Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
AmirBaa

#30801 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by AmirBaa »

I kazu nisu Kinezi lazirali brojke, dok svuda i dalje haraju brojevi sa koronom, u Wuhanu hiljade ljudi jedni na drugima :-)
Bluemore

#30802 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

DEMONIKA wrote: 17/08/2020 23:51 ustvari, ne
vještačke viruse ne bacaju tek tako naokolo, a da se nema cjepivo za iste
koja bi bila svrha biološkog ratovanja ako bi pomrli i oni koji su ga startali
stoga
ako je vještački, ima se i cjepivo
a ovo baš i nije neki virus za alarmantno stanje
više za ekonomski restart i recesiju
edit, mislim da odgovaram još jednom klonu, al ok :mrgreen:
Vjestacki moze i pobjec neplanirano kaze struka
biglebovski

#30803 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Ma sve to, teorije koje kakve, al evo kako baš da krene iz Wuhana u kojem ima neki ultra zajeban institut virološki specijalizovan baš za koronaviruse. I imaš Kineze na nekakvoj mokroj pijaci koji jedu sve što se mrda i ne mrda već tri hiljade godina, i opet ih najviše na svijetu, i eto sad, 2020, došao nekakav jeben virus kad su oni pojeli šišmiša nekog od četiri kile, il se možda zakašljo živ šišmiš, a Kinez bez maske, il kako su se već zarazili. A vamo, prekoputa mokre pijace, imaš institut koji bogtepito šta radi sa istim tim virusima... Mislim, koliko takvih instituta ima u svijetu. I onda ti izađe nobelovac, onakav kakav je, što jest jest, koji je detektirao HIV, i kaže, ma to je vještački modifikovano, znate, mene ne mogu kupiti? Ko ga ne može kupiti bogtepito, al eto, ne mogu ga kupiti. I još svega toga, i onaj filantrop odjednom glavni, i onaj mrki "ovo će da traje novo normalno", i kako onda razuman čovjek da se bar ne zapita?
ejjus

#30804 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ejjus »

biglebovski wrote: 18/08/2020 23:49 Mislim, koliko takvih instituta ima u svijetu. I onda ti izađe nobelovac, onakav kakav je, što jest jest, koji je detektirao HIV, i kaže, ma to je vještački modifikovano, znate, mene ne mogu kupiti?
Viruses share similar proteins for the good reason that they have similar jobs that require doing. This means that the sequences of their DNA are very similar where they code for highly essential biological processes. There's a great tool online called BLAST, it's basically Google for DNA sequences. You can download Coronavirus and do the analysis yourself and find that among the 'search results' there is similarities between plenty of pathogens.
This guy already lost his reputation years ago by promoting pseudoscience. He’s claimed you can cure AIDS by nutrition. You can’t. He gave an embarrassing talk where he claimed DNA gives off electromagnetic fields and could be detected in water even when none was present. Results were never replicated. Everyone else agrees you can’t and that his data and hypothesis was utter junk.

He’s not presented any data to support his claims. Several other independent scientists and groups around the word have analysed the genome of the virus and are clear that it is NOT engineered.
People need to consider why reddit, Facebook, google and others would want to censor the analysis of a Nobel Prize winning professor. Strange...
...
Because he's full of shit.

- anti vaccin

- hiv can be avoided by eating well

- published a story which "supported" homeopathy

And now he mentioned an article that is bogus and could not be peer reviewed.

https://www.biorxiv.org/content/10.1101 ... 0.927871v1

Look at the withdrawn status.
...

homeopathy

from wiki

In a 24 December 2010 Science magazine interview entitled "French Nobelist Escapes ‘Intellectual Terror’ to Pursue Radical Ideas in China", he was questioned about his research and plans. In the interview he stated that Jacques Benveniste, whose controversial homeopathic work had been discredited, was "a modern Galileo". When asked if he wasn't "worried that your colleagues will think you have drifted into pseudo-science?", he replied "No, because it’s not pseudoscience. It’s not quackery. These are real phenomena which deserve further study."

anti vaccin

https://www.forbes.com/sites/stevensalz ... 3964095c53

And various other sites.

