Ilegalni migranti u BiH
- Point.
#17026 Re: Ilegalni migranti u BiH
Jebena bjelosvjetska mraka se nakotila. Gdje Edin Englez sad da napiše kako je strah domaćilnog stanovništva neopravdan.
-
howdy
- escobar__
#17028 Re: Ilegalni migranti u BiH
Tek sad vidjeh da je mili guzio auspuh. 

- piupiu
#17029 Re: Ilegalni migranti u BiH
Ja mislim da je ovo dio našeg testa za ulazak u EU (mislim, oni nas i tretiraju kao malog, problematičnog brata, evo para, evo vakcina, haj' nek' i aplikacija kasni, primićemo). Znači, hoćemo se okoristiti, moraćemo malo i raditi, a bome se imalo kulturološki obogatiti (kad čujem kako smo mi 'multikulutralno društvo, prosto mi se plače od smijeha) - valjda će neki od ovih ljudi i ostati tu. EU je nekoliko godina zaredom primala po milion ljudi iz ne-EU zemalja, sad su malo zakočili, i moramo i mi malo zapeti.cimara wrote: ↑25/08/2020 20:36Ja bih najviše volio da se mi konačno počnemo prakticirati EU vrijednosti prema ovim putnicima namjernicima kao recimo Hrvatska.Šta ti misliš?
A to što mi volimo ukrast, a ne volimo napraviti sistem ili štogod uraditi za sebe, to nije njihov problem. Moglo je tih migrantskih centara fino posijati 10-ak, pa da raja rade tamo, ljekari, kuhari, školovanje EU vrijednosti, jezici, kako aplicirati za posao, sadržaji, organizacija, security... pa da ljudi tamo sjede i čekaju... umjesto što upadaju ljudima u kuće, itd. Za sve ima bar polovičnog lijeka. Al' mi ništa. Znamo samo napraviti fantomski izolatorij koji netragom nestane dok si rek'o 'puf' zajedno sa parama.
-
Naslovnica
#17030 Re: Ilegalni migranti u BiH
Imaju ljudi svoj YT kanal, Europe Info Tv.irac300 wrote: ↑25/08/2020 20:47Nista specijalno, spominju teoriju struna i uticaju gravitacije na subatomske cestice.SanskiBiser wrote: ↑25/08/2020 20:29
Ima li ko da nam prevede sta ovi pricaju valjda daju savjete i detaljne instrukcije sta i kako od Srbije do Bosne i dalje preko Hrvatske, Slovenije do Italije![]()
https://www.youtube.com/c/EuropeDocumentary/featured
Sta ka'e, vracati ih Dodiku?!?!?!
-
Naslovnica
- Maraschino
-
howdy
#17033 Re: Ilegalni migranti u BiH
Ti si na tragu AvMau udruzenja sa dogstrustom u pozadini. Ko ce to finansirat?Naslovnica wrote: ↑25/08/2020 20:43 Potrebno je otvoriti jos kampova, ali zatvorenog tipa.
Znaci, kao Izrael.
Nema izlaska vani, nema slobodnog kretanja, tu si dok ti se ne otkrije pravi identitet. Policija da ih hvata i pravac u kamp, pod kljuc.
Kada skontaju da im nema svrljati kroz BiH kako zele, bez identiteta i ikakve odgovornosti, e onda ce poceti da traze druge nacine da se prebacuju.
Kada se otkrije pravi identitet, onda pocinje pravna procedura da li imas pravo za azil ili ne. Ako imas, OK, a ako nemas - repatrijacija. U dogovoru sa zemljama iz kojih dolaze. Treba ici na to da se potpisu sporazumi.
Znaci, to je jedino sto mi trenutno mozemo da uradimo.
