Raiffeisen banka - sve o tome
Moderator: anex
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#3201 Re: Raiffeisen banka
Lazu. To sto su odblokirali "pola sata" ja bih im rekao da odblokriaju skroz, ili otkazu uslugu.
- victom
#3202 Re: Raiffeisen banka
najjača banka za izvuć ti pare iz džepa
Last edited by victom on 01/03/2021 02:30, edited 2 times in total.
- fusion_ba
-
kazo
#3204 Re: Raiffeisen banka
Majku im hebem meno 14 dana blokirana kartica. Pokusao da registrujem PayPal. Non stop ih zovem i samo proslijede mail IT sluzbi. Nikad me nik9 nije zvao. Sutra odo da zatvorim racun. Mogu li dobiti svoje pare prilikom zatvaranja koje su na racunu, ako je blokiran?
- dobar osjecaj
#3205 Re: Raiffeisen banka
Nedavno su poznanici radi duga na shoping kartici u iznosu od 20 KM blokirali racun i sve povezane kartice. Zena godinama imala racun kod njih, na tekucem i stednom racunu dosta novca. Zeznula se i zaboravila oko prekoracenja po shoping kartici i bez upozorenja sve blokirano.
Jasno mi je da se moraju postovati pravila i dogovoreni uslovi poslovanja ali ipak ocekujem vise usluznosti prema klijentima uopste.
Naljutila se kao furija, otisla da zatvori racun. Molili je da ne zatvara, izvinjavali se a kad nije odustala, zamolili je da im da par dana da pripreme novac.
Jasno mi je da se moraju postovati pravila i dogovoreni uslovi poslovanja ali ipak ocekujem vise usluznosti prema klijentima uopste.
Naljutila se kao furija, otisla da zatvori racun. Molili je da ne zatvara, izvinjavali se a kad nije odustala, zamolili je da im da par dana da pripreme novac.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#3206 Re: Raiffeisen banka
Sinoć mi bankomat proguta pare bez ikakvog upozorenja, sve uredno ja uplatio kao i uvijek, nije izbacilo nikakvu grešku(osim što mi nije izbacilo potvrdu, to sam mislio da nema papira, dešavalo se i prije) a pare se nisu pojavile na računu. Zvao direkt info naravno nikakve koristi, radi samo dežurni za blokade kartica. Danas išao u poslovnicu, čekao red i sada opet treba čekati dok budu otvarali bankomat i brojali pare...
Kratak najmanje 5KM zbog njihove greške, plus trošak vremena.
Još jedna ovakva greška i bye bye, tražim alternativu.
-
ITNet
#3207 Re: Raiffeisen banka
Ljudi to oko kartica i placanja online, uveli su te neke security chekove odnedavno narocito kad je ova korona startala, samo odete u banku potpisete neku izjavu i puste vam sve, ono sto sam ja primjetio je i da kad nozovete da vam puste nesto da platite te stranice ostanu kao safe i ne morate za iste zvati opet, ne vidim problem, da vam neko skine neki kes sa kartice divlji onda bi opet pravili problem 
-
zippoo87
#3208 Re: Raiffeisen banka
koliko je unicredit banka bolja od raiffaisen banke,molio bih licna iskustva ?
imam racune u obje ove banke,prije sam kao primarnu koristio unicredit i njihove kartice za online placanje i nije bilo problema ali obzirom da se haman sada na mjesecnom nivou uvode neka nova sranja i otezavajuce okolnosti po klijente,zanima me koliko je i da li je unicredit bolja od raiffaisen
RF koristim zadnje 2 godine za online placanje i tako to i uglavnom sve sto je i bilo nekih problema su rijeseni i pare vracane na karticu
o raiffaisen su svi sve rekli,najgora banka u BiH po svemu...pa kontam da zatvorim racun i ostavim samo na unicredit
i koliko u unicredit kosta internet bankarstvo mjesecno ...u RF je 4 KM osnovni neki paket
i ima li unicredit aplikaciju za mobilno bankarstvo i kakva je ako neko koristi
imam racune u obje ove banke,prije sam kao primarnu koristio unicredit i njihove kartice za online placanje i nije bilo problema ali obzirom da se haman sada na mjesecnom nivou uvode neka nova sranja i otezavajuce okolnosti po klijente,zanima me koliko je i da li je unicredit bolja od raiffaisen
RF koristim zadnje 2 godine za online placanje i tako to i uglavnom sve sto je i bilo nekih problema su rijeseni i pare vracane na karticu
o raiffaisen su svi sve rekli,najgora banka u BiH po svemu...pa kontam da zatvorim racun i ostavim samo na unicredit
i koliko u unicredit kosta internet bankarstvo mjesecno ...u RF je 4 KM osnovni neki paket
-
irconbih
#3209 Re: Raiffeisen banka
Koja je najbolja alternativa ovim jajarama? Ko ima dobro internet bankarstvo, mobilnu aplikaciju? Već dugo najavljuju uvođenje i ostalih firmi za Režije na klik, ali za sada je tu samo Elektroprivreda. Onda tih Režija na klik nema na mobilnoj aplikaciji. Na aplikaciji se opet ne može prebacivati novac između svojih računa, avista i tekući. I to su rekli uvesti, ali prođe dosta Bajrama o toga.zippoo87 wrote: ↑21/08/2020 11:09 koliko je unicredit banka bolja od raiffaisen banke,molio bih licna iskustva ?
