BH klubovi u Evropi - općenito

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Ricken

#15376 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Ricken »

Charuga wrote: 25/08/2020 09:16 Čovjek reče da će se uštediti, a ja sam se nadovezao da neće jer danas putuju. Samo to ...
Pa valjda misli da smo uštedili troškove za ove što neće putovati. :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#15377 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Tomahawk11 »

Treba igračima dok traje sezona nekako ograničiti kontakt s okolinom.
Ne mogu igrači sjediti u lokalu i igrati karti, oko njih vrvi, previše se rizikuje, onda te izbace iz Evrope, a to jedan od osnovnih izvora prihoda naših klubova.
internazionale

#15378 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by internazionale »

Plunkett wrote: 25/08/2020 09:43 Utakmice AO u Evropi nekako uvijek dođu kao kazna za sve prevare koje je radio u protekloj sezoni. Jebiga, nije bilo onomad Vukasovica da sudi faulova oko 16m protiv Izraelaca.
Ili recimo sad, gdje je jasno da su igrači igrali zaraženi i gdje nije bilo konkretne reakcije od kluba.
I sad su ugrozili momke iz MDK npr.
Fuj!
Ovako su pred utakmicu s Newcastle-om metodom slučajnog uzorka probrali jadnog Seada Seferovića i otkrili da je dopingovan, suspendovali ga i tu je završio karijeru
U to vrijeme su se naši "stručnjaci" divili kakav je Amar expert za fizičku spremu igrača
Kaže Buki manje treniramo a spremniji smo :lol:
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#15379 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Pitar sa Kariba »

https://www.fifa.com/who-we-are/news/am ... ping-84126

Sad ce ti reci da je i Said igrao na bobama....
Tomahawk11
Globalni moderator

#15380 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Tomahawk11 »

Utakmica između Maccabi Haife i Željezničara igra se u četvrtak s početkom u 19:00 sati uz direktan prijenos na kanalima Moja TV i MojaWebTV.
Otkud MojaTV?
Tomahawk11
Globalni moderator

#15381 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Tomahawk11 »

Minimalno po 13 igrača mora biti negativno: Ekipe Zrinjskog i Differdangea danas se testiraju

Na stadionu Pod Bijelim brijegom nogometaši Zrinjskog dočekat će ekipu Differdangea u prvom pretkolu Evropske lige.

Zbog pandemije korona virusa i epidemioloških mjera, kao i mnoge utakmice širom svijeta, ova će se igrati bez prisustva publike.

UEFA po pitanju mjera drži do najsitnijih detalja. Tako će se u četvrtak rezervni igrači ekipe nalaziti na tribinama budući da razmak između njih mora biti najmanje od dva metra.

Danas će se obaviti testiranje svih nogometaša obje ekipe kako se ništa ne bi prepustilo slučaju. UEFA je za testiranje zadužila poseban laboratorij iz Hrvatske, piše hercegovina.info.

Granica ispod koje se ne može ići za odigravanje utakmice je 13 igrača. Ako na raspolaganju treneri imaju ovaj broj zdravih igrača, utakmica će se normalno održati. Dakle, početni sastav i minimalno dvije zamjene.

Susret Zrinjski – Differdange igra se u četvrtak od 20 sati, uz direktan TV prenos na kanalu Arena Sport 1.
Tomahawk11
Globalni moderator

#15382 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Tomahawk11 »

Fudbaleri Sarajeva doputovali u Bjelorusiju, za večeras zakazan trening u kompleksu Brestsky
Ekspedicija šampiona Bosne i Hercegovine Fudbalskog kluba Sarajevo, stigla je u Bjelorusiju, gdje će sutra od 20 sati igrati susret drugog pretkola Lige prvaka protiv Dynama

Igrači Sarajeva će večeras obaviti i trening na stadionu u sklopu Sportskog kompleksa Brestsky, navodi portal Radiosarajevo.ba.

Susret protiv Dynama se igra u srijedu u 20 sati po našem vremenu (21 sat po lokalnom), a šef stručnog štaba bordot ima Vinko Marinović na raspolaganju ima ove igrače: Kovačević, Džafić, Dizdarević, D. Hodžić, Salčin, Pidro, Dupovac, Bešić, Miličević, F. Hodžić, Đokanović, Oremuš, Sušić, Rahmanović, Velkoski, Tatar, Jukić, Fanimo, Cruz, Ahmetović i Handžić.

