Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
O'zone wrote: ↑18/08/2020 12:03
Brani se jarane. Oni imaju svoj instinkt da prežive a mi imamo svoj. Vidjet ćemo čiji će biti jači.
Ovo je van pameti sto pises jelde previse je da trazim da nam promjenis naslov u "ilegalni migranti" ?
Ja na sve gledam vrlo realno. Ukoliko imaš veliki broj ilegalnih migranata koji imaju svoje potrebe (prvenstveno hranu) a o kojima se niko ne brine osim oni sami, javlja se instinkt za preživljavanjem. Na taj instinkt dodaj depresiju, bespomoćnost, bijes, jer su zaglavili ovdje i ne mogu dalje i eto ga imaš kritičnu masu za nerede. Još kad dodatno zagužvaju sa lokalnim stanovništvom tipa ono od sinoć u Kladuši....eto razmisli sam. Ne trebam ti ja govoriti.
Promjenit ću naslov teme :thumbup:
Srce si.
Ovo ostalo se ne slazemo ni po jednoj stavki. Nikog ja nisam zvao u bih, nit sam mu kriv sto je zaglavio ovdje.
Prije tri godine... Svedska... sada su se i jos bolje organizovali. Svedi sve humantaristi ... do jednom. Ne treba ih pustiti da se naseljavaju na jednom mjestu, stalno ih relocirati do deportacije. Lovu im ne treba davati.
Ajde neka mi se neko javi da ih brani?
Ma moze ih se grupisati na par mjesta izvan gradova, ogradjenih, sa jakim nadzorom i kontrolom i neka se naprave privremeni posebni dokumenti za migrante da se mogu indetificirati zbog kontrole.
Pustati ih da ponekad izadju, eto jednom sedmicno, ko pocne praviti belaje, nema izlaska na mjesec, ako ponovi belaj, onda mu nema izlaska na duzi period npr. 3 mjeseca, ako ponovi, u zatvor do deportacije.
Ne mogu se oni kretati regularno kao da su turisti ili legalno u drzavi, to je potpuno suludo.
Prije tri godine... Svedska... sada su se i jos bolje organizovali. Svedi sve humantaristi ... do jednom. Ne treba ih pustiti da se naseljavaju na jednom mjestu, stalno ih relocirati do deportacije. Lovu im ne treba davati.
Ajde neka mi se neko javi da ih brani?
Ma iskreno, ko ih jebe. Nije mi zao nijedne zapadne zemlje. Silje kurac na nama, sa raznoraznim pravilima, visegodisnjim cekanjem za jebeni termin u ambasadi...ali zato ove divoljude dovode i jos im daju socijalu.
Zao mi je nas i slicnih zemalja koje ni krive ni duzne ispastaju zbog ovih hordi i nemaju snage da se odbrane. Dok istovremeno tzv. nevladine organizacije iz zapadnih zemalja huskaju ovu bagru i finansiraju ih, sve pod plastom ljudskih prava.
sa ovijem govnarima u istoj ravni su i domaci govnari koji pile o nekakvim ugovorima koje je kobiva bejundha potpisala prije svega, treba da kazu kako su nekim cudom dobili taj poso i naglas da se zahvale sudbini i onda u sebi da dodaju: sve ovo sto sam reko o govnarima je cisto sranje.
nebi obrazlago sve detalje jer i najveci idiot more skontat da je to suplja.
brine jedino ako bi bejundha i htjela deportovat ova govna ispostavice se da nema para i onda ce svako vidjet da smo u k...u
Ovo je van pameti sto pises jelde previse je da trazim da nam promjenis naslov u "ilegalni migranti" ?
Ja na sve gledam vrlo realno. Ukoliko imaš veliki broj ilegalnih migranata koji imaju svoje potrebe (prvenstveno hranu) a o kojima se niko ne brine osim oni sami, javlja se instinkt za preživljavanjem. Na taj instinkt dodaj depresiju, bespomoćnost, bijes, jer su zaglavili ovdje i ne mogu dalje i eto ga imaš kritičnu masu za nerede. Još kad dodatno zagužvaju sa lokalnim stanovništvom tipa ono od sinoć u Kladuši....eto razmisli sam. Ne trebam ti ja govoriti.
Promjenit ću naslov teme :thumbup:
Srce si.
Ovo ostalo se ne slazemo ni po jednoj stavki. Nikog ja nisam zvao u bih, nit sam mu kriv sto je zaglavio ovdje.
Pazi nije njih niko zvao to što su zaglavili ovdje mogu da se zahvale EU kojoj tako pomamno žure. Fazon je da smo mi zaglavili sa njima i da od starta nisu poduzete nikakve mjere da se to iskontroliše nego se prepustilo stihiji.