Kakva je Sparkasse po tom pitanju, zna li neko? I ja bih se pozdravio s RB, pa me zanima koja je najbolja alternativa.
- nivla
#3210 Re: Raiffeisen banka
ma svi su oni tu negdje
sto se tice rezija na klik meni ni ta jedna ne radi kako treba, kad dodjem do trenutka da otvorim formu gdje cu pritisnuti da mi se posalje sms samo izbaci gresku i to je to
nisu predvidjeli ni da mozda zelim u jednoj kuci placati dva racuna preko rezija na klik za struju(dva brojila) vec moze samo jedno
ukratko, svaka ima los sistem mobilnog i internet bankarstva, rajfajzen je meni super samo iz razloga kad trebam nekom iskesirati lovu odem na bankomat, nazovem call centar i kazem treba mi da sad podignem vise od 2000 sa bankomata, oni pitaju koliko treba i ja to podignem, na bankomatima drugih banaka to ne mogu postici, prednost je i sto imaju dosta bankomata i nije problem podici pare kad ti trebaju
sto se tice rezija na klik meni ni ta jedna ne radi kako treba, kad dodjem do trenutka da otvorim formu gdje cu pritisnuti da mi se posalje sms samo izbaci gresku i to je to
nisu predvidjeli ni da mozda zelim u jednoj kuci placati dva racuna preko rezija na klik za struju(dva brojila) vec moze samo jedno
ukratko, svaka ima los sistem mobilnog i internet bankarstva, rajfajzen je meni super samo iz razloga kad trebam nekom iskesirati lovu odem na bankomat, nazovem call centar i kazem treba mi da sad podignem vise od 2000 sa bankomata, oni pitaju koliko treba i ja to podignem, na bankomatima drugih banaka to ne mogu postici, prednost je i sto imaju dosta bankomata i nije problem podici pare kad ti trebaju
-
zippoo87
#3211 Re: Raiffeisen banka
dok sam radio u jednom trznom centru,koji je bio jako prometan i bio je bankomat RF banke...a i sam sam na njemu dizao pare...svako malo je bio van funkcijenivla wrote: ↑21/08/2020 11:28 ma svi su oni tu negdje
nekada nema para po par dana a nekada jednostavno ne radi 4-5 dana,pise da nije u funkciji a niko ne popravlja
imaju jos jedan bankomat u gradu i on je vecinom u funkciji,jer je u sklopu banke ali ovaj dole u trznom je vecinom bio beskoristan...znao sam danima ne moci podici pare a nisam htio dizati na drugim bankomatima zbog provizije od preko 10% po transakciji
- Del_Boy1
#3212 Re: Raiffeisen banka
Može se i na Unicreditu povećati limit za podizanje na bankomatu, ali samo do 5000. Neki dan se meni nije išlo u banku pa ih nazovem da pitam, kad žena kaže može do 5000 maksimalno, reko puštaj, još pita kad ćeš podignut danas ili za 2-3 dana, jer može staviti neki period unarijed, ja reko danas, kaže za 10 minuta će biti dostupno, kasnije podigao bez problema.nivla wrote: ↑21/08/2020 11:28 ma svi su oni tu negdje
- Del_Boy1
#3213 Re: Raiffeisen banka
Imaš neki osnovni modula paket koji košta 4 KM, u njemu dobiješ tekući račun i mobilno bankarstvo, imaš još da izabereš tu nekih opcija po želji i potrebi, a sve se dodatno plaća na osnovni paket. Aplikacija postoji i radi ono što i treba da radi, eh sad druga je stvar što se nekome sviđa izgled a nekome ne. Koristio sam još mobilno bankarstvo od BBI banke, i mogu samo reći da je ona puno bolja od ove unicreditove. U RF sam kratko vrijeme bio i nisam imao mobilno bankarstvo, kod njih mi je najviše smetao bankomat koji je radio sporo. Znam da to nije toliko bitno ali sam bio kratko vrijeme i nisam stigao sve da upoznam.zippoo87 wrote: ↑21/08/2020 11:09 koliko je unicredit banka bolja od raiffaisen banke,molio bih licna iskustva ?
