Narod i Pravda (Konakovic)
- MaksprotivMarksa
#8276 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Sto se tice kandidata NiP-a za nacelnike nisam najzadovoljniji, Brkanic i Muzur su mi dobri, Delic nije los, a o Dovadziji nemam rijeci, 2 dana je u stranci i ja mu ne bih vjerovao ni pod koju cijenu, to je cista neka dzamijska veza, on lik bez biografije, bolje da nisu nikoga ni kandidovali, valjda za 4 godine ne bude uslov da se kandidat morao baviti kolutom unaprijed.
- Ma.Le.Na
#8277 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Slazem se..
Mada mislim da niko nema sanse u ovim prigradskim opstinama, ilijas, hadzici, vogosca..
To je sve sda
Tako da je ovo vjerovatno pro forme radi
Iako bi, bez lbzira na sanse, trebalo malo podrobnije predstaviti kandidate
Ko su sta su
Uz duzno postovanje ne moze nekome referenca biti to sto mu je zena poginula
Nebuloza cista
Ovaj iz hadzica, ko je on?
Mada mislim da niko nema sanse u ovim prigradskim opstinama, ilijas, hadzici, vogosca..
To je sve sda
Tako da je ovo vjerovatno pro forme radi
Iako bi, bez lbzira na sanse, trebalo malo podrobnije predstaviti kandidate
Ko su sta su
Uz duzno postovanje ne moze nekome referenca biti to sto mu je zena poginula
Nebuloza cista
Ovaj iz hadzica, ko je on?
-
mali_balon
#8278 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
I ja ne mogu da vjerujem da se neko smije.....pa dejton je i isforsiran da se ne bi srbima desila 2 traktorijada.....ne mogu da vjerujem da neki ne vjeruju da je bilo pitanje dana kada bi jedinice armije usle u BL....ali poslusa alija minedarse potpisuj alija pa makar bila ko avlija....i potpisa on nama svima....a sto se tice njegove politike vodstva i vizije.....doveo razne hodze hadzije mlinare cengice saje delimustafice alispahice.......koji su uz njegovo presutno odobravanje stvorili kriminalnu organizaciju zvanu sda......on je trebo bit hodza u nekoj pripizdini a ne vodja i drzavnik.....pobogu pa dozvolio je kosovim generalima da mu uredjuju armiju i drzavu.....i dan danas jedan od glavnih kosovaca sve uredjuje u bihStyling wrote: ↑17/08/2020 12:25Vidim ja da se ovdje treba malo podsjetiti istorije
https://republic-bosnia-herzegovina.com ... Itemid=486
- RunnerX
#8279 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
E ovo mu ja najviše zamjeram, to što je prešutno udario temelje ovoj kriminalnoj hobotnici koje nikako da se riješimo. Čisto sumnjam da nije bio upućen u sve njihove poslove i ne mogu vjerovati da nije imao hrabrosti da im se suprotstavi.mali_balon wrote: ↑17/08/2020 13:35doveo razne hodze hadzije mlinare cengice saje delimustafice alispahice.......koji su uz njegovo presutno odobravanje stvorili kriminalnu organizaciju zvanu sda......
Rat, Cutileiro, Dayton... o svemu tome se može diskutovati, da li je moglo drugačije ili nije, ali o ovome iznad nema rasprave. Šaju je hvalio i podržavao do posljednjeg daha...
-
mali_balon
#8280 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Jbga steta je ucinjena sad je najbitnije skinut sda razmontirat ih, napraviti sistem veatiti poverenje u sistem i onda cemo furat ideoloske razlike......sada jedino sa dinom na celu moze doci do promjene
- Banksy
#8281 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Da, ali i to tek samo dijelom.Milenkov buraz wrote: ↑17/08/2020 11:11Dobro stoji dosta stvari iz te konstatacije ali hajmo biti pošteni pa reći da je ta realnost uslovljena i Boabanom (Tuđmanom) i Karadžićem (Miloševićem). Bez svih njih ovo što se dešava ne bi bila realnost.
Može se sve to vrlo kvalitetno i vrlo lako argumentirati, ali da ne idemo dalje u ot, nije tema.
- avenija
#8282 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Simpatisao sam Konakovica jer je desnije od SDA, javno je protiv parada, podrska Zukorlicu i BANU i slicnim stvarima ali kada vidim da bi mogao dati podrsku Kasumovicu sva ta politicka simpatija se ugasi. Ostani neutralan bez podrske ikome imas glas za vijece.
