A zasto maske? Korona ne postoji
Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- skafiskafsnjak
- skafiskafsnjak
#28077 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Volio bih cuti razmisljanje glupana koji nose masku samo preko zvalja...a preko nosa jok...manijak1 wrote: ↑22/08/2020 17:13 Ako kažu da je kapljična infekcija , onda maska ipak predstavlja određenu barijeru , izuzev pogrešne upotrebe , držanje tamo vamo , diranje iznutra prstima koji nisu čisti.
A zakonsko uporište je odluka da moraš nositi masku u zatvorenom prostoru , ako te kazni ovlašteno lice , koje bi opet i trebalo kazniti onog ko je dopustio ulazak bez maske , što će reć , zaštitarakao najslabiju kariku igranke.
Druga je stvar ako napraviš otvore za usta i nos![]()
možda je onda kazna manja .
- piupiu
- Bloo
- Globalna šefica
#28079 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
7 danaHe1972 wrote: ↑22/08/2020 13:48skafiskafsnjak wrote: ↑21/08/2020 21:06 Zivim u deu, u BiH na odmoru 10ak dana.
Moji utisci :
Maske se u vecini slucajeva ne nose... Tamo gdje se kao nose, opet jedno 30% ne nosi, a od onih preostalih 70% pola ih nosi preko zvalja samo.
Raja uglavnom ne priznaje koronu, to je laz. Dobijaju se pare ako se prijavi da je neko umro od korone itd. Sve je to politika...
U Minhenu, gdje ja zivim, 99% ljudi u prodavnicama i javnom prevozu nose (preko nosa i usta). Mnogi se vjerovatno ne slazu s tim ili ne priznaju koronu... Ali nose jebene maske !
Ne cudim se sto nam je ovakvo stanje...ne cudim se uopste.
jel ti svoju nosiš preko žvalja ili usta, i drž se njemačke libo te taki za nama, seri po nijemcima njima svakako pereš guzice![]()
Vrijedanje
-
Sociolog
#28080 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Realno lik je u pravu ,zasto ban
?
Covjek zivi u Njemackoj a pocesto pametuje o anoMalijama ovdje i pametuje nesto ,kako nista ne valja
Covjek zivi u Njemackoj a pocesto pametuje o anoMalijama ovdje i pametuje nesto ,kako nista ne valja
- duh_sa_sjekirom
#28081 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Opet bosančerosima drugi krivi...
Masku i distancu niko ne šljivi ni 1% i kad mu to kažeš on veli šta mi ti pametuješ.
Kome, ba, da se mi prilagođavamo

Masku i distancu niko ne šljivi ni 1% i kad mu to kažeš on veli šta mi ti pametuješ.
Kome, ba, da se mi prilagođavamo
-
Tambure
#28082 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Rezime do sada ... coronu su donijeli strendjeri i dijaspora a sire je forumasi koji ne nose maske ... u medjuvremenu eno reklama na klixu migranti otvorise restoran maske ko da su zabranjene ... treca smjena foruma ne otvara prozore da virus ne udje migranti jebu ne vade ... ja odo na corona svirku u pab 
- skafiskafsnjak
#28083 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
A ti ko nesto ironican.Tambure wrote: ↑22/08/2020 21:03 Rezime do sada ... coronu su donijeli strendjeri i dijaspora a sire je forumasi koji ne nose maske ... u medjuvremenu eno reklama na klixu migranti otvorise restoran maske ko da su zabranjene ... treca smjena foruma ne otvara prozore da virus ne udje migranti jebu ne vade ... ja odo na corona svirku u pab![]()
Svaka cas
- skafiskafsnjak
#28084 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Imam podjednako pravo da pametujem kao i ti
Naravno da ne valja tj vise stvari ne valja nego valja.
Jel njemu to daje za pravo da govori da ja nekome serem i da "perem guzice" ? Eto isto kao sto on misli da mi svi u Njemackoj radimo Pflege, tako i ja mislim da je u Bosni sranje. Samo sto ja imam licno iskustvo, a on serenda bezveze.
A kao sto rekoh vec, bolje prat Njemacke guzice za 5000km nego non stop boraviti u guzicama SDA mocnika i slicnih za 1000km mjesecno.