-
cimara
#17034 Re: Ilegalni migranti u BiH
Ti si izgleda neka dobricapiupiu wrote: ↑25/08/2020 20:53Ja mislim da je ovo dio našeg testa za ulazak u EU (mislim, oni nas i tretiraju kao malog, problematičnog brata, evo para, evo vakcina, haj' nek' i aplikacija kasni, primićemo). Znači, hoćemo se okoristiti, moraćemo malo i raditi, a bome se imalo kulturološki obogatiti (kad čujem kako smo mi 'multikulutralno društvo, prosto mi se plače od smijeha) - valjda će neki od ovih ljudi i ostati tu. EU je nekoliko godina zaredom primala po milion ljudi iz ne-EU zemalja, sad su malo zakočili, i moramo i mi malo zapeti.
A to što mi volimo ukrast, a ne volimo napraviti sistem ili štogod uraditi za sebe, to nije njihov problem. Moglo je tih migrantskih centara fino posijati 10-ak, pa da raja rade tamo, ljekari, kuhari, školovanje EU vrijednosti, jezici, kako aplicirati za posao, sadržaji, organizacija, security... pa da ljudi tamo sjede i čekaju... umjesto što upadaju ljudima u kuće, itd. Za sve ima bar polovičnog lijeka. Al' mi ništa. Znamo samo napraviti fantomski izolatorij koji netragom nestane dok si rek'o 'puf' zajedno sa parama.
- muhafuca
#17035 Re: Ilegalni migranti u BiH
Urdu mi u srednjoj nije bas najbolje isao, al iz Pashtu-a sam imao sve petice a malo su slicni (ista grupa jezika)SanskiBiser wrote: ↑25/08/2020 20:29
Ima li ko da nam prevede sta ovi pricaju valjda daju savjete i detaljne instrukcije sta i kako od Srbije do Bosne i dalje preko Hrvatske, Slovenije do Italije![]()
Uglavnom ako sam dobro skontao kazu do Bosne se prodje bez problema. Dalje je rutavo.
Inace ljevi je doktor za kvantnu fiziku a desni inzinjer za robotiku.
Nek me ispravi neko ko je peticu iz Urdu-a imao ako nisam dobro skontao.
-
Naslovnica
#17036 Re: Ilegalni migranti u BiH
Ne znam.howdy wrote: ↑25/08/2020 21:18Ti si na tragu AvMau udruzenja sa dogstrustom u pozadini. Ko ce to finansirat?Naslovnica wrote: ↑25/08/2020 20:43 Potrebno je otvoriti jos kampova, ali zatvorenog tipa.
Znaci, kao Izrael.
Nema izlaska vani, nema slobodnog kretanja, tu si dok ti se ne otkrije pravi identitet. Policija da ih hvata i pravac u kamp, pod kljuc.
Kada skontaju da im nema svrljati kroz BiH kako zele, bez identiteta i ikakve odgovornosti, e onda ce poceti da traze druge nacine da se prebacuju.
Kada se otkrije pravi identitet, onda pocinje pravna procedura da li imas pravo za azil ili ne. Ako imas, OK, a ako nemas - repatrijacija. U dogovoru sa zemljama iz kojih dolaze. Treba ici na to da se potpisu sporazumi.
Znaci, to je jedino sto mi trenutno mozemo da uradimo.
-
Naslovnica
#17037 Re: Ilegalni migranti u BiH
Ka'e desni da nigdje nije vidio ljepše koze nego u Bosni.muhafuca wrote: ↑25/08/2020 21:35Urdu mi u srednjoj nije bas najbolje isao, al iz Pashtu-a sam imao sve petice a malo su slicni (ista grupa jezika)SanskiBiser wrote: ↑25/08/2020 20:29
Uglavnom ako sam dobro skontao kazu do Bosne se prodje bez problema. Dalje je rutavo.
Inace ljevi je doktor za kvantnu fiziku a desni inzinjer za robotiku.
Nek me ispravi neko ko je peticu iz Urdu-a imao ako nisam dobro skontao.
