Danasnji "feminizam"
- MarlboroGold
#12426 Re: Danasnji "feminizam"
Pretpostavljam da je Jelena Veljača bila jedna od najglasnijih 
- dale cooper
#12427 Re: Danasnji "feminizam"
A šta da je i bila? Da li bi bila u krivu?MarlboroGold wrote: ↑20/08/2020 19:02 Pretpostavljam da je Jelena Veljača bila jedna od najglasnijih![]()
- MarlboroGold
#12428 Re: Danasnji "feminizam"
Ne bi, ali nije to ni toliko strašno. I na balkanu počeli ovi bolesni outcry-i kad se od muhe pravi slon.dale cooper wrote: ↑20/08/2020 19:06A šta da je i bila? Da li bi bila u krivu?MarlboroGold wrote: ↑20/08/2020 19:02 Pretpostavljam da je Jelena Veljača bila jedna od najglasnijih![]()
![]()
- dale cooper
#12429 Re: Danasnji "feminizam"
Kad bi bilo strašno? Kad se ustanovi da je neko seksualno napastvovan? Ili će se i tada naći neki izgovor?MarlboroGold wrote: ↑20/08/2020 19:34Ne bi, ali nije to ni toliko strašno. I na balkanu počeli ovi bolesni outcry-i kad se od muhe pravi slon.dale cooper wrote: ↑20/08/2020 19:06A šta da je i bila? Da li bi bila u krivu?MarlboroGold wrote: ↑20/08/2020 19:02 Pretpostavljam da je Jelena Veljača bila jedna od najglasnijih![]()
![]()
Ne vidim ništa bolesno u prozivanju nekoga za neprimjereno ponašanje.
- MarlboroGold
#12430 Re: Danasnji "feminizam"
Pa ovo nije strašno, a o šta bi kad bi nema smisla razgovarati.dale cooper wrote: ↑20/08/2020 19:44Kad bi bilo strašno? Kad se ustanovi da je neko seksualno napastvovan? Ili će se i tada naći neki izgovor?MarlboroGold wrote: ↑20/08/2020 19:34Ne bi, ali nije to ni toliko strašno. I na balkanu počeli ovi bolesni outcry-i kad se od muhe pravi slon.
"Uživajmo u Mijinim hlačicama”, rekao je 52-godišnji Davor Meštrović, televizijski novinar i voditelj HRT-ove emisije “Dobro jutro, Hrvatska”, nespretno najavivši spot za Mijinu pjesmu “Pusti”.
- Mislim da je u javnosti apsolutno krivo shvaćeno što je on time htio reći. Moje mišljenje je da nije htio poslati nikakvu lošu poruku i ja izrečeno nisam doživjela kao seksizam, ali eto, digla se cijela fama. Mislim da se zaista nije trebala napraviti tolika drama. K tome, on mi se osobno ispričao i priča je za mene tu završena. Ljudi su i dalje imali potrebu izraziti svoje mišljenje, pisati i brisati komentare, a ja na to ne mogu utjecati."
Mislim da više ništa ne moram dodati na ovo. Jeste se nespretno izrazio i to je jasno. Gotova priča. Žrtva je u fokusu, a ne javnost. Ovdje se "žrtva" ne osjeća žrtvom.
- dale cooper
#12431 Re: Danasnji "feminizam"
Pa jasno je da sedamnestogodišnjakinja koja je na početku karijere ne može sebi priuštiti da zakuhava situaciju sa javnom tv kućom uMarlboroGold wrote: ↑20/08/2020 19:52Pa ovo nije strašno, a o šta bi kad bi nema smisla razgovarati.dale cooper wrote: ↑20/08/2020 19:44Kad bi bilo strašno? Kad se ustanovi da je neko seksualno napastvovan? Ili će se i tada naći neki izgovor?MarlboroGold wrote: ↑20/08/2020 19:34
Ne bi, ali nije to ni toliko strašno. I na balkanu počeli ovi bolesni outcry-i kad se od muhe pravi slon.
