FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

mbenz

#59176 Re: FC Barcelona

Post by mbenz »

Treba biti svijestan da ce doci jednom ovaj dan kada ce messi otici, bilo to sada ili za godinu nije neka razlika, a isto tako treba biti svijestan da nije ni messi kao sto je bio , ima on statistiku , svaka cast golovima , asistencijama ali vise nije to to. Jos kada bi se neke budale nasle pa izvalile 200 miliona za igraca od 33 godine to bi bilo super. Moze jos 1-2 sezone i to da neko trci za njega kao sto je slucaj posljednih godina. Ne hejtujem ga, nego treba otvoreno reci .
spinel_

#59177 Re: FC Barcelona

Post by spinel_ »

Trincao "novi ronaldo" zamjena za Messija?
studeni76

#59178 Re: FC Barcelona

Post by studeni76 »

omar little wrote: 26/08/2020 13:55 i na kraju je kriv messi jer zeli ici bez odstete. sve silne stotine milijuna koje su preko njegovih zasluga zaradili i onda spickali u skart bez ikakve fudbalske vizije i strategije, to je njegova krivica. mali diktator.

a, navijaci se sada ibrete i presalamecuju, a glasaju za ove uredno svaki put i ne bune se. vidjelo se nakon enrikea da se mora ozbiljno raditi na remontu i tranziciji ida ovi niti su kapacitet za takvo sta niti ih zanima, ali su im kupovali glasove i mir razvikanim i skupim besmislenim transferima.

razvuci im dzigericu po sudovima, messi, da centa ne dobiju.
Nije bas da je i on igrao dzaba. Zaradila je Barca al zaradio je i mesika. Kazu prvi fudbaler u istoriji loptanja koji ce zaradit milijardu! Malo li je.
Xavi i Iniesta su napustili klub kad nisu mogli vise al ovaj to radi zbog ljutnje. Ne ide to tako, klubovi su korporacije. Ne mozes ti unistavat klub jer si ljut na direktora, jbg.
A ako bi se bilo bas zlurado, dalo bi se pricat i o tome koliko je on duzan Barci. Da nije bilo kluba ko zna u kom smjeru bi isao njegov zivot a ne karijera. mozda bi sad kao invalid sjedio negdje u Rosariju i pricao djeci iz kvarta kako je prije 20god valjao igrace po terenu al ga bolest sjebala.
Tomahawk11
Globalni moderator

#59179 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Ako ćemo realno, Barselona je ta koja je stvorila Messija, tačnije čuvena La Masija, predan rad s njim obzirom da je imao i problema sa fizikom, pažnja na sve detalje kako bi bio to što je danas.
Svaki pravi navijač će stati na stranu kluba kad je na relaciji klub - igrač.
To ni u kom slučaju ne znači da treba stati na stranu Bartomeua i kompanije. Oni nisu klub. Oni su rukovodstvo kluba.
Messi će biti i proći, slava mu i hvala mu, ali Barselona ostaje i dolaze neki novi igrači da pišu historiju.
Koliko god da je veliki igrač, pokazao je da je slab vođa i da probleme ne rješava nego bježi od njih.
Trebao je ostati u Barseloni još godinu-dvije da proba sa nekom svježom krvi i onda lagano u domovinu.
mbenz

#59180 Re: FC Barcelona

Post by mbenz »

Ma ko zna sta stoji iza svega ovoga, mozda se prava istina nece nikada saznati.
- Mozda napusta barcelonu zato sto osjeti da nemoze vise nista pruziti i da rastereti budzet.
- Mozda napusta zato sto mu je preko glave bartomeua i pogresne transfer politike
- Mozda napusta zato sto vise barcelona ne racuna na njegovog najboljeg druga Suareza
itd, itd, itd.
Bilo kako bilo, kao sto su gore napisali tomo i drugi , niko ne smije i ne moze biti veci od kluba, cak ni od trenera a ne od kluba. Sad zasad mi se svidja Kuman, znaci ja sam baja, bice kako ja kazem i tacka.
omar little

#59181 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

studeni76 wrote: 26/08/2020 15:31
omar little wrote: 26/08/2020 13:55 i na kraju je kriv messi jer zeli ici bez odstete. sve silne stotine milijuna koje su preko njegovih zasluga zaradili i onda spickali u skart bez ikakve fudbalske vizije i strategije, to je njegova krivica. mali diktator.

a, navijaci se sada ibrete i presalamecuju, a glasaju za ove uredno svaki put i ne bune se. vidjelo se nakon enrikea da se mora ozbiljno raditi na remontu i tranziciji ida ovi niti su kapacitet za takvo sta niti ih zanima, ali su im kupovali glasove i mir razvikanim i skupim besmislenim transferima.

