Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

sale07

#29176 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sale07 »

https://www.olx.ba/r/36539493/263858

Valjal ovo sta, ili ima neka bolja opcija znakove pare, treba nesto sa 7 sjedista
Optimist

#29177 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

sale07 wrote: 17/08/2020 22:37 https://www.olx.ba/r/36539493/263858

Valjal ovo sta, ili ima neka bolja opcija znakove pare, treba nesto sa 7 sjedista
Ovo ti je sa 4 sjedista koliko ja vidim.
sale07

#29178 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sale07 »

Optimist wrote: 17/08/2020 23:03

Joj ja fulio temu skroz xD
A ovaj je 6 ili 7 sjedista jer se u drugom redu moze srednje sjediste izbaciti
Laplace

#29179 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Optimist wrote: 17/08/2020 23:03

C-max ima 4 (5) sjedišta, Grand C-max ima 6 (7) sjedišta. Kod Gran C-max su klizna zadnja vrata, kod C-max obična.
sparky

#29180 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sparky »

un1ted wrote: 16/08/2020 23:45 Nerviraju me nesposobni vozači koji ne mogu preteći sporace koji voze 40-45km/h.
Meni ti ne smetaju, smatram ih prikljucnim vozilom onog ispred. Manja i pun. Meni smetaju oni koji su kao malo brzi pa se spremaju za preticanje 5 kilometara, ono na liniji se vozi, zmigavac radi a vidis ga da ne vjeruje ni sebi ni autu ni cesti ni znakovima...
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#29181 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by un1ted »

Ne smeta ni meni kada su samo njih dvojica. Kada naprave vozic od desetak auta to povecava rizik za sve nas "nestrpljive", ali i one koje pretices, kao i one sto dolaze u susret. Jedno na drugo se veze.
530i

#29182 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 530i »

sparky wrote: 18/08/2020 09:36
un1ted wrote: 16/08/2020 23:45 Nerviraju me nesposobni vozači koji ne mogu preteći sporace koji voze 40-45km/h.
Meni ti ne smetaju, smatram ih prikljucnim vozilom onog ispred. Manja i pun. Meni smetaju oni koji su kao malo brzi pa se spremaju za preticanje 5 kilometara, ono na liniji se vozi, zmigavac radi a vidis ga da ne vjeruje ni sebi ni autu ni cesti ni znakovima...
Jeste tako, ali su takvi "šoferi" posvuda, grad, magistrala, koliko god da ih pretičeš opet je tu novi neko da vozi dobro sporije ispod ograničenja. Na autoputu dobace čak do 85 na sat.
sparky

#29183 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sparky »

530i wrote: 18/08/2020 10:27
sparky wrote: 18/08/2020 09:36
Jeste tako, ali su takvi "šoferi" posvuda, grad, magistrala, koliko god da ih pretičeš opet je tu novi neko da vozi dobro sporije ispod ograničenja. Na autoputu dobace čak do 85 na sat.
Ma znam buraz. Do ovog sranja sa koronom, peglao sam se Brčko-Sarajevo bar jednom mjesečno. Jednom smo brojali, 102 preticanja. U gradu mi se ogadilo voziti davno. Najviše hodam pješke ili koristim taksi. Ne mogu se više nervirati zbog debila. Bukvalno ne možeš spojiti par kilometara da voziš neki normalan tempo, da ne naleti neki pogubljeni/isprepadani/poluraspadnuti.
BadBoy

#29184 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

Najgori su oni što imaju reakcije ko mrtav konj.
vjeshalica

#29185 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

Nezz cemu gepekovanje ? Cilj je da me ucjenjujes po cesti da trazim prvo prosirenje da se sklanjam tebi?

Idem od Rakovice prema Sarajevu, preciznije od Kobiljace se spustam
Budalaca se gepekovala
Na onim krivinama ide 50,40 ogranicenje
Ja vec serem sa 60 realno
Ona ne popusta, ja se necu da sklonim, al spremna sam na najgore, da mi idiotara zavrsi u gepeku, jer gledajuci povremeno u spiglu vidim da i telefonira dok obara glavu i nesto gleda dole ili zvjerla okolo po autu...
Konacno nailazim na nekog penzosa sto pegla, nekako ga preteknem i ostavim budalacu da se nervira dodatno sa penzosom koji dindila 40 na sat, kasnije se skroz budala izgubila u koloni....svi se prave pametni al i na tudji racun, drzi distancu i jedi govna za sebe, jos mi treba da majstore trazim i slupam auto kojeg cuvam za svoje potrebe...a njoj je svejedno, takvima treba samo stampati kazne dok ne odustanu od volana ili ne dodju pameti
Laplace

#29186 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Stvarno ne znam šta je ljudima u glavi.