- vjesticanametli
#17038 Re: Ilegalni migranti u BiH
Guzi auspuh

- piupiu
#17039 Re: Ilegalni migranti u BiH
Pa nisam dobrica, nego ljudi su sad tu. A to da kroz zemlju defiluje desetine hiljada ljudi bez papira, procedure, viza... to je isto pokazna vježba o nama kao državi. Šta reći.cimara wrote: ↑25/08/2020 21:29
Ti si izgleda neka dobrica.Mi smo ti,kakvi god da smo multi-kulti društvo koje Hrvatska koju sam spomenuo nikad neće biti,a ona je u EU..Pazi,Europa je shvatila kakva joj mraka sve dolazi,a nas će početi ozbiljno shvatati tek kada se krenemo ponašati kao oni.Što su primali primali su.
Nismo mi multikulturalni ni u snu, samo multireligijsko, multietničko društvo koje dijeli 90% istih kulturoloških vrijednosti. Saznaćemo šta je multikulturalno kad nam se ova nova raja nastane po gradovima, al' u ozbiljnijem broju.
-
paladinka
#17040 Re: Ilegalni migranti u BiH
Koje multi-kulti drustvo? Sta je ona htjela reci , pare su se dobile , gdje su pare ? Malo je brutalno reci , ali u takvoj situaciji su par osoba ili par firmi profitirali. Znaci , socijalni radnici , kurs jezika , azilni centrni su obicno sto se tice hrane i ostalog externe firme.. itd.
-
emirolini
#17041 Re: Ilegalni migranti u BiH
Trpim jer mi moj sugrađanin Mujo, Vladimir, Ivan u Bihaću, Velikoj Kladuši, Krupi, Cazinu, imaju problema u slobodi kretanja u svom sopstvenom gradu. Imam problem jer mi Alma, Marija, Ivana ne smiju da izađu da prošetaju u park bez hladnog odbrambenog oružja.Maraschino wrote: ↑24/08/2020 23:39Sta trpis svega ti?emirolini wrote: ↑24/08/2020 23:32Frustracija?? Frustracija?? Gospodjo, trpimo stoku od politicara, trpimo cetnike, trpimo ustase, trpimo balije, trpimo nesposobne policajce, trpimo nesposobne administrativne gradske radnike, trpimo nesposobne medicinare i jos bi da trpimo i ove kozojebe? Ako ce se na kozojebima koplje slomiti, neka... uracunjivi... pa ovdje ni psihijatri nisu uracunjivi gospodjo... sta da se malo strpimo - dace bog? u pm.
Je li ih pomazes, nesto ti uzimaju, ometaju te u necemu, stoje ti na putu...ili samo sto postoje.
Ako je ovo zadnje i meni smetaju ali ne bas da bi ih trebalo ubijati kao sto neki predlazu.
Trpim i ove nase ljude, koji hodaju bez maski po gradovima, kaficima - nepismene idiote koji u vecini slucajeva - kao ti, brane ove migrante, nemojte, oni su napaceni, oni dolaze iz daleka... zedni, umorni ... ma goni ih u pm, jebe mi se da li su zedni ili umorni, samo me zanimaju nasi sugrađani da li su sigurni.
- SanskiBiser
#17042 Re: Ilegalni migranti u BiH
https://hayat.ba/mjestanka-o-migrantima ... nu/238979/MJEŠTANKA O MIGRANTIMA NA ENTITETSKOJ LINIJI: NEKAD IH PO 20 U NOĆI OPKOLI KUĆU, NE ZNATE ŠTA HOĆE, NEKAD TRAŽE HRANU
Mi smo u strahu. Odmah moram reći da ne postoji nikakva mržnja prema tim ljudima – migrantima, ne radi se o tome, ali postoji realan strah. Neki od njih prilaze našoj kući, traže da napune mobitele, traže hrane, vode, odjeću i obuću. A neki su i agresivni. Sada dovoze migrante i sa područja USK i iz pravca RS-a tu kod nas. Danas su blokirali cestu Bosanska Otoka – Bosanski Novi, pa je policija intervenirala. Policija iz USK je sa “standardnom” opremom, sa druge strane su policajci iz RS-a – objašnjava Šertović.
