Baš tako. Barem duplo više sam i ja radio na online. Jedan razlog je to što sam im sve vizualno pripremao (sreća pa godinama koristim udžbenike u pdf-u, pa je bilo brže praviti screenshotove i slične stvari). Drugi je što za svaki zadatak koji su mi slali je bilo smisla samo svakom pojedinačno pregledati i dati feedback (što u učionici ne ide svaki čas i svakom učeniku). I treći, najvažniji, je to što je komunikacija preko platforme i Viber grupa puno sporija nego face-to-face. Plus dodatni problemi tipa "Profesore, nestalo struje, nemam interneta..."malocvijece wrote: ↑20/08/2020 16:35Nije se koristio Viber nego platforma za učenje, npr. Moodle. Viber se koristio samo za razrednu nastavu i to preko roditelja zato što je platforma komplikovana za male.kox wrote: ↑20/08/2020 15:44Možda ima i takvih. Ovi koje ja poznajem (a poznajem ih dosta) niti su koristili Viber niti su tako samo slali materijale. A imaj na umu da roditelja ima na desetine i da nisu svi informatički pismeni. Samo to da neko radi, objašnjava roditeljima šta odakle da downloaduju, kako da otvore, kako da uploaduju, gdje da nadju neki link - ima čitav radni dan posla.
Ja lično sam za vrijeme online nastave radila više nego u klasičnoj nastavi. Da ne pričam sad s kojim izazovima smo se susretali. Neće vam biti zanimljivo pošto niste u struci.
Ono što se meni svidjelo na Moodle-u su testovi: više vremena za izradu, ali automatsko ocjenjivanje.
Za one koji nisu u struci, ako vas davimo... pa žao mi je