Bosanska dolina piramida

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Tesla Edison

#3101 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Tesla Edison »

Tromblon wrote: 16/08/2020 11:06 Taj 'ludjak' je uradio više za BiH nego što ti možeš zamisliti. Šta si ti uradio za svoju zemlju? Lako je srati, uradi nešto. Napravi promociju, dovedi ljude i opstaj godinama.

Lako je srati da je neko lažov, ublehaš, piramidiot, vakav, nakav. Čovjek ima stav i viziju i zasukao je rukave i radi. Radi. Za razliku od tebe i sličnih koji samo laju.

Najlakše je biti ohol sa ogromnim egom i sve posmatrati sa visine i nipodoštavati. Bolje otiđi, posjeti, prošetaj prirodom, tunelima. Možda naučiš nešto o životu.
Nek on kopa, nek istražuje al daleko od Bosne. O Bosancima se i bez ovoga piše da smo glupi, o nama viceve prave. Nauka i arheologija ok al ove ublehe nikako nisu dobro došle. Ljudi nam se smiju, u naučnim krugovima ime Semir Osmanagić izaziva podsmjeh. Ako i ima piramida, treba dati nekome ko je akademski obrazovan da radi na tome a ne ovoj ublehi koji je doktorirao ko zna na čemu i pitanje da li je uopšte stručan kad je arheologija u pitanju. I Miroljub Petrović je doktor al čega? Kako je do dobio?

Semiru fino dati ponudu, otkopaj Visočicu i ako ne bude ništa, odgovaraš za kulturocid. Vrlo jednostavno.

Vidjeli bi tada izvlakuše i priče.
DonieBrasco

#3102 Re: Bosanska dolina piramida

Post by DonieBrasco »

Da se Visoko nalazi u nekoj normalnoj drzavi davno bi se znalo da li je "piramida" ili nesto mnogo staro sto je djelo ljudskih ruku, ili mozda prirodan fenomen, jer takve drzave bi ulozile u to da se otkrije, a posto je ovo BiH ... jbga.

Ali eto gospa postoji, djeca potrvrdila ... :-)
Tromblon

#3103 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Tromblon »

TESLA_EDISON wrote: 16/08/2020 12:50
Tromblon wrote: 16/08/2020 11:06 Taj 'ludjak' je uradio više za BiH nego što ti možeš zamisliti. Šta si ti uradio za svoju zemlju? Lako je srati, uradi nešto. Napravi promociju, dovedi ljude i opstaj godinama.

Lako je srati da je neko lažov, ublehaš, piramidiot, vakav, nakav. Čovjek ima stav i viziju i zasukao je rukave i radi. Radi. Za razliku od tebe i sličnih koji samo laju.

Najlakše je biti ohol sa ogromnim egom i sve posmatrati sa visine i nipodoštavati. Bolje otiđi, posjeti, prošetaj prirodom, tunelima. Možda naučiš nešto o životu.
Nek on kopa, nek istražuje al daleko od Bosne. O Bosancima se i bez ovoga piše da smo glupi, o nama viceve prave. Nauka i arheologija ok al ove ublehe nikako nisu dobro došle. Ljudi nam se smiju, u naučnim krugovima ime Semir Osmanagić izaziva podsmjeh. Ako i ima piramida, treba dati nekome ko je akademski obrazovan da radi na tome a ne ovoj ublehi koji je doktorirao ko zna na čemu i pitanje da li je uopšte stručan kad je arheologija u pitanju. I Miroljub Petrović je doktor al čega? Kako je do dobio?

Semiru fino dati ponudu, otkopaj Visočicu i ako ne bude ništa, odgovaraš za kulturocid. Vrlo jednostavno.

