Ilegalni migranti u BiH
- piupiu
#16277 Re: Ilegalni migranti u BiH
Da, znam to, stavljala sam baš na prethodnoj stranici linkove sa sličnim komentarom. Tu se postavlja pitanje suvereniteta i ko ga više, osim šačice svjetskih sila, ima. Sve ove humanitarce treba takodje pozvati na odgovornost. Svaka druga organizacija je k'o Crveni krst na Haitiju...dobar osjecaj wrote: ↑20/08/2020 09:01Ogromne kolicine novca se decenijama otpisuju na prostore tipa naseg - ali ne za razvoj i napredak nasih zajednica.
U medijima se jako glasno najave ogromni iznosi koji se daju za rjesavanje krupnih i hitnih problema. Cesto se uradi nesto kozmeticko i brzo da se ima sta prikazati u medijima, uposli se cesto gomila nesposobnih a u medjunarodnim organizacijama podobnih ljudi (korupcija i nepotizam su svuda slicni) i na njihove place, putne troskove i razne beneficije se da dosta novca, predvide se ogromni iznosi za analize potreba koje se rade paralelno s ovim cesto kozmetickim krpljenjem, analiticari pojedinci ili firme su uglavnom bliski organizacijama koje realizuju te projekte, uglavnom iz inostranstva i placeni po tarifama za strance. Veoma cesto se naprave dokumenti koji su neupotrebljivi i s predivno dizajniranim koricama krase eventualno police necijih kancelarija. Usput se lokalci, opet probrani okoriste sitnisem kroz prakticnu realizaciju ovih kozmetickih radova.
Izvjestaji su dobri i pisu se prema potrebama onih koji rasporedjuju novac. U javnosti je krivac neki nevidljivi, mitski, pokvareni bosanski covjek kojem je negdje data ogromna kolicina novca tek tako bez uslovljavanja i opravdavanja utroska sredstava, pa je on to sve samovoljno stavio u svoje dzepove i dobre, postene medjunarodne organizacije dizu rukice i ibrete se jer takvo cudo nikad nisu dozivjeli.
-
jajara
#16278 Re: Ilegalni migranti u BiH
treba oformit punktove crvenog krsta na svakom cosku i pelcovat ove migrante. jer sta ako me jedan ujede i fasujem bjesnilo? 
- Haris.ba
#16279 Re: Ilegalni migranti u BiH
A kuda nazad? Mislim, ništa se neće promjeniti. Kada se puste prije administrativne granice da pređu i dođu do zamišljenog punkta šta da radi policija? Kaže nazad? A šta ako neće? Samo će ih tako natjerati da npr. bauljaju po planinama oko Kladnja i traže mine. I eto belaja, eto te na cnn - država natjerala migrante na mine.Maraschino wrote: ↑20/08/2020 00:54 Punktove treba blizu svake entitetske linije gdje se ocekuju migranti(Sapna, Memici, B.Brdo, Kladanj...) i samo nazad.
Vjerujem da bi se vremenom i policija u brlogu zabrinula i pocela da cuva granicu sa Srbijom.
Da žele državne institucije, riješile bi ovo u roku od 24 sata. Ali, se ne želi. Mogu u USK sami da mnoge stvari riješe. Ne trebaju čekati nikakav drugi nivo. Recimo, prevoznike koji prevoze migrante fino u istražni pritvor, oduzima se autobus kao predmet izvršenja krivičnog djela, istražuje se krijumčarenje ljudi. Ako, dođu pješice, fino imati spremljene autobuse i direkt u kamp. Ima načina za svaki problem. Ali, opet ništa bez granične policije. A, to ne želi da se riješi.
Ali, izgleda da fakat se pravi situacija da ovdje migranti ostanu. Ono ko Palestinci u Jordanu. Do rješenja problema, pa haman evo 100 godina.
-
jajara
#16280 Re: Ilegalni migranti u BiH
dobro je i to s minama hare...prvo sto bi nam pocistili teren malo, a drugo kad bi ovi ostali culi da je minirano nebi ni dolazili vamo
-
howdy
#16281 Re: Ilegalni migranti u BiH
Jel to genocid fakturises bosnjacima? O cemu pricas bolan?Sanjarko wrote: ↑20/08/2020 08:36 Zaboravljate historiju, nazalost svi skoro. Komsija mi lezao u zatvoru jer je u kafani ubio covjeka. Bilo slucajeva u kvartu svakakvih itd., u Zenici itd. Da ne nabrajam sta sve ne. Pa kulminira sve s ratom i UZP-ovima, Genocidima i raznim zlocinima.
