znam 100% da nisu,jer znam neke licno koji danas borave u SveSkoj ,Danskoj a dosli 2003 ..kako mislis da su dosli? rat stao ,a na socijali bili 5 godCikCikCikPogodi wrote: ↑19/08/2020 15:57Jest al u pipu otislo. Odma su vracali takve u jednosmjernom rutom prema BiH.sadie_forever wrote: ↑19/08/2020 15:51ne znam ,znam da je do 2005 masa islo bez dokumenata,baci pasose u sumi tamo kod slovenije i onda dodje u njemacku bez papira ikakvih
Pricas nebuloze![]()
Ilegalni migranti u BiH
- sadie_forever
#16101 Re: Ilegalni migranti u BiH
- zlo zlo
#16102 Re: Ilegalni migranti u BiH
zato što živim u Bih, muž mi iz Bih, tako da volim i Bih i ne želim ih ni tusadie_forever wrote: ↑19/08/2020 15:55Ako ti je HR domovina,sto ih onda ne zelis ni u BIH a u Srbiji zelis? zar nije to zlobno?zlo zlo wrote: ↑19/08/2020 15:52imam koliko hoćeš..neću ih u svojoj domovini jer je volim..sadie_forever wrote: ↑19/08/2020 15:43
nisi rasista,ali nesto volis HR vise od Srbije a nemas razloga:lol:Neka nekom drugome provaljuju u kuće...a ne meni
u Srbiji mi ne smetaju
![]()
ti si ono ko velika bosanka, vjernica itd..što ih ti želiš u svojoj Domovini? ako ti Bih domovina?
Inace,ja njih ne zelim ali se suosjecam sa njima..ne zele ni oni ostati u Bosni,kao sto rekoh--vise je njima krivo sto su tu nego vama,da ste pametni,da se ujedinite s njima i prevozite ih ka zapadu-jer tamo zele...a i tamosnje zemlje su zakuhale u njihovim zemljama
ja sam pošteno 6god obnavljala vizu za Bih i sve placala i dokazivala a muž mi Bih Državljanin..što ne bi i ovi kozojebi isto?'
Svima isto i pošteno
- sadie_forever
#16103 Re: Ilegalni migranti u BiH
cuj kozojebizlo zlo wrote: ↑19/08/2020 16:00zato što živim u Bih, muž mi iz Bih, tako da volim i Bih i ne želim ih ni tusadie_forever wrote: ↑19/08/2020 15:55Ako ti je HR domovina,sto ih onda ne zelis ni u BIH a u Srbiji zelis? zar nije to zlobno?
Inace,ja njih ne zelim ali se suosjecam sa njima..ne zele ni oni ostati u Bosni,kao sto rekoh--vise je njima krivo sto su tu nego vama,da ste pametni,da se ujedinite s njima i prevozite ih ka zapadu-jer tamo zele...a i tamosnje zemlje su zakuhale u njihovim zemljamaA to ako žele na zapad neka apliciraju za posao i vizu kao i svaka druga budala koja negdje pošteno ide..
ja sam pošteno 6god obnavljala vizu za Bih i sve placala i dokazivala a muž mi Bih Državljanin..što ne bi i ovi kozojebi isto?'
Svima isto i pošteno![]()
pa eto pitaj ih,ocito ih i zapad zeli jer 99% dobije papire,i to se proculo do dalekog bangladesa i jbg sad
- zlo zlo
#16104 Re: Ilegalni migranti u BiH
zapad se zajebo i zato ne puštaju više nikoga...
nije li očito zato dobiju degenek na granicu i povratak.. zapad ih ne želi..nema razloga da ih želi, ovo nisu potencijalni radnici nego ekipa koja se želi kacit na socijalu na zapadu..zato i ciljaju zemlje s dobrom socijalom..ono valjda ti znaš kako to ide..kao što si ti 
- sadie_forever
#16105 Re: Ilegalni migranti u BiH
kako cu ja znati ako sam ja imala posao koji izmedju ostalog radi s ovim ljudima?zlo zlo wrote: ↑19/08/2020 16:06 zapad se zajebo i zato ne puštaju više nikoga...nije li očito zato dobiju degenek na granicu i povratak.. zapad ih ne želi..nema razloga da ih želi, ovo nisu potencijalni radnici nego ekipa koja se želi kacit na socijalu na zapadu..zato i ciljaju zemlje s dobrom socijalom..ono valjda ti znaš kako to ide..kao što si ti
![]()
inace zapad zeli sirijce ali su im se prikljucili i ostali,nije to toliko sad lose..jer nisam toliko pokvarena da kazem da su bangladesani manje vrijedni za rad,,ono sto ja znam jeste da svako zeli dobar zivot,a od socijale ga nema nigdje .vjerovala ili ne i oni imaju svoje probleme,porodice,,recimo mnogi se trude da nadju posao da bi se mogli spojit s djevojkom itd...ali tesko kad ne znaju jezika i nemaju ni skole.