Vidjeli bi tada izvlakuše i priče.
Semir Osmanagić tvrdi: Imamo otkriće stoljeća za BiH i cijeli Balkan
http://www.klix.ba/clanak/200816046

Na kraju će ispasti kako ste glupi Bosanci bili vi, a ne Semir. Čovjek radi i radi. Čuj otkopaj Visočicu? Shvataš li ti šta govoriš? Semir je iskopao dovoljno da se vidi struktura od vještačkog materijala. Sad što ekipa kojoj pripadaš vjeruje kako je Bosna nikakva vaš je problem. Smiješni ste u svojoj oholosti i bolesnom egu.
SmokingMan

#3104 Re: Bosanska dolina piramida

Post by SmokingMan »

spinel_ wrote: 14/08/2020 18:18
banjaluka078 wrote: 14/08/2020 15:35
haj nam objasni ko je klepao one ploce u sumama Visokog, osim sto kopiras tekstove stare 15 godina s pocetka ove teme
Pa metoda zatjeva slijedeće; da bi se riješio srž problema, moraš tražiti uzrok, ovaj put više od decenije star.
Ommadawn

#3105 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Ommadawn »

Pa ima i drugih mjesta na svijetu gdje se može naučiti o životu. Postoje recimo škole, univerziteti, ljudi koji su naučnici, profesori...
A ja ne mislim davati pare na nekoga ko tvrdi da postoje vanzemaljci (što nikada nije dokazano) koji su napravili piramide u Visokom. Ne mislim se zavlačiti po mjestima koja nisu sigurna (tuneli). Ja pozitivnu energiju dobijam čitajući knjige, članke, baveći se umjetnošću, hajkingom, uživajući u prirodi.
Ono što Semir čini je da moju zemlju sramoti po svijetu blentavim tvrdnjama, svako ozbiljan sa imalo pameti mu se smije - nisam se jednom crvenio pred ljudima.

A kako se pare zarađuju, ne moraš mi ti govoriti, ja to i bez eksperta znam.
Tromblon

#3106 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Tromblon »

Ommadawn wrote: 16/08/2020 14:00

Pa ima i drugih mjesta na svijetu gdje se može naučiti o životu. Postoje recimo škole, univerziteti, ljudi koji su naučnici, profesori...
A ja ne mislim davati pare na nekoga ko tvrdi da postoje vanzemaljci (što nikada nije dokazano) koji su napravili piramide u Visokom. Ne mislim se zavlačiti po mjestima koja nisu sigurna (tuneli). Ja pozitivnu energiju dobijam čitajući knjige, članke, baveći se umjetnošću, hajkingom, uživajući u prirodi.
Ono što Semir čini je da moju zemlju sramoti po svijetu blentavim tvrdnjama, svako ozbiljan sa imalo pameti mu se smije - nisam se jednom crvenio pred ljudima.

A kako se pare zarađuju, ne moraš mi ti govoriti, ja to i bez eksperta znam.
Nego, šta si ti uradio za BiH? Naprđivanje si doktorirao, to vidim. Možda bi malo trebao promijeniti retoriku, otvoriti srce, proširiti poglede. Ako stotine hiljada čjudi iz raznih krajeva svijeta dođe i ode sretno i zadovoljno ne znam šta je tu sramoćenje.

O zarađivanju para nisam govorio jer mi to nije primarno, a i nisam kakav savjetodavac po tom pitanju.
high_volume

#3107 Re: Bosanska dolina piramida

Post by high_volume »

Ommadawn wrote: 16/08/2020 14:00 Ono što Semir čini je da moju zemlju sramoti po svijetu blentavim tvrdnjama, svako ozbiljan sa imalo pameti mu se smije - nisam se jednom crvenio pred ljudima.
Ne sramoti je Semir Osmanagić, sramotiš je ti i ljudi slični tebi, prepuno zlobe, pakosti, ljubomore, sujete i sličnih socijalnih anomalija.
SmokingMan

#3108 Re: Bosanska dolina piramida

Post by SmokingMan »

Nije zgoreg pročitati da pyramide nemaju ekskluzivno pravo na negativne ione, i da se tu i tamo razbiju neki mitovi. :D

https://www.healthline.com/health/negat ... g%20strike
Tromblon

#3109 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Tromblon »

Trafalgar Law wrote: 16/08/2020 15:00 Nije zgoreg pročitati da pyramide nemaju ekskluzivno pravo na negativne ione, i da se tu i tamo razbiju neki mitovi. :D