Ide se prema distopiji nazalost sad. Imucni u svoja geta, tip top osigurana i sredzena, siromasni u svoja geta, bijedna i jadna.
Jedno vrijeme se islo nabolje iz raznih razloga a najvise zbog borbe naroda i radnika za svoja prava.
Pripazite na rijecnik malo. Bi li tako nekome u RL govorili i obracali se.
Saberi se
- MorningStar
#16282 Re: Ilegalni migranti u BiH
Dobar je sanjarko samo ga zanosi ponekad - pustihowdy wrote: ↑20/08/2020 09:50Jel to genocid fakturises bosnjacima? O cemu pricas bolan?Sanjarko wrote: ↑20/08/2020 08:36 Zaboravljate historiju, nazalost svi skoro. Komsija mi lezao u zatvoru jer je u kafani ubio covjeka. Bilo slucajeva u kvartu svakakvih itd., u Zenici itd. Da ne nabrajam sta sve ne. Pa kulminira sve s ratom i UZP-ovima, Genocidima i raznim zlocinima.
Ide se prema distopiji nazalost sad. Imucni u svoja geta, tip top osigurana i sredzena, siromasni u svoja geta, bijedna i jadna.
Jedno vrijeme se islo nabolje iz raznih razloga a najvise zbog borbe naroda i radnika za svoja prava.
Saberi se
- Maraschino
#16283 Re: Ilegalni migranti u BiH
Problem se ne rjesava u Bihacu i V.Kladusi.Haris.ba wrote: ↑20/08/2020 09:38A kuda nazad? Mislim, ništa se neće promjeniti. Kada se puste prije administrativne granice da pređu i dođu do zamišljenog punkta šta da radi policija? Kaže nazad? A šta ako neće? Samo će ih tako natjerati da npr. bauljaju po planinama oko Kladnja i traže mine. I eto belaja, eto te na cnn - država natjerala migrante na mine.Maraschino wrote: ↑20/08/2020 00:54 Punktove treba blizu svake entitetske linije gdje se ocekuju migranti(Sapna, Memici, B.Brdo, Kladanj...) i samo nazad.
Vjerujem da bi se vremenom i policija u brlogu zabrinula i pocela da cuva granicu sa Srbijom.
Da žele državne institucije, riješile bi ovo u roku od 24 sata. Ali, se ne želi. Mogu u USK sami da mnoge stvari riješe. Ne trebaju čekati nikakav drugi nivo. Recimo, prevoznike koji prevoze migrante fino u istražni pritvor, oduzima se autobus kao predmet izvršenja krivičnog djela, istražuje se krijumčarenje ljudi. Ako, dođu pješice, fino imati spremljene autobuse i direkt u kamp. Ima načina za svaki problem. Ali, opet ništa bez granične policije. A, to ne želi da se riješi.
Ali, izgleda da fakat se pravi situacija da ovdje migranti ostanu. Ono ko Palestinci u Jordanu. Do rješenja problema, pa haman evo 100 godina.
-
Naslovnica
#16284 Re: Ilegalni migranti u BiH
Bosna se brani u Srbiji!

- MorningStar
#16285 Re: Ilegalni migranti u BiH
Problem se vraca odakle je dosaoMaraschino wrote: ↑20/08/2020 09:53Problem se ne rjesava u Bihacu i V.Kladusi.Haris.ba wrote: ↑20/08/2020 09:38A kuda nazad? Mislim, ništa se neće promjeniti. Kada se puste prije administrativne granice da pređu i dođu do zamišljenog punkta šta da radi policija? Kaže nazad? A šta ako neće? Samo će ih tako natjerati da npr. bauljaju po planinama oko Kladnja i traže mine. I eto belaja, eto te na cnn - država natjerala migrante na mine.Maraschino wrote: ↑20/08/2020 00:54 Punktove treba blizu svake entitetske linije gdje se ocekuju migranti(Sapna, Memici, B.Brdo, Kladanj...) i samo nazad.
