Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
LBVIEW

#80726 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by LBVIEW »

MorningStar wrote: 22/08/2020 00:52
Maraschino wrote: 21/08/2020 13:00
dragan53 wrote: 21/08/2020 12:31 Vučić potvrdio da mu je Dodik dao papire o statusu RS pred razgoivore o statusu Kosova... već dugo se priča o ovoj opciji aopozicioni list Danas u Srbiji piše da će Vučić tražiti veću autonomiju za RS u okviru tih razgovora... jel iko ovima u Sarajevu išta rekao ....
https://www.avaz.com/dodik-predao-v ... eloj-kuci/

Treba otvoreno i svaki dan propagirati ukidanje genocidnog brloga.
Vece je nase pravo na ukidanje takve jedne tvorevine nego njihovo za otcjepljenje komada teritorije na kome su pocinili najteze zlocine pa i genocid.

Samo ga time provocirati pa neka izadje na ''bojno polje'' ako ima damu. :izet:
I tako u krug vrtimo se 25 godina - mi cemo da ukidamo - mi cemo da se otcjepljujemo i tako.

A nit ce neko da se otcijepi niti da ukine al dobro ide za narativ - pa onda pastete na hljeb malo i kafica dobro je samo nek se ne puca :bih:
Cuj, kmet iz Laktasa posalje "dokument" u maticu(sve u dogovoru s istom) u kojem se povezuje status RS sa statusom Kosova, i to tebi neka igra? :-)
Ovo je pocetak raspakivanja Dejtona, samo naivni i zlonamjerni to ne vode.
LBVIEW

#80727 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by LBVIEW »

BHCluster wrote: 22/08/2020 03:04
Maraschino wrote: 21/08/2020 13:47
LBVIEW wrote: 21/08/2020 13:08

Prvo, "sta je, ja cu vam nastaviti prebacivati migrante", pa sad ovo - kako je krenuo na kraju ce isprovocirati sukob.
Vise je ovo dogovorena predstava Vucic-Dodik nego neka polazna osnova za pregovore.
Svakako da provociraju pa im tako treba i uzvratiti.

Sace Vucko iz Beograda slati umirujuce izjave kao on je za mir ali Dodika malo prenosi.

jebat im mamu obojici.
Ovo je direktno krsenje DMS-a, sad da mi imamo drzavnike ili barem drzavnika da se iskoristi ovo...
Naravno da jeste, osim za samoproglaseni forumski FGR, kojem je sve to predizborna, "nabacivanje na volej" i sl. Istima je vjerovatno i organizirano prebacivanje migranata(Dodick sam priznao neki dan) predizborna. :-)
amko761

#80728 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by amko761 »

Pa kad si nemoćan da bilo šta uradiš, onda negiraš stvarnost. Jbg.

Ili upućuješ oštre apele i pozive OHR-u, PIC-u, međunarodnoj zajednici i svima redom na svijetu :)

Kao što rekoh, jbg.
mO k3

#80729 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

OVa cutnja MZ ja ne bih tumacio kao nemoc , nego pripremanje da se doticni kako tako skine .. odavno nismo culi nista od nje
MorningStar

#80730 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by MorningStar »

LBVIEW wrote: 22/08/2020 13:03
Maraschino wrote: 21/08/2020 13:00

Treba otvoreno i svaki dan propagirati ukidanje genocidnog brloga.
Vece je nase pravo na ukidanje takve jedne tvorevine nego njihovo za otcjepljenje komada teritorije na kome su pocinili najteze zlocine pa i genocid.

Samo ga time provocirati pa neka izadje na ''bojno polje'' ako ima damu. :izet:
I tako u krug vrtimo se 25 godina - mi cemo da ukidamo - mi cemo da se otcjepljujemo i tako.

A nit ce neko da se otcijepi niti da ukine al dobro ide za narativ - pa onda pastete na hljeb malo i kafica dobro je samo nek se ne puca :bih:
Cuj, kmet iz Laktasa posalje "dokument" u maticu(sve u dogovoru s istom) u kojem se povezuje status RS sa statusom Kosova, i to tebi neka igra? :-)
Tim dokumentom moze da obrise nesto kao sto su obrisali slicnim dokumentima mnogo puta kao i onim o ukidanju rs a ili ustavnosti imena itd.