Narod ćutao ono neće mene i nije to moj problem (standardna naša ublehaška) e sad kad je došlo do grla -aman majko, pomagaj- Političari i NVO vidjeli šansu da zarade a onda i obični puk skontao da može da zaradi izdajući smještaj i nudeći usluge prevoza (i sad to rade).
Video koji već postaje viralan na FB je vraćanje još jednog autobusa koji je išao iz Sarajeva prema Velikoj Kladuši.
Građani su ga presreli, blokirali saobraćajnicu i uprkos intervenciji policije, autobus se morao vratiti.
Eto ih nazad na Bascarsiju
Bihać: Najavljeni protesti, subota, 29.08.2020.godine, na Gradskom trgu Protesti su najavljeni zbog migrantske krize u ovom gradu, a cilj protesta je, kako navode organizatori, promjena trenutnog stanja, sklanjanje stranih državljanja sa bihaćkih ulica i njihov humani smještaj.
Video koji već postaje viralan na FB je vraćanje još jednog autobusa koji je išao iz Sarajeva prema Velikoj Kladuši.
Građani su ga presreli, blokirali saobraćajnicu i uprkos intervenciji policije, autobus se morao vratiti.
Eto ih nazad na Bascarsiju
Bihać: Najavljeni protesti, subota, 29.08.2020.godine, na Gradskom trgu Protesti su najavljeni zbog migrantske krize u ovom gradu, a cilj protesta je, kako navode organizatori, promjena trenutnog stanja, sklanjanje stranih državljanja sa bihaćkih ulica i njihov humani smještaj.
Valjalo bi da ih šutnete u Sarajevo koju hiljadu koja vam pretekne(ove koji lutaju mimo kampova i postavljaju šatorska naselja) bezbeli će i narod u Sarajevu tada progledati. E moj naivni Bošnjo.
Vecina ljudi ne zna da IOM nudi svakom migrantu da ih besplatno vrati u zemlju porijekla, i jos im uz to daju i nesto kesha za novi pocetak u domovini: https://bih.iom.int/assisted-voluntary-return
S obzirom da je Hrvatska prilicno efikasno zatvorila granice a da je vracanje u Srbiju sa nasim drustvenim uredjenjem naucna fantastika, ovo ostaje kao jedini bezbolan nacin da se postepeno rijesimo posasti.
Naravno, nijedan migrant se nece odluciti za ovaj korak ako za sat-dva prodaje maramica moze zaraditi 50 KM. I zato je na nama da vrsimo drustveni pritisak na "merhametlije" da ih prestanu finansirati.
Krajisnici, istupite iz Bosne i prikljucite se Hrvatskoj. I nakon toga bi vam opet ostala borba ("... I poslije rata je rat...") ali se mozete izboriti za svoja prava i sacuvali biste svoja ognjista. Pomoc na koju cekate iz Sarajeva nece nikad doci. Valjda vam je to do sad vec jasno. Politika koja dolazi is Sarajeva nas, u konacnici, sve vodi u nestanak. Koji je apsurd ovo izgovoriti nakon karadzicevih rijeci u parlamentu u jesen 1991. Sami sebi smo postali najveci neprijatelji. Svaki dan gubimo sve vise, a vremena je sve manje.
geralt wrote: ↑18/08/2020 16:06
Vecina ljudi ne zna da IOM nudi svakom migrantu da ih besplatno vrati u zemlju porijekla, i jos im uz to daju i nesto kesha za novi pocetak u domovini: https://bih.iom.int/assisted-voluntary-return
S obzirom da je Hrvatska prilicno efikasno zatvorila granice a da je vracanje u Srbiju sa nasim drustvenim uredjenjem naucna fantastika, ovo ostaje kao jedini bezbolan nacin da se postepeno rijesimo posasti.
Naravno, nijedan migrant se nece odluciti za ovaj korak ako za sat-dva prodaje maramica moze zaraditi 50 KM. I zato je na nama da vrsimo drustveni pritisak na "merhametlije" da ih prestanu finansirati.
Slovenija je počela kažnjavati svoje državljane koji pomažu ilegalnim migrantima. Nema pomoći nema ni migranata.
Osnivanje masovnih centara, ograđenih debelim zivodovima s većim brojem naoružanih čuvara. Sve one koji NEMAJU DOKUMENTE smjestiti u ovakve objekte. Osigurati ogromne parcele za obrađivanje i poljoprivredu gdje će sami proizvoditi hranu. Ako i kada se utvrdi identitet, takve osobe deportovati iz Bosne i Hercegovine. Niko ne smije biti gladan, žedan, malteretiran, ili bez zdravstvene njege. Ne dozvoliti kretanje izvan ovih objekata.
