Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

The 51st State

#19876 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by The 51st State »

Maxxtro wrote: 20/08/2020 10:23
The 51st State wrote: 20/08/2020 10:09
posredno da, a neposredan potez protiv rusije su sankcije za sve ucesnike u sjevernom toku, to si previdio?
Stani malo, pitanje sjevernog toka je koliko mi je poznato zvanicni americki stav jos od prije Trumpa, jer se direktno kosi sa americkim strateskim interesima. To cak ni taj debi nije mogao zajebat. Mene zanima ono sto je konkretno od Trumpa doslo, dakle trgovinski rat. Kako je to nastetilo Rusiji, mozes mi onako generalno, a po mogucnosti sa nekim izvorom? Fakat me interesuje.
The 51st State wrote: 20/08/2020 10:12
pa sam tramp je mnogo "progesivniji" bidena prva otvoreno gay na osoba u istoriji amerike je clan kabineta, dok biden homoseksualce smatra sigurnosnim rizikom, kako ti se to uklapa u narativ?
Toliko je toga pogresno sa ovim, da ne znam odakle poceti. Nekoliko pitanja samo. Prvo, kakve to veze ima sa ovim gore recenim, specificno antiintelektualizmom i teorijama zavjere koje su republikanci prigrlili? Drugo, jesi li ti upravo rekao da su Trump i republikanci progresivniji od Bidena po LGBT pitanjima?
aha, sad je to stav prije trampa, a dosad je bilo radi u korisst rusije, dosljedno.

ne znam sta je pogresno, osim sto demantije tvoje pisanje o teorijama zavjere antiprogresivizmu republikanaca, covjek je na prakticnom primjeru pokazao da je ipak bolji od bidena.
Maxxtro

#19877 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Maxxtro »

The 51st State wrote: 20/08/2020 10:31 aha, sad je to stav prije trampa, a dosad je bilo radi u korisst rusije, dosljedno.
Jos uvijek sam na granici gdje ne znam jel me podjebavas ili ne. Sjeverni tok je jedno pitanje. Pitanje koje je bilo aktuelno i prije Trumpa. Trgovinski rat Amerike i Kine je druga stvar. Ja sam replicirao na to i pitao te da mi objasnis kako je to nastetilo Rusiji, jer bih ja cak rekao da je direktno koristilo Rusiji. Apsolutno je neupitno da je Trump od dolaska na vlast vukao poteze koji su direktno koristili Rusiji. Poznat nam je i njegov snishodljivi, dupeuvlakacki odnas spram Putina. Sve je dokumentovano. Samo je pitanje koliko daleko je spreman ici. Naravno da ne moze kompletnu vanjsku politiku izvrnuti naglavacke, te da imaju i drugi ljudi koji se tu pitaju.
[/quote]
The 51st State wrote: 20/08/2020 10:31 ne znam sta je pogresno, osim sto demantije tvoje pisanje o teorijama zavjere antiprogresivizmu republikanaca, covjek je na prakticnom primjeru pokazao da je ipak bolji od bidena.
Jel ti znas citati? Kao prvo, ja sam spomimnjao antiINTELEKTUALIZAM, jedan konkretni aspekt modernog americkog konzervatizma koji nema veze sa tim sto ti pricas. LGBT pitanje je stvar socijalne pravde, i opozicija po pitanju istog je stvar tradicionalnog konzervatizma utemeljenog na religijskim vrijednostima. Kao drugo, ako tebi to pokazuje kako je Trump progresivniji od Bidena po LGBT pitanju, onda mi je jasno kako sa takvim sposobnostima zakljucivanja podrzavas Trumpa. To je ona logika u rangu, ja ne mogu biti rasista, imam poznanika crnca. Samo ih ne zelim gledati blizu sebe.
The 51st State

#19878 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by The 51st State »

Maxxtro wrote: 20/08/2020 10:58
The 51st State wrote: 20/08/2020 10:31 aha, sad je to stav prije trampa, a dosad je bilo radi u korisst rusije, dosljedno.
Jos uvijek sam na granici gdje ne znam jel me podjebavas ili ne. Sjeverni tok je jedno pitanje. Pitanje koje je bilo aktuelno i prije Trumpa. Trgovinski rat Amerike i Kine je druga stvar. Ja sam replicirao na to i pitao te da mi objasnis kako je to nastetilo Rusiji, jer bih ja cak rekao da je direktno koristilo Rusiji. Apsolutno je neupitno da je Trump od dolaska na vlast vukao poteze koji su direktno koristili Rusiji. Poznat nam je i njegov snishodljivi, dupeuvlakacki odnas spram Putina. Sve je dokumentovano. Samo je pitanje koliko daleko je spreman ici. Naravno da ne moze kompletnu vanjsku politiku izvrnuti naglavacke, te da imaju i drugi ljudi koji se tu pitaju.
The 51st State wrote: 20/08/2020 10:31 ne znam sta je pogresno, osim sto demantije tvoje pisanje o teorijama zavjere antiprogresivizmu republikanaca, covjek je na prakticnom primjeru pokazao da je ipak bolji od bidena.
Jel ti znas citati? Kao prvo, ja sam spomimnjao antiINTELEKTUALIZAM, jedan konkretni aspekt modernog americkog konzervatizma koji nema veze sa tim sto ti pricas. LGBT pitanje je stvar socijalne pravde, i opozicija po pitanju istog je stvar tradicionalnog konzervatizma utemeljenog na religijskim vrijednostima. Kao drugo, ako tebi to pokazuje kako je Trump progresivniji od Bidena po LGBT pitanju, onda mi je jasno kako sa takvim sposobnostima zakljucivanja podrzavas Trumpa. To je ona logika u rangu, ja ne mogu biti rasista, imam poznanika crnca. Samo ih ne zelim gledati blizu sebe.
[/quote]