To je za takve kao ti da se upalite kao kutnjak i glasate za “nase” sto brze :)

Da dodam to nista nece promijeniti - jer nas covjek je cudno bice - jos posebno dobar dio dijaspore (al njih donekle i razumijem) al lokalno da te rade 25 godina na iste fore .... hehehe
amko761

#80731 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by amko761 »

Tako je, ja sam pripremio za osvježavanje temu ''Kraj Dodika''. Samo je pitanje vremena :bih:

Long live USA :bih:
spreca

#80732 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by spreca »

MZ je kurva kao i uvijek sto je bila,a Rudonja bi se mogao" proslaviti "kao Gavrilo Princip
spreca

#80733 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by spreca »

MorningStar wrote: 22/08/2020 14:38

Tim dokumentom moze da obrise nesto kao sto su obrisali slicnim dokumentima mnogo puta kao i onim o ukidanju rs a ili ustavnosti imena itd.

Da dodam to nista nece promijeniti - jer nas covjek je cudno bice - jos posebno dobar dio dijaspore (al njih donekle i razumijem) al lokalno da te rade 25 godina na iste fore .... hehehe
Tim dokumentom mogu obojica da obrisu i sebi drugima sirom shumadije,ali nije rijec o tome,rijec ide o diplenju s pjenom na ustima kada neko od probosanskih snaga kaze da ce ukinuti genocidnu i kad zadiple svi reodm od od General Desetara Vulina,Malog od Slobe i Pickoustog i ostale mrake za koju se zna dobro gdje su bili 92-95....Rudonja vec godinama govori o odcepljenu i propasti BiH dok na drzavnom nivou ubire dobru lovu,da ne govorim da je shumadiju opljacko i doveo do prosjackog stapa,on moze da pokusa ali ishod tog pokusaja mu nemoze niko garantovati
manijak1

#80734 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by manijak1 »

Nema šta , mirnodopska ofanziva punom parom u toku da se BiH razdijeli , ali ćuna , mogu jedino pamflete pisati.
A šutnja može svašta nešto označavat ,možebit da nemaju ništa protiv , ako se , kako to popularno kažu, sva tri naroda dogovore :lol: .
vatrogasac

#80735 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vatrogasac »

amko761 wrote: 22/08/2020 14:38 Tako je, ja sam pripremio za osvježavanje temu ''Kraj Dodika''. Samo je pitanje vremena :bih:

Long live USA :bih:
Pripremaj ti to samo što još nije vrijeme. :mrgreen: Dodik je najavio preko 30 referenduma i svaki digao prašinu, za to vrijeme pokupio milione, a RS zadužio preko 5 milijardi. Jedino ga može skinuti njegova opozicija koju trenutno nema. Nešto slično smo mogli gledati i pred prošle lokalne izbore. A što se tiče štete po državu treba ga držati stalno na oku, i njega i Beograd.

Image
archi_a

#80736 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by archi_a »

amko761 wrote: 22/08/2020 14:30 Pa kad si nemoćan da bilo šta uradiš, onda negiraš stvarnost. Jbg.

Ili upućuješ oštre apele i pozive
OHR-u, PIC-u, međunarodnoj zajednici i svima redom na svijetu :)

Kao što rekoh, jbg.
Što me ovo podsjeti..... :lol:

"kaka BiH, ne postoji BiH", "nema granice na Drini", "mi ćemo se otcEpiti", "što ne može naš prijatelj pisac, rus, da nam dođe, što ga vratiše sa granice", "naša matica je srbija", "nismo mi nikakvi bosanski srbi", "poslat ćemo papire vučiću da nas zastupa", "kakvo odobrenje države BiH za hidrocentrale, kako ne možemo sami", "nećemo dati vojnu imovinu", "nećemo OS BiH", "hoćemo svoju reprezentaciju", "što mi samostalno ne možemo na Olimpijske igre", "što mi nemamo svoj pasoš, dokumente i tablice", "što mi nemamo srpski dinar", "što mi nemamo svoju centralnu banku", "što ne možemo samostalno učestvovati u međudržavnim aranžmanima".....?!? Pa ni ebeni Miss zemlje ne mogu samostalno. Ni ebeni Eurosong. Ni vojnopolicijsku vježbu sa Srbijom ne mogu da organizuju. Mogu, al preko granice u Srbiji. Entitet r s mogu na trenerkama napisati, al samo kad je u pitanju takmičenje u sportovima srednjih škola.
Država BiH ima sve ovo, a miloradovi sve ovo imaju "u najavi" već 20 godina..... Da, oni su moćni, država BiH je nemoćna. :wink:
Al kome pričati..... Dovoljno je da lola na tv-u drekne: "mi ćemo!!!!" Odmah pobEda! :lol:
Last edited by archi_a on 22/08/2020 17:31, edited 1 time in total.
MorningStar

#80737 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by MorningStar »

archi_a wrote: 22/08/2020 17:18
amko761 wrote: 22/08/2020 14:30 Pa kad si nemoćan da bilo šta uradiš, onda negiraš stvarnost. Jbg.

Kao što rekoh, jbg.

