Ustvari, po mom misljenju, vrlo dobar potez. I sam Trump zna da nema podrsku od mainstream Republikanaca u DC-u, tako da je vjerovatno odlucio da ukljuci obicne gradjane u svoju predizbornu kampanju, kako bi pokazao da je zastupnik istih, a ne DC establismenta.
USA - Izbori za predsjednika 2020
-
domi
#2651 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
-
domi
#2652 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
jeza u ledja wrote: ↑26/08/2020 15:58Mislim da je posjetilac Hootersa savrsen primjer kompleksasa koji se boje velicine svoje cune, a kamo li neceg drugog.domi wrote: ↑26/08/2020 15:55Vjerovatno se druzis sa kompleksasima, koji se boje svoje sjene...jeza u ledja wrote: ↑26/08/2020 15:49
Zivim u Americi dvije decenije. Ne sjecam se da je iko ikad izustio rijeci "hajmo u Hooters".
Starbucks nije restoran, i tamo idem samo ako putujem, a treba mi kafa.
Inace nisam bio u restoranu od marta.
Sas rec da jedes samo uz klavir i Sopena....![]()
![]()
PS: Preferiram Dvorzaka, al dobro.![]()
Kakve veze velicina kite ima sa Hooters?
To si ti pogrijesila, mislila si vjerovatno na one sto imaju monster pickups!
Al', nije ni cudo sto se se zbunila....imajuci u vidu klavir, Sopena i tako to....
Ipak si ti klasa vise....
- jeza u ledja
#2653 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Ovaj par su ljudi koji zive u privatnoj ulici u visemilionskim kucama. Malo su se prepali i komicno je ali hajd, ne krivim ih.
No dovoditi ovakve ljude, super bogate, sa ruzicastom polo majicom i ovim slackers pantalonama da pricaju na konvenciji, je tako dobar primjer privileged establishment country club Republikanske partije. Prosto fascinira sto se sa istim ovim ljudima kaci bijela radnicka klasa koja nema nikakvih poveznica s njima.
Ono kao mi smo protiv elita, ali nam partiju vodi multimilioner, njegova ljigava djeca, njihovi muzevi i djevojke, i cijeli niz country club bogatuna.
- jeza u ledja
#2654 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Evo - odlican primjer. Nisam ni stigao napisati post.
Znaci domi iz Hootersa misli da su ovo "obicni gradjani" u borbi protiv "DNC establishmenta". I sad takva se prica prodaje glasacu Trumpa.
Ovo je kuca u kojoj "obicni gradjani" zive:
Da nije tragicno bilo bi smijesno.
- AleksoMKD
#2655 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Sto kaze kolega Jez, ovo dvoje su milioneri. Pametnije da je doveo nekog vlasnika malog ducana sto je spaljen u protestima.jeza u ledja wrote: ↑26/08/2020 16:07 Ovaj par su ljudi koji zive u privatnoj ulici u visemilionskim kucama. Malo su se prepali i komicno je ali hajd, ne krivim ih.
No dovoditi ovakve ljude, super bogate, sa ruzicastom polo majicom i ovim slackers pantalonama da pricaju na konvenciji, je tako dobar primjer privileged establishment country club Republikanske partije. Prosto fascinira sto se sa istim ovim ljudima kaci bijela radnicka klasa koja nema nikakvih poveznica s njima.
Ono kao mi smo protiv elita, ali nam partiju vodi multimilioner, njegova ljigava djeca, njihovi muzevi i djevojke, i cijeli niz country club bogatuna.
-
domi
#2656 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Ma da....eto Demokrate su sve sama bijeda....niko za cigara nema....jeza u ledja wrote: ↑26/08/2020 16:07Ovaj par su ljudi koji zive u privatnoj ulici u visemilionskim kucama. Malo su se prepali i komicno je ali hajd, ne krivim ih.
Ko je pricao na konvenciji Dem partije?
BIll Clinton?
