanje migrantske krize

“Kada su dužnosnici RS zauzeli stav da neće kampove i nelegalne migrante na svojoj teritoriji kao ni novac od EU da bi ih zadržali u BiH, istovremeno je SDA sve to prihvatila i do danas naplatila desetine miljuna eura od kojih su najmanje koristi imali upravo migranti i lokalne zajednice koje najviše podnose teret migrantske krize”, naglasio je Lukač.

Najbolji primjer za to su, dodao je on, Bihać i Velika Kladuša koji se sami mjesecima bore s migrantima koji su ih bukvalno okupirali, a građani ne vide nikakvu korist od milijuna eura koji su uloženi u njihovu sigurnost i kontrolu nelegalnih migracija na teritoriji BiH.

https://freshpress.info/vijesti/gdje-su ... J_HKpqCfI4
tap3ah75

#17144 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by tap3ah75 »

escobar__ wrote: 26/08/2020 23:34 Mamu im jebem i Pakistan, Alžir i koji već qrac od države
Do nas je koliko i do njih.

Merhametli glupi Bošnjo svakodnevno daje za maramice par markica.
neko_sa_strane

#17145 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by neko_sa_strane »

winpin wrote: 26/08/2020 23:46 Gdje su pare? :D

“Kada su dužnosnici RS zauzeli stav da neće kampove i nelegalne migrante na svojoj teritoriji kao ni novac od EU da bi ih zadržali u BiH, istovremeno je SDA sve to prihvatila i do danas naplatila desetine miljuna eura od kojih su najmanje koristi imali upravo migranti i lokalne zajednice koje najviše podnose teret migrantske krize”, naglasio je Lukač.

Najbolji primjer za to su, dodao je on, Bihać i Velika Kladuša koji se sami mjesecima bore s migrantima koji su ih bukvalno okupirali, a građani ne vide nikakvu korist od milijuna eura koji su uloženi u njihovu sigurnost i kontrolu nelegalnih migracija na teritoriji BiH.

Šta kažu ne prima stranka novac. Naravno da je primila zato i podržava invaziju.
biscanka2

#17146 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by biscanka2 »

Srna i Lukac mogu tebe i takve poput tebe prosvjetljivati :run:
neko_sa_strane

#17147 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by neko_sa_strane »

Naslovnica wrote: 26/08/2020 19:50 Maloprije priča kasirka kasirki u velikom Mercatoru na Dobrinji... kaže eno opet onaj donio sitniš. Sakupe po 400KM sitniša i donesu na kasu. Kaže da je danas dolazio 2 puta da ukrupni pare
:lol: :lol: :lol:
Bravo glupani!
Glupi i naivni Bošnjo!
winpin

#17148 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by winpin »

biscanka2 wrote: 27/08/2020 00:09

Srna i Lukac mogu tebe i takve poput tebe prosvjetljivati :run:
Drzi se ti: "Narod zna" :izet:
Image
Last edited by winpin on 27/08/2020 00:22, edited 1 time in total.
Johnny_x

#17149 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Johnny_x »

winpin wrote: 26/08/2020 23:08

Image
Kako sam ja mogao cuti do sukoba je doslo sto su marokanski turisti rekli da je bolja knjiga Tvrdjava, a pakinstanski su zauzeli stav da je Dervis i smrt bolja knjiga. Doslo je do velike rasprave u kojoj nije se nazirao kraj i morali su to rijesiti na stari nacin.
Maraschino

#17150 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Maraschino »

To onaj ratni zlocinac?
Locked