Naspram njih nasi ljudi su Becka skola,ko gradski hor za novu godinu u becu e tako.Ma sta to... Romi nasi su znaci kultura za ove i to 3 levela iznad.Tambure wrote: ↑21/08/2020 14:50ogroman % domaćeg stanovništva nije prijavljen na adresi gdje obitava, dosta ih živi u iznajmljenim stanovima bez ugovora i plaćenog poreza, na crno radi masa ljudi, korupcija, nasilje, kršenje zakona itd itd ... migranti došli i uklopili se
Ilegalni migranti u BiH
- MorningStar
#16451 Re: Ilegalni migranti u BiH
- LBVIEW
#16452 Re: Ilegalni migranti u BiH
Te tzv. humanitarne organizacije su, u najvecem broju, tvornice za pranje novca.Maraschino wrote: ↑21/08/2020 14:42 Premijer USK kaze da niko od opcine preko kantona, entiteta pa do drzave nije dobio ni euro za smjestaj migranata.
Pare se uzimaju iz fondova namijenjenih BiH ali se uplacuju na racun IOM i UNHCRa.
Eto pa sada nastavite pare primio ovaj ili onaj.
Nesto slicno se u ratu desavalo. Donacije se zbrajale ali su odlazile opet donatorima na razne nacine.
Daleko od toga da nasi politicari nisu krali, samo ovi su oprali 100 puta vise.
-
Tambure
#16453 Re: Ilegalni migranti u BiH
Ti si šovinista i rasista !!!MorningStar wrote: ↑21/08/2020 14:56Naspram njih nasi ljudi su Becka skola,ko gradski hor za novu godinu u becu e tako.Ma sta to... Romi nasi su znaci kultura za ove i to 3 levela iznad.
- piupiu
- MorningStar
#16455 Re: Ilegalni migranti u BiH
Tambure wrote: ↑21/08/2020 15:09Ti si šovinista i rasista !!!MorningStar wrote: ↑21/08/2020 14:56Naspram njih nasi ljudi su Becka skola,ko gradski hor za novu godinu u becu e tako.Ma sta to... Romi nasi su znaci kultura za ove i to 3 levela iznad.

-
NediM17
#16456 Re: Ilegalni migranti u BiH
Zaboravili hortijevci kad su '56. bjezali pred Sovjetima u Austriju i Jugoslaviju. 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#16457 Re: Ilegalni migranti u BiH
- Chisum
#16458 Re: Ilegalni migranti u BiH
Uprav o toj tisini i govorim. Kako SDA zgadije, tako i botova im.
Ne mislim ja na standardni ping-pong s Dodikom. Tu su sve tri dzeparoske strane tako besprijekorno uigrane, i kineske stonoteniserke bi nakantali.
Ja govorim o tisini i odsustvu bilo kakvog jasnog plana, strategije, akcije, vezano za ovaj sljam koji nam se natovario na grbacu - dakle, svih stvar za koje ih, sasvim je jasno, zaboli neka stvar. A takva se sramna tisina itekako naplacuje.
Last edited by Chisum on 21/08/2020 15:26, edited 1 time in total.
- piupiu
#16459 Re: Ilegalni migranti u BiH
Juče, prekjuče je NS imala neko saopštenje, čak sam ga zalijepila ovdje. Što reče onaj mali iz Helem nejse - NS bi trebala promijeniti ime u Naša saopštenja._BataZiv_0809 wrote: ↑21/08/2020 15:24Ne vidim ni da opozicija ista govori na ovu temu.![]()
- piupiu
-
Heller
#16461 Re: Ilegalni migranti u BiH
Naši ganferi su za migrante bečka gospoda koja okolo šeta s cilindrom, monoklom i štapom.MorningStar wrote: ↑21/08/2020 14:56Naspram njih nasi ljudi su Becka skola,ko gradski hor za novu godinu u becu e tako.Ma sta to... Romi nasi su znaci kultura za ove i to 3 levela iznad.