Koji mitovi? I o kakvoj ekskluzivi govoriš? Razlika je u količini negativnih iona u npr. planinskoj šumi i u tunelima. Dalje, Semir je naveo firmu iz Slovenije koja pravi ionizatore bez nuspojave tj. stvaranja ozona i el. naboja tako da je tehnologija riješila taj problem. Iz teksta se vidi da negativni ioni imaju mnogo pozitivnih uticaja na ljudski organizam.
Bloo
Globalna šefica

#3110 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Bloo »

Etiketiranje drugih forumasa je uvijek fun. KAd mi dojadi brisati, dobit cete godisnji odmor.
spinel_

#3111 Re: Bosanska dolina piramida

Post by spinel_ »

Tromblon wrote: 16/08/2020 15:52
Trafalgar Law wrote: 16/08/2020 15:00 Nije zgoreg pročitati da pyramide nemaju ekskluzivno pravo na negativne ione, i da se tu i tamo razbiju neki mitovi. :D

Koji mitovi? I o kakvoj ekskluzivi govoriš? Razlika je u količini negativnih iona u npr. planinskoj šumi i u tunelima. Dalje, Semir je naveo firmu iz Slovenije koja pravi ionizatore bez nuspojave tj. stvaranja ozona i el. naboja tako da je tehnologija riješila taj problem. Iz teksta se vidi da negativni ioni imaju mnogo pozitivnih uticaja na ljudski organizam.
Da, Semir je x puta rekao kako je kolicina negativnih jona mnogo veca u tunelu nego npr na planini Igman. Dakle, nikad nije rekao da samo kod njega na piramidi ima neg jona. Ima ih svugdje na cistom zraku, samo sto je ta kolicina nemjerljiva s onom u tunelu.
SmokingMan

#3112 Re: Bosanska dolina piramida

Post by SmokingMan »

Ekskluzivi "Visočkih piramida", pa i nije za izostaviti da se naglasi kako ste upravo vi baš njegova ciljana "publika."
lethalthreat

#3113 Re: Bosanska dolina piramida

Post by lethalthreat »

Dope_Man wrote: 15/08/2020 08:27 Kao ljudi trebamo biti i kriticni prema informacijama koje nam se daju. A Semir je godinama servirao razne lazne informacije, navodeci ''strucnjake'' koji su dolazili na piramide (gdje se ispostavilo da ljudi nisu nikakvu strucnjaci, da ne rade u organizacijama za koje je navodio da rade, da nisu clanovi organizacija koje je koristio da im dize rejting itd..).

I takvom covjeku vjerovati? Neka hvala. Da mi takvi serviraju led ja bih prvo puhao da se ne oprzim.

I Steve Jobs je bio opicni PR manager u sustini. Nije on programirao operativne sisteme za macbook i iPhone, nit je glumio da ista zna o tom. Semir je ista profesija - prodavac. Samo je jedan prodavao proizvod koji ima, drugi prodaje pricu o necemu cega nema.
Da ne idemo previše u offtopic, ali: Jobs nije bio nikakav PR manager, čovjek je prije svega inovator, kreator i osoba koja je na ovaj ili onaj način direktno učestvovala u stvaranju proizvoda koji je za 20-ak godina imao uticaj na živote skoro svih ljudi na planeti. Šta hoću reći? Sve i da je bio taj famozni prodavač kako ga ti nazva (čovjek se vjerovatno u grobu vrti) opet je morao imati ogromno znanje o proizvodu kojeg prodaje i servira širokim narodnim masama, što će reći da je i bez doktorske disertacije čitav život posvetio jednoj profesiji i usavršio se u njoj. U prevodu - osoba od povjerenja kada je u pitanju neki konkretan proizvod.

Druga stvar, i što mi je posebno interesantno je ta da se Osmanagića optužuje da okreće ozbiljne pare. Koje pare, zar je stvarno moguće obogatiti se na 3 - 5 KM koliko se naplaćuje ta neka posjeta? Po samoj definiciji, Fondacija Arheološki Park je neprofitna organizacija i nije cilj da se od tih para kupuju jahte i parkiraju u Monte Carlu. Tu redovno boravi nekoliko stotina volontera, da toj djeci kupiš pišljivi sendvič od 2-3 KM, to je milja maraka dnevno. Naravno da ne zaboravim i održavanje mašina i opreme koju Osmanagić koristi svake noći da krišom kopa tunele i oblikuje Visočicu u piramidalni oblik, nije jeftino svakako :D

Ako se već bavite porijeklom imovine, krenite od lokalnih kabadahija i gospodara života i smrti koje vi vlastoručno finansirate, a ne idite linijom manjeg otpora.