"kaka BiH, ne postoji BiH", "nema granice na Drini", "mi ćemo se otcEpiti", "što ne može naš prijatelj pisac, rus, da nam dođe, što ga vratiše sa granice", "naša matica je srbija", "nismo mi nikakvi bosanski srbi", "poslat ćemo papire vučiću da nas zastupa", "kakvo odobrenje države BiH za hidrocentrale, kako ne možemo sami", "nećemo dati vojnu imovinu", "nećemo OS BiH", "hoćemo svoju reprezentaciju", "što mi samostalno ne možemo na Olimpijske igre", "što mi nemamo svoj pasoš, dokumente i tablice", "što mi nemamo srpski dinar", "što mi nemamo svoju centralnu banku", "što ne možemo samostalno učestvovati u međudržavnim aranžmanima".....?!? Pa ni ebeni Miss zemlje ne mogu samostalno. Ni ebeni Eurosong. Ni vojnopolicijsku vježbu sa Srbijom ne mogu da organizuju. Mogu, al preko granice u Srbiji. Entitet r s mogu na trenerkama napisati, al samo kad je u pitanju takmičenje u sportovima srednjih škola.
Država BiH ima sve ovo, a miloradovi sve ovo imaju "u najavi" već 20 godina..... Da, oni su moćni, država BiH je nemoćna. :wink:
U sustini drzava je mocna al u ***** a entiteti jos manje (doduse na lokalnom nivou imaju vise moci od drzave)
LBVIEW

#80738 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by LBVIEW »

MorningStar wrote: 22/08/2020 14:38

Vidjet cemo ko ce se "upaliti", ovaj laktaski vepar non-stop dize ljestvicu - ovako nesto je bilo nezamislivo do prije par godina, sad otvoreno govori o secesiji, i niko nista, cak ni onaj mutavi Inzko ne izrazava "zabrinutost". Ovo je eklatantno kesenje DS, koliko god spinovao. I ne, to nema nikakve veze sa predizbornom, osim ako ista ne pocinje tik nakon prethodnih izbora.
Sociolog

#80739 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Sociolog »

Sad trazi saveznike u Milanovicu predsjedniku Hrvatske , njega uvlaci u igru
Maraschino

#80740 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

archi_a wrote: 22/08/2020 17:18

Kao što rekoh, jbg.

Al kome pričati..... Dovoljno je da lola na tv-u drekne: "mi ćemo!!!!" Odmah pobEda! :lol:
DEte koje je rodjeno poslije Dejtona sada je punoljetno sa ispranim mozgom i kada pogleda sta mu je od zivota ostalo ili da se pati u brlogu i zemlji koju ne voli ili da ide u Srbiju jer jedino tamo moze imati perspektivu i nositi zastavu drzave koju voli i predstavljati drzavu...prema tome, Mile samo nastavi i buducim generacijama ogadi BiH.
Sto ti je duzi mandat sve manje Srba u brlogu. Zasto li?
Maraschino

#80741 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

dupli
mayab

#80742 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mayab »

evo ja samo da usput , onako na brzaka malo po :izet: mater i sve po spisku, i onom hablečini incku i njegovoj ekipi :bih:
Maraschino

#80743 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

mayab wrote: 22/08/2020 23:04 evo ja samo da usput , onako na brzaka malo po :izet: mater i sve po spisku, i onom hablečini incku i njegovoj ekipi :bih:
Ljudi su otvoreno rekli, samo da ne puca a sve drugo ce tolerisati.
Nametnuli su nakaradan ustav i traze njegovo poboljsanje kompromisom i dogovorom. Mi da smo se mogli dogovarati ne bi ratovali.
Znajuci to bagra iz tri naroda dize kredite, zaduzuje se, kradu, pljackaju, primaju otvoreno mito, muckaju sa izborima, kupuju drzavnim parama i funkcijama poslanike, papke i preletace, narod zavadjaju...tako da bez revolucije i ulice nema promjena.
Izbore ce svake dobiti jer su ovu igricu prekucali i za njih je ovo samo poigravanje.

Rahat patnja pa ko prezivi.
problemnatravunu

#80744 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by problemnatravunu »

:izet:
Republika Srpska će se urušiti i nestati, sama od sebe. “Političko Sarajevo” ne mora ni prstom mrdnuti.

Nestaće, jer će se radno sposobni narod razbježati, pa neće imati ko da plaća poreze, da puni budžet Republici Srpskoj i džepove osionim poslodavcima i korumpiranim činovnicima, koje je RS brižno odgajala sve ove godine. Neće, bogami, imati ko ni da da glasa, ni da aplaudira budalaštinama na mitinzima i kontramitinzima. Preživjeće, eventualno, Kočićev zbor, ali samo zbog gastarbajtera i bikova, piše Milkica Milojević u kolumni za “SrpskaInfo“.