-
Tambure
#28085 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nisam care nego sega mi kako cireve dobijaju ovi kao Mogy i njeni sljedbenici sto i na planini nosaju maske i rukavice na pomen kako je maska sranjeskafiskafsnjak wrote: ↑22/08/2020 21:19A ti ko nesto ironican.Tambure wrote: ↑22/08/2020 21:03 Rezime do sada ... coronu su donijeli strendjeri i dijaspora a sire je forumasi koji ne nose maske ... u medjuvremenu eno reklama na klixu migranti otvorise restoran maske ko da su zabranjene ... treca smjena foruma ne otvara prozore da virus ne udje migranti jebu ne vade ... ja odo na corona svirku u pab![]()
Svaka cas
- skafiskafsnjak
#28086 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ja samo kazem, ako je naredba da se nose u zatvorenom i u prevozu, treba da se nosi. Svidjalo se nekome ili ne.Tambure wrote: ↑22/08/2020 21:27Nisam care nego sega mi kako cireve dobijaju ovi kao Mogy i njeni sljedbenici sto i na planini nosaju maske i rukavice na pomen kako je maska sranjeskafiskafsnjak wrote: ↑22/08/2020 21:19A ti ko nesto ironican.Tambure wrote: ↑22/08/2020 21:03 Rezime do sada ... coronu su donijeli strendjeri i dijaspora a sire je forumasi koji ne nose maske ... u medjuvremenu eno reklama na klixu migranti otvorise restoran maske ko da su zabranjene ... treca smjena foruma ne otvara prozore da virus ne udje migranti jebu ne vade ... ja odo na corona svirku u pab![]()
Svaka cas![]()
Isto tako smatram da je policija vise kriva od naroda jer ne kaznjava.
Ne svidjaju se meni mnogi zakoni i naredbe ali ih postujem... Tako i ovo sad.
Isto sam napisao, otisao u Jumbo ,70% nosi, 30% ne nosi. Ako maska stiti druge ljude od tebe,onda ovih 70% bezveze nosi masku zbog ove manjine. Zasto je problem hebenu masku nositi ? Smatrao da treba ili ne,nosi je. Ali jok , u naseg naroda se neki inat budi...
-
Tambure
#28087 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Vidi care upalis dnevnik voditelji ne nose maske .... tv emisije sa gostima niko ne nosi maske ... policija politicari doktori rijetkost je vidjeti nekoga sa maskama ... snimaju izjavu doktora pred bolnicom voditeljica mu turila mikrofon pod nos distanca nije min. 2 metra opet bez maski. S druge strane imas pune dzamije i crkve gdje dobar broj nema maske.skafiskafsnjak wrote: ↑22/08/2020 21:33Ja samo kazem, ako je naredba da se nose u zatvorenom i u prevozu, treba da se nosi. Svidjalo se nekome ili ne.
Isto sam napisao, otisao u Jumbo ,70% nosi, 30% ne nosi. Ako maska stiti druge ljude od tebe,onda ovih 70% bezveze nosi masku zbog ove manjine. Zasto je problem hebenu masku nositi ? Smatrao da treba ili ne,nosi je. Ali jok , u naseg naroda se neki inat budi...
Kad vidim da mediji ovo osude onda mozes traziti da se nose maske. Do tada imamo uzor i primjer od nadleznih da ne treba nositi maske.
Povremeno ubace sebiju i druge doce da prijete i govore da je puk kriv za ovo stanje. Onda imas pilavku jedan dan kaze da se ne ide van zemlje sutra se javlja iz turske. Onda imas direktora hitne koji je donio virus medju kolege gdje je jedan preminuo.
Nisam ja jarane nikakav kontras i buntovnik samo sam realan ... a realnost je takva da nikakvog reda ni sistema nema ni u kriznom stabu ni u bolnicama ni u vladi pa tako ga sigurno nece biti ni medju pukom.
-
BadBoy
#28088 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Više puta sam napisao da je Mercator u Ložioničkoj jedan od najboljih supermarketa što se tiče poštivanja distance i nošenja maski. Em su malo kulturnija raja tamo (čitaj nema Tambura i inih) , em nose maske, em zaštitari revnosno opominju.
Jumbo je haman pa i najgori.
-
BadBoy
#28089 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Evo ja živim i radim ovdje čitav život i opet pljujem i pljuvat ću po nama sve dok ne postanemo bolji (a izgleda da nećemo nikad).
-
Tambure
#28090 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Konkretno Tambure zivi u blizini ... i u merkator i u jumbo udjem s maskom i unutra je odmah skinem.BadBoy wrote: ↑22/08/2020 22:17Više puta sam napisao da je Mercator u Ložioničkoj jedan od najboljih supermarketa što se tiče poštivanja distance i nošenja maski. Em su malo kulturnija raja tamo (čitaj nema Tambura i inih) , em nose maske, em zaštitari revnosno opominju.
Jumbo je haman pa i najgori.
- skafiskafsnjak
#28091 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Tambure wrote: ↑22/08/2020 22:00Vidi care upalis dnevnik voditelji ne nose maske .... tv emisije sa gostima niko ne nosi maske ... policija politicari doktori rijetkost je vidjeti nekoga sa maskama ... snimaju izjavu doktora pred bolnicom voditeljica mu turila mikrofon pod nos distanca nije min. 2 metra opet bez maski. S druge strane imas pune dzamije i crkve gdje dobar broj nema maske.skafiskafsnjak wrote: ↑22/08/2020 21:33Ja samo kazem, ako je naredba da se nose u zatvorenom i u prevozu, treba da se nosi. Svidjalo se nekome ili ne.
