znam za more slucajeva dijete bolesno ne dodje u skolu po 10 15 dana. i ? zivot se nastavi...daddy-kool wrote: ↑18/08/2020 12:49 Imam jedan slučaj iz bliže okoline gdje je jedan roditelj pozitivan na Covid, a drugi je dobio rješenje o izolaciji.
Blagi simptomi za sada.
Da li će djeca u takvoj situaciji ići u školu, ko će to kontrolisati, i ako neće ići ko će im pravdati?
COVID i škola?
Moderator: O'zone
-
sumirprimus
#476 Re: COVID i škola?
-
Naslovnica
#477 Re: COVID i škola?
Ne bi trebalo da idu.daddy-kool wrote: ↑18/08/2020 12:49 Imam jedan slučaj iz bliže okoline gdje je jedan roditelj pozitivan na Covid, a drugi je dobio rješenje o izolaciji.
Blagi simptomi za sada.
Da li će djeca u takvoj situaciji ići u školu, ko će to kontrolisati, i ako neće ići ko će im pravdati?
Pravdaće im roditelji ili doktor kome pripadaju.
Neće niko dobiti neopravdane zbog toga.
-
daddy-kool
#478 Re: COVID i škola?
Najsmješnija mi je potcjenjivačka priča o prosvjetnom kadru, kao izbjegavaju posao.
Mislim, svega ima, ali velika većina je sasvim dobra vrijedna, i generalno su potcijenjeni i potplaćeni za posao koji rade.
Mislim, svega ima, ali velika većina je sasvim dobra vrijedna, i generalno su potcijenjeni i potplaćeni za posao koji rade.
-
daddy-kool
#479 Re: COVID i škola?
Ja znam mnogo više slučajeva gdje djecu bolesnu šalju u školu.sumirprimus wrote: ↑18/08/2020 12:51znam za more slucajeva dijete bolesno ne dodje u skolu po 10 15 dana. i ? zivot se nastavi...daddy-kool wrote: ↑18/08/2020 12:49 Imam jedan slučaj iz bliže okoline gdje je jedan roditelj pozitivan na Covid, a drugi je dobio rješenje o izolaciji.
Blagi simptomi za sada.
Gripica, ma hajde ti u školu...
-
Mogy87
#480 Re: COVID i škola?
Ja sam visoko obrazovanje stekla u inostranstvu. Sve sto je @dr_Evil napisao je tacno. Nepojmljivo je da te neko pusti da od njega prepisujes jer su svi jedni drugima konkurencija sto za stipendije, sto za buduca radna mjesta.
Ne mislim ja na prepisivanje u tradicionalnom smislu vec da sam imala dosta open book ispita. Znaci svi "prepisujemo". Ali takva vrsta ispita podrazumijeva velike kolicine materijala. I na kraju puno vise "ostane u glavi" nego kod ucenja "napamet".
Ja nemam jasno definisan stav vezano za temu. Ali da je revizija obrazovnog sistema neophodna to se svi mozemo sloziti. Ja sam razmisljala u smijeru da je ova kriza mozda prilika da napravimo korak naprijed. Mozda grijesim.
Ne mislim ja na prepisivanje u tradicionalnom smislu vec da sam imala dosta open book ispita. Znaci svi "prepisujemo". Ali takva vrsta ispita podrazumijeva velike kolicine materijala. I na kraju puno vise "ostane u glavi" nego kod ucenja "napamet".
Ja nemam jasno definisan stav vezano za temu. Ali da je revizija obrazovnog sistema neophodna to se svi mozemo sloziti. Ja sam razmisljala u smijeru da je ova kriza mozda prilika da napravimo korak naprijed. Mozda grijesim.
-
sumirprimus
#481 Re: COVID i škola?
naravno ima i toga. sta ces nismo svi isti, al opet valja zivjet. ne mozes zaustavit sav zivot.mjere zastite sto svima govore, maska ruke i distanca...daddy-kool wrote: ↑18/08/2020 12:54
Ja znam mnogo više slučajeva gdje djecu bolesnu šalju u školu.