Nije bas da je i on igrao dzaba. Zaradila je Barca al zaradio je i mesika. Kazu prvi fudbaler u istoriji loptanja koji ce zaradit milijardu! Malo li je.
Xavi i Iniesta su napustili klub kad nisu mogli vise al ovaj to radi zbog ljutnje. Ne ide to tako, klubovi su korporacije. Ne mozes ti unistavat klub jer si ljut na direktora, jbg.
A ako bi se bilo bas zlurado, dalo bi se pricat i o tome koliko je on duzan Barci. Da nije bilo kluba ko zna u kom smjeru bi isao njegov zivot a ne karijera. mozda bi sad kao invalid sjedio negdje u Rosariju i pricao djeci iz kvarta kako je prije 20god valjao igrace po terenu al ga bolest sjebala.
zaradio on, zaradili oni, ali sada tvrditi da on njima "nesto duguje" je meni bez veze. nije messi kriv sto su ovi nesposobnjakovici. lik je bukvalno od njih napravio globalni brend i pozicionirao ih u sam vrh najbogatijih i najvrijednijih klubova svijeta. gdje je barca bila financijski prije njega i sa njim? to nema veze s messijem i njegovom igrom nego rosell i bartomeu genijalni biznismeni,sami sa svoje dvije ruke stvorili tu poziciju kluba? planeta hrlila u barcelonu gledati ga; muzao njegovo prisustvo ko je stigao, klub, grad, turisticka industrija, mediji...zaradjivao i on, da. jos najbolje da ne zaradjuje.

Image

Image

proveo je citav zivot spominjuci koliko mu je ta medicinska pomoc vazna i da, izmedju ostalog, zbog toga planira citav zivot igrati za svoj klub. znaci, lik koji malo prica po medijima, jednu od rijetkih stvari ponavlja vec vise od 15 godina i sada odjednom je nezahvalan? ponasa se shodno statusu. zasto bi bartomeu bio veci od kluba? zasro je sve sto se zasrati dalo i ne pada mu na pamet staviti klub isped osobnog interesa i to je prihvatljivo. no, messijevo nije.

sportski klubovi su teski za balansiranje i menadzment jer su u pitanju supertankeri, glomazni, puni ljudi sa iznimno i/ili neproporcionalno golemim sense of entitlement. to je tesko zonglirati. desetine takvih specimena, financijska strana, sportska strana, javna strana. na kraju krajeva, koga briga, ovo su sporedne stvari, ubijanje vremena po forumu i internetu. sracke nedopustivo i nezamislivo privilegiranih i bogatih ljudi koji izdrkavaju svoja ega. klub, uprava, messi, njegov tim. svi.
JohnnyS

#59182 Re: FC Barcelona

Post by JohnnyS »

Nije Barcelona klub ranga Real Madrida pa da ne može igrač biti veći od kluba. Treba samo vidjeti gdje je Barca bila prije Messija, gdje je sad. Ja prezirem i njega i Barcelonu tako da sam 100% objektivan :D
studeni76

#59183 Re: FC Barcelona

Post by studeni76 »

Uprava na drugu stranu, oni su trebali letjeti prike godinu ili dvije. Al proci ce i njihovo, proci ce i mesijevo vrijeme. Samo klub ostaje.
Najbolje rjesenje za sve je da mesi ode za neku lovu, automatski i uprava leti jer im navijaci nebi oprostili odlazak ikone i onda potpuni reset sa novim ljudima. Sve ostalo je preseravanje i stavljanje licnosti ispred kluba.
ultima_palabra

#59184 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Pa da je Messi htio ostati do kraja karijere bezuslovno, ne bi stavljao te klauzule u ugovor. Znaci mora biti kako on hoce ili se hvata noge.
omar little