- sadie_forever
#16462 Re: Ilegalni migranti u BiH
HmmCherry-Cherry wrote: ↑21/08/2020 14:32Tako se čuva država.sadie_forever wrote: ↑21/08/2020 13:21Jesil ozbiljna???Cherry-Cherry wrote: ↑21/08/2020 10:32 Nema nam pomoći, moramo se sami organizovati. Žica, struja, minsko polje, ako treba i pucati. Inače odosmo u sto pičkimaterni.![]()
Ako neko proba ući bez dokumenata i vize, onda se puca.
- Grean
#16463 Re: Ilegalni migranti u BiH
Vidi, slavili su (i slave) i Hicu, Milosevica pa evo i Orbana.
Takvih ce uvijek biti samo je opasno kad se namnoze i kad im se da prostora. Protiv takvih bolida se treba i trebalo boriti a ko god ih hvalio da Bog da zivio pod njihovom cizmom u sljedecem zivotu.....ali recimo kao madjarski Rom
Na odluku suda javno se oglasio mađarski premijer Viktor Orbán navodeći da odluka narušava osjećaj pravde među ljudima, što implicira na to da Romi nisu ljudi. Također, Orbán je izjavio sljedeće: Ja nisam iz Gyöngyöspáte, ali kada bih živio tamo zapitao bih se kako to da pripadnici neke etničke skupine koja živi u mojoj zajednici mogu primiti značajan iznos bez da išta rade, dok ja radim po cijele dane.
Ovakav govor zadire u najbolniju točku mađarskih radnika koji imaju loše radne uvjete, u financijskim su problemima i traže nekoga koga mogu okriviti, a njihov im premijer, umjesto da se izbori za bolja radnička prava, na pladnju nudi najobespravljeniju manjinsku skupinu kao predmet mržnje. Naime, krajem 2018. godine u Mađarskoj je donesen novi zakon kojim tvrtke mogu od radnika tražiti 400 prekovremenih sati, a isplaćivanje može kasniti čak i do tri godine. Usprkos velikim prosvjedima, Orbán nije odustao od provođenja tog zakona kojeg su radnici prozvali zakonom o robovskom radu.
To je snažno potaknulo opće nezadovoljstvo koje Orbán sada hrani mržnjom prema Romima i izbjeglicama.
- MorningStar
#16464 Re: Ilegalni migranti u BiH
I kakve veze imaju radnicka prava sa nelegalnim migrantima ?Grean wrote: ↑21/08/2020 15:44Vidi, slavili su (i slave) i Hicu, Milosevica pa evo i Orbana.
Takvih ce uvijek biti samo je opasno kad se namnoze i kad im se da prostora. Protiv takvih bolida se treba i trebalo boriti a ko god ih hvalio da Bog da zivio pod njihovom cizmom u sljedecem zivotu.....ali recimo kao madjarski Roms tim da moze i Bosanac...ne bi se puno bolje proveo. Dovoljno je da nisi njihov dok oni sebi daju za pravu da budu svoji recimo u Njemackoj.
Na odluku suda javno se oglasio mađarski premijer Viktor Orbán navodeći da odluka narušava osjećaj pravde među ljudima, što implicira na to da Romi nisu ljudi. Također, Orbán je izjavio sljedeće: Ja nisam iz Gyöngyöspáte, ali kada bih živio tamo zapitao bih se kako to da pripadnici neke etničke skupine koja živi u mojoj zajednici mogu primiti značajan iznos bez da išta rade, dok ja radim po cijele dane.
Ovakav govor zadire u najbolniju točku mađarskih radnika koji imaju loše radne uvjete, u financijskim su problemima i traže nekoga koga mogu okriviti, a njihov im premijer, umjesto da se izbori za bolja radnička prava, na pladnju nudi najobespravljeniju manjinsku skupinu kao predmet mržnje. Naime, krajem 2018. godine u Mađarskoj je donesen novi zakon kojim tvrtke mogu od radnika tražiti 400 prekovremenih sati, a isplaćivanje može kasniti čak i do tri godine. Usprkos velikim prosvjedima, Orbán nije odustao od provođenja tog zakona kojeg su radnici prozvali zakonom o robovskom radu.