Gripica, ma hajde ti u školu...
-
vrapcic
#482 Re: COVID i škola?
Evo jedna kalkulacije.
Uvrijezeni standard koji se primjenjuje u svijetu je da se smatra kako je zemlja sigurna i da virus drzi pod kontrolom (citaj da nije na crnim listama i da ne trebaju negativni testovi i karanteni na ulasku u druge drzave) ako u proteklih 14 dana ukupan broj zarazenih u toj zemlji bude manji od 40 na 100 000 stanovnika (kumulativno). Znaci na 200 000 to je 80 osoba, na milion to je 400 itd..
Hajde da uzmemo BiH kao primjer i ako nije problem zaokruzimo broj stanovnika na 3.000 000 radi lakse racunice. 40 (broj zarazenih u 14 dana) x 30 (30x 100 000 = broj stanovnika u BiH) = 1,200. To znaci, da bi se BiH svrstala uz bok sa zemljama koje su ok sto se tice broja novozarazenih, morala bi za 14 dana imati manje of 1,200 novih slucajeva. Ovo je najvise, moze drzava imati i 800 i 600 oboljelih u tom periodu, ali je neki maksimum 1,200. Ako uzmem optimisticnu cifru od prosjecno 200 zarazenih dnevno u BiH, to znaci da mi za 14 dana imamo 2,800 novozarazenih, tj 2.5 puta vise od stanja koje se smatra kontrolisanim.
Idemo na Kanton - uzmimo da ima 400 000 stanovnika 40x4=160. Znaci u posljednjih 14 dana ukupan broj zarazenih ne bi smio biti veci od 160. Mi smo ove brojeve u boljim danima
prekuvacali za 24 sata. Da bi se situacija smatrala tolerantnom, u gradu na dnevnoj osnovi ne bi smjelo biti vise od 13 novozarazenih. Prateci ove brojeve, ja cu odlazak u skolu podrzati cim dostignemo ove cifre. Do tada cu podrzavati online nastavu, postujuci da ima roditelja koji misle drugacije.
Ono sto mi je jako tuzno je da smo generalno gledajuci postali tako negativni, u svemu trazimo neku prevaru, nesto pokvareno i prljavo. Zato sto sam za online nastavu po nekima sam automatski prevarant, hocu da mi dijete ne uci, da vara na ispitima. Niste u pravu, od marta do juna smo sate i sate i sate oboje utrosili radeci sa njom, pojasnjavajuci, vjezbajuci. zadatke, trazeci podatke na internetu za raznorazne preznetacije. O kraljici Katarini cini mi se da znam vise nego je ona o sebi znala, isto i o Crkvi bosanskoj. Karolnzi Mervinzi, ko je ciji sin, i to smo raspetljavali. Najvise vrhove Evrope znamo isto da smo se penjali po njima, znam im cak i gradju. Geopoliticku situacije Kaspijskog jezera i ko je koga htio zeznuti znam u pola noci da me neko probudi. U fizici pomagala da izracuna kojom brzinom raste dlaka i koliko ce porasti za 26 dana, prebacujuci mikrone i milimetre dane u sekunde... I nije mi zao svog tog vremena koje smo proveli uceci zajedno, da neko ne bi mislio da se zalim. Ni sada ne zelim nekoga da pokvareno prevarim i preveslam, kako bi mi kcer upisala skolu koju zeli, da bude prazna tikva sa peticama. Jednostavno mislim da nije zdravstvena situacija zadovoljavajuca i to je to.
Uvrijezeni standard koji se primjenjuje u svijetu je da se smatra kako je zemlja sigurna i da virus drzi pod kontrolom (citaj da nije na crnim listama i da ne trebaju negativni testovi i karanteni na ulasku u druge drzave) ako u proteklih 14 dana ukupan broj zarazenih u toj zemlji bude manji od 40 na 100 000 stanovnika (kumulativno). Znaci na 200 000 to je 80 osoba, na milion to je 400 itd..