hiv can be avoided by eating well

https://www.dr-rath-foundation.org/2017 ... ural-cure/
https://www.europeanscientist.com/en/bi ... etic-code/

dozvolite da vas osoba, koja nema trunke karaktera u sebi, 5 mjeseci voza sa linkovima, koji se mogu naci na redditu u roku od jedne minute, jos se geekovi tamo jos vise kolju za upvotove

pricao je Michael Osterholm o tome, i tako sam ja rijesio tu tematiku u svojo glavi, znaci, je li vjestacki? nije, joe rogan podcast, Osterholm, minuta 18: https://youtu.be/E3URhJx0NSw?t=1080 nit mi treba naucni rad, niti mi treba da pricam ljudima kako znam da su naucni radovi DOSADNI i nisu za SVAKOGA jer se mora uloziti NAPOR da bise razumila TEMATIKA, moras UC u TEMATIKU, jesil kad usao ti u TEMATIKU koju obradujes itd.

a to da se covjek bas treba zapitati je na nivou kad neko hoce nesto da objasni i rekne "ma znas, to je politika", cestitam, dobili smo situaciju u kojoj nije nista bitno receno i kad bi zahtijevali od te osobe neku dublju analizu, ne bi je dobili, zato sto je uspjesno stvorena iluzija dubine

ovo zadnje nije upuceno prema tebi, nego prema drugom forumasu, koji ce se, nadam se, prepoznat, i ne, nisam otvoren za diskusiju, da sam otvoren za raspravu sad bi meni ljudi na drugoj temi jebali od do,
Mogy87

#30805 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

Prije svega treba nauciti da se u raspravi ne analiziraju osobe vec cinjenice koje ta osoba iznosi. Sve ostalo je mahalska od koje se ni ovi forumasi humoristi ocigledno nisu odmakli.
Hvala ti za konstruktivno ucestvovanje na temi u dijelu gdje si iznio odredjene cinjenice :thumbup:
Sve ostalo je odraz tvog nepoznavanja procesa diskusije gdje se sa argumenata (a iznijela sam ih more jer vecinom ne pisem ja vec prenosim misljenja/zakljucke drugih putem linkova) fokus prebacuje na osobu.
sumirprimus

#30806 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

zanimljivo ime operacije za 5 odabranih ne znam da li je dosad postavljano?
operation warp speed :D
GAU8

#30807 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

biglebovski wrote: 18/08/2020 23:49 Ma sve to, teorije koje kakve, al evo kako baš da krene iz Wuhana u kojem ima neki ultra zajeban institut virološki specijalizovan baš za koronaviruse. I imaš Kineze na nekakvoj mokroj pijaci koji jedu sve što se mrda i ne mrda već tri hiljade godina, i opet ih najviše na svijetu, i eto sad, 2020, došao nekakav jeben virus kad su oni pojeli šišmiša nekog od četiri kile, il se možda zakašljo živ šišmiš, a Kinez bez maske, il kako su se već zarazili. A vamo, prekoputa mokre pijace, imaš institut koji bogtepito šta radi sa istim tim virusima... Mislim, koliko takvih instituta ima u svijetu. I onda ti izađe nobelovac, onakav kakav je, što jest jest, koji je detektirao HIV, i kaže, ma to je vještački modifikovano, znate, mene ne mogu kupiti? Ko ga ne može kupiti bogtepito, al eto, ne mogu ga kupiti. I još svega toga, i onaj filantrop odjednom glavni, i onaj mrki "ovo će da traje novo normalno", i kako onda razuman čovjek da se bar ne zapita?
Sve si skontao :-) nema dalje...
GAU8

#30808 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

Mogy87 wrote: 19/08/2020 07:26 Prije svega treba nauciti da se u raspravi ne analiziraju osobe vec cinjenice koje ta osoba iznosi. Sve ostalo je mahalska od koje se ni ovi forumasi humoristi ocigledno nisu odmakli.
Hvala ti za konstruktivno ucestvovanje na temi u dijelu gdje si iznio odredjene cinjenice :thumbup:
Sve ostalo je odraz tvog nepoznavanja procesa diskusije gdje se sa argumenata (a iznijela sam ih more jer vecinom ne pisem ja vec prenosim misljenja/zakljucke drugih putem linkova) fokus prebacuje na osobu.
Naravno da treba analizirati osobe koje učestvuju u raspravi. Kada je očito da je netko obični troll ili neki mrtvi idiot, nema nikakvog smisla uopće započinjati bilo kakvu argumentaciju. To je samo gubitak vremena.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#30809 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by un1ted »