- zlo zlo
#16106 Re: Ilegalni migranti u BiH
Koko prvo nauci razliku, ljudi iz Sirije su izbjeglice, ovo su migranti, nemaju veze jedni s drugima. izbjeglicama treba pomoći a ovi svi mogu pošteno aplicirati za posao, kao hrpa drugih iz njihovih zemalja koji na pošten način tražili posao i dobili, a ne da bacaju dokumente i nasilno preko granica.sadie_forever wrote: ↑19/08/2020 16:12kako cu ja znati ako sam ja imala posao koji izmedju ostalog radi s ovim ljudima?zlo zlo wrote: ↑19/08/2020 16:06 zapad se zajebo i zato ne puštaju više nikoga...nije li očito zato dobiju degenek na granicu i povratak.. zapad ih ne želi..nema razloga da ih želi, ovo nisu potencijalni radnici nego ekipa koja se želi kacit na socijalu na zapadu..zato i ciljaju zemlje s dobrom socijalom..ono valjda ti znaš kako to ide..kao što si ti
![]()
nisam na socijali jbg
inace zapad zeli sirijce ali su im se prikljucili i ostali,nije to toliko sad lose..jer nisam toliko pokvarena da kazem da su bangladesani manje vrijedni za rad,,ono sto ja znam jeste da svako zeli dobar zivot,a od socijale ga nema nigdje .vjerovala ili ne i oni imaju svoje probleme,porodice,,recimo mnogi se trude da nadju posao da bi se mogli spojit s djevojkom itd...ali tesko kad ne znaju jezika i nemaju ni skole.
-
RtrnOfSalisbury
#16107 Re: Ilegalni migranti u BiH
jebga zlo, zna se da je ljubav slijepa al bas tolko ...zlo zlo wrote: ↑19/08/2020 16:00zato što živim u Bih, muž mi iz Bih, tako da volim i Bih i ne želim ih ni tusadie_forever wrote: ↑19/08/2020 15:55Ako ti je HR domovina,sto ih onda ne zelis ni u BIH a u Srbiji zelis? zar nije to zlobno?
Inace,ja njih ne zelim ali se suosjecam sa njima..ne zele ni oni ostati u Bosni,kao sto rekoh--vise je njima krivo sto su tu nego vama,da ste pametni,da se ujedinite s njima i prevozite ih ka zapadu-jer tamo zele...a i tamosnje zemlje su zakuhale u njihovim zemljamaA to ako žele na zapad neka apliciraju za posao i vizu kao i svaka druga budala koja negdje pošteno ide..
Svima isto i pošteno![]()
-
jagugu
#16108 Re: Ilegalni migranti u BiH
Ministrica Ćemalović: Iz izolatorija je pobjegao migrant zaražen koronom
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... nom/387170
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... nom/387170
- sadie_forever
#16109 Re: Ilegalni migranti u BiH
zlo zlo wrote: ↑19/08/2020 16:16Koko prvo nauci razliku, ljudi iz Sirije su izbjeglice, ovo su migranti, nemaju veze jedni s drugima. izbjeglicama treba pomoći a ovi svi mogu pošteno aplicirati za posao, kao hrpa drugih iz njihovih zemalja koji na pošten način tražili posao i dobili, a ne da bacaju dokumente i nasilno preko granica.sadie_forever wrote: ↑19/08/2020 16:12kako cu ja znati ako sam ja imala posao koji izmedju ostalog radi s ovim ljudima?zlo zlo wrote: ↑19/08/2020 16:06 zapad se zajebo i zato ne puštaju više nikoga...nije li očito zato dobiju degenek na granicu i povratak.. zapad ih ne želi..nema razloga da ih želi, ovo nisu potencijalni radnici nego ekipa koja se želi kacit na socijalu na zapadu..zato i ciljaju zemlje s dobrom socijalom..ono valjda ti znaš kako to ide..kao što si ti
![]()
nisam na socijali jbg
Nije da se ne slazem,slazem se...ali oni su sad tu,i sta cemo? ne mozes ih poubijati,drzava je duzna reagirat.a ja samo kao covjek kad vidim da neko nema nista ,gladan je dajem ne pitam nista dalje....pa u ratu sa neprijateljima kad si ,i vidis siroce njihovo ne pitas nista pomognes
ali nasa vlada je primila velike sume da bi oni ovdje ostali,
