Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
FK Sarajevo bi eliminacijom Velšana zaradio garantovanih 1.2 miliona eura. Za osvajanje titule prvaka BiH i ulaskom u kvalifikacije Sarajevo je dobilo 260.000 eura. Nakon toga, nastup u prvom kolu kvalifikacija donosi 280.000 eura. Pobjeda protiv Velšana Bordo klubu će donijeti još 380.000 eura za nastup u drugom kolu kvalifikacijaza Ligu prvaka.
nosara wrote: ↑17/08/2020 11:01
I nakon toliko godina i dalje imate samo otaj brend, sta god to bilo.
I minus 20 meleona.
A legendo pozajmice si zaboravio ?
Cinjenica je da zaradite 3 a potrosite 8. Pozajmice ili ne, to se zove nerentabilna firma.
Sta je ovom u glavi pa pozajmljuje, nisam strucan.
Al je i cinjenica da je sam sebi duzan tj.otpise pozajmice i on je na nuli.
A da nema milijarde ja bi vjerovao da nema nista u glavi, ovako cemo vidjeti sta je planirao.
Tomahawk11 wrote: ↑18/08/2020 08:59
Ma budala ulaže pare u rupu bez dna
FK Sarajevo bi eliminacijom Velšana zaradio garantovanih 1.2 miliona eura. Za osvajanje titule prvaka BiH i ulaskom u kvalifikacije Sarajevo je dobilo 260.000 eura. Nakon toga, nastup u prvom kolu kvalifikacija donosi 280.000 eura. Pobjeda protiv Velšana Bordo klubu će donijeti još 380.000 eura za nastup u drugom kolu kvalifikacijaza Ligu prvaka.
Eto ih skoro ta tri miliona
Problem je što i pored toga opet fali para.
Prošle sezone ste zaradili negdje oko milion eura, ali je opet bila rupa u izvještaju.
Tomahawk11 wrote: ↑18/08/2020 09:17
Pa biće još...sponzori, tv prava...
Koliko god da nama fali, drugima će faliti još više.
Ovi drugi su do sada u plusu završavali godinu, bar one što sam upratio.
Bez zezancije, problem je što ste imali ideju samoodrižvog kluba, a toga nema već 5-6 godina. U redu je, možete ovako dokle god je vlasnik tu, ali onaj primjer sa Tanom i Evropom je trebao poslužiti kao nauk.
Last edited by avetinja on 18/08/2020 09:20, edited 1 time in total.
Zato je rebtabilno biti dužan haman 10 miliona sto državi, što bankama, što pozajmljivacima pa početi rasprodavati imovinu prava stvar, treba prepisati taj sistem
Tomahawk11 wrote: ↑18/08/2020 09:17
Pa biće još...sponzori, tv prava...
Koliko god da nama fali, drugima će faliti još više.
Ovi drugi su do sada u plusu završavali godinu, bar one što sam upratio.
Bez zezancije, problem je što ste imali ideju samoodrižvog kluba, a toga nema već 5-6 godina. U redu je, možete ovako dokle god je vlasnik tu, ali onaj primjer sa Tanom i Evropom je trebao poslužiti kao nauk.
Jah...jel ko TC...500 KM u plusu
Realno, liga kakva je naša, sa svim mogućim izvorima prihoda, nije održivo.
Nismo dovoljno jaki da u Evropi odemo dovoljno daleko i pokrijemo bar budžet, da ne pričam o nekoj zaradi.
Pogotovo ovo sad...
Opet kao prvak imaš priliku najviše dobiti od Evrope.
Tomahawk11 wrote: ↑18/08/2020 08:59
Ma budala ulaže pare u rupu bez dna
Tomahawk11 wrote: ↑18/08/2020 09:25
Nismo dovoljno jaki da u Evropi odemo dovoljno daleko i pokrijemo bar budžet, da ne pričam o nekoj zaradi.
Pogotovo ovo sad...
To stoji da za vaše troškove je vrlo teško pokriti sve sam, ali treba uspostaviti sistem akademije i skautinga. Nije moguće da u nižim ligama nema talenata. Ima, ali ih niko ne gleda i ne dovodi. Evo Široki dobar posao radi sa djecom, bar za sada. Vi imate priliku i više para od ostalih da napravite nešto što bi moglo ostati i poslije.
Tomahawk11 wrote: ↑18/08/2020 09:25
Pogotovo ovo sad...
To stoji da za vaše troškove je vrlo teško pokriti sve sam, ali treba uspostaviti sistem akademije i skautinga. Nije moguće da u nižim ligama nema talenata. Ima, ali ih niko ne gleda i ne dovodi. Evo Široki dobar posao radi sa djecom, bar za sada. Vi imate priliku i više para od ostalih da napravite nešto što bi moglo ostati i poslije.
I to ne ide preko noći.
Da bi nešto zaradio, moraš prvo uložiti.
Mi smo što se sporta tiče debelo rizično tržište i treba puno raditi da bi se uopšte pokrio, da ne pričam o zaradi.
Akademija napreduje, međutim daleko je to od onog što bi trebalo biti. Treba izgraditi brend. Nas svi gledaju kao tržište gdje se igrači uzimaju za cifre koje ne prebacuju 5 nula.
Tomahawk11 wrote: ↑18/08/2020 09:35
I to ne ide preko noći.
Da bi nešto zaradio, moraš prvo uložiti.
Mi smo što se sporta tiče debelo rizično tržište i treba puno raditi da bi se uopšte pokrio, da ne pričam o zaradi.
Akademija napreduje, međutim daleko je to od onog što bi trebalo biti. Treba izgraditi brend. Nas svi gledaju kao tržište gdje se igrači uzimaju za cifre koje ne prebacuju 5 nula.
Trebalo je početi i prije, ali nije kasno ni sada.
Ako će se već ulagati u stadion, onda je logično da se ulaže u sportski segment. To je dugoročna i isplativa investicija.
Vece je pitanje zasto se tolerise Husicu, Listici i ostalim prevarantima da muljaju na svakom koraku jer kad radis sve posteno vrlo vrlo tesko je poslovati pozitivno.
budzetlija wrote: ↑18/08/2020 09:20
Zato je rebtabilno biti dužan haman 10 miliona sto državi, što bankama, što pozajmljivacima pa početi rasprodavati imovinu prava stvar, treba prepisati taj sistem
To je posteno. Ako smo duzni, vraticemo. Ako treba rasprodat trecinu, rasprodacemo. Ne cekamo nikakvog smutljivca iz picke materine da otpise ili ne otpise. Sve cemo sami. Ima se, moze se.