-
Milenkov buraz
#8283 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
E sada samo najebali...skroz
Unuka Alije Izetbegovića ulazi u politiku, starta kao kandidatkinja SDA u Općini Stari Grad
-
El_comadante
#8284 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
u četvorki najjaći NiP izgelda. imaju 4 od 9 u KSu. mislim na kandidate za načelnika. osstali po jednu plus Tanović.
-
mistek
#8285 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ma logika je jednostavna - da se oslabi SDA. Mada, ni meni se ta logika ovako isključivo ne sviđa, jer treba se držati kako treba puta. Ali, shvatam baš tvoj stav, jer bih dijelo mišljenje u toj situaciji sigurno
- MaksprotivMarksa
#8286 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
@MUNAFIK
Pogledaj komentare o unici Alije Izetbegovica, djevojka ni kriva ni duzna, lijepa, mlada, obrazovana, a odavno neko nije negativnije docekan, komentatori Bosnjaci, Aliju ne podnosi 70 posto Bosnjaka, 90 posto ne podnosi Izetbegovice, ne radi posao kamarila Mujezinovica, nije ovo 52-a, a i stari kosovac je ostario, drugi pameti tu nemaju.
Pogledaj komentare o unici Alije Izetbegovica, djevojka ni kriva ni duzna, lijepa, mlada, obrazovana, a odavno neko nije negativnije docekan, komentatori Bosnjaci, Aliju ne podnosi 70 posto Bosnjaka, 90 posto ne podnosi Izetbegovice, ne radi posao kamarila Mujezinovica, nije ovo 52-a, a i stari kosovac je ostario, drugi pameti tu nemaju.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#8287 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Opet ne znam zasto Aliju vezete za trenutnu SDA?
- RunnerX
#8288 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Zbog ovoga,
RunnerX wrote: ↑17/08/2020 13:44E ovo mu ja najviše zamjeram, to što je prešutno udario temelje ovoj kriminalnoj hobotnici koje nikako da se riješimo. Čisto sumnjam da nije bio upućen u sve njihove poslove i ne mogu vjerovati da nije imao hrabrosti da im se suprotstavi.mali_balon wrote: ↑17/08/2020 13:35doveo razne hodze hadzije mlinare cengice saje delimustafice alispahice.......koji su uz njegovo presutno odobravanje stvorili kriminalnu organizaciju zvanu sda......
Rat, Cutileiro, Dayton... o svemu tome se može diskutovati, da li je moglo drugačije ili nije, ali o ovome iznad nema rasprave. Šaju je hvalio i podržavao do posljednjeg daha...
-
MUNAFIK
#8289 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ustat pa reci Alija...MaksprotivMarksa wrote: ↑17/08/2020 16:45 @MUNAFIK
Da ista znaš i bošnjacima znao bi da Aliju ljudi vole, a Bakira mnogi ne vole.
Ovo što ti pišeš o bošnjacima i Aliji, da govoriš o Bakiru opet bi bilo diskutabilno, a Alija je daleko, daleko iznad Bakira ne mogu se ni porediti.
- Kikibombona
#8290 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Moja neka procjena je da 70% Bosnjaka ima pozitivno, 30% negativno misljenje u Aliji. I kod ovih 30% nema narocito negativnih emocija, jer Alija nije covjek kojeg mozes mrziti. Rekao bih da oni sto imaju negativno misljenje o Aliji smatraju da nije odigrao dobru ulogu u ratu, da nije ustrojio drzavu kako treba, da se nije izborio protiv kriminala i korupcije itd.MUNAFIK wrote: ↑17/08/2020 17:52Ustat pa reci Alija...MaksprotivMarksa wrote: ↑17/08/2020 16:45 @MUNAFIK
Da ista znaš i bošnjacima znao bi da Aliju ljudi vole, a Bakira mnogi ne vole.
Ovo što ti pišeš o bošnjacima i Aliji, da govoriš o Bakiru opet bi bilo diskutabilno, a Alija je daleko, daleko iznad Bakira ne mogu se ni porediti.
...
Istina je, Alija nije uradio nista u borbi protiv kriminala i korupcije. Pustio je kriminalce da radi sto zele i u ratu i poslije rata. To mu je veliki minus. Njegova stranka je usadila sjeme kriminala, korupcije, poltronstva i stela u ovoj narod, sto ce biti veliki problem za buduće generacije.
...
Moj je dojam da je Alija bio fin cikica, ali nedovoljno sposoban da izgradi funkcionalno drustvo.
- bunk
#8291 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Moj ti kiki...