Ljudi prave teorije, spominju neke labove, a do februara nisu znali da Wuhan postoji na ovoj planeti xd
GAU8

#30810 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

un1ted wrote: 19/08/2020 09:47 Ljudi prave teorije, spominju neke labove, a do februara nisu znali da Wuhan postoji na ovoj planeti xd
Bosanac se sekira hoće li ga Bill Gejc zayebati vještačkim virusom, a pred nosom ga prave budalom u vlastitoj državi, gdje realno može da vidi šta mu rade. Ali jok svjetska zavjera je lakše probavljiva. Ko će se baviti stvarnim problemima, to je previše zahmetli. Ljepše je sjesti na kafu, uz pivu i pričati o laboratoriju u Wuhanu...
Mogy87

#30811 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

GAU8 wrote: 19/08/2020 09:46
Mogy87 wrote: 19/08/2020 07:26 Prije svega treba nauciti da se u raspravi ne analiziraju osobe vec cinjenice koje ta osoba iznosi. Sve ostalo je mahalska od koje se ni ovi forumasi humoristi ocigledno nisu odmakli.
Naravno da treba analizirati osobe koje učestvuju u raspravi. Kada je očito da je netko obični troll ili neki mrtvi idiot, nema nikakvog smisla uopće započinjati bilo kakvu argumentaciju. To je samo gubitak vremena.
Da, ali je evidentno da se na COVID temama ljudi vise bave time ko sam ja, sta sam jela, ko su mi clanovi porodice i slicno nego cinjenicama koje iznosim na temi. A uglavnom su u pitanju linkovi i prenosenje nekih informacija koji se itekako mogu komentarisati.
GAU8

#30812 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

Mogy87 wrote: 19/08/2020 09:59
GAU8 wrote: 19/08/2020 09:46
Da, ali je evidentno da se na COVID temama ljudi vise bave time ko sam ja, sta sam jela, ko su mi clanovi porodice i slicno nego cinjenicama koje iznosim na temi. A uglavnom su u pitanju linkovi i prenosenje nekih informacija koji se itekako mogu komentarisati.
Foe lista je iz raja izašla
Dozer

#30813 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

BadBoy wrote: 18/08/2020 12:09 Ljudski mozak ima urođenu potrebu da u svemu traži neko značenje i neki razlog. Većina ljudi nije mentalno sposobna da se nosi sa činjenicom da je život... nasumičan, random, stihijski.

Stoga tolika popularnost ovih teorija zavjere.

Neko je to sve planirao. Samo nek nije nasumično, nek je po planu pa makar to bio i zli plan.
Problem je sto nas istorija uci da su "teorije zavjere" cesto bile zaista zavjere, a taj termin "teorija zavjere" su skovali i plasirali upravo oni koji jesu bili dio pravih zavjera.
Samo neki od primjera su Watergate, 11/09, Teflon, Enron...
Mozemo i kod nas, pa krenuti od zadnje - Malina respiratori, pa nanize na Etnicke ugrozenosti, tenderi, itd.itd.
Ili u Slovacku, na zavjeru oko klepanja 300M E na izgradnji AP...
Svugdje ima "teorija zavjere", koje se u nekom momentu pokazu kao prave zavjere, samo je potrebno vrijeme da se sve otkrije.