Hajde da uzmemo BiH kao primjer i ako nije problem zaokruzimo broj stanovnika na 3.000 000 radi lakse racunice. 40 (broj zarazenih u 14 dana) x 30 (30x 100 000 = broj stanovnika u BiH) = 1,200. To znaci, da bi se BiH svrstala uz bok sa zemljama koje su ok sto se tice broja novozarazenih, morala bi za 14 dana imati manje of 1,200 novih slucajeva. Ovo je najvise, moze drzava imati i 800 i 600 oboljelih u tom periodu, ali je neki maksimum 1,200. Ako uzmem optimisticnu cifru od prosjecno 200 zarazenih dnevno u BiH, to znaci da mi za 14 dana imamo 2,800 novozarazenih, tj 2.5 puta vise od stanja koje se smatra kontrolisanim.
Idemo na Kanton - uzmimo da ima 400 000 stanovnika 40x4=160. Znaci u posljednjih 14 dana ukupan broj zarazenih ne bi smio biti veci od 160. Mi smo ove brojeve u boljim danima
Ono sto mi je jako tuzno je da smo generalno gledajuci postali tako negativni, u svemu trazimo neku prevaru, nesto pokvareno i prljavo. Zato sto sam za online nastavu po nekima sam automatski prevarant, hocu da mi dijete ne uci, da vara na ispitima. Niste u pravu, od marta do juna smo sate i sate i sate oboje utrosili radeci sa njom, pojasnjavajuci, vjezbajuci. zadatke, trazeci podatke na internetu za raznorazne preznetacije. O kraljici Katarini cini mi se da znam vise nego je ona o sebi znala, isto i o Crkvi bosanskoj. Karolnzi Mervinzi, ko je ciji sin, i to smo raspetljavali. Najvise vrhove Evrope znamo isto da smo se penjali po njima, znam im cak i gradju. Geopoliticku situacije Kaspijskog jezera i ko je koga htio zeznuti znam u pola noci da me neko probudi. U fizici pomagala da izracuna kojom brzinom raste dlaka i koliko ce porasti za 26 dana, prebacujuci mikrone i milimetre dane u sekunde... I nije mi zao svog tog vremena koje smo proveli uceci zajedno, da neko ne bi mislio da se zalim. Ni sada ne zelim nekoga da pokvareno prevarim i preveslam, kako bi mi kcer upisala skolu koju zeli, da bude prazna tikva sa peticama. Jednostavno mislim da nije zdravstvena situacija zadovoljavajuca i to je to.
-
last mohicans
#483 Re: COVID i škola?
Stub zajednice, jednoga drustva su zdrava porodica i kvalitetno obrazovanje. S ljudima koji to ne razumiju značaj obrazovanja ne treba ni polemisati uopce. Vlasti 30 god.ne pokazuju brigu za obrazovanjem, nema kvalitetne reforme, 9 godisnje obrazovanje nije reforma, nema sluha, ne slusaju se ljudi od struke, politika bira direktore, ministre, pa i dobar dio nastavnog kadra. Vlasti samo gledaju obrazovanje kroz stavke u budzetu, a ne suštinu i vaznost istog.daddy-kool wrote: ↑18/08/2020 12:53 Najsmješnija mi je potcjenjivačka priča o prosvjetnom kadru, kao izbjegavaju posao.![]()
Last edited by last mohicans on 18/08/2020 13:00, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#484 Re: COVID i škola?
pa vjerovatno grijesis..Mogy87 wrote: ↑18/08/2020 12:56 Ja sam visoko obrazovanje stekla u inostranstvu. Sve sto je @dr_Evil napisao je tacno. Nepojmljivo je da te neko pusti da od njega prepisujes jer su svi jedni drugima konkurencija sto za stipendije, sto za buduca radna mjesta.