Nažalost, utakmicu će propustiti Besim Šerbečić zbog povrede lista.

Osiguran je direktan TV prijenos susreta, gledaoci u BiH meč će moći pratiti na kanalu Arena Sport 1.
Mea_parvitas

#15383 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Mea_parvitas »

Tomahawk11 wrote: 25/08/2020 12:57
Utakmica između Maccabi Haife i Željezničara igra se u četvrtak s početkom u 19:00 sati uz direktan prijenos na kanalima Moja TV i MojaWebTV.
Otkud MojaTV?
Nasa uprava je namoljakala da BH Telecom bude generalni sponzor utakmice, pa samim time otkupili su i prava prenosa...
Maharadza

#15384 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Maharadza »

Eto do Evrope im lafo niko zaražen i sada odjednom ŠESTORICA, pred Evropu kada ne mogu lagati i varati kao kod kuće gdje imaju svoj savez za (ne)normalizaciju i Begića...ali je "Klaster Grbavica" krio Coronu Bog zna koliko dugo, i sada svi koji su igrali protiv njih moraju također u izolaciju dok se ne testiraju negativno, samo zato što stari hoštapleri nisu prijavili nikome ništa niti obavili testove kada su trebali, a i ono što su obavili evo ispostavilo se da je LAŽIRANO, FUJ! Mogli ste čitavu ligu zaraziti, da ne pričam grad Sarajevo, imate li obraza?! :run:
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#15385 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Slo Burner »

Čifutska posla, nista ne prepustaju slicaju
ultima_palabra

#15386 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by ultima_palabra »

Cudna ova korona bolest, nasi zarazeni a pitarima pjena oko usta...
Logovan

#15387 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Logovan »

JTD
omega369

#15388 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by omega369 »

Ali kako sda gura lovu, e cuj bhtelecom sponzor utakmice :lol: :lol: :lol:
ZonFon

#15389 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by ZonFon »

Nije bas smjesno, da smo pametni i mi bi ih zaganjali svakako nam je upraznjenjo mjesto srebrenog sponzora.
Logovan

#15390 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Logovan »

Lešinari, najvatreniji navijači Borca, pružili su igračima podršku na treningu te okačili veliki transparent koji je posvećen trenutnoj situaciji u Crnoj Gori.

"Banja Luka zove Nikšić, ne damo svetinje", piše na transparentu kojim su Lešinari odlučili pružiti podršku srpskim pravoslavcima u ovom crnogorskom gradu.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#15391 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by sime_cipol »

omega369 wrote: 25/08/2020 19:42 Ali kako sda gura lovu, e cuj bhtelecom sponzor utakmice :lol: :lol: :lol:
ZonFon wrote: 25/08/2020 20:32 Nije bas smjesno, da smo pametni i mi bi ih zaganjali svakako nam je upraznjenjo mjesto srebrenog sponzora.
Možda ste vi vise uzeli love od Arene, nego mi od Telekoma, ne znam.
omega369

#15392 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by omega369 »

ZonFon wrote: 25/08/2020 20:32 Nije bas smjesno, da smo pametni i mi bi ih zaganjali svakako nam je upraznjenjo mjesto srebrenog sponzora.
Ma ja, tako to ide. Zaganjas i dobijes?! Bhtelecom?!
Al u curku.. :wink: zna se cija se ruka mora poljubiti za cerixovu tazbinsku prciju
Last edited by omega369 on 25/08/2020 22:19, edited 1 time in total.
ZPP

#15393 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by ZPP »

Logovan wrote: 25/08/2020 20:33
Lešinari, najvatreniji navijači Borca, pružili su igračima podršku na treningu te okačili veliki transparent koji je posvećen trenutnoj situaciji u Crnoj Gori.