Evo, sad upravo kruzi prica o nekom italijanskom istrazivackom novinaru koji je dosao do informacija da su SZO, a onda i MMF, mnogim drzavama davali desetine i stotine miliona da uvedu lockdown, a sve navodno procurilo iz izvora u Norveskoj i Danskoj... Mozda je pljaka, ali sta ako nije?
ejjus

#30814 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ejjus »

Mogy87 wrote: 19/08/2020 07:26 a iznijela sam ih more jer vecinom ne pisem ja
analiziraj recenicu, nadji gresku i mjesto za licni napredak
Mogy87

#30815 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

ejjus wrote: 19/08/2020 10:50
Mogy87 wrote: 19/08/2020 07:26 a iznijela sam ih more jer vecinom ne pisem ja
analiziraj recenicu, nadji gresku i mjesto za licni napredak
Hoce to kad se vadi iz konteksta :thumbup:
Jesi cuo za rijec citat? Referenca? Ili ti sve znas sam?
ejjus

#30816 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ejjus »

Mogy87 wrote: 19/08/2020 10:53 Hoce to kad se vadi iz konteksta :thumbup:
ne ponasaj se kao da nisi vec 5 mjeseci na ovoj temi i da nemas bogato iskustvo u tome da ljudima ne znas objasniti naucne radove bez da ih pasivno-agresivno vrijedjas,
Mogy87

#30817 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

ejjus wrote: 19/08/2020 11:05
Mogy87 wrote: 19/08/2020 10:53 Hoce to kad se vadi iz konteksta :thumbup:
ne ponasaj se kao da nisi vec 5 mjeseci na ovoj temi i da nemas bogato iskustvo u tome da ljudima ne znas objasniti naucne radove bez da ih pasivno-agresivno vrijedjas,
Srecom tu si ti da nam svima sve pojasnis :thumbup:
ejjus

#30818 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ejjus »

Mogy87 wrote: 19/08/2020 11:06 Srecom tu si ti da nam svima sve pojasnis :thumbup:
los ti je mehanizam odbrane, kad se ja budem predstavljao kao poslanik nauke 5 punih mjeseci, moj kvalitet objasnjavanja ce naravno biti tema,

ali mi ne treba ni to, de nam pricaj o tome koliko su ljudski zivoti bitni, to sam u citavom zivotu prvi put od tebe cuo, i de nam jos onu klasicnu o mentalitetu, o tome kakvi su ljudi, kakvi smo MI, nesto si mi labava kad ti je dozvoljeno da iznosis svoje misljenje,

uzet cu sebi slobodu da se priveremeno iskljucim iz rasprave, jer sam ti fakticki vec i na ovo odgovorio u jednom od prethodnih postova, ali se nisi potrudila da to razumis pa smo prisiljeni da se vrtimo u krugu, vidis sta se desi kada se pisu kvalitetni postovi, mogu citirari samog sebe kao odgovor,
Dozer

#30819 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

Pa dobro...klonovima je ionako zabranjena diskusija na ovom forumu...

P.S. Razumijes, ne "razumis". Elementarna pismenost.
biglebovski

#30820 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

GAU8 wrote: 19/08/2020 09:40
biglebovski wrote: 18/08/2020 23:49 Ma sve to, teorije koje kakve, al evo kako baš da krene iz Wuhana u kojem ima neki ultra zajeban institut virološki specijalizovan baš za koronaviruse. I imaš Kineze na nekakvoj mokroj pijaci koji jedu sve što se mrda i ne mrda već tri hiljade godina, i opet ih najviše na svijetu, i eto sad, 2020, došao nekakav jeben virus kad su oni pojeli šišmiša nekog od četiri kile, il se možda zakašljo živ šišmiš, a Kinez bez maske, il kako su se već zarazili. A vamo, prekoputa mokre pijace, imaš institut koji bogtepito šta radi sa istim tim virusima... Mislim, koliko takvih instituta ima u svijetu. I onda ti izađe nobelovac, onakav kakav je, što jest jest, koji je detektirao HIV, i kaže, ma to je vještački modifikovano, znate, mene ne mogu kupiti? Ko ga ne može kupiti bogtepito, al eto, ne mogu ga kupiti. I još svega toga, i onaj filantrop odjednom glavni, i onaj mrki "ovo će da traje novo normalno", i kako onda razuman čovjek da se bar ne zapita?
Sve si skontao :-) nema dalje...
Pa zar tebi nije ni malo sumnjivo sve to? Jebate, kakav si ti to čovjek, mislim, meni je pozitivno kod ljudi da razvijaju zdravu dozu skepticizma i da preispituju neke stvari koje im utjeću na život. Nego šta nam je sa predsjednikom najbolje svjetske organizacije, nema ga na telki i po medijima? Da ga nisu, nedobog, makeli? Zna li iko koliko su para prikupili na charity event-u za ravnopravnu borbu protiv virusa covid?
Mogy87

#30821 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

Ja bih javno zamolila sve forumase koji imaju dokaze da sam ja bilo ciji klon da ih dostave administraciji da vec jednom zavrsimo s tom pricom.
biglebovski

#30823 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Corona Vs. Zanatlije? Sretni zbog otvaranja, ali u nedoumici: potpuna usluga ili rad na crno?

