Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Tesla Edison

#27976 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

:lol: :lol:

Ovdje sve po starom. Jedni bi kao da sve zatvore a drugi im kao ne daju :D
NelsonM

#27977 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by NelsonM »

oldtajmer wrote: 21/08/2020 12:09
. U izolatoriju na Podhrastovima uslijed komplikacija izazvanih Covid-19 zarazom preminuo je uposlenik Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo Džebrail Šišić Šile (54). On se u izolatoriju borio sa koronavirusom duže od 10 dana, a prije samo dva dana Muhamed ef. Velić je na svom Facebook profilu objavio da se Šišić nalazi u teškom stanju.

– Imam jednog ahbaba s rekreacije i sporta, ime mu je Džebrail Šišić, dobar insan, radi u Hitnoj pomoći, sportista itd., evo, već duže od deset dana kako leži u Izolatoriju na Podhrastovima zbog korona virusa. Sinoć su mu amputirali nogu, zbog tromboze, i druga je u pitanju. U jako je lošem stanju. Noćas je u mojim dovama, Allah da ga čuva i podari mu zdravlje i izlječenje – napisao je ef. Velić

Nažalost Šišić je izgubio životnu bitku, a iza njega su ostala dva sina i supruga Merima Šišić, inače šefica Urgentnog centra u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”. Rahmetli Šišića spomenula je prilikom davanja izvještaja za protekla 24 sata i dr. Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

– Noćas je umro medicinski radnik, koji je 1966. godište, s možda najtežom slikom koju smo do sada vidjeli. Bio je potpuno zdrav, bavio se sportom. Imamo još jednog skoro pa identičnog pacijenta teške kliničke slike – kazala je Izetbegović.
Iz Pazara su se svi vratili direktno na posao,radili nekoliko dana i onda je jedan tehnicar u hitnoj bio pozitivan. Tamo nisu imali punu opremu. No comment. A sve sta sam cula o ovom covjeku jeste da je bio divan.
P308

#27978 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by P308 »

Fino

U Kantonu Sarajevo je trenutno 689 osoba pozitivno na koronavirus, a što i dalje ima značajnu tendenciju pada ukupnog broja oboljelih od ovog zaraznog oboljenja.
dječak sa šibicama

#27979 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

BiH 366 od 1893 testirana.

I dalje previse % ali % bi bio manji da je druga matrica testiranja, ovi testiraju samo sumnjive ako sam dobro shvatio, plus blize kontakte vec zarazenih. Mada znajuci nase zdravstvo, tu ima propusta milion, ono kad testiraju brata ali ne i sestru i slicno.
drag_gost

#27980 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by drag_gost »

NelsonM wrote: 21/08/2020 12:50
. U izolatoriju na Podhrastovima uslijed komplikacija izazvanih Covid-19 zarazom preminuo je uposlenik Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo Džebrail Šišić Šile (54). On se u izolatoriju borio sa koronavirusom duže od 10 dana, a prije samo dva dana Muhamed ef. Velić je na svom Facebook profilu objavio da se Šišić nalazi u teškom stanju.

– Imam jednog ahbaba s rekreacije i sporta, ime mu je Džebrail Šišić, dobar insan, radi u Hitnoj pomoći, sportista itd., evo, već duže od deset dana kako leži u Izolatoriju na Podhrastovima zbog korona virusa. Sinoć su mu amputirali nogu, zbog tromboze, i druga je u pitanju. U jako je lošem stanju. Noćas je u mojim dovama, Allah da ga čuva i podari mu zdravlje i izlječenje – napisao je ef. Velić

Nažalost Šišić je izgubio životnu bitku, a iza njega su ostala dva sina i supruga Merima Šišić, inače šefica Urgentnog centra u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”. Rahmetli Šišića spomenula je prilikom davanja izvještaja za protekla 24 sata i dr. Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

– Noćas je umro medicinski radnik, koji je 1966. godište, s možda najtežom slikom koju smo do sada vidjeli. Bio je potpuno zdrav, bavio se sportom. Imamo još jednog skoro pa identičnog pacijenta teške kliničke slike – kazala je Izetbegović.
Iz Pazara su se svi vratili direktno na posao,radili nekoliko dana i onda je jedan tehnicar u hitnoj bio pozitivan. Tamo nisu imali punu opremu. No comment. A sve sta sam cula o ovom covjeku jeste da je bio divan.
Bio je divan covjek, iza njega je ostala supruga i dvoje djece. Neka mu je rahmet dusi. Covjek je bio u izvrsnom fizickom stanju i pazio je na sebe. Nema pravila...
winpin

#27981 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by winpin »

Stigao rezultat 30-dnevnog normalnog boravka u BiH.