"Banja Luka zove Nikšić, ne damo svetinje", piše na transparentu kojim su Lešinari odlučili pružiti podršku srpskim pravoslavcima u ovom crnogorskom gradu.
UEFA, politika, kazna?!
ZonFon

#15394 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by ZonFon »

omega369 wrote: 25/08/2020 22:10
Ma ja, tako to ide. Zaganjas i dobijes?! Bhtelecom?!
Al u curku.. :wink:
Izborna je godina, profine se u ovo doba zato i treba probati.
last mohicans

#15395 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by last mohicans »

ultima_palabra wrote: 25/08/2020 18:03 Cudna ova korona bolest, nasi zarazeni a pitarima pjena oko usta...
Ma ljubomorni, šta će drugo biti. Krivo nam što nema i kod nas zaraženih :-) :lol: Čuj pjena, pa ovo je za svaku osudu, pogotovo ako se znalo prije testiranja, a moralo se znati ako je barem jedan imao simptome, ali nema se ni za testa, kad se nema za pet plata, a da se baca na testove. Poenta je što za vas pri savezu ne vrijede pravila kao za druge, pa vam prolazi. Ma hajte,molim vas. Hoćeš da se kladimo da će još biti zaraženih, ako ne prije utakmice, onda sigurno poslije Izraela, ako budu iskreni i prijave te slučajeve, a ne zavedu ih kao povrede. A virus se može prenositi i prije pojave simptoma, ako niste znali, a ne mora se odmah detektovati PCR testom. Što znači da ste potencijalno zarazili i neke igrače MDK. Eto vi ne biste pisali da se obrnuta situacija desila. Niko ne može garantovati da se i nama može desiti, al mi pjenimo :run:
studeni76

#15396 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by studeni76 »

last mohicans wrote: 25/08/2020 22:35
ultima_palabra wrote: 25/08/2020 18:03 Cudna ova korona bolest, nasi zarazeni a pitarima pjena oko usta...
Ma ljubomorni, šta će drugo biti. Krivo nam što nema i kod nas zaraženih :-) :lol: Čuj pjena, pa ovo je za svaku osudu, pogotovo ako se znalo prije testiranja, a moralo se znati ako je barem jedan imao simptome, ali nema se ni za testa, kad se nema za pet plata, a da se baca na testove. Poenta je što za vas pri savezu ne vrijede pravila kao za druge, pa vam prolazi. Ma hajte,molim vas. Hoćeš da se kladimo da će još biti zaraženih, ako ne prije utakmice, onda sigurno poslije Izraela, ako budu iskreni i prijave te slučajeve, a ne zavedu ih kao povrede. A virus se može prenositi i prije pojave simptoma, ako niste znali, a ne mora se odmah detektovati PCR testom. Što znači da ste potencijalno zarazili i neke igrače MDK. Eto vi ne biste pisali da se obrnuta situacija desila. Niko ne može garantovati da se i nama može desiti, al mi pjenimo :run:
Pa ko ti garantuje da u FKS nema zarazenih a da ne pokazuju simptome! Kontas li ti koronu
Logovan

#15397 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Logovan »

Testovi prije Velsa - svi negativni, testovi prije Bjelorusije - svi negativni, a i bilo je još testiranja, opet svi negativni.
last mohicans

#15398 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by last mohicans »

studeni76 wrote: 25/08/2020 22:41
last mohicans wrote: 25/08/2020 22:35
Pa ko ti garantuje da u FKS nema zarazenih a da ne pokazuju simptome! Kontas li ti koronu
Jok, eto ti kontas. Na tom pdf sam mjesecima. Poenta je da sad imate 6 pozitivnih, a mi ni jednog, ako ti je poznato. Ovo je nama druga utakmica u Evropi, a i prije Velšana smo testirani,sad ponovo. Znači, da je jedan prije Velsa bio pozitivan, sad bi se odrazilo i na druge, kao sto ce se vama vjerovatno odraziti na jos neke. 5-7 dana od bliskog kontakta se uglavnom pojavljuju simptomi. Utakmica sa MDK bila u subotu, do naredne subote cemo vidjeti jeste li zarazili nekoga od njihovih igrača.
last mohicans

#15399 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by last mohicans »

Bezveze se priča prebacuje i spinuje na zajebanciju, a ovo nije za standardne zajebancije. Boli mene za igrače Zelje, ali je neozbiljno postupati na ovaj način ako si imao bilo kakve indicije da ti je neko od igrača pozitivan. Velika vecina zarazenih izgubi čulo, iako ima slabe simptome. Koliki duduk moras biti pa to ne prijaviti.
studeni76

#15400 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by studeni76 »

Nemam veze sa FKZ.
Samo kazem da je u danasnje vrijeme nepotrebno bilo koga optuzivati. Barem smo to naucili od marta.
Post Reply