Kod Unicredita mi se najviše sviđa njihova Visa Classic kartica, zato što ima više namjena, možeš kupovati na rate, plaćati sa odgodom do 50 dana, i imaju Visa36 kredit, gdje sa tom karticom odeš u banku i nakon pola sata dobiješ kredit do 7000, odnosno četverostruki iznos limita na kartici. Ne možeš dobiti 7000 ako ti je limit 1000 KM, možeš maksimalno 4000.
-
zippoo87
#3214 Re: Raiffeisen banka
znaci sto se tice mobilne aplikacije i placanja online,to je manje vise isto
ovo pitam jer se u bankama u zadnje vrijeme pravila mijenjaju na mjesecnom nivou
pred kraj godine sam htio poloziti nesto para na racun,vise od 2000 KM i nastadose problemi...te odakle novac,te imas li porijeklo,te sto nekih pitanja i problema i naravno u mjesec dana ne mozes vise od 2000 KM poloziti bez dokaza o porijeklu...a otpremnicu iz druge banke ne priznaju kao dokaz...jer je iz druge drzave
dakle donio im onu otpremnicu kada sam skinuo sav novac sa racuna u drugoj drzavi,kaze ne moze to posluziti kao dokaz...ja gledam i ne vjerujem
otisao do direktorice poslovnice,kaze takva su sada pravila,postrozili sve,ne moze drugacije...ja ostao u cudu,slusam i ne vjerujem
pisljive 2000 KM imas pravo staviti na racun u mjesec dana haha
prije par godina si bez pokrica mogao staviti do 30000 KM i niko te ne pegla a sada 2000 KM...jadno
vjerujem da je isti slucaj i u drugim bankama...sve neke gluposti
a najvise mi se daje rijesiti dva racuna,bezveze placam proviziju na oba racuna a sada ne primam platu ni na jedan...
i da li neko zna da li se placa zatvaranje racuna ,mislim da se to nekada prije placalo ?
ovo pitam jer se u bankama u zadnje vrijeme pravila mijenjaju na mjesecnom nivou
pred kraj godine sam htio poloziti nesto para na racun,vise od 2000 KM i nastadose problemi...te odakle novac,te imas li porijeklo,te sto nekih pitanja i problema i naravno u mjesec dana ne mozes vise od 2000 KM poloziti bez dokaza o porijeklu...a otpremnicu iz druge banke ne priznaju kao dokaz...jer je iz druge drzave
dakle donio im onu otpremnicu kada sam skinuo sav novac sa racuna u drugoj drzavi,kaze ne moze to posluziti kao dokaz...ja gledam i ne vjerujem
otisao do direktorice poslovnice,kaze takva su sada pravila,postrozili sve,ne moze drugacije...ja ostao u cudu,slusam i ne vjerujem
pisljive 2000 KM imas pravo staviti na racun u mjesec dana haha
prije par godina si bez pokrica mogao staviti do 30000 KM i niko te ne pegla a sada 2000 KM...jadno
vjerujem da je isti slucaj i u drugim bankama...sve neke gluposti
a najvise mi se daje rijesiti dva racuna,bezveze placam proviziju na oba racuna a sada ne primam platu ni na jedan...
i da li neko zna da li se placa zatvaranje racuna ,mislim da se to nekada prije placalo ?
- Del_Boy1
#3215 Re: Raiffeisen banka
Ne plaća se zatvaranje računa, ali u nekim bankama naplaćuju zatvaranje mobilnog bankarstva, konkretno u BBI banci, uzimaju 15 KM za zatvaranje. Kod UC je to sve besplatno, a ni u RF nisam platio zatvaranje računa, jedino nisam imao mobilno bankarstvo pa ne znam da li se to plaća, vjerovatno se može naći cjenovnik na njihovoj stranici.
- vjesticanametli
#3216 Re: Raiffeisen banka
Cener je bilo zatvaranje 2014 kad sam ih ja nakantala....jebote handre vas i vi ostajete u rbb
pa nek vam 
- sagosen
#3217 Re: Raiffeisen banka
U manjem bh. entitetu, Republici Srpskoj se ne naplaćuje zatvaranje računa? Banke ne smiju to?
-
Dzontra_Volta
#3218 Re: Raiffeisen banka
Ja sam prošle godine zatvorio racun u RB i nisam ništa platio.
To je vjerovatno i protuzakonito naplaćivati.
To je vjerovatno i protuzakonito naplaćivati.
-
channel10
#3219 Re: Raiffeisen banka
Ako se pare preko bankomata poloze na racun nedjeljom, kad budu aktivne na racunu?Mehemed wrote: ↑21/08/2020 10:40 Sinoć mi bankomat proguta pare bez ikakvog upozorenja, sve uredno ja uplatio kao i uvijek, nije izbacilo nikakvu grešku(osim što mi nije izbacilo potvrdu, to sam mislio da nema papira, dešavalo se i prije) a pare se nisu pojavile na računu. Zvao direkt info naravno nikakve koristi, radi samo dežurni za blokade kartica. Danas išao u poslovnicu, čekao red i sada opet treba čekati dok budu otvarali bankomat i brojali pare...
Ima li dan polaganja ikakve veze sa njihovom dostupnoscu na racunu?
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#3220 Re: Raiffeisen banka
Odmah liježe na račun kada se uplati preko bankomata, nebitno koji je dan i vrijeme, osim ako se ne desi ovako neki problem kao što se meni desio...
-
daario naharis
#3221 Re: Raiffeisen banka
Ima li neko iskustva sa dizanjem kredita u RF banci? Je li neko uporedjivao kamatne stope sa.drugim bankama? U pitanju je iznos od 15-17k.
- nivla
#3222 Re: Raiffeisen banka
kamate medju najvisim, povoljne uslove tesko izganjati ali zato odstupanja od potpisanog nema
ogule dobro kozu ali ako ispunjavas uslove za 30 dana dobijes pare, ako ti treba 17k racunaj da ti daju 18500 jer dok ti odbiju razne troskove to ti je u startu ako dizes 17000 isplata 16300 u najboljem slucaju
ogule dobro kozu ali ako ispunjavas uslove za 30 dana dobijes pare, ako ti treba 17k racunaj da ti daju 18500 jer dok ti odbiju razne troskove to ti je u startu ako dizes 17000 isplata 16300 u najboljem slucaju
-
kuli1961
#3223 Re: Raiffeisen banka
evo ti uslova za kredit od 50.000 Km na 5 godina-princip je isti i za manje sume
online apliciranje- nema troska obrade (mada je to svakako nezaknita naplata)
kamata 6,03 %
2 mjenice
ugovor o osiguranju kredita, iskljucivo sa UNIQA osiguranjem -2,5 % na sumu kredita. u ovom slucaju 1250 KM
naknada za vodjenje kreditne partije- 120 KM za period kreditiranja
rata- 961 KM mjesecno, a osiguranje i nakanda se odmah odbiju prilikom isplate kredita
NIKAD KOD NJIH, banda!
online apliciranje- nema troska obrade (mada je to svakako nezaknita naplata)
kamata 6,03 %
2 mjenice
ugovor o osiguranju kredita, iskljucivo sa UNIQA osiguranjem -2,5 % na sumu kredita. u ovom slucaju 1250 KM
naknada za vodjenje kreditne partije- 120 KM za period kreditiranja
rata- 961 KM mjesecno, a osiguranje i nakanda se odmah odbiju prilikom isplate kredita
NIKAD KOD NJIH, banda!
- vjesticanametli
#3224 Re: Raiffeisen banka
Jao uslova
ma oni su udareni dobro

-
Dzontra_Volta
#3225 Re: Raiffeisen banka
Pa i kod drugih banaka bi trebalo biti više manje isto.
Uvijek imaš osiguranje i nekakvu naknadu.
I naravno da će ti odbiti odmah, jer trebaju prebaciti pare osiguravajućoj kući.
Razlika između banaka je uglavnom u kamatnoj stopi.
Zato uvijek treba gledati efektivnu kamatnu stopu, jer su u nju uračunate sve ove dodatne naknade.
Uvijek imaš osiguranje i nekakvu naknadu.
I naravno da će ti odbiti odmah, jer trebaju prebaciti pare osiguravajućoj kući.
Razlika između banaka je uglavnom u kamatnoj stopi.
Zato uvijek treba gledati efektivnu kamatnu stopu, jer su u nju uračunate sve ove dodatne naknade.