Autoput, prilazim naplatnim kućicama Jošanica, ograničenje 40, vozim 50 (ili par km/h brže), lik me pretiče kroz preticajnu traku - iako je lijeva prazna! Kontam da hoće da ugrabi da prođe kroz kućicu sa automatskom naplatom (mada je i ona na kojoj sam takva) pa da skrene ka Vogošći. Morgen! Čim me je pretekao, odmah se vratio na moju traku i prošao kroz naplatnu pa dalje autoputem (nije otišao na Vogošću).

Mislim, pretiči druže, ali čemu kroz zaustavnu traku ako je preticajna traka slobodna (k tome je preticanje kroz zaustavnu traku strogo zabranjeno)? Da ponovim: vozio sam bar 10 km/h preko ograničenja.

Nazad se vraćam obilaznicom, iza mene nailazi golf četvorka i pretiče me tako da mi se zalijepi na gepek a onda naglo izbaci auto na lijevu traku i pretiče. Momak, jesi li ti svjestan da si na autoputu? Opet je preticajna traka bila slobodna, opet sam vozio desetak preko, ovaj put je preticao pravom trakom ali na način kako to golf drajveri rade na magistrali. Ono, kao da se plaši da će nešto naići iz suprotnog smjea (nije da se ne dešava, ali je bio pravac i vidjelo se da nema nikoga).

Neki dan iz pravca Zenice silazim sa autoputa ka naplatnim kućicama Podlugovi, a lik nailazi iz suprotnog smjera i siječe krivinu. Valjda mu je cesta uska, možda nije čuo da u auta danas ugrađuju čudo tehnologije zvano točak upravljača.

Lokalni put, uzak, idem uzbrdo, odozgo audi terenac silazi, desno od njega ima bankina sa šljunkom, ja skoro uz provaliju desnim točkovima - pogađate: ja sam se morao sklanjati. Malo kasnije golf dvojka ide sredinom, ovaj put sam imao gdje bježati ali jedva. Ni za milimetar se nije sklonio u stranu (u oba slučaja je bio pravac, suh put, dobra viljivost, uzak put).
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#29187 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Matijevic_Vlado »

Laplace wrote: 18/08/2020 22:47 Stvarno ne znam šta je ljudima u glavi.

Autoput, prilazim naplatnim kućicama Jošanica, ograničenje 40, vozim 50 (ili par km/h brže), lik me pretiče kroz preticajnu traku - iako je lijeva prazna! Kontam da hoće da ugrabi da prođe kroz kućicu sa automatskom naplatom (mada je i ona na kojoj sam takva) pa da skrene ka Vogošći. Morgen! Čim me je pretekao, odmah se vratio na moju traku i prošao kroz naplatnu pa dalje autoputem (nije otišao na Vogošću).

Mislim, pretiči druže, ali čemu kroz zaustavnu traku ako je preticajna traka slobodna (k tome je preticanje kroz zaustavnu traku strogo zabranjeno)? Da ponovim: vozio sam bar 10 km/h preko ograničenja.

Nazad se vraćam obilaznicom, iza mene nailazi golf četvorka i pretiče me tako da mi se zalijepi na gepek a onda naglo izbaci auto na lijevu traku i pretiče. Momak, jesi li ti svjestan da si na autoputu? Opet je preticajna traka bila slobodna, opet sam vozio desetak preko, ovaj put je preticao pravom trakom ali na način kako to golf drajveri rade na magistrali. Ono, kao da se plaši da će nešto naići iz suprotnog smjea (nije da se ne dešava, ali je bio pravac i vidjelo se da nema nikoga).

Neki dan iz pravca Zenice silazim sa autoputa ka naplatnim kućicama Podlugovi, a lik nailazi iz suprotnog smjera i siječe krivinu. Valjda mu je cesta uska, možda nije čuo da u auta danas ugrađuju čudo tehnologije zvano točak upravljača.