-
daddy-kool
#485 Re: COVID i škola?
Dosta roditelja doživljava školu kao besplatno obdanište (za djecu svih uzrasta).malocvijece wrote: ↑18/08/2020 12:50Da sigurnost djece. Ali ne čuvanje da bi ti mogao ići na posao. Moj posao je da ga odgajam i učim, a tvoj je da ga naučiš da ne skače kroz prozor.dr_Evil wrote: ↑18/08/2020 12:13Da, vas je posao da cuvate maksuma, pored obrazovanja i odgoja. Zasigurno neces stajati i hladno gledati dok dijete hoce da skoci kroz prozor(banaliziram). Vas je posao da se mi osjecamo sigurno kada ostavljamo djecu sa vama, pretpotsavljamo da imate najbolje namjere i znate svoj posao.malocvijece wrote: ↑18/08/2020 12:09
Nije posao nastavnika u školi da tebi čuva maksuma. Imaš obdanište i tetu čuvalicu za to. Jako mi je žao što neki roditelji tako vide školu.
Uostalom, takav stav roditelja može i dovesti do toga da dijete misli da treba ići u školu da odsjedi tih par časova što mora i to je sve.
Reci da ih ne cuvate, ono wtf., naravno da ne mislimo da ste dadilje, ali sigurnost moje djece u skoli je vasa obaveza
Obrazovanje, čekaj da se nasmijem, to je negdje tamo u trećem, četvrtom planu...
Last edited by daddy-kool on 18/08/2020 13:02, edited 1 time in total.
-
Mogy87
#486 Re: COVID i škola?
Mislis da obrazovanje kod nas ne treba reformu? Jedan si od "normalnijih" forumasa na temi. Mislis da je ucenje "napamet" daje pravo znanje?sumirprimus wrote: ↑18/08/2020 13:00pa vjerovatno grijesis..Mogy87 wrote: ↑18/08/2020 12:56 Ja sam visoko obrazovanje stekla u inostranstvu. Sve sto je @dr_Evil napisao je tacno. Nepojmljivo je da te neko pusti da od njega prepisujes jer su svi jedni drugima konkurencija sto za stipendije, sto za buduca radna mjesta.
-
sumirprimus
#487 Re: COVID i škola?
slazem se. sam sistem prijava na radna mjesta, konkurisanja strahota.last mohicans wrote: ↑18/08/2020 13:00Stub zajednice, jednoga drustva su zdrava porodica i kvalitetno obrazovanje. S ljudima koji to ne razumiju značaj obrazovanja ne treba ni polemisati uopce. Vlasti 30 god.ne pokazuju brigu za obrazovanjem, nema kvalitetne reforme, 9 godisnje obrazovanje nije reforma, nema sluha, ne slusaju se ljudi od struke, politika bira direktore, ministre, pa i dobar dio nastavnog kadra. Vlasti samo gledaju obrazovanje kroz stavke u budzetu, a sustinu i vaznost istog.daddy-kool wrote: ↑18/08/2020 12:53 Najsmješnija mi je potcjenjivačka priča o prosvjetnom kadru, kao izbjegavaju posao.![]()
zasto bi prosvjeta bila izuzeta od svih sranja u ovom drustvu? poruseni svi stubovi drustva odavno...
-
lavander
#488 Re: COVID i škola?
Placeni su lose, kao i svi ostali u drzavi (od ljekara do cistaca ulica). Moje iskustvo je bas suprotno, vecina otaljava posao, a ima izuzetaka koji su stvarno sjajni.daddy-kool wrote: ↑18/08/2020 12:53 Najsmješnija mi je potcjenjivačka priča o prosvjetnom kadru, kao izbjegavaju posao.![]()
Ne znam da li izbjegavaju posao ili ne, ali jos nisam cula prosvjetnog radnika da apeluje da ovaj sistem koji je na snazi od marta apsolutno upropastava i obrazovanje djece i socijalizaciju i sve ono sto skola nosi sa sobom. To mi je cudno. Nemoguce da oni, kao nastavnici, to ne vide.