Treća stvar, spominješ nekakva imena kvazi stručnjaka, iznesi ih javno da i mi neuki progledamo. Ja iskreno ne znam za to - postavi da vidim. Koliko vremena ti treba da popiješ kafu možeš napraviti malo istraživanje i saznati da je jedan od prvih ljudi izvana koji je došao i koji je dao mišljenje o ovom fenomenu - Nabil Swelim, čovjek drito iz zemlje faraona. Ili je i on možda bjelosvjetski uhljup i mjerodavnije nam je mišljenje nekog lokalnog pivopije i nargila magistra?

Ti naravno imaš apsolutno pravo da duvaš u taj led koliko te volja, to ti je zagarantovano prvim amandmanom :D međutim imaš tako i pravo da pustiš druge i ne etiketiraš ljude koji smatraju da nema nikakve potrebe da se puše u isti taj led.

Problem ovog društva i jeste jednoumlje i krusifikacija neistomišljenika. Zbog toga vas Sema i kara 15 godina unazad a koliko vidim karaće i narednih 15. Jedni u klin, drugi u ploču i haj'mo Jovo nanovo.
Tromblon

#3114 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Tromblon »

Trafalgar Law wrote: 16/08/2020 16:22 Ekskluzivi "Visočkih piramida", pa i nije za izostaviti da se naglasi kako ste upravo vi baš njegova ciljana "publika."
You miss the point babe :shock:
Ommadawn

#3115 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Ommadawn »

Bloo wrote: 16/08/2020 15:59 Etiketiranje drugih forumasa je uvijek fun. KAd mi dojadi brisati, dobit cete godisnji odmor.
Meni možeš ako hoćeš odmah.
SmokingMan

#3116 Re: Bosanska dolina piramida

Post by SmokingMan »

Tromblon wrote: 16/08/2020 16:43
Trafalgar Law wrote: 16/08/2020 16:22 Ekskluzivi "Visočkih piramida", pa i nije za izostaviti da se naglasi kako ste upravo vi baš njegova ciljana "publika."
Čudi se koliko ti je volja, samo sutra neću stajati u redu kako bi za 5 KM kupio litar "lijekovite vode." iz građevine koja uzemljuje kosmičku energiju.
Tromblon

#3117 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Tromblon »

Trafalgar Law wrote: 16/08/2020 16:50
Čudi se koliko ti je volja, samo sutra neću stajati u redu kako bi za 5 KM kupio litar "lijekovite vode." iz građevine koja uzemljuje kosmičku energiju.
Odeš i naspeš džaba ako ti je ćeif.
belfy

#3118 Re: Bosanska dolina piramida

Post by belfy »

lethalthreat wrote: 16/08/2020 16:30 ...Zbog toga vas Sema i kara 15 godina unazad a koliko vidim karaće i narednih 15...
samo ovim si rekao vise nego u ostatku teksta. no, opet, sta te briga ako si vec napisao "vas" onda znaci da se tebe ne dotice, jel tako?
zubi

#3119 Re: Bosanska dolina piramida

Post by zubi »

high_volume wrote: 16/08/2020 14:48
Ommadawn wrote: 16/08/2020 14:00 Ono što Semir čini je da moju zemlju sramoti po svijetu blentavim tvrdnjama, svako ozbiljan sa imalo pameti mu se smije - nisam se jednom crvenio pred ljudima.
Ne sramoti je Semir Osmanagić, sramotiš je ti i ljudi slični tebi, prepuno zlobe, pakosti, ljubomore, sujete i sličnih socijalnih anomalija.
Jasta, Semir nam je na diku i ponos... i nasa drzave je zbog njega u trendu, dajemo svoj doprinos u zaglupljivanju ljudske rase :thumbup:
Ommadawn

#3120 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Ommadawn »