to ti je perceptivna klackalica u politici, ti vidis da koristi rusiji iz svojih antagonizama prema njemu pa nisi u stanju da vidis da covjek vodi jednu principijelnu antiintervencionisticku politiku, oponiranjem njemu samo ides u koristi ratnih jastrebova koji smatrraju da se amerika mora upetljati u svaki konflikt u svijetu, vidimo dokle je to dovelo da je nekadasnji svetionik demokratije postao obicna olupina u ocima veceg dijela planete.
covjek samo pokusava da vrati stvari u okvire gdje se zajednicki interesi uvazavaju, nista lose u tome za razliku od lajt imperijalizma kojeg furaju neocon demokrati.

antiintelektualizam je apsurdna teza, sto vazi za jednog ne vazi za drugog, mambo dzambo od rijeci. covjek na prakticnim primjerima demantuje ta intelektualisticka preseravanja koja promovises kao sveto slovo,
sumirprimus

#19879 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

ja vas nista ne razumijem :D
jeza u ledja

#19880 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Jeste, na primjer na prakticnom primjeru borbe protiv virusa on je predlozio da pijemo varikinu, umjesto da se intelektualno preseravamo. :lol:
The 51st State

#19881 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by The 51st State »

Niko nije savrsen.
dale cooper

#19882 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

Trump ima inteligenciju seoskog idiota. :mrgreen:
MorningStar

#19883 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MorningStar »

dale cooper wrote: 20/08/2020 15:40 Trump ima inteligenciju seoskog idiota. :mrgreen:
Da mi je znati kako seoski idiot niskog iq postane predsjednik najmocnije zemlje na planeti.
dale cooper

#19884 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

MorningStar wrote: 20/08/2020 15:54
dale cooper wrote: 20/08/2020 15:40 Trump ima inteligenciju seoskog idiota. :mrgreen:
Da mi je znati kako seoski idiot niskog iq postane predsjednik najmocnije zemlje na planeti.
To više govori o tome u kakvom je stanju američko društvo trenutno nego o samom Trumpu.
ultima_palabra

#19885 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Primjer antiintelektualizma. Kandidat republikanaca za mjesto u kongresu.
https://www.palmbeachpost.com/news/2020 ... se-primary
SmokingMan

#19886 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by SmokingMan »

@ultima_palabra Postoji neka restrikcija na linku zbog pravila sigurnosti.
MorningStar

#19887 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MorningStar »

dale cooper wrote: 20/08/2020 16:03
To više govori o tome u kakvom je stanju američko društvo trenutno nego o samom Trumpu.
Vjerovatno veoma glupi i nizak iq pa su zato najmocnija ekonomija svijeta sa najboljim fakultetima itd.
ultima_palabra

#19888 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Trafalgar Law wrote: 20/08/2020 16:08 @ultima_palabra Postoji neka restrikcija na linku zbog pravila sigurnosti.
Nisam znao... evo moze ovaj onda:
https://www.cnn.com/2020/08/19/politics ... index.html
ultima_palabra

#19889 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/stev ... /200820096
Trumpova administracija ce imati vise ljudi po zatvorima nego Karadzicev SDS :oops:
dale cooper

#19890 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

MorningStar wrote: 20/08/2020 16:09

Vjerovatno veoma glupi i nizak iq pa su zato najmocnija ekonomija svijeta sa najboljim fakultetima itd.
Nemaju svi mogućnost da se školuju na tim prestižnim fakultetima, čak mislim ni većina. Što opet govori o sve većim ekonomskim
nejednakostima, što dovodi do podjela u američkom društvu.
MorningStar

#19891 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MorningStar »

dale cooper wrote: 20/08/2020 16:19

Nemaju svi mogućnost da se školuju na tim prestižnim fakultetima, čak mislim ni većina. Što opet govori o sve većim ekonomskim
Da bogdom mogu onda bi svi za bidena glasali jel tak ... ali jbg glupi neobrazovani nizak iq pa onda trumpa izaberu koji je takav i to... i mi pisemo po forumu i tako....

