aha, sad je to stav prije trampa, a dosad je bilo radi u korisst rusije, dosljedno.Maxxtro wrote: ↑20/08/2020 10:23Stani malo, pitanje sjevernog toka je koliko mi je poznato zvanicni americki stav jos od prije Trumpa, jer se direktno kosi sa americkim strateskim interesima. To cak ni taj debi nije mogao zajebat. Mene zanima ono sto je konkretno od Trumpa doslo, dakle trgovinski rat. Kako je to nastetilo Rusiji, mozes mi onako generalno, a po mogucnosti sa nekim izvorom? Fakat me interesuje.The 51st State wrote: ↑20/08/2020 10:09
posredno da, a neposredan potez protiv rusije su sankcije za sve ucesnike u sjevernom toku, to si previdio?
Toliko je toga pogresno sa ovim, da ne znam odakle poceti. Nekoliko pitanja samo. Prvo, kakve to veze ima sa ovim gore recenim, specificno antiintelektualizmom i teorijama zavjere koje su republikanci prigrlili? Drugo, jesi li ti upravo rekao da su Trump i republikanci progresivniji od Bidena po LGBT pitanjima?The 51st State wrote: ↑20/08/2020 10:12
pa sam tramp je mnogo "progesivniji" bidena prva otvoreno gay na osoba u istoriji amerike je clan kabineta, dok biden homoseksualce smatra sigurnosnim rizikom, kako ti se to uklapa u narativ?
ne znam sta je pogresno, osim sto demantije tvoje pisanje o teorijama zavjere antiprogresivizmu republikanaca, covjek je na prakticnom primjeru pokazao da je ipak bolji od bidena.