Od mrznje ka Muslimanima bio gdje u svijetu ti ne vidis realno.
Prvi predsjednik Nezavisne Drzave Bosne i Hercegovine je u svom prvom mandatu dozivio agresiju srbochetnika podrzanu izdajnickom kurvom jna i domacim izdajnicima,rat sa hvo,abdicevce a desavale su se stvari i unutar nase strane koje je valjalo rjesavati.
Sve to je prevazidjeno a da obraz Armije Bosne i Hercegovine nije ukaljan i SAD nas zaustavljaju na sat vremena do Banja Luke bojeci se traktorijade2.
Ustati pa izgovoriti ime Alija Izetbegovic.
Prvi predsjednik Nezavisne Drzave Bosne i Hercegovine je u svom prvom mandatu dozivio agresiju srbochetnika podrzanu izdajnickom kurvom jna i domacim izdajnicima,rat sa hvo,abdicevce a desavale su se stvari i unutar nase strane koje je valjalo rjesavati.
Sve to je prevazidjeno a da obraz Armije Bosne i Hercegovine nije ukaljan i SAD nas zaustavljaju na sat vremena do Banja Luke bojeci se traktorijade2.
- Kikibombona
#8292 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
1.bunk wrote: ↑17/08/2020 18:55 Moj ti kiki...
U ratu je Alija uradio dobar posao. Nisam od onih koji ga kritikuju zbog toga. Da li je moglo bolje? Moglo je bolje i gore.
2.
Nemam negativne emocije spram Alije. Rekoh da je fini ciko. Procitao sam knjigu u tri toma, preko 1000 stranica, koju je napisao njegov saradnik Ademir Jerković. Koliko se SDA-ovaca time moze pohvaliti?
U toj knjizi recimo Pise da je Alija savjetovao Ibrahima Rugovu da od Srba prihvati autonomiju, da je to maksimum sto Kosovo moze dobiti. Poslije se ispostavilo da je tu Alija ofulao sa procjenom. Kosovo je danas nezavisno, Rugova ispravno nije pristao na kompromis sa Srbijom. Tu se vracamo na Dejton i pitamo da li je moglo bolje da je Alija bio tezi pregovarač.
3.
Alija nije uradio nista u borbi protiv kriminala i korupcije. Veliko nista. U ratu je njegova stranka bila bolja od ceta i uja sto priznaje cijeli slobodan svijet. Kada je u pitanju kriminal i korupcija, SDA je rame uz rame sa cetnicima i ustasama. Potpuno su isti. Kako je Alija mogao to dozvoliti?
Nakon rata je imao apsolutnu podrsku naroda. Mogao je zrtvovati 10 SDA lopova da bi narodu bilo bolje. Mogao ih je oznaciti kao kriminalce i istjerati iz stranke da svima posalje poruku. Mogao je zajedno sa IZ BiH od Bosnjaka napraviti posten narod.
Mogao je objaviti rat kriminalu, korupciji, stelama, poltronstvu. To nije uradio Iako je imao veliku moc. Posljedice su katastrofalne.
-
jefff
#8293 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ima tema o Živkovicu.
-
El_comadante
#8294 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
odmah greška. prvi predsjenik predsjedništva... BiH nikada nije imala predsjenika države. ko nam je pomogao da dodjemo do Banja luke? ti isti amerikanci...bunk wrote: ↑17/08/2020 18:55 Moj ti kiki...
- drug_profi
#8295 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Imali smo prijetnje amerikanaca. Nije izgledalo kao blefiranje. dali su nam dva dana, da zavrsimo sto mozemo. Glavno nismo uspjeli (Brcko i BL). Svirali kraj.
BTW, meni to govori i sta je bio cilj rata i ko ga je kontrolisao.
- drug_profi
#8296 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
A da Aliju Bosnjaci vole i cijene kao sto vi mislite, red bi bio za Bajrame ko pred Uzickom 15.
Alija je greska, nazalost. Najbolji protivnik kojeg su Franjo i Slobo mogli pozeljeti.
Alija je greska, nazalost. Najbolji protivnik kojeg su Franjo i Slobo mogli pozeljeti.