Image
last mohicans

#27982 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by last mohicans »

Ako je sandzački soj, preopasan je. Čuo sam da je i djever rahm.Belme pokupio na svadbi tamo, ako je tačna informacija.
skafiskafsnjak

#27983 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

Znaci, vise nije dovoljan naslov da ima cx zarazenih itd....
Koja stoka

Sebija Izetbegović: Preminuo medicinski radnik s možda najtežom slikom koju smo dosad vidjeli
http://www.klix.ba/clanak/200821058
dječak sa šibicama

#27984 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

Nije Sebija nista pretjerala, covjeku su amputirali nogu, vjerovatno i drugu, prije nego je preminuo.

Zdrav prav, pa trmbovi koji rezultiraju amputacijama. Ako je i od Covida, previse je.
Tambure

#27985 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tambure »

panika se dize na max ... izbori su vec gotova stvar, kad god je strah neimaština i kriza, profitiraju nacionalne stranke. Sebija samo izvršava svoju stranačku dužnost.
Banksy

#27986 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Banksy »

drag_gost wrote: 21/08/2020 13:16
Bio je divan covjek, iza njega je ostala supruga i dvoje djece. Neka mu je rahmet dusi. Covjek je bio u izvrsnom fizickom stanju i pazio je na sebe. Nema pravila...
Šile... Tuga.
umojvakat

#27987 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by umojvakat »

Tambure wrote: 21/08/2020 14:06 panika se dize na max ... izbori su vec gotova stvar, kad god je strah neimaština i kriza, profitiraju nacionalne stranke. Sebija samo izvršava svoju stranačku dužnost.
Sa ovakvim stvarima i treba da se diže, drugačije nećeš natjerati većinu da se drži pravila.
Tambure

#27988 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tambure »

umojvakat wrote: 21/08/2020 14:31
Tambure wrote: 21/08/2020 14:06 panika se dize na max ... izbori su vec gotova stvar, kad god je strah neimaština i kriza, profitiraju nacionalne stranke. Sebija samo izvršava svoju stranačku dužnost.
Sa ovakvim stvarima i treba da se diže, drugačije nećeš natjerati većinu da se drži pravila.
ne znam kako rezonuješ, Sebija prijeti - 1 istup narodu, drugi Gavrankapetanoviću.
NelsonM

#27989 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by NelsonM »

last mohicans wrote: 21/08/2020 13:53
Ako je sandzački soj, preopasan je. Čuo sam da je i djever rahm.Belme pokupio na svadbi tamo, ako je tačna informacija.
To je istina, i onaj momak od 28g se zarazio na svadbi u sandzaku :/ Haj ga znadni. Bas samo tuga.
umojvakat

#27990 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by umojvakat »

Tambure wrote: 21/08/2020 14:35
umojvakat wrote: 21/08/2020 14:31
ne znam kako rezonuješ, Sebija prijeti - 1 istup narodu, drugi Gavrankapetanoviću.
Većinu naroda kod nas samo strah za vlastitu guzicu može natjerati da se pridržava mjera.
Naslovnica

#27991 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Danas sam bio na SJJ, puno Arapa, jedni dolaze, drugi odlaze, porodice sa djecom.
Ispred ih čekaju, Hills, Gulf Travel...
Nisam znao da su počeli dolaziti?!
Tambure

#27992 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tambure »

Naslovnica wrote: 21/08/2020 15:10 Danas sam bio na SJJ, puno Arapa, jedni dolaze, drugi odlaze, porodice sa djecom.
dobro su nam došli :bih: :bih:

hvala Allahu evo krenuo je je i voz iz Pakistana za Kladušu ... nesto se pokreće konačno :bih: :bih:

Image
Ironmen

#27993 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ironmen »

dječak sa šibicama wrote: 21/08/2020 13:09 BiH 366 od 1893 testirana.