#59185 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

bezuslovno? zasto bi iko igdje pravio bezuslovan ugovor? ko to radi? ja ne pravim bezuslovan ugovor, a ne na tim visinama da se prave.
ultima_palabra

#59186 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

omar little wrote: 26/08/2020 16:35 bezuslovno? zasto bi iko igdje pravio bezuslovan ugovor? ko to radi? ja ne pravim bezuslovan ugovor, a ne na tim visinama da se prave.
Hocu reci, mogao je potpisati normalan ugovor. Ne postoji nijedan igrac vrijedan devet cifara koji ima ugovor po kojem moze otici dzaba.
JohnnyS

#59187 Re: FC Barcelona

Post by JohnnyS »

Pa nije on prvi igrač u Barceloni s takvim ugovorom
Dope_Man

#59188 Re: FC Barcelona

Post by Dope_Man »

Sva ta prica o ostanku u klubu do kraja karijere nikad nije imala smisla. Klub poput Barcelone ne moze imati u vrhu napada lika od 36-7-8 godina, a opet Messi je prevelik da bi zavrsio karijeru sa 34-5, ili da sjeti na klupi i dobija minute u laksim utakmicama. Gomani, i pokoji stoper i mogu zavrsiti karijeru u velikim klubovima, ali za napadaca to jednostavno to nikad nije moglo proci.

E sad.. da je moglo i trebalo bolje.. svakako. Jos jedna-dvije sezone sa dobrim klubom, pa onda povlacenje u Argentinu da igra za komsiluk i svoju dusu jos par godina, koje mu svakako niko ne bi racunao.. to bi bilo idealno. U medjuvremenu se malo obrazuje u menadzerske vode, pa se vrati u Barcu kao kakav direktorcic, trener napadaca i slicno.
LSD

#59189 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Leo Messi prije nekoliko godina: "Ljudi jako dobro znaju da ja nikada neću napustiti Barcelonu. Ako ikada odem, to će biti jer su me otjerali, a ne zbog toga što sam ja tako odlučio. Tako da, ostanite smireni, ja sam uvijek govorio da je Barcelona moj dom."
Šta sad ovo treba da znači ?
Samo dvije logicne opcije : 1. da je veliki lažov ili 2. da ga fakat tjeraju iz kluba. Nema trece.

Kako god, ne valja nimalo. Ne zna se koja je opcija gora :lol:

Ali ako je pod 2. onda treba bandu kriminalaca na lomaču, javno dabome :nargila:
ultima_palabra

#59190 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Dope_Man wrote: 26/08/2020 16:51 Sva ta prica o ostanku u klubu do kraja karijere nikad nije imala smisla. Klub poput Barcelone ne moze imati u vrhu napada lika od 36-7-8 godina, a opet Messi je prevelik da bi zavrsio karijeru sa 34-5, ili da sjeti na klupi i dobija minute u laksim utakmicama. Gomani, i pokoji stoper i mogu zavrsiti karijeru u velikim klubovima, ali za napadaca to jednostavno to nikad nije moglo proci.

E sad.. da je moglo i trebalo bolje.. svakako. Jos jedna-dvije sezone sa dobrim klubom, pa onda povlacenje u Argentinu da igra za komsiluk i svoju dusu jos par godina, koje mu svakako niko ne bi racunao.. to bi bilo idealno. U medjuvremenu se malo obrazuje u menadzerske vode, pa se vrati u Barcu kao kakav direktorcic, trener napadaca i slicno.
Moze Messi jos 2-3 godine biti glavni igrac Barcelone sigurno. Ali ne moze vise igrati sa Suarezom, Busquetsom, Piqueom, Albom i ostalim staronjama... mora biti mlada i radisna ekipa oko njega. Mislim da on to ne shvata.
AmiĐa_Idriz

#59191 Re: FC Barcelona

Post by AmiĐa_Idriz »

Jel realno da sa Setienom još nisu zvanično raskinuli ugovor, morao i on jadan poslati fax da mu završe to, ne može posao drugi dobiti zbog toga :lol:
°u°

#59192 Re: FC Barcelona

Post by °u° »

zomri wrote: 26/08/2020 14:37
Tomahawk11 wrote: 26/08/2020 14:28
ultima_palabra wrote: 26/08/2020 14:25 Kako ja razumijem, Messi mora obavijestiti upravu do 10.juna ili tako nesto da odlazi i onda moze otici dzaba. Eh sad sta je u ovim novim korona uslovima 10.jun, to bi morao odluciti sud. Valjda nece doci do toga.
Izgleda hoće. Njegovi advokati se vade da je taj datum 23.08., tj. finale LP, sad hoće li im to priznati...