Trafalgar Law wrote: 16/08/2020 16:50
E čuj uzemljuje kosmičku energiju :lol: :lol: :lol:
lethalthreat

#3121 Re: Bosanska dolina piramida

Post by lethalthreat »

belfy wrote: 16/08/2020 16:59 samo ovim si rekao vise nego u ostatku teksta. no, opet, sta te briga ako si vec napisao "vas" onda znaci da se tebe ne dotice, jel tako?
Ne, kao što sam i ranije govorio:
lethalthreat wrote: 14/08/2020 18:12 Meni iskreno ni iz džepa ni u džep, ali sa ljudske strane bih volio dobiti više odgovora na pitanja, jer kao ljudi bi trebali valjda biti malo više radoznali a ne konstantni konzumenti zvaničnog protoka informacija. Istina je uvijek negdje na sredini.
Ja kao radoznala osoba otvorena za različita mišljenja bih volio da se priča malo više zavrti ali definitivno ne idem svaku noć u krevet razmišljajući je li ili nije. Imam bitnijih stvari u životu. A koliko vidim skepticima (ako i ti spadaš među iste) je draže da im se zdrav zub izvadi nego da im se spomene sva ova priča. I da, svaka čast na pronicljivosti da si od cijelog teksta odabrao/la, samo tu liniju :thumbup:
SmokingMan

#3122 Re: Bosanska dolina piramida

Post by SmokingMan »

Ommadawn

#3123 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Ommadawn »

Trafalgar Law wrote: 16/08/2020 17:58
O jbt...
Pa koliko neuk moraš biti pa da mu vjeruješ...
Dope_Man

#3124 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Dope_Man »

lethalthreat wrote: 16/08/2020 16:30
Dope_Man wrote: 15/08/2020 08:27 Kao ljudi trebamo biti i kriticni prema informacijama koje nam se daju. A Semir je godinama servirao razne lazne informacije, navodeci ''strucnjake'' koji su dolazili na piramide (gdje se ispostavilo da ljudi nisu nikakvu strucnjaci, da ne rade u organizacijama za koje je navodio da rade, da nisu clanovi organizacija koje je koristio da im dize rejting itd..).

I takvom covjeku vjerovati? Neka hvala. Da mi takvi serviraju led ja bih prvo puhao da se ne oprzim.

I Steve Jobs je bio opicni PR manager u sustini. Nije on programirao operativne sisteme za macbook i iPhone, nit je glumio da ista zna o tom. Semir je ista profesija - prodavac. Samo je jedan prodavao proizvod koji ima, drugi prodaje pricu o necemu cega nema.
Da ne idemo previše u offtopic, ali: Jobs nije bio nikakav PR manager, čovjek je prije svega inovator, kreator i osoba koja je na ovaj ili onaj način direktno učestvovala u stvaranju proizvoda koji je za 20-ak godina imao uticaj na živote skoro svih ljudi na planeti. Šta hoću reći? Sve i da je bio taj famozni prodavač kako ga ti nazva (čovjek se vjerovatno u grobu vrti) opet je morao imati ogromno znanje o proizvodu kojeg prodaje i servira širokim narodnim masama, što će reći da je i bez doktorske disertacije čitav život posvetio jednoj profesiji i usavršio se u njoj. U prevodu - osoba od povjerenja kada je u pitanju neki konkretan proizvod.

Druga stvar, i što mi je posebno interesantno je ta da se Osmanagića optužuje da okreće ozbiljne pare. Koje pare, zar je stvarno moguće obogatiti se na 3 - 5 KM koliko se naplaćuje ta neka posjeta? Po samoj definiciji, Fondacija Arheološki Park je neprofitna organizacija i nije cilj da se od tih para kupuju jahte i parkiraju u Monte Carlu. Tu redovno boravi nekoliko stotina volontera, da toj djeci kupiš pišljivi sendvič od 2-3 KM, to je milja maraka dnevno. Naravno da ne zaboravim i održavanje mašina i opreme koju Osmanagić koristi svake noći da krišom kopa tunele i oblikuje Visočicu u piramidalni oblik, nije jeftino svakako :D

Ako se već bavite porijeklom imovine, krenite od lokalnih kabadahija i gospodara života i smrti koje vi vlastoručno finansirate, a ne idite linijom manjeg otpora.