I dalje previse % ali % bi bio manji da je druga matrica testiranja, ovi testiraju samo sumnjive ako sam dobro shvatio, plus blize kontakte vec zarazenih. Mada znajuci nase zdravstvo, tu ima propusta milion, ono kad testiraju brata ali ne i sestru i slicno.
Slobodno mozemo na ovaj broj koji se objavi u toku dana x30 na broj zarazenih a i na oporavljenih.
last mohicans

#27994 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by last mohicans »

Naslovnica wrote: 21/08/2020 15:10 Danas sam bio na SJJ, puno Arapa, jedni dolaze, drugi odlaze, porodice sa djecom.
Ja sam začuđen brojem Arapa po Ilidzi, to su lokalci, dosta ih ima privremeno boravište, nekretnine, pa mislim da ti na osnovu toga mogu dolaziti. Ne znam, danas je bio članak o štetama u turizmu sa lancem drugih sektora, stotine miliona manjih prihoda je u pitanju, sta tek za jesen i zimu pretpostaviti. Mislim da se trebalo dozvoliti ulazaka za neg.PCR ili sa seroloskim da je prebolio covid Turskoj i zemljama zaljeva. Virus nam je svakako usao iz Srbije, nekontrolisano, bez ikakvih mjera i ljudi su cirkulirali bez ograničenja, makar bi se nesto turizam izvukao. Komsije su to na hinjaka odradile, iščupali koliko toliko, opet im brojke nisu strašne, ako nisu dobrano frizirane.
Naslovnica

#27995 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

last mohicans wrote: 21/08/2020 16:17
Ja sam začuđen brojem Arapa po Ilidzi, to su lokalci, dosta ih ima privremeno boravište, nekretnine, pa mislim da ti na osnovu toga mogu dolaziti. Ne znam, danas je bio članak o štetama u turizmu sa lancem drugih sektora, stotine miliona manjih prihoda je u pitanju, sta tek za jesen i zimu pretpostaviti. Mislim da se trebalo dozvoliti ulazaka za neg.PCR ili sa seroloskim da je prebolio covid Turskoj i zemljama zaljeva. Virus nam je svakako usao iz Srbije, nekontrolisano, bez ikakvih mjera i ljudi su cirkulirali bez ograničenja, makar bi se nesto turizam izvukao. Komsije su to na hinjaka odradile, iščupali koliko toliko, opet im brojke nisu strašne, ako nisu dobrano frizirane.
Pa sada ti govorim da su danas na SJJ bile desetine Arapa, porodice, sa koferima, ispred ih čekaju rent-a-car radnici, vozači iz turističke agencije, iz Hills hotela...
Znači da Arapi dolaze u BiH.
Očito da dolaze.
Mogy87

#27996 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

Evo pohvalise nas nadlezni:

Naglašavaju kako je potrebno kontinuirano primjenjivati navedene mjere, baš onako kako se to radilo u vrijeme proteklih vjerskih blagdana, kada su naši građani pokazali ličnu odgovornost, ali i odgovornost prema svojim najbližima, čuvajući tako svoje i njihovo zdravlje. Ovakvim odgovornim ponašanjem su direktno uticali na pomenuti značajan pad broja novozaraženih u našem kantonu, te time se pokazali dobrim indikatorom da su mjere poštivane.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/poruka- ... /200821109
Evelinda

#27997 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Evelinda »

Mogy87 wrote: 21/08/2020 18:04 Ovakvim odgovornim ponašanjem su direktno uticali na pomenuti značajan pad broja novozaraženih u našem kantonu, te time se pokazali dobrim indikatorom da su mjere poštivane.
Ja ne vidim pad novozarazenih.Svaki dan oko 50
Mogy87

#27998 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

Evelinda wrote: 21/08/2020 18:33
Mogy87 wrote: 21/08/2020 18:04 Ovakvim odgovornim ponašanjem su direktno uticali na pomenuti značajan pad broja novozaraženih u našem kantonu, te time se pokazali dobrim indikatorom da su mjere poštivane.
Ja ne vidim pad novozarazenih.Svaki dan oko 50
Bolje je. Bilo je po 80 uz visi postotak pozitivnih.
last mohicans

#27999 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by last mohicans »

Naslovnica wrote: 21/08/2020 17:04
last mohicans wrote: 21/08/2020 16:17
Pa sada ti govorim da su danas na SJJ bile desetine Arapa, porodice, sa koferima, ispred ih čekaju rent-a-car radnici, vozači iz turističke agencije, iz Hills hotela...
Znači da Arapi dolaze u BiH.
Očito da dolaze.
Moraju imati nektetnine, odlaze, dolaze, bude ovdje jedan član, pa mu se pridruze drugi, na koji način nije me ni briga. Samo neka dolaze i trose. Svi su srali po tim istim Arapima i Turcima.
Evelinda

#28000 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Evelinda »

Da,znam,bilo je i po 107 i 140(tako nesto).Ali ni ovo nije mala cifra ipak 50?
Locked