"Uživajmo u Mijinim hlačicama”, rekao je 52-godišnji Davor Meštrović, televizijski novinar i voditelj HRT-ove emisije “Dobro jutro, Hrvatska”, nespretno najavivši spot za Mijinu pjesmu “Pusti”.
- Mislim da je u javnosti apsolutno krivo shvaćeno što je on time htio reći. Moje mišljenje je da nije htio poslati nikakvu lošu poruku i ja izrečeno nisam doživjela kao seksizam, ali eto, digla se cijela fama. Mislim da se zaista nije trebala napraviti tolika drama. K tome, on mi se osobno ispričao i priča je za mene tu završena. Ljudi su i dalje imali potrebu izraziti svoje mišljenje, pisati i brisati komentare, a ja na to ne mogu utjecati."
Mislim da više ništa ne moram dodati na ovo. Jeste se nespretno izrazio i to je jasno. Gotova priča. Žrtva je u fokusu, a ne javnost. Ovdje se "žrtva" ne osjeća žrtvom.
Hrvatskoj.
- MarlboroGold
#12432 Re: Danasnji "feminizam"
De ba dale uozbilji se.
- dale cooper
#12433 Re: Danasnji "feminizam"
Idu mi ba na kurac ove stare mantre tipa - ma nije to ništa strašno, pogrešno se izrazio, nije to tako mislio itd. U zadnje vrijeme me
je dosta javnih osoba, konkretno muzičara razočaralo sa svojim pizdarijama. Počinjalo je od tih verbalnih gadosti upućenih novinarkama
i ženskim fanovima da bi se kasnije otkrilo dugogodišnje korištenje slave u svrhe seksualnog napastvovanja i zlostavljanja.
Tako da sam malo osjetljiv na bilo kakva opravdavanja javnih osoba. Nedovoljno je savjesti, empatije i preuzimanja odgovornosti za svoje
postupke. A odgovornost se mora tražiti, pa i za "sitne", nedolične komentare poput ovog Meštrovićevog.
- MarlboroGold
#12434 Re: Danasnji "feminizam"
Previše se opterećuješ social justice-om. Znaš nama reći kad kritikujemo određene feminizme ili njihove dijelove (negdje u nekoj zemlji van BiH što se eventualno preslikava u BiH u nekim segmentima) kakve to veze ima sa BiH i slično (inače doletiš kao superman da braniš dame bez obzira na sve), a sva ta pretjerana social justice kuknjava, pa i tvoja, vodi porijeklo također iz tih država čije feminizme mi kritikujemo - jer pobogu sad je IN i MAINSTREAM samo kukati svejedno da li stvarno postoji razlog za to ili ne. Ne misliš li da je to malo licemjerno?
Eto čovjek o kojem je riječ se izvinuo i žrtva je prihvatila izvinjenje iako se nije ni osjećala uvrijeđenom. Shvatio je da je pogriješio. Šta mu još treba javnost uraditi? Da ostane bez posla i primanja? Muda odsjeći? Politi benzinom, nabiti na kolac i zapaliti?
Eto čovjek o kojem je riječ se izvinuo i žrtva je prihvatila izvinjenje iako se nije ni osjećala uvrijeđenom. Shvatio je da je pogriješio. Šta mu još treba javnost uraditi? Da ostane bez posla i primanja? Muda odsjeći? Politi benzinom, nabiti na kolac i zapaliti?
- vjeshalica
#12435 Re: Danasnji "feminizam"
Feminizam se ne ganja vrelim hlačicama. Ne odobravam komentar,ali valjda je drustvo trebalo da prevazidje eksponiranje u hlacicama. Bilo je pametnijih priloga za emisiju.