- SanskiBiser
#16110 Re: Ilegalni migranti u BiH
sadie_forever wrote: ↑19/08/2020 15:59znam 100% da nisu,jer znam neke licno koji danas borave u SveSkoj ,Danskoj a dosli 2003 ..kako mislis da su dosli? rat stao ,a na socijali bili 5 godCikCikCikPogodi wrote: ↑19/08/2020 15:57Jest al u pipu otislo. Odma su vracali takve u jednosmjernom rutom prema BiH.sadie_forever wrote: ↑19/08/2020 15:51
ne znam ,znam da je do 2005 masa islo bez dokumenata,baci pasose u sumi tamo kod slovenije i onda dodje u njemacku bez papira ikakvih
Pricas nebuloze![]()
Njemacka je vracala odmah, Austrija isto, Svicarska po kratkom postupku, islo se Svedska, Norveska, Danska, Holandija, Belgija to je trajalo do negdje 2010 bila je fora na koju su mogli traziti azil, rupa u propisima, tako tu negdje do kraja 2010 se moglo a kad nam je dan bezvizni rezim mislim da je istovremeno i Albanija dobila pa je masa Roma sa Kosova i iz Albanije i Albanaca iz Srbije koji su imali albanske papire navalila tamo i trazila azile pa su brzo propisi mijenjani i ljudi deportovani.
Komsija moj bivsi ovdje u Sani je bio iz Kozarca, on je uhvatio zadnji voz prije pocetka deportacija i sad ima drzavljanstvo Belgije a tokom rata je bio u Njemackoj i nije mogao ostati tamo morao se vratiti.
Inace tokom ratnih godina u kampu gdje mi je bila familija u Njemackoj, nase izbjeglice su identifikovali sve koji su dolazili iz Srbije i sa Kosova i tvrdili da su Bosanci da su im kuce spaljene unistene i slicno - takvi su brzo deportovani nazad uglavnom se radilo o Romima.
- Chisum
#16111 Re: Ilegalni migranti u BiH
Nastranu ovaj "svedski" mozak-plivadon i njeni priglupi postovi, ali najjace mi je ovo olako "oni ne zele da ostanu ovdje"...
I onda pogledas sve te krmetnjake uzduz i poprijeko tog trulog, zaostalog svijeta iz kojeg dolaze, pa skontas da velikoj vecini njih i ova nesretna siromasna, poharana Bosna izgleda kao Amerika, u svakom pogledu, te ta suplja "oni samo zele dalje" ne pije vode.

I onda pogledas sve te krmetnjake uzduz i poprijeko tog trulog, zaostalog svijeta iz kojeg dolaze, pa skontas da velikoj vecini njih i ova nesretna siromasna, poharana Bosna izgleda kao Amerika, u svakom pogledu, te ta suplja "oni samo zele dalje" ne pije vode.

Last edited by Chisum on 19/08/2020 16:29, edited 1 time in total.
- zlo zlo
#16112 Re: Ilegalni migranti u BiH
ima vratih ih doma i ako žele u europu..neka ali pošteno..iz svih tih zemalja normalno dokaze radnici u Europu na pošten način, ali su radnici znaju da su tu dok rade, nema socijale.. takotko želi pošteno uvijek može...
a ovako..tko ih jebe...
btw. prica se da te ne puštaju u Bih bez pcr testa?
a ovako..tko ih jebe...
btw. prica se da te ne puštaju u Bih bez pcr testa?
-
NediM17
#16113 Re: Ilegalni migranti u BiH
Ovako je na Vucjaku bilo.Chisum wrote: ↑19/08/2020 16:24 Nastranu ovaj "svedski" mozak-plivado i njeni priglupi postovi, ali najjace mi je ovo olako "oni ne zele da ostanu ovdje"...
![]()
- sadie_forever
#16114 Re: Ilegalni migranti u BiH
da i moj rodjak je otisao na tu foru za svedsku jos tamo glumio da je poludio radi rata da ima neke sindrome,lijekove drzao u ustima pa pljuvao u wcSanskiBiser wrote: ↑19/08/2020 16:24sadie_forever wrote: ↑19/08/2020 15:59znam 100% da nisu,jer znam neke licno koji danas borave u SveSkoj ,Danskoj a dosli 2003 ..kako mislis da su dosli? rat stao ,a na socijali bili 5 godCikCikCikPogodi wrote: ↑19/08/2020 15:57
Jest al u pipu otislo. Odma su vracali takve u jednosmjernom rutom prema BiH.