:lol:
dale cooper

#19892 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

MorningStar wrote: 20/08/2020 16:24
Da bogdom mogu onda bi svi za bidena glasali jel tak ... ali jbg glupi neobrazovani nizak iq pa onda trumpa izaberu koji je takav i to... i mi pisemo po forumu i tako....

Ne nužno, ali ljudi su uvijek kroz istoriju nasjedali na populiste koji su imali grandiozna obećanja.
MorningStar

#19893 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MorningStar »

dale cooper wrote: 20/08/2020 16:30

Ne nužno, ali ljudi su uvijek kroz istoriju nasjedali na populiste koji su imali grandiozna obećanja.
Pa drugi obecavaju otprilike samo da ce pobijediti ovog sto ima grandiozna obecanja tako da je utrka zaista tijesna.

Ajde razumijem da jednom nasjednu ali ako opet - sta onda ? Uglavnom koji to nisu obecavali ?

Gledajuci neke “postavke” amerike trump je “mainstram” postao a bio je nesto sto je kao trebalo da pomakne stvari - a “mainstream” je postao jer ovi dems su skrenuli sa uma sa ekipom ljevicara koja se progurala i ima ideje koje je tesko i glasacu demokrata progutati.

Nego djaba naglabamo - cekati je izbore - ionako ce smoriti kad krene pravo kampanja i bombardovanje po medijima :D
dale cooper

#19894 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

MorningStar wrote: 20/08/2020 16:35

Pa drugi obecavaju otprilike samo da ce pobijediti ovog sto ima grandiozna obecanja tako da je utrka zaista tijesna.

Ajde razumijem da jednom nasjednu ali ako opet - sta onda ? Uglavnom koji to nisu obecavali ?

Gledajuci neke “postavke” amerike trump je “mainstram” postao a bio je nesto sto je kao trebalo da pomakne stvari - a “mainstream” je postao jer ovi dems su skrenuli sa uma sa ekipom ljevicara koja se progurala i ima ideje koje je tesko i glasacu demokrata progutati.

Nego djaba naglabamo - cekati je izbore - ionako ce smoriti kad krene pravo kampanja i bombardovanje po medijima :D
Šta su to demokrati skrenuli, izabrali su jebenog Bidena koji je mainstream i centrista do koske? Ako ništa, nisu dovoljno lijevo, u
suštini nude samo sigurni povratak na status quo Obaminih godina. Druga stvar je što se to sada čini kao jebeni raj naspram
ove četiri godine Trumpa.
MorningStar

#19895 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MorningStar »

dale cooper wrote: 20/08/2020 16:39
MorningStar wrote: 20/08/2020 16:35

Šta su to demokrati skrenuli, izabrali su jebenog Bidena koji je mainstream i centrista do koske? Ako ništa, nisu dovoljno lijevo, u
suštini nude samo sigurni povratak na status quo Obaminih godina. Druga stvar je što se to sada čini kao jebeni raj naspram
ove četiri godine Trumpa.
Pod dems naravno ne mislim individualno na bidena koji ie do koske :D mislim na demokrate u cjelini i kako su zavintali lijevo.

Pa eto ako se cini kao raj onda nema frke biden uzima idemo dalje :D
ultima_palabra

#19896 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Nije samo Biden, nego i Kamala, Pelosi, Schumer... svi koji se nesto pitaju nemaju veze sa ljevicom.

Uostalom, ne znam sto se raspravljas sa trolom :D
Lincoln-Burrows

#19897 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Lincoln-Burrows »

U USA vlada neoliberalni kapitalizam najokrutnijeg tipa, kakvi ljevičari to
je sve jedna desna struja a razlikuju se u 5 deka. Oni ljevičare jedu za doručak.
MorningStar

#19898 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MorningStar »

Lincoln-Burrows wrote: 20/08/2020 16:48 U USA vlada neoliberalni kapitalizam najokrutnijeg tipa, kakvi ljevičari to
je sve jedna desna struja a razlikuju se u 5 deka. Oni ljevičare jedu za doručak.
Mislim da je doslo do nekog stvaranja liberalno-kapitalisckih-socijalista :D , ne znam kako drugacije da pokusam opisati :mrgreen:
detroit-mercy

#19899 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by detroit-mercy »

Kako Obama dospje do Harvarda :mrgreen:.
Interesantno da veci broj siromasne djece zavrsava univerzitete u USA (gdje se placa) nego u Njemackoj gdje je besplatno (Svabe radile statistiku). Sad sta znaci prestizni pakulteti, najveci broj CEOs and CFOs dolazi sa javnih univerziteta.
Onaj ko hoce da studira, pare nisu problem :mrgreen:
detroit-mercy

#19900 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by detroit-mercy »

Lincoln-Burrows wrote: 20/08/2020 16:48 U USA vlada neoliberalni kapitalizam najokrutnijeg tipa, kakvi ljevičari to
Mozes li malo da opises sta znaci ovo :mrgreen: .
Post Reply