-
zilog
#8297 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ma pusti Borogovca. Ni Alija nije nikome pisano naredio da ne ulaze u Banja Luku.Styling wrote: ↑17/08/2020 12:25Vidim ja da se ovdje treba malo podsjetiti istorije
https://republic-bosnia-herzegovina.com ... Itemid=486
U linku ima Holbrukov citat:
Kad je prestalo "the Croats and the Bosnians" desilo se ono sto sam ti ranije odgovorio. Pa momci iz Sarajeva su tada ginuli braneci Kljuc.About the failure of Bosnian government forces to capture Prijedor during the closing stages of the war and the town's inclusion in the Republika Srpska, Richard Holbrooke wrote:
The fighting in western Bosnia intensified as the cease-fire approached. [...] Facing the end of the fighting, the Croats and the Bosnians finally buried their differences, if only momentarily, and took Sanski Most and several other smaller towns. But Prijedor still eluded them. For reasons we never fully understood, they did not capture this important town, a famous symbol of ethnic cleansing. (In March 1997, I attended a showing at the Council on Foreign Relations in New York of a powerful documentary film, Calling the ghosts, that recounted the brutal treatment two Bosnian women from Prijedor had suffered during their incarceration at the notorious Omarska prison camp. Following the film, the two women angrily asked me why they were still unable to return to their hometown. I told them we'd repeatedly encouraged an assault on Prijedor.
- _Reds_
#8298 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nemam ništa protiv čovjeka, ali ovo je ofirno lažiranje biografije, i davanje sebi nekakvih izmisljenih titula.Adnan Delić rođen je 1985. u Doboju. Opću gimnaziju “Edhem Mulabdić“ završio je u Maglaju, a Fakultet sporta i tjelesnog odgoja na Univerzitetu u Sarajevu. Godine 2018. bio je polaznik referentnog Integratorskog workshopa Adizes Southeast Europe, a od 2019. pohađa Adizes Leadership Program. Posjeduje bogato radno iskustvo u realnom sektoru. Bio je prodajni predstavnik firme Andrea & Giovanni od 2008. do 2010. te kompanije Andrea & Company od 2010. do 2017. Nakon toga je, od 2017. do kraja 2018, u jednoj od najreprezentativnijih bosanskohercegovačkih IT kompanija obnašao funkciju pomoćnika generalnog menadžera, a zatim i dužnost direktora marketinga od 2018. do augusta 2020. Istovremeno je tri godine obavljao poslove menadžera u autoškoli. Osnivač je i donedavni predsjednik sportske asocijacije Fair Play te osnivač i predsjednik Upravnog odbora udruženja Dobro.ba, čija je osnovna ideja djelovanja "humanost na djelu". Oženjen je i otac dvoje djece.
Prodajni predstavnik = komercijalista
najreprezentativnijih bosanskohercegovačkih IT , IMTEC je prodavnica tehničke robe, a ne ovo što je napisano.
pomoćnika generalnog menadžera, kakv ba pomoćnik generalnog menadžera, u firmi od 20tak ljudi, lik je i ovdje bio očigledno neki komercijalista, ili neki pomoćnik šefa komercijale.
direktora marketinga, pa kompanije od hiljadu ljudi nemaju ovoliko direktora.
menadžera u autoškoli - pazi tek ove funkcije
bio polaznik - ovo je isto kao upisao upisao se na kurs.
Zanimljivo da je iz ovog CV-ija sada izbacio ovo za IZ.
Sve u svemu, u startu niz izmišljenih činjenica, odnosno pogrešno prezetovanih u cilju uveličavanja.
- drug_profi
#8299 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
De prisloni Efendicev CV i Sanelin.
Da poredimo.
Da poredimo.
-
mirza_15
#8300 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
"firma od 20-tak ljudi" ima barem toliko poslovnica i ti to znaš, ali namjerno umanjuješ.
Radno mjesto mu se zvalo (i u imtec-u se i dalje tako zove) direktor marketinga. Baš čudno da firma koja se bavi prodajom posvećuje pažnju marketingu i da čovjek navede naziv radnog mjesta na kojem je radio.
I baš čudno da neko kome smeta preuveličavanje nastoji da umanji kako bi diskreditovao Adnana. A sudeći po ovim tvojim komentarima imam osjećaj da nikada nisi pisao CV jer vjerovatno nisi imao potrebu za to.
Radno mjesto mu se zvalo (i u imtec-u se i dalje tako zove) direktor marketinga. Baš čudno da firma koja se bavi prodajom posvećuje pažnju marketingu i da čovjek navede naziv radnog mjesta na kojem je radio.
I baš čudno da neko kome smeta preuveličavanje nastoji da umanji kako bi diskreditovao Adnana. A sudeći po ovim tvojim komentarima imam osjećaj da nikada nisi pisao CV jer vjerovatno nisi imao potrebu za to.
Last edited by mirza_15 on 17/08/2020 22:41, edited 1 time in total.