U Republici Srpskoj rad na crno nije incident nego način poslovanja. Od bijednih 450 KM minimalca, što je 230 evra, neki radnci moraju gazdi vratiti 50 KM. Oko 35.000 radnika prijavljeno je na pola radnog vremena, samo što ta četiri radna sata traju i do 16 sati dnevno.

A svu tu silu i nepravdu u cijeloj RS treba da isprave 44 inspektora, većinom tete i čike stariji od 55 godina. Mlađi i okretniji, vele, neće da rade taj „ciganski“ posao, jer im bahati poslodavci naizmjenično nude koverte, vrijeđaju ih, ponižavaju i maltretiraju.

Poslodavci i sindikalci tvrde da je rješenje svih ovih problema reforma inspekcija. Malo morgen! Ne može se na krivo nasađeno reformisati. Ako imate državu zarobljenu korupcijom, političare koji ne štite ni državu, ni svoje potencijalne birače, nego poslodavce, i to ne sve poslodavce, nego samo odbrane, ako imate poslodavce koji otimaju od radnika da bi dali političkim partijama, ako imate poreski sistem u kome država igra naopakog Robin Huda, koji otima od siromašnih i daje bogatima… šta tu ima da se reformiše. Jedino rješenje je revolucija, što će reći korjenita promjena odnosa moći.

Ako se to ne desi, profesori će i dalje bježati u Evropsku uniju da tamo dostojanstveno žive od svog rada: čišćenja klozeta i kičmanja na baušteli. Jer, većina ljudi nisu po prirodi ni revolucionari ni reformisti i neće da svoj život utucaju u popravljanje otadžbine, koju su drugi opljačkali i obeščastili.
Image
BHCluster

#80745 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by BHCluster »

problemnatravunu

#80746 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by problemnatravunu »

Ovo što priča Kurtčehajić jeste čisto pravni stav, samo ko još u BiH i okruženju istinski poštuje pravo, Ustave , ugovore i slično....sve ove vladajuće hunte su sebi uzele za pravo da zakone i Ustave tumače kako se to njima sviđa i odgovara!
Evo samo uzmimo Ustav BiH u čijem se originalnom tekstu nigdje ne pojavljuje pojam "konstitutivni narodi" :| ,
pa se opet ta mantra provlači i kroji sudbinu svima nama ,
da ne spominjem unazad par godina omiljeni pojam vladajućih kleronacista tzv. "legitimnog predstavljanja" :lol:
A dodik pogotovo lupeta (naravno namjerno) pokazujući elementarno nepoznavanje Ustava BiH, ali to mu paše, a niko ne diže glas i jebiga :bih:
dragan53

#80747 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dragan53 »

Dugo Dodiku niko nije udario kontru kao policija USK sa ovom odlukom da blokira ulaz migrantima... čitam cijeli dan, MUP USK je blokirao entitetsku graniciu, migranti su u RS i sad Dodik ne zna šta će s njima...
https://www.avaz.com/policija-usk-b ... i-srpskoj/
Do juče se bahatio, nije dao da se ojača granica, pokupi migrante doveze do granicei kaže ajte tamo... i još popuje..A još su i oni njegovi odbornici u Zvorniku hvatani da krijumčare migrante. Prvi put da je neko
u FBIH dao logičan odgovor...
mayab

#80748 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mayab »

Image
:lol: :lol: :lol:
LBVIEW

#80749 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by LBVIEW »

dragan53 wrote: 24/08/2020 22:03 Dugo Dodiku niko nije udario kontru kao policija USK sa ovom odlukom da blokira ulaz migrantima... čitam cijeli dan, MUP USK je blokirao entitetsku graniciu, migranti su u RS i sad Dodik ne zna šta će s njima...
https://www.avaz.com/policija-usk-b ... i-srpskoj/
Do juče se bahatio, nije dao da se ojača granica, pokupi migrante doveze do granicei kaže ajte tamo... i još popuje..A još su i oni njegovi odbornici u Zvorniku hvatani da krijumčare migrante. Prvi put da je neko
u FBIH dao logičan odgovor...
Na pogresne se namjerio, izgleda zaboravio jesen 95-e. :D
Maraschino

#80750 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

https://mondo.ba/Info/Crna-hronika/a982 ... ucicu.html

Kako je saopšteno iz MUP-a RS identifikovali su ga pripadnici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet i saslušali u svojstvu osumnjičenog. Tereti se za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti i protiv njega će u narednom periodu biti podnesen izvještaj .
Da ima mrvica drzave privi bi Dodik trebao odgovarati za ugrozavanje sigurnosti sviju nas pogotovu u igri sa migrantima.
Locked