U slučaju da se pojavi validni tražioc azila, postupati prema zakonu.
Je li komplikovano? Nije!
Je li nehumano? Nije, jer NEMAJU IDENTIFIKACIJSKE DOKUMENTE!
Je li skupo? Nije, već sada se troše milioni!
Pa šta je onda problem?
Last edited by un1ted on 18/08/2020 16:37, edited 1 time in total.
bemti pamet ko nam je dade ovaku kaze govnar u facu da kad mu nestane para on fino zovne kuci fameliju i famelija mu posalje .... i mi diskutujemo o nekakvim ugovorima koje je bejundha sarnula do iznemoglosti. ma idi bre, nek ide sve u tripm more bejundha potpisat da na tarabi pise p pa nek ovi govnari probaju uturit spolni organ u istu
drmadzija wrote: ↑18/08/2020 16:09
Krajisnici, istupite iz Bosne i prikljucite se Hrvatskoj. I nakon toga bi vam opet ostala borba ("... I poslije rata je rat...") ali se mozete izboriti za svoja prava i sacuvali biste svoja ognjista. Pomoc na koju cekate iz Sarajeva nece nikad doci. Valjda vam je to do sad vec jasno. Politika koja dolazi is Sarajeva nas, u konacnici, sve vodi u nestanak. Koji je apsurd ovo izgovoriti nakon karadzicevih rijeci u parlamentu u jesen 1991. Sami sebi smo postali najveci neprijatelji. Svaki dan gubimo sve vise, a vremena je sve manje.
Osnivanje masovnih centara, ograđenih debelim zivodovima s većim brojem naoružanih čuvara. Sve one koji NEMAJU DOKUMENTE smjestiti u ovakve objekte. Osigurati ogromne parcele za obrađivanje i poljoprivredu gdje će sami proizvoditi hranu. Ako i kada se utvrdi identitet, takve osobe deportovati iz Bosne i Hercegovine. Niko ne smije biti gladan, žedan, malteretiran, ili bez zdravstvene njege. Ne dozvoliti kretanje izvan ovih objekata.
U slučaju da se pojavi validni tražioc azila, postupati prema zakonu.
Je li komplikovano? Nije!
Je li nehumano? Nije, jer NEMAJU IDENTIFIKACIJSKE DOKUMENTE!
Je li skupo? Nije, već sada se troše milioni!
Pa šta je onda problem?
Mislim da tako rade Izraelci.Nećeš otkriti identitet,ok,ali ćeš onda živiti kao pas.
drmadzija wrote: ↑18/08/2020 16:09
moze,al to je rat care ustashki
Pogrijesio si. Laicki receno, Krajisnici imaju nacina da kazne indolentnost.
zanima me nesto cisto informativno. Zasto navijacke skupine ( cuvari svojih gradova,mahala,naselja, ulica) ustvari ne cuvaju to za sto zive? nije problem docekat protivnicke navijace koji bi prosli kroz tvoj grad i otpjevali svojih 5 pjesama i polomit ih i razbit auta,kombije, al je problem ilegalcu bliskoistocnom polomit noge jer ti je opljackao,silovao, ozlijedio mater/sestru. ne obracam se samo bosnjackim navijacima. isto vrijedi za sve. ima njih i u zapadnom mostaru..prodaju maramice pored mepasa, jos kad sam vidio celavog mamlaza iz porschea kako ga zove i daje mu petaka isti sekund sam pozelio da sleti s ceste(boli me spolovilo sto nisam human). nemojte mi price da kako to nije poso navijaca bla bla bla. znam ja vrlo dobro sto ovo pitam...
btw puna podrska kladusanima. da sam vam blize sigurno bih bio medju vama.
Spoiler
Show
bojim se samo da srbi ovo ne iskoriste za odcijepljenje, pa ce opet zagovnat medju hrvatima i bosnjacima
Velika Kladuša: Migranti mu OTUĐILI četiri jagnjeta, on uzeo MAČETU i krenuo za njima
Jučer je oko 17,35 sati, u ulici Vrnogračka u Velikoj Kladuši, PATR0LA policije je primjetila jedno NN lice koje u ruci nosi mačetu (hladno or*žje), a nakon izvršene provjere identiteta utvrđeno je da se radi o licu B.R. R0ĐEN 1974 godine.
Isti je PATR0LI policije izjavio da je IZREV0LTIRAN od strane migranata koji su mu otuđili 4 jagnjeta.
Navedena mačeta je privremeno oduzeta a licu B.R. je uručen PREK*ŠAJNI NAL0G zbog nar**avanja Javnog reda i mira po općinskoj odluci „ ko nosi predmet koji kazuje da je namjenjen za tu*ču ili pov**đivanje“.