Lokalni put, uzak, idem uzbrdo, odozgo audi terenac silazi, desno od njega ima bankina sa šljunkom, ja skoro uz provaliju desnim točkovima - pogađate: ja sam se morao sklanjati. Malo kasnije golf dvojka ide sredinom, ovaj put sam imao gdje bježati ali jedva. Ni za milimetar se nije sklonio u stranu (u oba slučaja je bio pravac, suh put, dobra viljivost, uzak put).
Iz rubrike "Nije se desilo"
drug_profi

#29188 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Bjeli gnjolf 6 ili 7 ko bi znao ta govna, pored zetre gusla 50, ja ga preticem on dodaje gas. Hajd odustanem jer necu da izletimo na vrh sa 8-9 banki. Ne kockam se. Idemo tako sad nizbrdo prema Barama, opet on zaboravio gdje je druga, vozi 35.
I vozi.
Nakon Motorexa na Barama ima onaj komad isprekidane linije i tu ga ja preletim, nije se nadao, a nikog odozgo ne bi. Ispred nas sad pukla cesta nikog nigdje.
E sad on najednom nasao i trecu i cetvrtu i sve brzine nasao. Drzi mi se za rep, ali nema me gdje preteci.
I idiot odluci da me pretice pred lakat krivinom u Gornjem Hotonju preko pune (kod one autopraone gdje je bila trolejbuska naponska podstanica).
Naidje crni golf odozdo, ja ga pustim da prodje da koga ne ubije. Naravno stigli smo kolonu nizbrdo i njegovo preticanje bjese samo povrijedjen ego malog kurca.
Skrenu balo glavati (a i neka zena je sa njim bila) prema Ametu, svirnem mu ja usporim da vidim hoce li stat. Jok. Ima nesto pravo interesantno u zbunju tamo.
Laplace

#29189 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Matijevic_Vlado wrote: 18/08/2020 22:55
Laplace wrote: 18/08/2020 22:47 Stvarno ne znam šta je ljudima u glavi.

Iz rubrike "Nije se desilo"
Kad nabavim kameru, postavljaću video snimke za one koji ne vjeruju da su vozači VW-a nekulturni sebi;ni egoisti.

Inače me strašno pogađa to što mi neki lik sa foruma ne vjeruje da se desilo ono što sam vidio vlastitim očima.

Neka ostane da sam sve slagao ako će to goditi nečijem egu.
Laplace

#29190 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

drug_profi wrote: 19/08/2020 00:23 Bjeli gnjolf 6 ili 7 ko bi znao ta govna, pored zetre gusla 50, ja ga preticem on dodaje gas. Hajd odustanem jer necu da izletimo na vrh sa 8-9 banki. Ne kockam se. Idemo tako sad nizbrdo prema Barama, opet on zaboravio gdje je druga, vozi 35.
I vozi.
Nakon Motorexa na Barama ima onaj komad isprekidane linije i tu ga ja preletim, nije se nadao, a nikog odozgo ne bi. Ispred nas sad pukla cesta nikog nigdje.
E sad on najednom nasao i trecu i cetvrtu i sve brzine nasao. Drzi mi se za rep, ali nema me gdje preteci.
I idiot odluci da me pretice pred lakat krivinom u Gornjem Hotonju preko pune (kod one autopraone gdje je bila trolejbuska naponska podstanica).
Naidje crni golf odozdo, ja ga pustim da prodje da koga ne ubije. Naravno stigli smo kolonu nizbrdo i njegovo preticanje bjese samo povrijedjen ego malog kurca.
Skrenu balo glavati (a i neka zena je sa njim bila) prema Ametu, svirnem mu ja usporim da vidim hoce li stat. Jok. Ima nesto pravo interesantno u zbunju tamo.
Sad će opet "nije se desilo" komentar, ono gdje bi VW drajver biti takav, to sve fina gradska raja, bečka škola itsl.
Laplace

#29191 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Danas opet lik koji ne shvata da je na autoputu. Pretiče me i kad su njegova zadnja vrata bila u liniji sa mojim prednjim blatobranom počinje se vraćati u desnu traku, čime me praktično gura iz moje trake. A ispred i iza obje trake prazne. I to sve pri brzini većoj od 120 km/h.
Naslovnica

#29192 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Nerviraju me likovi koji ostave automobiil između dvije trake na naplatnim rampama, i odu da dopune tag. :-)
Jucer crni Golf 7, upalio sva 4 i parkirao između dvije trake, prije one betonske barijere. Zauzeo lijevo i desno po trećinu od obje trake. Kamion ne može da prođe, automobili moraju oprezno.
Na stranu to što ovi iz JPAC, ne znam kojom logikom, zaista nisu predvidjeli adekvatno parking mjesto za one koje žele na ovaj način da nadopune tag, ali parkirati između traka, e to nije debilitet nego bezobrazluk.
Logovan