-
sumirprimus
#489 Re: COVID i škola?
naravno da treba. ali avaj.Mogy87 wrote: ↑18/08/2020 13:02Mislis da obrazovanje kod nas ne treba reformu? Jedan si od "normalnijih" forumasa na temi. Mislis da je ucenje "napamet" daje pravo znanje?sumirprimus wrote: ↑18/08/2020 13:00pa vjerovatno grijesis..Mogy87 wrote: ↑18/08/2020 12:56 Ja sam visoko obrazovanje stekla u inostranstvu. Sve sto je @dr_Evil napisao je tacno. Nepojmljivo je da te neko pusti da od njega prepisujes jer su svi jedni drugima konkurencija sto za stipendije, sto za buduca radna mjesta.
nije stvar u slaganju nego u pesimizmu da se nesto moze promijeniti bez drugih temeljnih promjena...
- dr_Evil
#490 Re: COVID i škola?
Vi dobijate djecu, a ne majmune. Nije vrtic pa da skacu kroz prozor, naravno da sam banalizirao. Nisam doveo dijete u skolu da ga "pripazite" dok ja skoknem do piljare, ali ste dobili dijete, u 95% slucaja odgojeno, da ga obrazujete i dalje odgajate, jer skole su obrazovno-odgojne institucije. Pod cuvanje i podrazumijevam da bude sigurno, i da cete ga naruziti ako radi sta ne treba i reci mu da ne moze to tako i zasto, i jos da cete kasnije reci meni da mu opalim jednu iza uha. Ne znam, valjda pod cuvanje nemamo iste definicijemalocvijece wrote: ↑18/08/2020 12:50Da sigurnost djece. Ali ne čuvanje da bi ti mogao ići na posao. Moj posao je da ga odgajam i učim, a tvoj je da ga naučiš da ne skače kroz prozor.dr_Evil wrote: ↑18/08/2020 12:13Da, vas je posao da cuvate maksuma, pored obrazovanja i odgoja. Zasigurno neces stajati i hladno gledati dok dijete hoce da skoci kroz prozor(banaliziram). Vas je posao da se mi osjecamo sigurno kada ostavljamo djecu sa vama, pretpotsavljamo da imate najbolje namjere i znate svoj posao.malocvijece wrote: ↑18/08/2020 12:09
Nije posao nastavnika u školi da tebi čuva maksuma. Imaš obdanište i tetu čuvalicu za to. Jako mi je žao što neki roditelji tako vide školu.
Uostalom, takav stav roditelja može i dovesti do toga da dijete misli da treba ići u školu da odsjedi tih par časova što mora i to je sve.
Reci da ih ne cuvate, ono wtf., naravno da ne mislimo da ste dadilje, ali sigurnost moje djece u skoli je vasa obaveza
Pa vise sam kolaca pojeo u pedagogice nego kuci. Ako se djeca pobiju ne ocekujem da je nastavnik kriv, ali ako se nad mojim djetetom izivljavaju kakvi mangupi, onda je kriv i nastavnik i direktor i pedagog, i to je cuvanje.
-
Mogy87
#491 Re: COVID i škola?
Moramo negdje poceti. Gdje ako ne u glavama malisana koji ce sutra graditi ovu drzavu.sumirprimus wrote: ↑18/08/2020 13:03naravno da treba. ali avaj.
nije stvar u slaganju nego u pesimizmu da se nesto moze promijeniti bez drugih temeljnih promjena...
- dr_Evil
#492 Re: COVID i škola?
mislim da grijesis, pa cemo se sloziti da se ne slazemo.daddy-kool wrote: ↑18/08/2020 13:01
Dosta roditelja doživljava školu kao besplatno obdanište (za djecu svih uzrasta).
Obrazovanje, čekaj da se nasmijem, to je negdje tamo u trećem, četvrtom planu...
