Dope_Man wrote: ↑15/08/2020 08:27
Kao ljudi trebamo biti i kriticni prema informacijama koje nam se daju. A Semir je godinama servirao razne lazne informacije, navodeci ''strucnjake'' koji su dolazili na piramide (gdje se ispostavilo da ljudi nisu nikakvu strucnjaci, da ne rade u organizacijama za koje je navodio da rade, da nisu clanovi organizacija koje je koristio da im dize rejting itd..).
I takvom covjeku vjerovati? Neka hvala. Da mi takvi serviraju led ja bih prvo puhao da se ne oprzim.
I Steve Jobs je bio opicni PR manager u sustini. Nije on programirao operativne sisteme za macbook i iPhone, nit je glumio da ista zna o tom. Semir je ista profesija - prodavac. Samo je jedan prodavao proizvod koji ima, drugi prodaje pricu o necemu cega nema.
Da ne idemo previše u offtopic, ali: Jobs nije bio nikakav PR manager, čovjek je prije svega inovator, kreator i osoba koja je na ovaj ili onaj način direktno učestvovala u stvaranju proizvoda koji je za 20-ak godina imao uticaj na živote skoro svih ljudi na planeti. Šta hoću reći? Sve i da je bio taj famozni prodavač kako ga ti nazva (čovjek se vjerovatno u grobu vrti) opet je morao imati ogromno znanje o proizvodu kojeg prodaje i servira širokim narodnim masama, što će reći da je i bez doktorske disertacije čitav život posvetio jednoj profesiji i usavršio se u njoj. U prevodu - osoba od povjerenja kada je u pitanju neki konkretan proizvod.
Druga stvar, i što mi je posebno interesantno je ta da se Osmanagića optužuje da okreće ozbiljne pare. Koje pare, zar je stvarno moguće obogatiti se na 3 - 5 KM koliko se naplaćuje ta neka posjeta? Po samoj definiciji, Fondacija Arheološki Park je
neprofitna organizacija i nije cilj da se od tih para kupuju jahte i parkiraju u Monte Carlu. Tu redovno boravi nekoliko stotina volontera, da toj djeci kupiš pišljivi sendvič od 2-3 KM, to je milja maraka dnevno. Naravno da ne zaboravim i održavanje mašina i opreme koju Osmanagić koristi svake noći da krišom kopa tunele i oblikuje Visočicu u piramidalni oblik, nije jeftino svakako
Ako se već bavite porijeklom imovine, krenite od lokalnih kabadahija i gospodara života i smrti koje vi vlastoručno finansirate, a ne idite linijom manjeg otpora.
Treća stvar, spominješ nekakva imena kvazi stručnjaka, iznesi ih javno da i mi neuki progledamo. Ja iskreno ne znam za to - postavi da vidim. Koliko vremena ti treba da popiješ kafu možeš napraviti malo istraživanje i saznati da je jedan od prvih ljudi izvana koji je došao i koji je dao mišljenje o ovom fenomenu - Nabil Swelim, čovjek drito iz zemlje faraona. Ili je i on možda bjelosvjetski uhljup i mjerodavnije nam je mišljenje nekog lokalnog pivopije i nargila magistra?
Ti naravno imaš apsolutno pravo da duvaš u taj led koliko te volja, to ti je zagarantovano prvim amandmanom

međutim imaš tako i pravo da pustiš druge i ne etiketiraš ljude koji smatraju da nema nikakve potrebe da se puše u isti taj led.
Problem ovog društva i jeste jednoumlje i krusifikacija neistomišljenika. Zbog toga vas Sema i kara 15 godina unazad a koliko vidim karaće i narednih 15. Jedni u klin, drugi u ploču i haj'mo Jovo nanovo.