#29193 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

Naslovnica wrote: 19/08/2020 10:21 Nerviraju me likovi koji ostave automobiil između dvije trake na naplatnim rampama, i odu da dopune tag. :-)
Jucer crni Golf 7, upalio sva 4 i parkirao između dvije trake, prije one betonske barijere. Zauzeo lijevo i desno po trećinu od obje trake. Kamion ne može da prođe, automobili moraju oprezno.
Na stranu to što ovi iz JPAC, ne znam kojom logikom, zaista nisu predvidjeli adekvatno parking mjesto za one koje žele na ovaj način da nadopune tag, ali parkirati između traka, e to nije debilitet nego bezobrazluk.
A kada se desi sranje, onda će biti nisam ja kriv. :oops:
BadBoy

#29194 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

Naslovnica wrote: 19/08/2020 10:21 Nerviraju me likovi koji ostave automobiil između dvije trake na naplatnim rampama, i odu da dopune tag. :-)
i zašto se tag može nadopuniti samo na naplatnim???? Kakva je to logika, što ne otvore makar jednu trafiku bilo gdje u gradu? O tome da se sve to online uveže ne smijem ni pomisliti...
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#29195 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

BadBoy wrote: 19/08/2020 10:38
i zašto se tag može nadopuniti samo na naplatnim???? Kakva je to logika, što ne otvore makar jednu trafiku bilo gdje u gradu? O tome da se sve to online uveže ne smijem ni pomisliti...
Dopuna korisničkog računa

UniCredit Bank

Račun primaoca: 3386902296565422, šifra prihoda 722114, broj općine odakle se vrši uplata, broj poreznog obveznika, svrha doznake: ID Korisnika/ Medijum PID/ Bar kod broj taga, Poziv na broj: 0000000000, Budžetska organizacija: 0000000

Napomena: Za korisnike koji uplatu vrše sa područja Republike Srpske broj općine je 180 (Mostar)

Sva sredstva koja budu evidentirana na žiro računu JP Autoceste bit će prebačena korisnicima prvi naredni radni dan, ukoliko je ispravno popunjena svrha doznake prilikom popunjavanja naloga za plaćanje. Nakon uspješno izvršene uplate korisnik se obavještava putem e-mail poruke: Vaša uplata je obrađena i operativna.
Naslovnica

#29196 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Slažem se, sa svim današnjim tehnologijama, zar je problem uvezati preko telekom operatera, dopuna broja preko mobilnog, ili na trafici.
Za sada postoje samo 2 načina.

Dopuna korisničkog računa za prepaid – biling korisnike može se raditi na dva načina:

Virmanskom uplatom, prebacivanje sredstava na korisnički račun se vrši automatski narednog radnog dana po zaprimanju uplate na žiro-račun JP Autoceste FBiH – bez dolaska na naplatno mjesto
Na naplatnim mjestima kartično ili gotovinski, sa prisustvom ACC TAG uređaja ili bez njega. Za dopunu bez prisustva ACC TAG uređaja korisnik treba znati svoj ID Korisnika ili medium pid TAG uređaja za koji želi izvršiti dopunu.
r_faruk

#29197 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by r_faruk »

Uvezano je online. Sada mozes dopuniti, ali su i to zakomplikovali... nema aplikacije, logujes se preko browsera. Imas login i password koji dobijes kod njih na prozorcetu u onom objektu poted naplatnih kucica.
Izgled i upravljanje opcijama je kriminalno lose i sporo. Promjenu registruje nakon 20 min.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#29198 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by un1ted »

I mene nervira što su parking napravili samo za sebe, a ti parkiraj direktno na AP. Sto se tice uplata, mozes uplati online, ili uplatnicom pa kako kome odgovara.
Laplace

#29199 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

I opet golf drajver.

Ja obično dopunjavam na ulasku, parkiram na zaustavnoj traci ili (najčešće) u Podlugovima parkiram na parkingu i prošetam od Edeke do kućica.

I meni je glupo to što se nisu sjetili da naprave parking za vozila koja dopunjavaju tag kad su već odredili da se dopunjava kod jih. Ili da otvore šaltere u tržnim centrima.
r_faruk

#29200 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by r_faruk »

@Naslovnica

Meni rekose da se moze izvrsiti uplata online.... nisam jos probao
Post Reply