Kad vidim da mediji ovo osude onda mozes traziti da se nose maske. Do tada imamo uzor i primjer od nadleznih da ne treba nositi maske.
Povremeno ubace sebiju i druge doce da prijete i govore da je puk kriv za ovo stanje. Onda imas pilavku jedan dan kaze da se ne ide van zemlje sutra se javlja iz turske. Onda imas direktora hitne koji je donio virus medju kolege gdje je jedan preminuo.
Nisam ja jarane nikakav kontras i buntovnik samo sam realan ... a realnost je takva da nikakvog reda ni sistema nema ni u kriznom stabu ni u bolnicama ni u vladi pa tako ga sigurno nece biti ni medju pukom.
Pa vidi, kakve veze ima dnevnik? Jel govoris zbog neke distance ili da treba da predstavljaju primjer gledaocima?
Pa vidi, hebe se meni za Sebiju i ostale... Sve to sto si naveo je kriva policija, drzava , sistem i oni sto nas predstavljaju. Ali to je tema aktuelna 20 godina, a samo je sada dosla do izrazaja.
A koja je razlika hoce li njih osuditi ili ne ?
Bar ja tako razmisljam... Ili cu nositi ili necu. Zasto da gledas druge ?
Opet kad malo razmislim, za sve smo sami krivi... Biramo te ljude , drzimo ih na vlasti tako sto se ne bunimo. Sve je dobro dok ne puca. Ja nisam mogao lizati stranacki supak i iz tog razloga sam otisao iz te drzave.
Ja trenutno jesam u Njemackoj , ali sam 30 i vise godina u Bosni bio...u njemackoj ni godinu. Ali sam vidio za tih manje od godinu kako moze nekog reda biti
Na kraju ispada Njemac glup, a Bosanac pametan... Ako je tako , zasto nam je onda ovakvo stanje?
- skafiskafsnjak
#28092 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa nekima je dobro...a sudeci po (ne)revoltu, vecini je dobro. Ev sad ce izbori, taman da se ubije koja petoba itd itd.
I onda naredne 4 godine gledati iste u stolicama...
-
Sociolog
#28093 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
skafiskafsnjak izvinjenje od mene..
Generalno kod nas je barem 30% raje nonsalantna po ovom pitanju
Generalno kod nas je barem 30% raje nonsalantna po ovom pitanju
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#28094 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Najjaca je Sebija, javlja se iz stana i uredno ispred svoje kamere/laptopa nosi masku,...ono wow stvarno. 
-
Tambure
#28095 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Predvidjeti izbore je vrlo lako ... vidis Srbiju i HR i znas sta ce kod tebe biti ... sjeticete me se pred izbore ... par dana pred same izbore ce skociti broj zarazenih gdje ce poostriti mjere i sda hdz snsd uzimaju u svojim reonima 60%+ glasova
-
Tambure
#28096 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jebo kusturicine filmove kakve ja scene vidjam ... elem dosao neki dan invalid u kolicima u opstinu i kao rvi ima prednost ... parkirao kolica ispred i uz pomoc stapa se pridrzava uz zid i vrata da udje ... onaj coro iz obezbjedjenja se saginje i leti za njim da ga puca onim pistoljem da mu izmjeri temperaturu.konektovan wrote: ↑22/08/2020 22:26 Najjaca je Sebija, javlja se iz stana i uredno ispred svoje kamere/laptopa nosi masku,...ono wow stvarno.![]()
- Evelinda
- zemomak
#28098 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
malo me podsjecas na aktere ove priče
Ivan GolenDobro jutro, gradonačelniče
8 h ·
Nazire li se uopce kraj ovom debilizmu i manipulaciji?
Da bi lakse shvatili poantu ovog posta, probajte se vratiti 30 godina u nazad. Zivis kraj svojeg susjeda kojega poznajes 10,20 ili 30 godina. Gledas ga svaki dan. Postajete kao braca. On je prvi tu kada pocinjes graditi kucu iz temelja. Osnivate obitelj i ti i on. Djeca vam postaju najbolji prijatelji. Idete zajedno na more. Zena mu pravi kolace pa svaki puta donese tebi pola tepsije. U zimskom vremenu ga cujes u 5 sati ujutro kako lopata snijeg. Ti se probudis u 7,pogledas kroz prozor i vidis da je ocistio i pred tvojom kucom, samo iz razloga da bi proveo to vrijeme sa tobom uz jutarnju rakijicu koje bi ti izgubio na ciscenje. Ako si se slucajno zatekao na poslu dok su ti suprugu uhvatili trudovi, taj susjed ju je odvezao u bolnicu.