-
omar little
#12436 Re: Danasnji "feminizam"
sve gola feministica u medijima a nijedna da kaze nesto protiv seksualizacije curice od 17 godina u najljigavije promotivne svrhe i zarad para. seceri. <3
- dale cooper
#12437 Re: Danasnji "feminizam"
Social justice? Pa pretpostavljam da možeš to zvati kako hoćeš, ja to jednostavno zovem prozivanjem usranog i šupačkog ponašanja. I ne radimMarlboroGold wrote: ↑21/08/2020 09:38 Previše se opterećuješ social justice-om. Znaš nama reći kad kritikujemo određene feminizme ili njihove dijelove (negdje u nekoj zemlji van BiH što se eventualno preslikava u BiH u nekim segmentima) kakve to veze ima sa BiH i slično (inače doletiš kao superman da braniš dame bez obzira na sve), a sva ta pretjerana social justice kuknjava, pa i tvoja, vodi porijeklo također iz tih država čije feminizme mi kritikujemo - jer pobogu sad je IN i MAINSTREAM samo kukati svejedno da li stvarno postoji razlog za to ili ne. Ne misliš li da je to malo licemjerno?
to što je in ili mainstream nego što je odavno uzelo maha i što mi više ide na kurac. Kod nas je svakako odavno ustaljen taj ležerni seksizam
i mizoginija do te mjere da se shvata kao sastavni dio života. Dovraga, imamo čak čitavu temu i na ovom forumu koja pršti od tih stvari.
A ne bi trebalo biti tako, niti bi se trebalo više tolerisati. Jer prvo počne od tolerisanja verbalnog nasilja, pa se onda počne opravdavati
i fizičko nasilje i poneki usputni šamar neposlušnoj ženi ili čak i gore. Svi znamo da se to dešavalo i da se još dešava.
Što se tiče branjenja dama, ja nikada nikoga nisam branio, niti je to potrebno. Samo izražavam svoje mišljenje i dajem podršku.
I boli me briga kako ćeš ti ili bilo ko drugi to shvatiti.
Nisam rekao niti da treba biti otpušten, niti uštrojen, niti ubijen. Ali morala je postajati reakcija javnosti i tv servisa koji ga zapošljava.
I dobro je da se desila.
- AleksoMKD
#12438 Re: Danasnji "feminizam"
Momentalno se radi na sexualizaciji curica od 11 godina.omar little wrote: ↑21/08/2020 14:29 sve gola feministica u medijima a nijedna da kaze nesto protiv seksualizacije curice od 17 godina u najljigavije promotivne svrhe i zarad para. seceri. <3
-
Strpljiva
#12439 Re: Danasnji "feminizam"
Ovaj...djevojcurak uopste ne izgleda vulgarno u spotu, cak i s hlacicama. Kakvo eksponiranje, za danasnje standarde muzicke industrije do vrata obucena. Nisam cula za nju ranije, divan glas ima. I pored talenta za pjevanje, gospodin se mogao dosjetiti samo ove opaske, poslije bog zna koliko godina karijere na televiziji.vjeshalica wrote: ↑21/08/2020 12:57 Feminizam se ne ganja vrelim hlačicama. Ne odobravam komentar,ali valjda je drustvo trebalo da prevazidje eksponiranje u hlacicama. Bilo je pametnijih priloga za emisiju.
- piupiu
- piupiu
#12441 Re: Danasnji "feminizam"
Navratih da vam ostavim dva linka... nema bolje ilustracije o tome kako zlostavljanje i 'odgoj' poslušne žene funkcioniše u patrijarhatu, posebno u konzervativnim, tradicionalistički-orijentisanim zajednicama. Današnji, ni bilo koji predjašnji 'feminizam' još nije nagrizao ni temelje ovog užasa:
https://www.cosmopolitan.com/lifestyle/ ... st-me-too/
https://nomad.ba/nevoljene-zene-balkanske
https://www.cosmopolitan.com/lifestyle/ ... st-me-too/
https://nomad.ba/nevoljene-zene-balkanske
- MarlboroGold
#12442 Re: Danasnji "feminizam"