Pelosi?
Michelle Obama?
Bakir Obama?
John Kerry?
H Klinton?
Koja je razlika izmedju njih i onog para?
Onaj par je svoje milione zaradio radeci i boreci se, ovi dole nabrojani su ih zaradili na racun obicnih gradjana koje "predstavljaju" i po 50 godina u DC-u.
Cuj, kao malo se prepali?
Sta bi ti uradila da ti zalupaju na vrata?
- jeza u ledja
#2657 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Ne znam, ti nam ispricaj.domi wrote: ↑26/08/2020 16:06jeza u ledja wrote: ↑26/08/2020 15:58Mislim da je posjetilac Hootersa savrsen primjer kompleksasa koji se boje velicine svoje cune, a kamo li neceg drugog.
Kakve veze velicina kite ima sa Hooters?![]()
Al', nije ni cudo sto se se zbunila....imajuci u vidu klavir, Sopena i tako to....![]()
Ipak si ti klasa vise....![]()
Sta si to sad presao na zensko lice?
Znas kakvi muskarci se tako obracaju drugim muskarcima?
- ultima_palabra
#2658 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Ko je sad ovaj padobranac?
- jeza u ledja
#2659 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Bill Clinton je odrastao siromasan. Barack Obama odrastao sa mamom koja je bila na food stamps. Michelle Obama isto nije odrasla u bogatstvu.domi wrote: ↑26/08/2020 16:15Ma da....eto Demokrate su sve sama bijeda....niko za cigara nema....jeza u ledja wrote: ↑26/08/2020 16:07Ovaj par su ljudi koji zive u privatnoj ulici u visemilionskim kucama. Malo su se prepali i komicno je ali hajd, ne krivim ih.
Ko je pricao na konvenciji Dem partije?
BIll Clinton?
Pelosi?
Michelle Obama?
Bakir Obama?
John Kerry?
H Klinton?
Koja je razlika izmedju njih i onog para?
Onaj par je svoje milione zaradio radeci i boreci se, ovi dole nabrojani su ih zaradili na racun obicnih gradjana koje "predstavljaju" i po 50 godina u DC-u.
Cuj, kao malo se prepali?
Sta bi ti uradila da ti zalupaju na vrata?
Predsjednik prije toga isto odrastao u siromastvu (Carter). LBJ isto tako odrastao na selu. Zadnji Demokratski predsjednik koji je odrastao u bogatstvu je bio JFK.
Pogledaj jos jednom kucu ovog para iz St. Louisa pa potrazi kuci Obama iz Chicaga, od prije nego je postao predsjednik, pa poredi.
Hillary i Pelosi su odrasle relativno privilegovane, ali ni blizu bogastva u kakvom je odrastao Trump.
Jedino je koliko znam Kerry bio iz bogate porodice.
Naravno, s obzirom kako si nabacao imena, sumnjam da je tebi ista od toga poznato. I sumnjam uopste da mozes pojmiti razliku izmedju upper-middle class i filthy rich.
-
domi
#2660 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
O, pa ti si musko.....sta cu kad se ponasas ko zensko.jeza u ledja wrote: ↑26/08/2020 16:17Ne znam, ti nam ispricaj.domi wrote: ↑26/08/2020 16:06jeza u ledja wrote: ↑26/08/2020 15:58
Mislim da je posjetilac Hootersa savrsen primjer kompleksasa koji se boje velicine svoje cune, a kamo li neceg drugog.
Kakve veze velicina kite ima sa Hooters?![]()
Al', nije ni cudo sto se se zbunila....imajuci u vidu klavir, Sopena i tako to....![]()
Ipak si ti klasa vise....![]()
![]()
Znas kakvi muskarci se tako obracaju drugim muskarcima?![]()
A znas kakvi se muskarci ponasaju ko zene......
- ultima_palabra
- Point.