I da su poslali prije toga ovo čudo od dopisa koje je validno na sudu.
Navodno u ugovoru stoji do 10.juna ili kraja sezone. E sad pošto je sezona takva kakva jeste Messijev tabor vjeruje da je rok produžen. Vjerovatno ide na sud da se odluči šta je kraj sezone u ovim uslovima.
Biće natezanja

https://www.espn.com/soccer/english-pre ... arket-work
When will the summer transfer window officially open?

It will be different across leagues but most leagues have now confirmed their dates.

Premier League: July 27
La Liga: Aug. 4
Bundesliga: Opened July 15
Serie A: Sept. 1
Ligue 1: Aug. 15
°u°

#59193 Re: FC Barcelona

Post by °u° »

LSD wrote: 26/08/2020 16:53
Leo Messi prije nekoliko godina: "Ljudi jako dobro znaju da ja nikada neću napustiti Barcelonu. Ako ikada odem, to će biti jer su me otjerali, a ne zbog toga što sam ja tako odlučio. Tako da, ostanite smireni, ja sam uvijek govorio da je Barcelona moj dom."
Šta sad ovo treba da znači ?
Samo dvije logicne opcije : 1. da je veliki lažov ili 2. da ga fakat tjeraju iz kluba. Nema trece.

Kako god, ne valja nimalo. Ne zna se koja je opcija gora :lol:

Ali ako je pod 2. onda treba bandu kriminalaca na lomaču, javno dabome :nargila:
Možda ga i tjeraju na ovako zaobilazan način, da ispadne da on bježi. Sad malo PR preko medija i na kraju će da ga još i zamrze.
Mislim sav onaj cirkus koji su medijski zakuhavali, barcagate, niko normalan ne može radit. Trebao je još tad lupit šakom i reć im ili ja ili oni
Last edited by °u° on 26/08/2020 18:47, edited 1 time in total.
°u°

#59194 Re: FC Barcelona

Post by °u° »

ultima_palabra wrote: 26/08/2020 16:33 Pa da je Messi htio ostati do kraja karijere bezuslovno, ne bi stavljao te klauzule u ugovor. Znaci mora biti kako on hoce ili se hvata noge.
Moraju računat na ovakve i slične situacije. Niko normalan ne potpisuje bezuslovno. Ne mora značit da baš sve mora bit po njegovom, ali oprez mora bit. Najbitnije stvari u ugovorima su one sitnim slovima
°u°

#59195 Re: FC Barcelona

Post by °u° »

studeni76 wrote: 26/08/2020 15:31

Prešišao je milijardu ali je drugi, CR je prvi.
Sve je ovo meni van pameti
Bosanski_kralj

#59196 Re: FC Barcelona

Post by Bosanski_kralj »

Poznavajuci zahvalnost navijaca Barce i koliko ona traje, ne bi me iznenadilo da pocnu paliti Mesijeve dresove.

Prozivaju Real zbog odnosa prema legenda, a oni ce se izgleda s Mesijem vucarati po sudu.
omar little

#59197 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

da, jer navijaci vode sudske procese u ime kluba.
ioannes

#59198 Re: FC Barcelona

Post by ioannes »

Ja ne odbacivam mogućnost da je ovo ipak samo jedno potezanje obarača prema Batomeu. Messi zna da se ovog uljeza Bartomea može riješiti samo na ovakav način. Navijači ga već sada hoće linčovati jer su na strani Messija. Ako Messi ostane, on gubi.... Ako Messi ode, on gubi.
luckylaka

#59199 Re: FC Barcelona

Post by luckylaka »

Ovo se vise ne radja na ovoj planeti.Sretno velemajstore gdje god da odes(ako odes) ali i ako ostanes
CharakterZnak

#59200 Re: FC Barcelona

Post by CharakterZnak »

Sretno legendo, steta sto nisi imao ispracaj dostojan svoje velicine. Nijedan istinski navijac barselone nema ti sta zamjeriti.
Post Reply