Sto se tada desava?
Upalis jedan dan TV, i neki kreten ti govori da ti to nije susjed nego tvoj najveci neprijatelj. Da je on to sve glumio kako bi te mogao ubiti,i tebe i tvoju obitelj.
Ma nemoj?
Isto tako i njegovi mediji pricaju njemu o tebi. Znaci toliko si naivan da vjerujes nekom šupku koji ni nezna pokazati na karti tvoje mjesto u kojem zivis, ali zna sto ti susjed misli?
Kaze : ili ti njega, ili on tebe.
Uzimas pusku u ruke, opalis preko ograde i promasis. On ti uzvrati. To vide i drugi susjedi pa kazu: evo ipak su mediji u pravu. Uzimaju svi oruzje i nastaje histerija.
Nakon svega se vratis kuci, bez ruke ili noge. Fali ti nekoliko clanova tvoje obitelji, dijete, brat, sestra, tata, mama..
Ali dobio si penziju 800 km jer si ostao bez ruke.
Gledas u susjedovo dvoriste gdje su vam se djeca igrala dok ste vi rostiljali, ali sada vise nema ni susjeda a ni tvoga djeteta.
Opet upalis TV gdje se pojavljuje onaj isti, samo u novom ruhu i sa nekoliko milijuna vise na bankovnom racunu.
Uvjerava te da je to ok sto si izgubio vlastito dijete, brata, oca.. Oni su dali zivote za domovinu. Ti sada moras uzivati u toj domovini, bez ruke, bez najmilijih. "Susjed je krivac" za to sto ti se desilo. Ti mu opet vjerujes i zivis u zabludi. Sretan si sto si dobio drzavu i napokon vise ne gledas svojeg susjeda.
Nakon kratkog vremena pocinju u tvojoj drzavi dijeliti vlastiti narod na istomisljenike od neistomisljenika, i dok se vi prepucavate medusobno, oni vas kradu ispred ociju. Godina po godinu i vi im naivci opet vjerujete. Shvatite da nesto nije u redu tek kada vam preko noci nestane pola ulice mladih ljudi, koji su otisli u svijet zbog vase naivnosti i njihovog lopovluka.
Opet palite TV i onaj isti manipulator baca kost izmedu vas i tih ljudi koji su otisli u svijet.
Sada su ti ljudi krivi zbog odlaska jer su vas ostavili na cjedilu i nema vise tko raditi. Vi ste domoljubi koji ste ostali, a ovi su izdajnici. Vi naivni opet pocinjete mrziti te ljude, dok vam huskaci kradu ono zadnje sto se da ukrasti. Naravno do danasnjeg dana vam nisu rekli iz kojeg razloga su ti mladi ljudi napustili svoje domove.
Razumijem da ste do sada bili naivni, ali da i dalje vjerujete onima koji vas sustavno unistavaju zadnjih 30 godina.. e to ne mogu shvatiti?
Opet palite TV i sada upiru prstom u vaseg prvog susjeda : "Mozda je zarazen"?
Tako i njemu govore za vas : " Mozda je zarazen"? I opet vi idioti pocinjete mrziti svoga susjeda. Gledate ga kroz prozor i spremni ste zvati policiju ako covjek ide po kruh. Ne iz razloga jer se brinete za njegovo zdravlje, nego iz objesti kako bi on zaradio kaznu.
Toliko su vam sjebali um da ćete uskoro dopustiti da vas odvoje od vlastite djece. Do jucer ste kukali kako si ne mozete postenim radom omoguciti odlazak na more, a sada ste i preko toga presli.Toliko su vas izmanipulirali da vam je jebena rolna WC papira najbitnija u životu.
Gdje nam je nestalo ljudsko dostojanstvo? Možete li niže od ovoga?
- pepeljara
#28099 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jel iko prosao kroz grad ovih veceri?
Ne znam da sam vidio maske ikako, ne na glavi nego nikako
coek na coeku...
Policija se setka, 0 bodova neka distanca...standardno kao i avako ljeto....
Ne znam da sam vidio maske ikako, ne na glavi nego nikako
Policija se setka, 0 bodova neka distanca...standardno kao i avako ljeto....
- skafiskafsnjak
#28100 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Mozda sam naivcina...moze biti. Ali postujem zakon.
Svjetska ekonomija stala, gube se milioni radnih mjesta i milijarde dolara eura maraka... Ako je to nekome cilj , onda jbg... Ja ne vjerujem da nesto mogu promjeniti. A u medjuvremenu ne zelim da placam kazne za krsenje naredbi.
Nije meni "susjed" neprijatelj , ali.moje misljenje je da se naredbe postovati moraju i to je to. A u svoj ovoj prici, smatram da smo sami sebi gori nego hebena korona.
Last edited by skafiskafsnjak on 22/08/2020 22:54, edited 1 time in total.