To je snažno potaknulo opće nezadovoljstvo koje Orbán sada hrani mržnjom prema Romima i izbjeglicama.
I odkud onda orbanovi pometose na izborima ako im ne valja ??
-
NediM17
#16465 Re: Ilegalni migranti u BiH
Pomeli su i hitlerovi i slobini, metu i vuckovi, i miletovi, putinovi i lukasenkovi, sve bastioni demokratije. 
- MorningStar
#16466 Re: Ilegalni migranti u BiH
Pa sta da radimo , ima li nekako ono demokratija ali da mogu izabrati ljudi sebi vodstvo koje recimo bi tebi odgovaralo - da ti cekiras ili netko ko je tvojih politickih stavova i onda je ok moze ?
Mozda savjet ovih pakistanaca,bangladesana,lgbtqmn,vjerskih zajednica ovih i onih i onda kad se oni dogovore onda moze koga proberu pa da biras - jel tako nekako da demokratiju to je ispravna ?
Last edited by MorningStar on 21/08/2020 16:01, edited 1 time in total.
- Cherry-Cherry
- MorningStar
#16468 Re: Ilegalni migranti u BiH
Cuj kakve, covjek neda da mu upadaju "jadne izbjeglice" znaci da je fasista nego sta. Evo neka se ugleda na nas vidi kako nam je fino i kako smo zadovoljni i demokraticni pa nam se*u po glavi.
- Maraschino
#16469 Re: Ilegalni migranti u BiH
SDAom nisam opterecen i interesuju me kao lanjski snijeg. Sto se mene tice mogu svi na onaj svijet.Chisum wrote: ↑21/08/2020 14:54Ja, majku im petokolonasku, napadose nam SDA, zvijezdu vodilju.Maraschino wrote: ↑21/08/2020 14:42 Premijer USK kaze da niko od opcine preko kantona, entiteta pa do drzave nije dobio ni euro za smjestaj migranata.
Pare se uzimaju iz fondova namijenjenih BiH ali se uplacuju na racun IOM i UNHCRa.
Nesto slicno se u ratu desavalo. Donacije se zbrajale ali su odlazile opet donatorima na razne nacine.
Tako su ih i za ratne donacije napadali, a oni, ko i narod, rat pregrmili na Ikaru i vodi, i iz istog izasli siromasniji nego sto su usli.
Koga vi saltate ...
Mrtva tisina u redovima SDA dzeparosa sve govori.
Ako ti imas kakav drugaciji dokaz osim srdzba na sda, slobodno ga prostri ovdje.
Na donacije u ratu i poslije rata sam mislio one legalne(milioni tamo, milioni vamo pa sve do nekih milijardi) a sve pare opet otisle za Holandiju, Njemacku, Ameriku, Francusku jer se iz tih donacija finansirala njihova vojska i koje kakve humanitarne organizacije sa bijesnim dzipovima, mob. telefonima i prevodiocima na uho.
-
NediM17
#16470 Re: Ilegalni migranti u BiH
Vidim sve sami Orbanovci na temi, neki prizivaju i KKK, vrijeme je da moderacijska metla malo proradi. Sta mislite kako bi se i vi licno proveli kod Orbana kao Bosnjaci muslimani, bio bi sretan da vas vidi.
