romim wrote: ↑17/08/2020 20:59
@rovac13
@piplica
@Ermin ZM
Prelistavam vec preko godinu forume i pratim sta se pise, al ne moze se sve upratiti.
Kao korisnici klima trebalo bi da mi pomognete, a ne da budete odma sarkasticni.
Nisam rekao da je wifi presudan, ali danas je to vise postao standard.
U moru informacija koje sam pronasao na internetu prvo je zbunjujuci broj razlicitih verzija od istog modela klime, razliciti kompresori koji su se ugradjivali.
Ja nisam ni sad siguran @Ermin ZM ali ti mozda znas, koliko sam procitao postoji Hansol sa izmjenjivacem dva ipo reda i sa dva reda.
Koliko mi se cini ovaj sto se prodaje kod nas je dva reda?
Postoje informacije po internetu da klima ima wifi, da nema wifi, da postoji opcija za wifi i da ne postoji opcija za wifi.
To sto kazes da mi je tesko traziti. Nije mi tesko al mi se vise smucilo od citanja jer se teme otegnu u prepiranje do beskonacnosti. Svaka se svodi na istu pricu.
Posto je @Ermin ZM sam istrazivao Hansol klimu a i aktivan je na vise foruma i provodi vise vremena kontam da mu nije tesko da mi odgovori umjesto da provedem sate listajuci forume, jer sve zivo pise osim onog sto treba.
To za aplikaciju da nije funkcionalna itd ja ne znam jer nemam klimu pa mi mozete pojasniti.
Kontao sam bolje imati vec sve u aplikaciji nego naknadno nabavljati regulator, mjerac itd.
Znate kakvo je kod nas trziste, jedni pisu da nude S3DNA1D model a drugi S3DNA2D.
Sto nije nemoguce da i jeste tako pa da jedna ima a druga nema opciju za wifi.
Na stranici Deltrona u opisu stoji da ima wifi.
U manuelu stoji da ima i ima opis povezivanja aplikacije.
U manualu od Hansola u opisu dijelova stoji wifi modul.
Kad citam forume svi se pozivaju na manuale i kace ih pa mi eto pokusajte Vi objasniti kako pise da ima a nema?
Samo me interesovala tacna informacija i ako neko prodaje model sa wifi da uzmem taj.
Druze evo jos jednom:
-na rasprodaji je model sa cijenom oko 1350-1400 km, ne priuzvodibse vise, dolaze drugi modeli na r32. Prvenstveno mislim da ce neka olu zmajena bit G-Tech(mada mu nije po specifikacijama ravan)
2 covjeka koji su kupila nedavno kazu slijedece: 2015 godina proizvodnje, nema wifi. Nema ni na daljinskom tipka za wifi. Evo poslace mi kasnije sliku oznake unutrasnje pa ti okacim.
-mozda imaju neke sa wifijem, mada ja koliko znam, sve su ove na akciji bez wifi modula. Vidio sam na piku za 1600-1700 km stoji cijena, mozda ta ima wifi modul
-slobodno posalji mail Deltronu, meni su uvijek brzo odgovarali, susretljivi su.
-aplikacija je funcionalna, samo je ponekad treba updatovat, a meni nije potrebna pa mi se mrsko sa tim zezat. Mjerac sam uzeo da otac moze vidjeti svojim ocima potrosnju.
Ukratko, twin Sanyo je probjereno unutra, ima grijace, povrsina izmjenjivaca pise u service manualu, usporedi sa ostalim 12kama koje nisu premijum pa ces vidjet da je ogroman i da ustvari prilici 18ci
-tezina vanjske 43 kg.
Ima i model sa panasonicovim kompresorom, ali njega kod nas nema, tj msm kako skopjanke kaze nema nigdje u evropi. Klima je 2015 godiste, na r410, nije estetski neka ljepotica, nema wifi. Sa druge strane modulira od 180-2600, ogroman protok zraka ima po potrebi, vanjska jedinica je tiha, unutrasnja nesto glasnija kada jace puse.
Prijatelj kaze da je zimu 2016 bez problema pregurala, dok je klima u spavacoj od drugog proizvodjaca zakazala. Poklapa se sa onim sto sam kacio. Ako izrovi video sto je snimao na -23 poslace mi pa cu okacit.
Eto koliko znam, i nez za onu opasku za sarkazam jesil i mene uracunao, stvarno sam se trudio da ti odgovorim ono sto znam.
Edit: evo slike, klima je kupljena u radnji u Zenici. Drugi poznanik je kupio u Sarajevu, iste su
https://ibb.co/hmPPFxz
-