Bez obzira na policiju koja ne dozvoljava migrantima da se kreću prema gradovima USK, oni ipak preko šuma prelaze, pa svraćaju i do obližnjih kuća.
Naša kuća je baš ovdje, mogu slobodno reći, na udaru. “Upali” su nam u plastenik, izrezali ga, uništili, sve zgazili. Usjeve beru, ali i uništavaju. Uništavaju i ostalo. Tokom noći opkole kuću, njih po 20 i više, pa vi ne znate nikad da li će razbiti prozor i ući, da li će vas napasti ili samo traže nešto da jedu. Provalili su ranije u kuću naših komšija u kojoj trenutno niko ne stanuje. Sve su isprevrtali i uništili. Tu su spavali. Čak su, da tako kažem, razrovili dimnjak, razbili vodokotlić, polupali stvari…, valjda su tražili novac ili neke druge dragocjenosti za koju su možda pretpostavili da bi tu mogle biti skrivene – kaže naša sagovornica.
Dođe policija ako ih zovete. Ali nema toga da dežuraju kod naše kuće. Naprave zapisnik, ako je bio neki problem, i to je to. I ako vam migranti unište sve, vi se praktično nemate kome žaliti, niti možete naplatiti štetu koju su vam nanijeli – kaže Šertović.
S druge strane evo Amnesty International objavio clanak koji je napisala potpuno jednostrano rodjena Sarajka sa adresom u Londonu Jelena Sesar inace bivsa savjetnica visokog predstavnika...drvlje i kamenje na USK i narod ispadosmo gori od Orbana licno
https://www.amnesty.org/en/latest/news/ ... rotection/
-
paladinka
#17043 Re: Ilegalni migranti u BiH
Ne moze se reci ma jebe mi se da li je neko zedan , gladan. ...
- vjesticanametli
#17044 Re: Ilegalni migranti u BiH
Moze, moze. Ko ih jebe. Odjebaus il nazad il merkelici drtini....ona ih je zvala 
- escobar__
#17045 Re: Ilegalni migranti u BiH
Jelena Sesar slobodno nek se napuši migrantskih kurčeva.
-
Naslovnica
-
paladinka
#17047 Re: Ilegalni migranti u BiH
Cuj ko ih jebe , niko ni je njih zvao nego je obaveza da se izbjeglice prime.vjesticanametli wrote: ↑25/08/2020 22:05 Moze, moze. Ko ih jebe. Odjebaus il nazad il merkelici drtini....ona ih je zvala![]()
- vjesticanametli
#17048 Re: Ilegalni migranti u BiH
Pa zauzmi se i vodi ih u svicu.....od nas nek odjebu....
-
Naslovnica
#17049 Re: Ilegalni migranti u BiH
O kakvim sad izbjeglicama pričamo?!paladinka wrote: ↑25/08/2020 22:08Cuj ko ih jebe , niko ni je njih zvao nego je obaveza da se izbjeglice prime.vjesticanametli wrote: ↑25/08/2020 22:05 Moze, moze. Ko ih jebe. Odjebaus il nazad il merkelici drtini....ona ih je zvala![]()
-
neko_sa_strane
#17050 Re: Ilegalni migranti u BiH
Pali još uvijek kod "dobrijeh Bošnjana" iz zelene stranke.Naslovnica wrote: ↑25/08/2020 19:10Stipu shuplje ba, ne znam samo kod koga jos uvijek pali ta srceparajuca patetika.bunk wrote: ↑25/08/2020 18:57 Zasto takvi izrazi.To su ljudska bica i nisu od svoje kuce otisli onako,da propjesace svijet.
Nevolja jarane i to visedecenijska a koju je stara kurva Europa uvelike izazvala.
Znam da su problem i sam to svakodnevno vidim i osjecam ali malo postovanja nije na odmet.
I nas narod je nedavno morao bjezat i napustat svoja ognjista.
Zaista ne znam..
![]()