#2662 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Sa kolikim mentalnim kapacitetom barataju simpatizeri Trumpa govori i podatak da misle da je rođeni bogataš, koji je naslijedio bogatstvo od svog taje i koji se čitav život druži u društvu bogatih sa privilegijama, Wall Street uhljupima i koji u životu nije digao ništa teže od zlatne kašike, zastupnik običnih građana. Koliko su samo razdvojeni od stvarnog svijeta i logike da progutaju tu priču.
-
domi
#2663 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Prije svega, velicina kuce ne odrazava stvarno stanje bogatstva.jeza u ledja wrote: ↑26/08/2020 16:26
Pogledaj jos jednom kucu ovog para iz St. Louisa pa potrazi kuci Obama iz Chicaga, od prije nego je postao predsjednik, pa poredi.
Neki ljudi mogu da kupe kucu od 500K, ali zive u kuci od 200K, a neki ljudi ne mogu sebi priustiti kucu ni od 100K, ali zive u kuci od 300K.
To je stvar licnog ukusa.
Ovaj par iz St. Luisa je radio i zaradio svojim vlastitim znojem tu kucu, vjerovatno bez icije pomoci, zastupajuci svoje klijente i naplacivajuci svoje usluge, zauzvrat je tim istim klijentima osiguravao naplatu i novcanu dobit.
Dok su ove pobrojane Demokrate svoja bogatstva stekla sa ledja obicnih gradjana, "zastupajuci " ih u DC-u i po 50 godina, a ne cinivsi nista zauzvrat za te iste gradjane.
I sama si, izivi SAM
- jeza u ledja
#2664 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Ne znam al mescini da bi ti mogao znati.domi wrote: ↑26/08/2020 16:32O, pa ti si musko.....sta cu kad se ponasas ko zensko.jeza u ledja wrote: ↑26/08/2020 16:17Ne znam, ti nam ispricaj.![]()
Znas kakvi muskarci se tako obracaju drugim muskarcima?![]()
A znas kakvi se muskarci ponasaju ko zene......![]()
![]()
Mislis zene te obicno verbalno poklapaju u raspravi? Ah pa ne cudi me. Jos jedna stvar koja se uklapa u profil posjetioca Hootersa.
-
domi
#2665 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
A kako su to Demokrate zastupnici obicnih gradjana? Hajd', prosvijetli me. Sta su oni to uradili za dobrobit i zastitiu obicnih smrtnika?Point. wrote: ↑26/08/2020 16:38
Sa kolikim mentalnim kapacitetom barataju simpatizeri Trumpa govori i podatak da misle da je rođeni bogataš, koji je naslijedio bogatstvo od svog taje i koji se čitav život druži u društvu bogatih sa privilegijama, Wall Street uhljupima i koji u životu nije digao ništa teže od zlatne kašike, zastupnik običnih građana. Koliko su samo razdvojeni od stvarnog svijeta i logike da progutaju tu priču.
- jeza u ledja
#2666 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Obame su isle na Harvard i zavrsile law school. Osim ako ne postanes popularan politicar, predsjednik, i onda tusis knjige za milione, sanse su da ces vise zaradjivati od posla i diplome poput te.domi wrote: ↑26/08/2020 16:42Prije svega, velicina kuce ne odrazava stvarno stanje bogatstva.jeza u ledja wrote: ↑26/08/2020 16:26
Neki ljudi mogu da kupe kucu od 500K, ali zive u kuci od 200K, a neki ljudi ne mogu sebi priustiti kucu ni od 100K, ali zive u kuci od 300K.
To je stvar licnog ukusa.
Ovaj par iz St. Luisa je radio i zaradio svojim vlastitim znojem tu kucu, vjerovatno bez icije pomoci, zastupajuci svoje klijente i naplacivajuci svoje usluge, zauzvrat je tim istim klijentima osiguravao naplatu i novcanu dobit.
