Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
jefff wrote: ↑18/08/2020 20:24
Mene vodilo u lutkarsko kod Nere Tulica.
Mene i još nekoliko ucenika u trecem jal cetvrtom osnovne pokupili da ucestvujemo u nekakvom Novogodišnjem programu-moguce dodjela paketica Izabro nas Želimir Altarac Cicak i kolko me sjecanje služi Faruk Arnautovic-on je stanovo u blizini škole
Ja omatorio a dan danas vidjam Cicka hoda gradom ko momak
"Srecko medju bubama", "Mali Muk"... I jos bezbroj predstava u starom lutkarskom pozoristu… Rahmetli Sead Bejtovic glumio Vuka u "Crvenkapi"...
I ja sam ovde par puta dobio novogodisnji paketic...
zikamu wrote: ↑18/08/2020 20:51
"Srecko medju bubama", "Mali Muk"... I jos bezbroj predstava u starom lutkarskom pozoristu… Rahmetli Sead Bejtovic glumio Vuka u "Crvenkapi"...
I ja sam ovde par puta dobio novogodisnji paketic...
Godine 1969 je prostrujala vijest da su viđenji patuljci u Sarajevu, na Bistriku u Popovom Gaju. Nije bilo ni djeteta a ni odraslog da nije barem jednom išao da vidi to čudo. Međutim, kako to biva, niko ne dokuči ko prvi reče da ih je vidio. Nedi ni do dan danas se nisu odrekli mišljenja da patuljci postoje.
Zato, red je da se otvore vrata ove priče o patuljku Dadi iz Popova gaja, za kojeg odgovorno tvrdim da je živ i zdrav i da i dan danas luta po Trebeviću i čeka da ga nađu neka druga djeca.
zikamu wrote: ↑18/08/2020 21:25
Gledaj sto se Muhina kona podnimila...
More bit bidne da mi je kakva rodica
Tamo gdje je ona bandera bio granap--mislim da je prvi u SA koji je radio non-stop mene vazda u granap slali i govorili--nemoj u onaj naš vec idi u nonstop
Kako su to bila lijepa vremena dovedu te prvi dan u školu i to je to--svaki dan sam samcat iz Telala do Sagrdzija il s nekim od raje iz razreda
Sad školu gledam s balkona a unuku koja je drugi osnovne vodim i idem po nju.
Ferijalci su toliko urezani u memoriju malo starijih generacija, da su i onom hotelu na Gorici vratili naziv Ferijalac, a kako ga ono imenovase, eto i zaboravio sam.
Raja navikla na Ferijalac, ima neke nade za otaj grad. Sve generacije posljeratne su zahvaljujuci ferijalcima mogle obici komplet Jugu, uglavnom se islo na more. Bar moji roditelji, tetke, amidze daidze. Moja stara je kao djevojka jos od Kopra do Boke prosla sve sa ferijalcima, mogla je i do Ulcinja ali nije je privlacilo dole.
Cudno, ja ni danas bez gugla ne znam tacnu definiciju ferijalnog saveza.
dječak sa šibicama wrote: ↑20/08/2020 14:04
Ferijalci su toliko urezani u memoriju malo starijih generacija, da su i onom hotelu na Gorici vratili naziv Ferijalac, a kako ga ono imenovase, eto i zaboravio sam.
Raja navikla na Ferijalac, ima neke nade za otaj grad. Sve generacije posljeratne su zahvaljujuci ferijalcima mogle obici komplet Jugu, uglavnom se islo na more. Bar moji roditelji, tetke, amidze daidze. Moja stara je kao djevojka jos od Kopra do Boke prosla sve sa ferijalcima, mogla je i do Ulcinja ali nije je privlacilo dole.
Cudno, ja ni danas bez gugla ne znam tacnu definiciju ferijalnog saveza.
Kasnije izguglam da nije vraceno ime, da Omega nego je objekat vracen ferijalnom savezu, koji od unazad nekoliko godina opet radi, pa je to opet omladinski hostel.