- MorningStar
#16471 Re: Ilegalni migranti u BiH
Znaci u sustini sami sebi oni donacije slali. Pa nisu fikret pricamo o ozbiljnim drzavama. A znamo po cijim su djepovima u 70% slucajeva te donacije zavrsile- Ugradjivao se beton,armatura,direktori,politicari i tako. Pa onda jos privatizacija pa odnekle im izletise koferi para pa pokupovase certifikate za sicu onda tim certifikatima stanove fabrike itd koje su prodali ili isjekli u zeljezo pa prodali onda cista kesovina.... gotiva.Maraschino wrote: ↑21/08/2020 16:06SDAom nisam opterecen i interesuju me kao lanjski snijeg. Sto se mene tice mogu svi na onaj svijet.Chisum wrote: ↑21/08/2020 14:54Ja, majku im petokolonasku, napadose nam SDA, zvijezdu vodilju.Maraschino wrote: ↑21/08/2020 14:42 Premijer USK kaze da niko od opcine preko kantona, entiteta pa do drzave nije dobio ni euro za smjestaj migranata.
Tako su ih i za ratne donacije napadali, a oni, ko i narod, rat pregrmili na Ikaru i vodi, i iz istog izasli siromasniji nego sto su usli.
Koga vi saltate ...
Mrtva tisina u redovima SDA dzeparosa sve govori.
Ako ti imas kakav drugaciji dokaz osim srdzba na sda, slobodno ga prostri ovdje.
Na donacije u ratu i poslije rata sam mislio one legalne(milioni tamo, milioni vamo pa sve do nekih milijardi) a sve pare opet otisle za Holandiju, Njemacku, Ameriku, Francusku jer se iz tih donacija finansirala njihova vojska i koje kakve humanitarne organizacije sa bijesnim dzipovima, mob. telefonima i prevodiocima na uho.
- MorningStar
#16472 Re: Ilegalni migranti u BiH
Ako mislis na ovu sliku u KKK mislim da si malo zalutao:NediM17 wrote: ↑21/08/2020 16:09Vidim sve sami Orbanovci na temi, neki prizivaju i KKK, vrijeme je da moderacijska metla malo proradi. Sta mislite kako bi se i vi licno proveli kod Orbana kao Bosnjaci muslimani, bio bi sretan da vas vidi.![]()

E dobar je film preporucujem
- Cherry-Cherry
#16473 Re: Ilegalni migranti u BiH
Ljubiteljima migranata želim da im zaganjaju sestru/ženu/mamu. Pa onda da lijepo udome nekoliko inžinjera i prepišu im pola stana i svi zajedno žive u sreći i veselju.
- Maraschino
#16474 Re: Ilegalni migranti u BiH
Znaci ja ti serviram cist kiseli kupus a ti u tome vidis i sjeckane paprike, paradajz, luk...MorningStar wrote: ↑21/08/2020 16:10
Znaci u sustini sami sebi oni donacije slali. Pa nisu fikret pricamo o ozbiljnim drzavama. A znamo po cijim su djepovima u 70% slucajeva te donacije zavrsile- Ugradjivao se beton,armatura,direktori,politicari i tako. Pa onda jos privatizacija pa odnekle im izletise koferi para pa pokupovase certifikate za sicu onda tim certifikatima stanove fabrike itd koje su prodali ili isjekli u zeljezo pa prodali onda cista kesovina.... gotiva.
Holandija i sve druge zemlje izdvoje donacije na jedan racun. Sa tog racunasvako od njih pokriva svoje troskove i to se racuna kao pomoc BiH.
Je li mislis da je ishrana i odrzavanje vojske Francuske sama ona finansirala?
Isto tako i razne humanitarne organizacije, sve do jedne bile prikljucene na sisu donacija za BiH.
Isto i sada, uzimaju se pare iz raznih fondova namijenjenih za BiH i prebacuju se na IOM koji brine o smjestaju i UNHCR koji brine o ishrani i zdravlju migranata a sve se pise kao pomoc BiH.
KO IMA DRUGACIJE INFORMACIJE NEKA POSTAVI A JA ODO SA FORUMA.
Zasto su dogovorili da nema smjestaja u privatne objekte?
Sve drugo je laprdanje.
-
NediM17
#16475 Re: Ilegalni migranti u BiH
I tebi sinko.MorningStar wrote: ↑21/08/2020 16:10Ako mislis na ovu sliku u KKK mislim da si malo zalutao:
![]()
E dobar je film preporucujem![]()
![]()