Otvaraju se bordeli, prostitutke ljute nakon što su doznale što smiju raditi

https://www.index.hr/magazin/clanak/otv ... 06244.aspx

VLASTI su bordelima u Berlinu dopustile da napokon otvore svoja vrata, zatvorena mjesecima zbog pandemije, ali seks još nije dobio zeleno svjetlo. Umjesto toga klijenti će se morati zadovoljiti erotskim masažama, najmanje do početka rujna.

I nisu zbog toga samo oni frustrirani. Ni dugogodišnja seksualna radnica, 49-godišnja zaposlenica jednog od bordela, nije time sretna. "I ja i moji klijenti više volimo potpunu uslugu", kaže.

Seksualne usluge zabranjene su u Berlinu od sredine ožujka u sklopu napora da se zaustavi širenje koronavirusa.

U srpnju je nekoliko seksualnih radnica, 'naoružanih' lutkama na napuhavanje, prosvjedovalo ispred parlamenta u Berlinu žaleći se da im nametnute restrikcije onemogućavaju da zarađuju za život i k tome potiču ponovo razbuktavanje njihova zanata na crno.

Prostitucija je u Njemačkoj legalna i tamošnjih 40.000 registriranih seksualnih radnica ima pravo na ugovore o radu te zdravstveno i socijalno osiguranje.

Aurel Johannes Marx, upravitelj jedne od javnih kuća, kaže da su mu zbog višemjesečnog zatvaranja gubici šesteroznamenkasti, a sada mora dodatno uložiti kako bi njegova ustanova ispunila propisane mjere.

Natpisi s objašnjenjem pravila posvuda su oko recepcije, koja sa svojim kožnim foteljama i mramornim podom podsjeća na hotelski lobi.

Svaki gost mora ispuniti obrazac sa svojim podacima i kontaktima. Moraju nositi i maske, "baš kao da su na benzinskoj pumpi ili u dućanu", kaže Marx.

"Većina ih s tim nema nikakvih problema, ali ono što ne funkcionira dobro je činjenica da mnogi koji dođu u bordel dolaze s očekivanjem da će ovdje dobiti seks", dodaje. A to bi u ponudi ponovo trebalo biti od 1. rujna, uz stroge higijenske mjere.

'Veteranka' s početka priče nije zabrinuta da će pokupiti koronavirus. "Ako radite ovaj posao 20 godina, onda imate svoje redovne mušterije. Možete birati koga ćete primiti u sobu", objašnjava.

"Ako vam se netko ne svidi, samo mu pokažete vrata. Nisam uopće uplašena, nego sretna što konačno mogu opet početi raditi", rekla je.

Image
DEMONIKA

#30824 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by DEMONIKA »

Bluemore wrote: 18/08/2020 21:49
DEMONIKA wrote: 17/08/2020 23:51 ustvari, ne
vještačke viruse ne bacaju tek tako naokolo, a da se nema cjepivo za iste
koja bi bila svrha biološkog ratovanja ako bi pomrli i oni koji su ga startali
stoga
ako je vještački, ima se i cjepivo
a ovo baš i nije neki virus za alarmantno stanje
više za ekonomski restart i recesiju
edit, mislim da odgovaram još jednom klonu, al ok :mrgreen:
Vjestacki moze i pobjec neplanirano kaze struka
:mrgreen: ovaj im neplanski pobježe
DEMONIKA

#30825 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by DEMONIKA »

:thumbup:
još samo da to i primjeniš
a kredibilitet si poodavno izgubio, baš zbog istog, a i količine vremena koju potrošiš na mantru i spinovanje
s tobom nema diskusije, niti razmjene mišljenja
Locked