Ide i meni na kurac puno toga, ali kad je u pitanju nešto na šta ne možeš uticati onda jbg... zato ti rekoh da se ne opterećuješ. Ako slušaš muziku od nekog muzičara, a on govno u nečemu drugom, gledaj da nastaviš slušati muziku ili ignoriši i njega i muziku. To što je on takav kakav jeste je do njega samog i okruženja u kojem živi. Govana će uvijek biti bez obzira kojim pravcem civilizacije budu išle, jer smo ipak ljudi - sposobni učiniti i najbolje i najgore i sve između. Kad su u pitanju teme na ovom forumu možeš ukazati par puta, ali obično nema efekta. Mizoginija će nastaviti s tvojim prozivanjem i bez istog, jer tih pojedinaca će uvijek biti. Isto je i za sve ostalo. Na kraju krajeva postoji moderacija pa neka radi svoj posao.dale cooper wrote: ↑21/08/2020 14:48Social justice? Pa pretpostavljam da možeš to zvati kako hoćeš, ja to jednostavno zovem prozivanjem usranog i šupačkog ponašanja. I ne radimMarlboroGold wrote: ↑21/08/2020 09:38 Previše se opterećuješ social justice-om. Znaš nama reći kad kritikujemo određene feminizme ili njihove dijelove (negdje u nekoj zemlji van BiH što se eventualno preslikava u BiH u nekim segmentima) kakve to veze ima sa BiH i slično (inače doletiš kao superman da braniš dame bez obzira na sve), a sva ta pretjerana social justice kuknjava, pa i tvoja, vodi porijeklo također iz tih država čije feminizme mi kritikujemo - jer pobogu sad je IN i MAINSTREAM samo kukati svejedno da li stvarno postoji razlog za to ili ne. Ne misliš li da je to malo licemjerno?
to što je in ili mainstream nego što je odavno uzelo maha i što mi više ide na kurac. Kod nas je svakako odavno ustaljen taj ležerni seksizam
i mizoginija do te mjere da se shvata kao sastavni dio života. Dovraga, imamo čak čitavu temu i na ovom forumu koja pršti od tih stvari.
A ne bi trebalo biti tako, niti bi se trebalo više tolerisati. Jer prvo počne od tolerisanja verbalnog nasilja, pa se onda počne opravdavati
i fizičko nasilje i poneki usputni šamar neposlušnoj ženi ili čak i gore. Svi znamo da se to dešavalo i da se još dešava.
Što se tiče branjenja dama, ja nikada nikoga nisam branio, niti je to potrebno. Samo izražavam svoje mišljenje i dajem podršku.
Nisam rekao niti da treba biti otpušten, niti uštrojen, niti ubijen. Ali morala je postajati reakcija javnosti i tv servisa koji ga zapošljava.
I dobro je da se desila.
Eto bila je reakcija. Bilo prošlo. I dalje tvrdim da je pretjerana iz razloga što Meštrović nema mrlje na sebi u preko 30 godina karijere na hrvatskoj televiziji. Čitam da je dobio upozorenje, a što znači da slična greška može rezultirati otkazom ugovora o radu. Na kraju krajeva se postavlja i pitanje zašto je legitimno kometarisati njen glas koji je dar, a nije njeno oblačenje koje je njen izbor uz dopuštenje roditelja? On je htio ispasti duhovit, ali je sebi zabio autogol. To je u medijima prikazano kao da je nekog ubio. Naravno oglasila se i Jelena u svom stilu...
Branim i ja dame. Naročito Bloo na onom anamo forumu kad je počnu prozivati u negativnom kontekstu
-
nemezis
#12443 Re: Danasnji "feminizam"
Evo, i ja bih pitao zašto je komentiranje nečijeg izgleda loše samo po sebi, ako se radi o zanimanju gdje je izgled vrlo bitan za uspjeh? Nije valjda ono "ja ću se obući seksi da svi zinu ali nemojte slučajno javno reći da je seksi"?
- piupiu
#12444 Re: Danasnji "feminizam"
Izmedju ostalog zato što je ovo na spotu, jasno kao dan, dijete. Iskusni 52-ogodišnji voditelj nije našao u spotu 17-ogodišnje curice ništa drugo vrijedno zazivanja gledalačke pažnje, sem njenih 'hlačica'? Pola bi ga muškarčina na ovoj temi, da se radi o njihovoj 17-ogodišnjoj kćeri, tražilo da ga bije.