-
daddy-kool
#493 Re: COVID i škola?
vrapcic wrote: ↑18/08/2020 12:59 Evo jedna kalkulacije.
Idemo na Kanton - uzmimo da ima 400 000 stanovnika 40x4=160. Znaci u posljednjih 14 dana ukupan broj zarazenih ne bi smio biti veci od 160. Mi smo ove brojeve u boljim danimaprekuvacali za 24 sata. Da bi se situacija smatrala tolerantnom, u gradu na dnevnoj osnovi ne bi smjelo biti vise od 13 novozarazenih. Prateci ove brojeve, ja cu odlazak u skolu podrzati cim dostignemo ove cifre. Do tada cu podrzavati online nastavu, postujuci da ima roditelja koji misle drugacije.
Upravo tako, mi smo epidemiološki u debeloj crvenoj zoni.
Postoji li država u Evropi sa lošijim pokazateljima?
-
daddy-kool
#494 Re: COVID i škola?
Možda zato što nisi bila u doticaju sa njima.lavander wrote: ↑18/08/2020 13:02Placeni su lose, kao i svi ostali u drzavi (od ljekara do cistaca ulica). Moje iskustvo je bas suprotno, vecina otaljava posao, a ima izuzetaka koji su stvarno sjajni.daddy-kool wrote: ↑18/08/2020 12:53 Najsmješnija mi je potcjenjivačka priča o prosvjetnom kadru, kao izbjegavaju posao.![]()
Ne znam da li izbjegavaju posao ili ne, ali jos nisam cula prosvjetnog radnika da apeluje da ovaj sistem koji je na snazi od marta apsolutno upropastava i obrazovanje djece i socijalizaciju i sve ono sto skola nosi sa sobom. To mi je cudno. Nemoguce da oni, kao nastavnici, to ne vide.
Većini je lakše odraditi posao u učionici, ali su razumni ljudi i gledaju šta se dešava.
Last edited by daddy-kool on 18/08/2020 13:09, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#495 Re: COVID i škola?
ja skolu dozivljavam na osnovu svog iskustva, ko jednu cjelinu, jasta nego su me i cuvali i odgajali i obrazovali.dr_Evil wrote: ↑18/08/2020 13:05mislim da grijesis, pa cemo se sloziti da se ne slazemo.daddy-kool wrote: ↑18/08/2020 13:01
Dosta roditelja doživljava školu kao besplatno obdanište (za djecu svih uzrasta).
-
Mogy87
#496 Re: COVID i škola?
Boldirano je kljucno u pandemiji i mimo nje.vrapcic wrote: ↑18/08/2020 12:59 Evo jedna kalkulacije.
Idemo na Kanton - uzmimo da ima 400 000 stanovnika 40x4=160. Znaci u posljednjih 14 dana ukupan broj zarazenih ne bi smio biti veci od 160. Mi smo ove brojeve u boljim danimaprekuvacali za 24 sata. Da bi se situacija smatrala tolerantnom, u gradu na dnevnoj osnovi ne bi smjelo biti vise od 13 novozarazenih. Prateci ove brojeve, ja cu odlazak u skolu podrzati cim dostignemo ove cifre. Do tada cu podrzavati online nastavu, postujuci da ima roditelja koji misle drugacije.
Sta mislis koliko roditelja iskreno razmislja na taj nacin?
-
sumirprimus
#497 Re: COVID i škola?
eh slucajno potrefi se, gledaj sta djeca rade kad nisu ni sa roditeljima ni sa uciteljima/nastavnicimaMogy87 wrote: ↑18/08/2020 13:04Moramo negdje poceti. Gdje ako ne u glavama malisana koji ce sutra graditi ovu drzavu.sumirprimus wrote: ↑18/08/2020 13:03naravno da treba. ali avaj.
a pitanje je bilo sta radis? cita lektiru
- dr_Evil
#498 Re: COVID i škola?