Treća stvar, spominješ nekakva imena kvazi stručnjaka, iznesi ih javno da i mi neuki progledamo. Ja iskreno ne znam za to - postavi da vidim. Koliko vremena ti treba da popiješ kafu možeš napraviti malo istraživanje i saznati da je jedan od prvih ljudi izvana koji je došao i koji je dao mišljenje o ovom fenomenu - Nabil Swelim, čovjek drito iz zemlje faraona. Ili je i on možda bjelosvjetski uhljup i mjerodavnije nam je mišljenje nekog lokalnog pivopije i nargila magistra?

Ti naravno imaš apsolutno pravo da duvaš u taj led koliko te volja, to ti je zagarantovano prvim amandmanom :D međutim imaš tako i pravo da pustiš druge i ne etiketiraš ljude koji smatraju da nema nikakve potrebe da se puše u isti taj led.

Problem ovog društva i jeste jednoumlje i krusifikacija neistomišljenika. Zbog toga vas Sema i kara 15 godina unazad a koliko vidim karaće i narednih 15. Jedni u klin, drugi u ploču i haj'mo Jovo nanovo.
Ne pijem kafu svakako, tako da sam iskoristio par minuta svog zivota da nadjem dobri stari clanak koji pokazuje samo par tvrdnji koje spomenuh, a bilo je toga kroz godine koliko hoces. Prodji samo ovu temu od pocetka pa ces naci jos mnogo toga i razne ''strucnjake'' kojima je ovaj pokusavao uzdici svoje tvrdnje, oslanjajuci se naravno na to da ce vecina ljudi prihvatiti ono sto cuje na prvu i ne gledati dalje od toga.

Osmanagíc began his lecture by saying that his excavation team includes an Oxford University archaeologist who “agrees that these are massive, man made structures.” And after the embassy event, the Bosnian Pyramid Foundation Website claimed that “Robert Harris, member of the British Parliament, ”hailed“ the significance of this discovery.” “There is no British parliamentarian called Robert Harris,” says Colin Renfrew, a member of the House of Lords, and the Oxford archaeologist is Alex Cartwright, an undergraduate student. “Mr. Cartwright does not have any expertise and in no way represents the university,” fumes Peter Mitchell, an Oxford archaeologist.
- http://www.johnbohannon.org/NewFiles/bosnia2.pdf

To nije nista novo, svi politicari to rade, pogotovo oni koji zele stvari imati komplet u svojim rukama. Dovoljna je nedavna Vuciceva prica kao pokazatelj kako se to radi svakodnevno od ljudi koji imaju cilj: https://www.klix.ba/vijesti/bih/vucic-u ... /200807104

I za tvoju informaciju, mozda nekad steknes zivotno iskustvo i shvatis da su ''neprofitne'' organizacije u velikom broju slucajeva itekako profitne, a tako se registruju upravo da bi bile profitne bez puno ometanja. Ovo iz jako bliskog iskustva govorim jer znam ljude koji su vodili ''neprofitne'' organizacije.. uz profit naravno. I tu je daleko od ''3-5 KM''.

I nista meni nije garantovano prvim amandmanom, jer ovo je BiH, ne USA. Svi ovdje imamo slobodu govora srecom, i imamo pravo reci svoje misljenje. Ja nikom nisam oduzeo pravo da ga iznese (kao sto ti izgleda zalis uraditi time sto ne zelis da se ista kritikuje u vezi ove price). Ja, kao i mnogi drugi na temi, samo ukazujem na besmislenost price i lazi koje se plasiraju iz projekta od samog pocetka... uglavnom, ohladi mi se ova kafa sto je pijem. Valja mi je progutat ovako hladnu uz dozu realnosti da magija ne postoji, bosanci nisu nikakva nadljudska rasa sa bogatom historijom i ostalim gorkim pilulama.
Last edited by Dope_Man on 16/08/2020 20:01, edited 2 times in total.
L u c i f e r

#3125 Re: Bosanska dolina piramida

Post by L u c i f e r »

Torabi 2
Post Reply