Dok su ove pobrojane Demokrate svoja bogatstva stekla sa ledja obicnih gradjana, "zastupajuci " ih u DC-u i po 50 godina, a ne cinivsi nista zauzvrat za te iste gradjane.
I sama si, izivi SAMsi rekao da nisu imali skoro nista, a danas su svi multimilioneri.
O paru iz St. Louisa ne znam mnogo osim da zive u toj kuci. Ako su dosli do bogatstva iz skromnih porodica super za njih. No svakako nisu reprezentativan primjer glasaca, kao sto, pogotovo, nije aktuelni predsjednik ili kao sto nije prethodni republikanski predsjednik George W. Bush ili kao sto nije njegov babo. Ili kao sto nije na primjer Mitt Romney. Ili kao sto nije John McCain.
Al dobro tesko da su takve stvari tebi poznate.
-
domi
#2667 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Nema nista lose u tome da zena bude pametna i pametnije od mene.jeza u ledja wrote: ↑26/08/2020 16:44
Ne znam al mescini da bi ti mogao znati.![]()
Mislis zene te obicno verbalno poklapaju u raspravi? Ah pa ne cudi me. Jos jedna stvar koja se uklapa u profil posjetioca Hootersa.
Sad, to sto ti mislis da je cudno da zena moze biti pametnija od muskarca i na taj nacin ih diskriminiras....to je do tebe i tvog odgoja.
To samo govori da ste vi liberali obicni licemjeri....
-
The 51st State
#2668 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Glupi trampovci i prefrigane demokrate, djavolja dilema.
- CikCikCikPogodi
-
domi
#2670 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
jeza u ledja wrote: ↑26/08/2020 16:52
O paru iz St. Louisa ne znam mnogo osim da zive u toj kuci. Ako su dosli do bogatstva iz skromnih porodica super za njih.
Da, ne znas mnogo o njima, ali si bez ikakvih problema iznio svoje negativne predrasude.
Sto se Obame tice, istrazi malo ko mu je ocuh bio, sta je radio, s kim je saradjivao i gdje je svoje bogatstvo ostavio.
I skini se China News Network malo....potrazi info na nekim alternativnim mjestima.
- Lincoln-Burrows
#2671 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Erdogan se izgleda obrušio na Bidena a Trump mu već provjereno ne valja.
-
domi
#2672 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Plan je vrlo jednostavan.ultima_palabra wrote: ↑26/08/2020 16:35
Ali on je i sada predsjednik![]()
I nismo culi nikakav plan, kako on misli smiriti proteste u hipoteticke naredne 4 godine?
Izabrati Republikance za Guvernere drzava i poslati FBI,ICE Homeland Security da rijese problem.
Trenutno se svi ovi neredi desavaju u drzavama kojima su Guverneri Demokrate. Guverneri su ti koji moraju odobriti ulazak federalnih jedinica u njihove drzave kako bi rijesile situaciju, sto u ovom momentu ne odgovara Demokratskoj partiji.
-
kio01
#2673 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Ovo me podsjeca na nekakav sjeverno korejski program
-
The 51st State
#2674 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Nijanse, sa trampom je samo usporeno udaljavanje turske od usa, sa bidenom bi taj proces bio trenutan prakticno.Lincoln-Burrows wrote: ↑26/08/2020 17:02Erdogan se izgleda obrušio na Bidena a Trump mu već provjereno ne valja.
Tramp uzima glat na sfveopstu konsternaciju liberala. Ovaj haos mu pogoduje.
- jeza u ledja
#2675 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
domi wrote: ↑26/08/2020 16:55Nema nista lose u tome da zena bude pametna i pametnije od mene.jeza u ledja wrote: ↑26/08/2020 16:44
Ne znam al mescini da bi ti mogao znati.![]()
Sad, to sto ti mislis da je cudno da zena moze biti pametnija od muskarca i na taj nacin ih diskriminiras....to je do tebe i tvog odgoja.
To samo govori da ste vi liberali obicni licemjeri....