- Haris.ba
#16286 Re: Ilegalni migranti u BiH
To isto ko da ja kažem problem se rješava u Africi ili Aziji. Hoćemo pisati predstavke Kanu u Pakistan da riješi problem?
Vidiš da granična služba ne rješava problem, i ti sada treba da pjevaš kalimero i čekaš da počne da radi. A, ti ništa ne radiš što bi mogao da radiš.
Vidiš da granična služba ne rješava problem, i ti sada treba da pjevaš kalimero i čekaš da počne da radi. A, ti ništa ne radiš što bi mogao da radiš.
- zlo zlo
- Sanjarko
#16288 Re: Ilegalni migranti u BiH
Nekontas dzaba. Sta ja mogu.howdy wrote: ↑20/08/2020 09:50Jel to genocid fakturises bosnjacima? O cemu pricas bolan?Sanjarko wrote: ↑20/08/2020 08:36 Zaboravljate historiju, nazalost svi skoro. Komsija mi lezao u zatvoru jer je u kafani ubio covjeka. Bilo slucajeva u kvartu svakakvih itd., u Zenici itd. Da ne nabrajam sta sve ne. Pa kulminira sve s ratom i UZP-ovima, Genocidima i raznim zlocinima.
Saberi se
- MorningStar
#16289 Re: Ilegalni migranti u BiH
Kad u rs-u pocnu da divljaju kao sad po fbih skontat ce da je bolje da ipak problem istovare/zadrze na drini - kad srbija skonta da je zapelo kao sto smo mi skontali da je zapelo na hr granici ide problem na makedoniju - pa onda grcku - e onda nek se grci i turci handre za dalje.Haris.ba wrote: ↑20/08/2020 10:00 To isto ko da ja kažem problem se rješava u Africi ili Aziji. Hoćemo pisati predstavke Kanu u Pakistan da riješi problem?
Vidiš da granična služba ne rješava problem, i ti sada treba da pjevaš kalimero i čekaš da počne da radi. A, ti ništa ne radiš što bi mogao da radiš.![]()
-
howdy
#16290 Re: Ilegalni migranti u BiH
Nek ti kontas. Mani ba demagogijeSanjarko wrote: ↑20/08/2020 10:03Nekontas dzaba. Sta ja mogu.howdy wrote: ↑20/08/2020 09:50Jel to genocid fakturises bosnjacima? O cemu pricas bolan?Sanjarko wrote: ↑20/08/2020 08:36 Zaboravljate historiju, nazalost svi skoro. Komsija mi lezao u zatvoru jer je u kafani ubio covjeka. Bilo slucajeva u kvartu svakakvih itd., u Zenici itd. Da ne nabrajam sta sve ne. Pa kulminira sve s ratom i UZP-ovima, Genocidima i raznim zlocinima.
Saberi se
-
neko_sa_strane
#16291 Re: Ilegalni migranti u BiH
To se i radi da ostanu jer lokalno stanovništvo napušta zemlju a možda i postanu većina kao i Palestinci u Jordanu koji čine oko 70% stanovništva u Jordanu.Haris.ba wrote: ↑20/08/2020 09:38A kuda nazad? Mislim, ništa se neće promjeniti. Kada se puste prije administrativne granice da pređu i dođu do zamišljenog punkta šta da radi policija? Kaže nazad? A šta ako neće? Samo će ih tako natjerati da npr. bauljaju po planinama oko Kladnja i traže mine. I eto belaja, eto te na cnn - država natjerala migrante na mine.Maraschino wrote: ↑20/08/2020 00:54 Punktove treba blizu svake entitetske linije gdje se ocekuju migranti(Sapna, Memici, B.Brdo, Kladanj...) i samo nazad.
- piupiu
#16292 Re: Ilegalni migranti u BiH
To je nama naša borba dala, lalala. Od SDA politike do ni za šta sposobne diplomatije. Neka nama raznih Memića po svijetu, oni će sve to ispregovarati sa svjetskim hohštaplerima. I treba nam još 5 miliona ljudi naseliti ovdje, k'o što će i biti. Nije niko glup da ne vidi prazan komad zemlje ovdje.
Last edited by piupiu on 20/08/2020 10:07, edited 1 time in total.
- Sanjarko
#16293 Re: Ilegalni migranti u BiH
Rijetko, i tad pisem o sebi, sirotu.MorningStar wrote: ↑20/08/2020 09:52Dobar je sanjarko samo ga zanosi ponekad - pustihowdy wrote: ↑20/08/2020 09:50Jel to genocid fakturises bosnjacima? O cemu pricas bolan?Sanjarko wrote: ↑20/08/2020 08:36 Zaboravljate historiju, nazalost svi skoro. Komsija mi lezao u zatvoru jer je u kafani ubio covjeka. Bilo slucajeva u kvartu svakakvih itd., u Zenici itd. Da ne nabrajam sta sve ne. Pa kulminira sve s ratom i UZP-ovima, Genocidima i raznim zlocinima.
Saberi se![]()
-
corei3
#16294 Re: Ilegalni migranti u BiH
Nek mi neko odgovori. Kako hiljade i hiljade ljudi bez dokumenata ulazi u našu zemlju.
Šta, dođe njih 100 na granicu i puste ih, bez dokumenata bez ičega.
Pa ja ih ne bi pustio da imaju sve uredno, samo probleme prave
Šta, dođe njih 100 na granicu i puste ih, bez dokumenata bez ičega.
Pa ja ih ne bi pustio da imaju sve uredno, samo probleme prave
- Sanjarko
- MorningStar
#16296 Re: Ilegalni migranti u BiH
Lijepo na camac i preko drine , il sakrij se u sleper,ispod busa. I onda hodas ko svoj na svom ... jer koja zemlja ?
-
howdy
-
neko_sa_strane
#16299 Re: Ilegalni migranti u BiH
Evropskoj uniji skrenuti pažnju da su ušli iz Evropske unije odnosno iz Grčke i vraćati ih Grčkoj a oni dalje Turskoj a oni dalje preko Irana do Pakistana, Bangladeša.MorningStar wrote: ↑20/08/2020 10:03Kad u rs-u pocnu da divljaju kao sad po fbih skontat ce da je bolje da ipak problem istovare/zadrze na drini - kad srbija skonta da je zapelo kao sto smo mi skontali da je zapelo na hr granici ide problem na makedoniju - pa onda grcku - e onda nek se grci i turci handre za dalje.Haris.ba wrote: ↑20/08/2020 10:00 To isto ko da ja kažem problem se rješava u Africi ili Aziji. Hoćemo pisati predstavke Kanu u Pakistan da riješi problem?
Vidiš da granična služba ne rješava problem, i ti sada treba da pjevaš kalimero i čekaš da počne da radi. A, ti ništa ne radiš što bi mogao da radiš.![]()
Natjerati Pakistan da potpiše sporazum o readmisiji sa nama i svim zemljama na migrantskoj ruti. Isto se odnosi i na Bangladeš, Iran, Indiju, Alžir, Maroko. Naša vlast može na osnovu prisluškivanja telefona migranata utvrditi odakle dolaze kao i na osnovu otisaka prstiju i uporediti sa bazama podataka država iz kojih dolaze ali i Interpola i Europola.
-
Naslovnica
#16300 Re: Ilegalni migranti u BiH
Kakva ba granična služba?
Čast pojedincima, ali granična služba sužba je toliko korumpirana da od njih nema nikakve koristi.
Pa graničari koji rade na vanjskim granicama, pogotovu prema Srbiji i CG, imaju više para od bilo koga ovdje na forumu.
Neki dan sjedim sa školskim kolegom, bio propalica, poslije rata ko zna kako se dograbio DGS-a.
Priča kako je kupio djeci po stan, kućerina na 3 sprata, vozi nekakvog novog Audija, baš vidiš da lopatom uzima.
Ne radi ništa drugo, samo diže rampu na granici.
Mislim, da nije žalosno bilo bi smiješno.
Čast pojedincima, ali granična služba sužba je toliko korumpirana da od njih nema nikakve koristi.
Pa graničari koji rade na vanjskim granicama, pogotovu prema Srbiji i CG, imaju više para od bilo koga ovdje na forumu.
Neki dan sjedim sa školskim kolegom, bio propalica, poslije rata ko zna kako se dograbio DGS-a.
Priča kako je kupio djeci po stan, kućerina na 3 sprata, vozi nekakvog novog Audija, baš vidiš da lopatom uzima.
Ne radi ništa drugo, samo diže rampu na granici.
Mislim, da nije žalosno bilo bi smiješno.