- Bloo
- Globalna šefica
#12445 Re: Danasnji "feminizam"
Haso, nemoj me branit više, matere ti!MarlboroGold wrote: ↑21/08/2020 17:04
Branim i ja dame. Naročito Bloo na onom anamo forumu kad je počnu prozivati u negativnom kontekstu![]()
Vidim kod tebe u podsvijesti i dalje postoje arhetipovi damsel in distress i hrabrog viteza...hmm... WWJPS (what would Jordan Peterson say)...
Generalno, naslovi na portalima koji zive od klikova i ne posjeduju neki kvalitet su indikativni - žene jesu objekat bez obzira na to cime se bave - seksi tenisacica, zgodna guza - ime nije potrebno - djevojke/zene popularnog glumca, polugole djevojke okrenule sve glave na rivi (jer muskarci nisu polugoli), nećete vjerovati sta je poznata pjevacica obukla i sta se vidjelo... et cetera et cetera....
S druge strane, postoji svjesno pristajanje na seksualizaciju u odredenim bransama od strane zena jer kako uspjeti drugacije u ovom svijetu sisa i guzova....
A opet, imamo i negativne reakcije na izrazito ispoljavanje zenske seksualnosti, a sto je normalitet kada to muskarci rade - govorim o pjesmama i muzici......WET ASS PUSSY!!
Nego, viđu li neko onu vijest kako su roditelji prebili kcerku, slomili joj rebro i obrijali joj glavu ....
- vjeshalica
#12446 Re: Danasnji "feminizam"
Bitno je ispuniti standard zar ne? Seksualizirati se...zanimljivo.Strpljiva wrote: ↑21/08/2020 15:29Ovaj...djevojcurak uopste ne izgleda vulgarno u spotu, cak i s hlacicama. Kakvo eksponiranje, za danasnje standarde muzicke industrije do vrata obucena. Nisam cula za nju ranije, divan glas ima. I pored talenta za pjevanje, gospodin se mogao dosjetiti samo ove opaske, poslije bog zna koliko godina karijere na televiziji.vjeshalica wrote: ↑21/08/2020 12:57 Feminizam se ne ganja vrelim hlačicama. Ne odobravam komentar,ali valjda je drustvo trebalo da prevazidje eksponiranje u hlacicama. Bilo je pametnijih priloga za emisiju.
Gospodin je samo trebao da ostane pristojan i da uopce ne komentarise hlacice...na spotu se jos uvijek vidi da je tinejdzerica dijete...nekako je i pjesma.takva...nema potrebe da ako se nije skinula da mlati guzicom u tangama, je seksualiziramo hlacicama
- dale cooper
#12447 Re: Danasnji "feminizam"
Ne opterećujem se ja, samo nekih stvari mi je preko glave. Ponekad je teško razdvojiti djelo od autora, posebno kada su u pitanjuMarlboroGold wrote: ↑21/08/2020 17:04Ide i meni na kurac puno toga, ali kad je u pitanju nešto na šta ne možeš uticati onda jbg... zato ti rekoh da se ne opterećuješ. Ako slušaš muziku od nekog muzičara, a on govno u nečemu drugom, gledaj da nastaviš slušati muziku ili ignoriši i njega i muziku. To što je on takav kakav jeste je do njega samog i okruženja u kojem živi. Govana će uvijek biti bez obzira kojim pravcem civilizacije budu išle, jer smo ipak ljudi - sposobni učiniti i najbolje i najgore i sve između. Kad su u pitanju teme na ovom forumu možeš ukazati par puta, ali obično nema efekta. Mizoginija će nastaviti s tvojim prozivanjem i bez istog, jer tih pojedinaca će uvijek biti. Isto je i za sve ostalo. Na kraju krajeva postoji moderacija pa neka radi svoj posao.dale cooper wrote: ↑21/08/2020 14:48Social justice? Pa pretpostavljam da možeš to zvati kako hoćeš, ja to jednostavno zovem prozivanjem usranog i šupačkog ponašanja. I ne radimMarlboroGold wrote: ↑21/08/2020 09:38 Previše se opterećuješ social justice-om. Znaš nama reći kad kritikujemo određene feminizme ili njihove dijelove (negdje u nekoj zemlji van BiH što se eventualno preslikava u BiH u nekim segmentima) kakve to veze ima sa BiH i slično (inače doletiš kao superman da braniš dame bez obzira na sve), a sva ta pretjerana social justice kuknjava, pa i tvoja, vodi porijeklo također iz tih država čije feminizme mi kritikujemo - jer pobogu sad je IN i MAINSTREAM samo kukati svejedno da li stvarno postoji razlog za to ili ne. Ne misliš li da je to malo licemjerno?