Pricas nebuloze![]()
Njemacka je vracala odmah, Austrija isto, Svicarska po kratkom postupku, islo se Svedska, Norveska, Danska, Holandija, Belgija to je trajalo do negdje 2010 bila je fora na koju su mogli traziti azil, rupa u propisima, tako tu negdje do kraja 2010 se moglo a kad nam je dan bezvizni rezim mislim da je istovremeno i Albanija dobila pa je masa Roma sa Kosova i iz Albanije i Albanaca iz Srbije koji su imali albanske papire navalila tamo i trazila azile pa su brzo propisi mijenjani i ljudi deportovani.
Komsija moj bivsi ovdje u Sani je bio iz Kozarca, on je uhvatio zadnji voz prije pocetka deportacija i sad ima drzavljanstvo Belgije a tokom rata je bio u Njemackoj i nije mogao ostati tamo morao se vratiti.
Inace tokom ratnih godina u kampu gdje mi je bila familija u Njemackoj, nase izbjeglice su identifikovali sve koji su dolazili iz Srbije i sa Kosova i tvrdili da su Bosanci da su im kuce spaljene unistene i slicno - takvi su brzo deportovani nazad uglavnom se radilo o Romima.
sve on to ponosno prica,i ponosan je sto je sjebao sistem i dobio papire
- sadie_forever
#16115 Re: Ilegalni migranti u BiH
zele samo dalje 100% jer bosna nista nije bolja ni od toga,evo:Chisum wrote: ↑19/08/2020 16:24 Nastranu ovaj "svedski" mozak-plivadon i njeni priglupi postovi, ali najjace mi je ovo olako "oni ne zele da ostanu ovdje"...
![]()

- SanskiBiser
#16116 Re: Ilegalni migranti u BiH
Ista prica kod mene u familiji mislim da i danas ide kod terapiste nekog u Svedskoj, dali mu i motorna kolica pa se voza ovdje kad dodje kao ono stres mu hodati...lopovska posla ali eto djeca su mu tamo zavrsila srednju skolu, jedan sin na fakultetu naravno otudjeni od Bosne oba potpuno...sadie_forever wrote: ↑19/08/2020 16:29
da i moj rodjak je otisao na tu foru za svedsku jos tamo glumio da je poludio radi rata da ima neke sindrome,lijekove drzao u ustima pa pljuvao u wc
sve on to ponosno prica,i ponosan je sto je sjebao sistem i dobio papire![]()
![]()
- SanskiBiser
#16117 Re: Ilegalni migranti u BiH
https://www.klix.ba/vijesti/bih/krajina ... /2008191061. Operativna grupa podržava odluku Kriznog štaba Ministarstva zdravstva da se pooštre mjere naredbe od 13. marta 2020. godine, a koja pozrazumijeva:
- Zabranu ulaska migranata na područje USK van trenutnog prihvatnog kapaciteta kampova
- Zabranu prijevoza migranata svim prijevoznim sredstvima
- Zabranu kretanja migranata i okupljanja na javnim površinama
- Zabranu pružanja usluga smještaja migrantima
2. Zadužuje se Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova USK da na ulazima na područje Kantona postavi stalne punktove i spriječi dodatni priliv migranata
3. Zadužuje se Kantonalna uprava za inspekcijske poslove da, zajedno s pripadnicima MUP-a USK, u okvirima nadležnosti, vrši kontrole prijevoznika koji prevoze migrante te da u takvim slučajevima pokrene postupak oduzimanja licenci, kao i pojačane kontrole iznajmljivača smještaja migrantima
4. Od Ministarstva sigurnosti Vijeća ministara BiH se traži da, zajedno s predstavnicima UN agencija, u roku od pet dana izmjesti maloljetne migrante bez pratnje u centre van USK
5. Od pravosudnih institucija se traži da uzmu u prioritet rada predmete i sankcionišu osobe identifikovane kao osobe koje narušavaju javni red i mir i čine krivična djela samovlašća, kao i druga krivična djela kojima usložnjavaju situaciju na terenu uzrokovanu migrantskom krizom
6. Ostaju na snazi svi zaključci Operativne grupe koji se odnose na aktivnosti postupnog zatvaranja kampova Bira u Bihaću i Miral u Velikoj Kladuši.