Vise stajao u cosku nego sjedio na stolicisumirprimus wrote: ↑18/08/2020 13:08ja skolu dozivljavam na osnovu svog iskustva, ko jednu cjelinu, jasta nego su me i cuvali i odgajali i obrazovali.dr_Evil wrote: ↑18/08/2020 13:05mislim da grijesis, pa cemo se sloziti da se ne slazemo.daddy-kool wrote: ↑18/08/2020 13:01
Obrazovanje, čekaj da se nasmijem, to je negdje tamo u trećem, četvrtom planu...![]()
-
umojvakat
#499 Re: COVID i škola?
E sad, zamisli koliko ima roditelja koji nisu u prilici da to urade iz raznih razloga: ne znaju koristiti internet, ne znaju pretraživati - istraživati, premoreni su od fizičkog rada (neko s gradjevine) itd itd, ima milion razloga. Ne može se praviti sistem koji odgovara samo nekome (tebi), potrebno je uzeti u obzir sviju.vrapcic wrote: ↑18/08/2020 12:59 Ono sto mi je jako tuzno je da smo generalno gledajuci postali tako negativni, u svemu trazimo neku prevaru, nesto pokvareno i prljavo. Zato sto sam za online nastavu po nekima sam automatski prevarant, hocu da mi dijete ne uci, da vara na ispitima. Niste u pravu, od marta do juna smo sate i sate i sate oboje utrosili radeci sa njom, pojasnjavajuci, vjezbajuci. zadatke, trazeci podatke na internetu za raznorazne preznetacije. O kraljici Katarini cini mi se da znam vise nego je ona o sebi znala, isto i o Crkvi bosanskoj. Karolnzi Mervinzi, ko je ciji sin, i to smo raspetljavali. Najvise vrhove Evrope znamo isto da smo se penjali po njima, znam im cak i gradju. Geopoliticku situacije Kaspijskog jezera i ko je koga htio zeznuti znam u pola noci da me neko probudi. U fizici pomagala da izracuna kojom brzinom raste dlaka i koliko ce porasti za 26 dana, prebacujuci mikrone i milimetre dane u sekunde... I nije mi zao svog tog vremena koje smo proveli uceci zajedno, da neko ne bi mislio da se zalim. Ni sada ne zelim nekoga da pokvareno prevarim i preveslam, kako bi mi kcer upisala skolu koju zeli, da bude prazna tikva sa peticama. Jednostavno mislim da nije zdravstvena situacija zadovoljavajuca i to je to.
Nažalost to je velika istina. Djelimično i razumijem, ali mnogim ljudima je to glavni razlog zašto su za otvaranje škola.daddy-kool wrote: ↑18/08/2020 13:01Dosta roditelja doživljava školu kao besplatno obdanište (za djecu svih uzrasta).malocvijece wrote: ↑18/08/2020 12:50Da sigurnost djece. Ali ne čuvanje da bi ti mogao ići na posao. Moj posao je da ga odgajam i učim, a tvoj je da ga naučiš da ne skače kroz prozor.dr_Evil wrote: ↑18/08/2020 12:13
Da, vas je posao da cuvate maksuma, pored obrazovanja i odgoja. Zasigurno neces stajati i hladno gledati dok dijete hoce da skoci kroz prozor(banaliziram). Vas je posao da se mi osjecamo sigurno kada ostavljamo djecu sa vama, pretpotsavljamo da imate najbolje namjere i znate svoj posao.
- dobar osjecaj
#500 Re: COVID i škola?
Ovaj procenat mi bolno bode oci. Ne vjerujem da je toliki procenat bio ni u osamdesetim. Ne vjerujem da danas ta brojka dodje ni do 50%.Nisam doveo dijete u skolu da ga "pripazite" dok ja skoknem do piljare, ali ste dobili dijete, u 95% slucaja odgojeno, da ga obrazujete i dalje odgajate, jer skole su obrazovno-odgojne institucije.