I dobro je da se desila.
Eto bila je reakcija. Bilo prošlo. I dalje tvrdim da je pretjerana iz razloga što Meštrović nema mrlje na sebi u preko 30 godina karijere na hrvatskoj televiziji. Čitam da je dobio upozorenje, a što znači da slična greška može rezultirati otkazom ugovora o radu. Na kraju krajeva se postavlja i pitanje zašto je legitimno kometarisati njen glas koji je dar, a nije njeno oblačenje koje je njen izbor uz dopuštenje roditelja? On je htio ispasti duhovit, ali je sebi zabio autogol. To je u medijima prikazano kao da je nekog ubio. Naravno oglasila se i Jelena u svom stilu...
Branim i ja dame. Naročito Bloo na onom anamo forumu kad je počnu prozivati u negativnom kontekstu![]()
autori koji pišu intimnije riječi sa autobiografskim podtekstom.
- dale cooper
#12448 Re: Danasnji "feminizam"
Vidio sam.Bloo wrote: ↑21/08/2020 18:23Haso, nemoj me branit više, matere ti!MarlboroGold wrote: ↑21/08/2020 17:04
![]()
Vidim kod tebe u podsvijesti i dalje postoje arhetipovi damsel in distress i hrabrog viteza...hmm... WWJPS (what would Jordan Peterson say)...![]()
Generalno, naslovi na portalima koji zive od klikova i ne posjeduju neki kvalitet su indikativni - žene jesu objekat bez obzira na to cime se bave - seksi tenisacica, zgodna guza - ime nije potrebno - djevojke/zene popularnog glumca, polugole djevojke okrenule sve glave na rivi (jer muskarci nisu polugoli), nećete vjerovati sta je poznata pjevacica obukla i sta se vidjelo... et cetera et cetera....
S druge strane, postoji svjesno pristajanje na seksualizaciju u odredenim bransama od strane zena jer kako uspjeti drugacije u ovom svijetu sisa i guzova....
A opet, imamo i negativne reakcije na izrazito ispoljavanje zenske seksualnosti, a sto je normalitet kada to muskarci rade - govorim o pjesmama i muzici......WET ASS PUSSY!!
Nego, viđu li neko onu vijest kako su roditelji prebili kcerku, slomili joj rebro i obrijali joj glavu ....![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#12449 Re: Danasnji "feminizam"
https://pravda-istina.org/pred-suspenzi ... silovanja/
Policijska uprava Banjaluka, u kojoj je bio zaposlen osumnjičeni, danas bi trebalo da dostavi izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.
Radne kolege osumnjičenog inspektora ističu da su u šoku, jer se kako su naveli, radi o osobi koja ima tešku porodičnu situaciju, ali do sada nije pokazivao nasilje.
Podsjetimo, inspektor PU Banjaluka uhapšen je u subotu, nakon napada, a zatim i pokušaja silovanja bivše supruge.
Incident je počeo u jednom banjalučkom lokalu, pa se nastavio i završio na drugoj lokaciji, kada su građani o svemu obavijestili policiju.
- Bloo
- Globalna šefica
#12450 Re: Danasnji "feminizam"
I kod su ciljana skupina i ko radi na seksualizaciji?AleksoMKD wrote: ↑21/08/2020 14:48Momentalno se radi na sexualizaciji curica od 11 godina.omar little wrote: ↑21/08/2020 14:29 sve gola feministica u medijima a nijedna da kaze nesto protiv seksualizacije curice od 17 godina u najljigavije promotivne svrhe i zarad para. seceri. <3