- Chisum
#16118 Re: Ilegalni migranti u BiH
Dzaba se trudis da popljujes Bosnu, a operes ove stakore, ljakanko... ovo se kod nas zove divlja deponija, za koju cak i ove tvoje nesposobne SDA balije s vremena na vrijeme naplate koju kaznu.sadie_forever wrote: ↑19/08/2020 16:31
zele samo dalje 100% jer bosna nista nije bolja ni od toga,evo:
![]()
A kod musave ti brOOce, to je kultura i odnos prema higijeni, bila to neka seoska zabit ili centar grada.
- sadie_forever
#16119 Re: Ilegalni migranti u BiH
znam tu pricu uzimaju od drzave ko ludi,te neke doplatke imaju radi stresa psiholoskog,nema sta ljudi ne izganjajajuSanskiBiser wrote: ↑19/08/2020 16:34Ista prica kod mene u familiji mislim da i danas ide kod terapiste nekog u Svedskoj, dali mu i motorna kolica pa se voza ovdje kad dodje kao ono stres mu hodati...lopovska posla ali eto djeca su mu tamo zavrsila srednju skolu, jedan sin na fakultetu naravno otudjeni od Bosne oba potpuno...sadie_forever wrote: ↑19/08/2020 16:29
da i moj rodjak je otisao na tu foru za svedsku jos tamo glumio da je poludio radi rata da ima neke sindrome,lijekove drzao u ustima pa pljuvao u wc
![]()
ja se divim svedskom narodu sta trpe ,pocevsi od 90ih i nasih izbjeglica pa sad i ovi sto dolaze..narod je to sve primio i jos nisam cula da JAVNO opsuju nekom migrantu nesto,i onda se pitamo sto oni imaju drzavu a mi nemamo nista
- irac300
#16120 Re: Ilegalni migranti u BiH
Čuj Sadete, da smo pametni pa da se udruzimo s njima i prevozimo ih na zapad. I onda mi fasujemo opet vizni sistem, pa ne mozes mrdnuti nigdje, a Sadeta drpa muda po Svedskoj.
- sadie_forever
#16121 Re: Ilegalni migranti u BiH
pa evo ne mozes ni sad ,zatvorene granice sirom EU ka Bosni
- sadie_forever
#16122 Re: Ilegalni migranti u BiH
ja sam vec jednom rekla bangladesh pakistan i sl je to,braca arapi sigurno nisuChisum wrote: ↑19/08/2020 16:39Dzaba se trudis da popljujes Bosnu, a operes ove stakore, ljakanko... ovo se kod nas zove divlja deponija, za koju cak i ove tvoje nesposobne SDA balije s vremena na vrijeme naplate koju kaznu.sadie_forever wrote: ↑19/08/2020 16:31
zele samo dalje 100% jer bosna nista nije bolja ni od toga,evo:
![]()
A kod musave ti brOOce, to je kultura i odnos prema higijeni, bila to neka seoska zabit ili centar grada.
- dale cooper
- sadie_forever
#16124 Re: Ilegalni migranti u BiH
ali moram dodati da su se svedjani dosta opametili ,dosta recimo nasih bosnja iganjalo prijevremenu penziju sa 40 godina i do 65 radi na crno i prima visu penziju ....toga vise nema,postala nemoguca misijasadie_forever wrote: ↑19/08/2020 16:40znam tu pricu uzimaju od drzave ko ludi,te neke doplatke imaju radi stresa psiholoskog,nema sta ljudi ne izganjajajuSanskiBiser wrote: ↑19/08/2020 16:34Ista prica kod mene u familiji mislim da i danas ide kod terapiste nekog u Svedskoj, dali mu i motorna kolica pa se voza ovdje kad dodje kao ono stres mu hodati...lopovska posla ali eto djeca su mu tamo zavrsila srednju skolu, jedan sin na fakultetu naravno otudjeni od Bosne oba potpuno...sadie_forever wrote: ↑19/08/2020 16:29
![]()
ja se divim svedskom narodu sta trpe ,pocevsi od 90ih i nasih izbjeglica pa sad i ovi sto dolaze..narod je to sve primio i jos nisam cula da JAVNO opsuju nekom migrantu nesto,i onda se pitamo sto oni imaju drzavu a mi nemamo nista![]()
- sadie_forever
#16125 Re: Ilegalni migranti u BiH
nebi jedan ovakav skodio: