UEFA Champions League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#32126 Re: UEFA Champions League
Di Maria igrač utakmice, ali Neymar je veceras sigurno bolji bio od Mbappea.
- East_side
#32127 Re: UEFA Champions League
Rutinska pobjeda, lakše nego što sam očekivao. A RBL-u svaka čast
pravi su hit ove sezone.
Ipak je ovo njihov maksimum.
Meni bi svakako bilo glupo da se za prvaka Evrope bori klub koji nikad nije bio prvak ni svoje zemlje.
Polako, ima vremena za njih, tek su osnovani prije nekoliko godina.
Bayern je sutra izraziti favorit ali nakon izbacivanja Juventusa i City-ja, ni Lyon se ne smije baš tako olako otpisati. Ipak se usuđujem prognozirati pobjedu Bayerna i sutra i u finalu u nedjelju.
PSG jeste pun velemajstora u napadu, igraju atraktivno ali ipak mislim da su mekaniji i ranjivijeg mentaliteta od Bayerna. Znamo kakve je prednosti ispuštao PSG proteklih sezona gdje su ih svi već vidjeli u narednom krugu: Barcelona 4-0 pa 1-6 u revanšu, prošle godine 0-2 na Old Traffordu pa im onako tanak United uvali tricu na Parku Prinčeva.
Shodno tome, mogao bi PSG povesti 2-0 i na kraju da bude, recimo, 2-5 za Bayern.
Ipak je ovo njihov maksimum.
Meni bi svakako bilo glupo da se za prvaka Evrope bori klub koji nikad nije bio prvak ni svoje zemlje.
Bayern je sutra izraziti favorit ali nakon izbacivanja Juventusa i City-ja, ni Lyon se ne smije baš tako olako otpisati. Ipak se usuđujem prognozirati pobjedu Bayerna i sutra i u finalu u nedjelju.
PSG jeste pun velemajstora u napadu, igraju atraktivno ali ipak mislim da su mekaniji i ranjivijeg mentaliteta od Bayerna. Znamo kakve je prednosti ispuštao PSG proteklih sezona gdje su ih svi već vidjeli u narednom krugu: Barcelona 4-0 pa 1-6 u revanšu, prošle godine 0-2 na Old Traffordu pa im onako tanak United uvali tricu na Parku Prinčeva.
Shodno tome, mogao bi PSG povesti 2-0 i na kraju da bude, recimo, 2-5 za Bayern.
- Billy The Pljuc
#32128 Re: UEFA Champions League
Gerasimuse jes Neymar bio bolji od Mbappea, izborio je onaj slobodnjak kod prvog gola i imao je asistenciju (dal' slučajnu il' namjernu nije ni bitno) kod drugog gola, dvije stative i svašta nešta još al' ga gol neće, vidi se da "umire od želje" da ga zabije.
Malo mi smeta ovoliko potcjenjivanje Lyona, jes Bayern mašina i rastavili su Barcu na proste faktore i jesu favoriti za prolaz dalje al' jbga nije Lyon Vrbanjuša. Iskreno i moje su simpatije na strani Bayerna i navijački se nadam istom Bayernu napadački kao protiv Barce ali nisam ubjeđen da će to baš tako lako biti. Ne bi mi smetalo ni iznenađenje i da na kraju gledamo sasvim neočekivano finale ali male su šanse za isto.
Malo mi smeta ovoliko potcjenjivanje Lyona, jes Bayern mašina i rastavili su Barcu na proste faktore i jesu favoriti za prolaz dalje al' jbga nije Lyon Vrbanjuša. Iskreno i moje su simpatije na strani Bayerna i navijački se nadam istom Bayernu napadački kao protiv Barce ali nisam ubjeđen da će to baš tako lako biti. Ne bi mi smetalo ni iznenađenje i da na kraju gledamo sasvim neočekivano finale ali male su šanse za isto.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#32129 Re: UEFA Champions League
Lyon "ispada" jos otkako su izvukli Juventus, a oni su jos tu
jedna je utakmica, svasta moze da se desi
Ako Lyon prodje, finale bi moglo liciti na Liverpool Totenhem.
Ako Bayern prodje, tesko mi je prognozirati. Iskustvo i mentalna stabilnost su na strani Bayerna, pojedinacna kvaliteta igraca ns strani PSG, plus Bayern ima kiks odbranu. Takodjer pitanje je kakav je Hansi Flick kad je ulog veliki, tj hoce li biti ovako dobar i stabilan kao do sada ili ce poceti istrazivati periodni sistem elemenata
Ako Bayern prodje, tesko mi je prognozirati. Iskustvo i mentalna stabilnost su na strani Bayerna, pojedinacna kvaliteta igraca ns strani PSG, plus Bayern ima kiks odbranu. Takodjer pitanje je kakav je Hansi Flick kad je ulog veliki, tj hoce li biti ovako dobar i stabilan kao do sada ili ce poceti istrazivati periodni sistem elemenata
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#32130 Re: UEFA Champions League
Mogli bi ispuhati poput RB sinoć ako ih Bayern stisne od početka._BataZiv_0809 wrote: ↑19/08/2020 07:58 Lyon "ispada" jos otkako su izvukli Juventus, a oni su jos tujedna je utakmica, svasta moze da se desi
![]()
Ako Bayern prodje, tesko mi je prognozirati. Iskustvo i mentalna stabilnost su na strani Bayerna, pojedinacna kvaliteta igraca ns strani PSG, plus Bayern ima kiks odbranu. Takodjer pitanje je kakav je Hansi Flick kad je ulog veliki, tj hoce li biti ovako dobar i stabilan kao do sada ili ce poceti istrazivati periodni sistem elemenata![]()
- avetinja
#32131 Re: UEFA Champions League
Rekao bhi da ovaj put Lion definitivno ispada. Sudbina Ajaxa od prošle sezone.
- turbofolk
#32132 Re: UEFA Champions League
Sinoć smo gledali i večeras gledamo, u istoj noći utakmice Lige prvaka iz dvije različite sezone 
- East_side
#32133 Re: UEFA Champions League
S tim što je Ajax bio pravo osvježenje, pofajtali se mangupski sa Realom i Juventusom i jednom nogom bili u finalu a Lyon ipak djeluje nekako iz sjene. Čvrsti su pozadi, imaju dobru tranziciju i definitivno znaju igrati na rezultat.
Jedna je tekma, sve je moguće ali ipak mislim da je Bayern prevelik zalogaj za njih. A ako nekim slučajem Lyon prođe u finale onda definitivno zaslužuju da osvoje UCL. Ipak nije isto izbaciti Dortmund, Atalantu i Leipzig i s druge strane, Juventus, M.City i Bayern.
Vjerovatno bih u finalu navijao za Lyon a ako Bayern prođe u finale (što vjerovatno i hoće), ne bih ni za koga. Samo bih se zavalio i uživao u fudbalu.
- avetinja
#32134 Re: UEFA Champions League
Ja u oba slučaja navijam za Bajern i protiv PSG-a.East_side wrote: ↑19/08/2020 12:47S tim što je Ajax bio pravo osvježenje, pofajtali se mangupski sa Realom i Juventusom i jednom nogom bili u finalu a Lyon ipak djeluje nekako iz sjene. Čvrsti su pozadi, imaju dobru tranziciju i definitivno znaju igrati na rezultat.
Jedna je tekma, sve je moguće ali ipak mislim da je Bayern prevelik zalogaj za njih. A ako nekim slučajem Lyon prođe u finale onda definitivno zaslužuju da osvoje UCL. Ipak nije isto izbaciti Dortmund, Atalantu i Leipzig i s druge strane, Juventus, M.City i Bayern.
Vjerovatno bih u finalu navijao za Lyon a ako Bayern prođe u finale (što vjerovatno i hoće), ne bih ni za koga. Samo bih se zavalio i uživao u fudbalu.
- Amomiman
- East_side
#32136 Re: UEFA Champions League
Ma ne gumo ni Bayerna vala. Nerviraju me svi ti suvereni dominatori u svojim ligama koji na razne načine guše i slabe i ono "K" od konkurencije.
Ali ako bih baš morao birati između PSG i Bayerna, jbg, ipak bih blagu naklonost dao Bayernu
Ipak igraju gospodski fudbal, nema glumatanja, epilepsije
i sl. Lewa igra sezonu života
vidjet ćemo.
Ali ako bih baš morao birati između PSG i Bayerna, jbg, ipak bih blagu naklonost dao Bayernu
Ipak igraju gospodski fudbal, nema glumatanja, epilepsije
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
- _Reds_
#32138 Re: UEFA Champions League
Ma realno lige ove velike su postale dosadne, osim EPL i LS.East_side wrote: ↑19/08/2020 13:05 Ma ne gumo ni Bayerna vala. Nerviraju me svi ti suvereni dominatori u svojim ligama koji na razne načine guše i slabe i ono "K" od konkurencije.
Ali ako bih baš morao birati između PSG i Bayerna, jbg, ipak bih blagu naklonost dao Bayernu![]()
![]()
Ipak igraju gospodski fudbal, nema glumatanja, epilepsijei sl. Lewa igra sezonu života
vidjet ćemo.
U Francuskoj se zna prije nego počne, PSG, U Italiji Juventus, u Njemčkoj Bajern, u Spaniji Barca ili Real
- Laertes
- Logovan
#32140 Re: UEFA Champions League
Baš._BataZiv_0809 wrote: ↑19/08/2020 07:58 Ako Lyon prodje, finale bi moglo liciti na Liverpool Totenhem.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#32141 Re: UEFA Champions League
Ne bih se složio.Logovan wrote: ↑19/08/2020 14:21Baš._BataZiv_0809 wrote: ↑19/08/2020 07:58 Ako Lyon prodje, finale bi moglo liciti na Liverpool Totenhem.To finale je bilo jedno od lakših za favorite. Tottenham isto skup uplašene dječurlije. Da su odigrali još 15 puta Liverpool bi ih pobijedio svih 15 puta.
PSG nije neko ko ima iskustva u finalu LP, Liverpool je ipak ispekao zanat.
Mala prednost PSG-u, ipak su kvalitetnija ekipa, ali teško da bi Lyon pao bez ispaljenog metka u finalu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#32142 Re: UEFA Champions League
Jesmo li veceras osudjeni na Bahu ili ima na Areni? Imam Kodi ali ko ce gledat na mobitelu
- Amomiman
#32143 Re: UEFA Champions League
Ma ovo izgleda kao da stranac uči jezik pa ne zna gdje ide prilog, gdje glagog, gdje zarez, zbog čega sve ispretumba.
Ne može se strujanje svijesti neselektivno lijepiti u pisanoj komunikaciji. Sjedi i razmisli šta si htio reći prije nego napišeš.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#32144 Re: UEFA Champions League
glupkoSvjetski mediji bruje o mogućoj UEFA-inoj suspenziji prema Neymaru. Naime, sjajni brazilski nogometaš mogao bi propustiti finale Lige prvaka zbog nevjerovatne gluposti koju je napravio nakon utakmice protiv Leipziga. Zamijenio je dres s Marcelom Halstenbergom.
Naravno, to ne bi bila glupost da UEFA nije strogo zabranila razmjenu dresova na završnom turniru Lige prvaka zbog korona virusa. Igrači su dobili jasne upute da to ne rade, svi su poslušali osim Neymara, kojemu poslušnost i nije baš najjača strana.
Prema novim pravilima UEFA-e, igrači koji zamjene dresove moraju u izolaciju na 12 dana, a kako je finale već za četiri dana, Neymar bi vrlo lako mogao iz hotela gledati svoje saigrače u pohodu na europski tron.
”Nogometaši ne smiju razmjenjivati dresove. Nepoštivanje tog pravila može dovesti do disciplinskih mjera u skladu s UEFA-inim disciplinskim pravilima”, stoji u pravilima krovne europske organizacije.
Vjerovatno će mu se progledati kroz prste.
- AmiĐa_Idriz
#32145 Re: UEFA Champions League
Par igrača je razmijenilo dresove nakon utakmice Inter - Šahtar pa ne vidim da se o tome toliko priča 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#32146 Re: UEFA Champions League
Onda zato što je Neymar....al ne kontam, ako je pravilo, zašto ga prekršiti?AmiĐa_Idriz wrote: ↑19/08/2020 15:02 Par igrača je razmijenilo dresove nakon utakmice Inter - Šahtar pa ne vidim da se o tome toliko priča![]()
- turbofolk
#32147 Re: UEFA Champions League
Navuko ga Helstenberg na foru 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#32148 Re: UEFA Champions League
Brazzo mu uletio keš
- turbofolk
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#32150 Re: UEFA Champions League
Realno, ako Bayern prođe u finale, sigurno će iskoristiti to pravilo da zatraže suspenziju.