Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Dzontra_Volta

#11051 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by Dzontra_Volta »

zlo zlo wrote: 16/08/2020 11:00
Dzontra_Volta wrote: 16/08/2020 10:22 Kakve su ove Whirlpool klime, mogu li proći u stanu koji ima centralno grijanje i gdje bi služila samo da se hladi ljeti i zagrijava na prelazu sezona?
https://domod.ba/shop/proizvod/klima-wh ... ime/WH4553
Odnosno da li za takvo nešto ima potrebe potrošiti više od 700-800 KM za klimu 12-ku?
teško da ćeš naći neka iskustva jer ovo ni oni sami ne znaju na što su nalijepili svoje ime :D ..kao što se to već radi kad netko ne radi klime.

Ali ako je veliš nećeš baš koristi onda svaka valja :D
Ma ne mora biti Whirlpool. Evo ovi se bave klimama, ne znam je li to bolji izbor:
https://imtec.ba/inverter/53174-klima-g ... wi-fi.html
Čak ispadne i jeftinije.
romim

#11052 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by romim »

Ermin ZM wrote: 16/08/2020 05:08
romim wrote: 15/08/2020 21:21
damper wrote: 15/08/2020 19:57
Izvini,nisam nešto mnogo vremena na forumu,a evo sada gledam inbox ali nema nikakve poruke?
Mozda je doslo do neke greške pa se nije poslala. Nemam pojma uglavnom sam ti pokusao pisati prije nego sam pitao na forumu.
Ni oni sami u pomenutoj prodavnici ne znaju imaju li na stanju ili ne. Kao tek mogu provjeriti u ponedeljak, mada mi je to nigdje veze al eto.
Predpostavljam dok vide sa uvoznikom, al cisto sumnjam da ce bit ta cijena, i 1350 je dosta spustena. Prije je bila preko 2000 km, pa se vrtila oko 1800 zadnjih godina.. ovo je rasprodaja zaliha, ne vjerujem da ih jos puno ima..
Druze ako je vikend akcija onda nemaju sta gledati u ponedeljak. Nismo u ne znam kojem vijeku pa da nemaju uvid u trenutno stanje. Ukuca se model i izbaci ti koliko imas na stanju.
Mislim da su to samo reklame i promocija.
Lafo webshop.
Daleko smo mi od webshopa kad tebi treba par dana da odgovoris na mail.
Evo mene interesuje bas kad ce se sjetiti i da li ce odgovoriti. Juce sam im poslao dva maila.
Da ne spominjem to da ih vecina ne zna uopste sta prodaje.
Recimo Hansol konkretno ima 3 modela unutrasnje jedinice. Znas koja je procedura da dodjes do tacne informacije koji model prodaju.
Isto kao i za Amber, kod 90 posto u opisu stoji da je do - 30 i nemaju ni pojma da postoje dva modela.
Sto ja znam samo je na jednom mjestu u BiH bila do - 30 u prodaji al je u opisu stajala oznaka obicnog modela.
Ne znam koliko puta sam do sad pronasao nesto na internetu i onda kad sam dosao u radnju, kazu nemamo na stanju.
Pa druze ili skini iz ponude ili oznaci da trenutno nema na stanju.
Sta kazes na informaciju da recimo online u webradnji kupis klimu i onda ti oni jave za 2 dana da nemaju na stanju i vrate ti pare?
Kakva je to radnja koja ti dopusti da kupis nesto sto ustvari ne postoji?
piplica
Grijem se na: Ćumur

#11053 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by piplica »

Ista stvar je sa garancijom, lokalni šalabajzer ti proda, ugradi i zatvori radnju nakon par mjeseci.

Pa se ti šaltaj sa pokvarenim ueđajem.

Već sam spomenuo OTUS, najveći, najbolji...ljudi zatvoriše i nema ih.
Kome se treba obratiti za garanciju?

Zato bolje uzeti provjeren uređaj i kvalitetnu montažu, to ti je kod "nas" jedino što te može spasiti.

Ja sam svoje uvezao, ali sam imao sreće da sam naletio na stručnjaka, pa je montaža urađena kako spada.

Eto, i nakon 7god i jednog seljenja rade kao sat.
zlo zlo

#11054 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by zlo zlo »

Dzontra_Volta wrote: 16/08/2020 11:27
Dzontra_Volta wrote: 16/08/2020 10:22 Kakve su ove Whirlpool klime, mogu li proći u stanu koji ima centralno grijanje i gdje bi služila samo da se hladi ljeti i zagrijava na prelazu sezona?
Odnosno da li za takvo nešto ima potrebe potrošiti više od 700-800 KM za klimu 12-ku?
teško da ćeš naći neka iskustva jer ovo ni oni sami ne znaju na što su nalijepili svoje ime :D ..kao što se to već radi kad netko ne radi klime.

Ma ne mora biti Whirlpool. Evo ovi se bave klimama, ne znam je li to bolji izbor:
Čak ispadne i jeftinije.
nemaš si što misliti uopće oko toga, noname marka za koje ni oni koji ih prodaju pod svoje nemaju blage tko im je radio to, ili gree, svako gree u tom slučaju. Isto tako ako je izbor:tesla,vivax,elite itd..toj je isto kao i ova tvoja prva klima...ni tito nema blage tko ju je radio, gree je uvijek bolji i sigurniji izbor u tom slučaju.
Ermin ZM

#11055 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by Ermin ZM »

romim wrote: 16/08/2020 12:16
Ermin ZM wrote: 16/08/2020 05:08
romim wrote: 15/08/2020 21:21

Mozda je doslo do neke greške pa se nije poslala. Nemam pojma uglavnom sam ti pokusao pisati prije nego sam pitao na forumu.
Ni oni sami u pomenutoj prodavnici ne znaju imaju li na stanju ili ne. Kao tek mogu provjeriti u ponedeljak, mada mi je to nigdje veze al eto.
Predpostavljam dok vide sa uvoznikom, al cisto sumnjam da ce bit ta cijena, i 1350 je dosta spustena. Prije je bila preko 2000 km, pa se vrtila oko 1800 zadnjih godina.. ovo je rasprodaja zaliha, ne vjerujem da ih jos puno ima..
Druze ako je vikend akcija onda nemaju sta gledati u ponedeljak. Nismo u ne znam kojem vijeku pa da nemaju uvid u trenutno stanje. Ukuca se model i izbaci ti koliko imas na stanju.
Mislim da su to samo reklame i promocija.
Lafo webshop.
Daleko smo mi od webshopa kad tebi treba par dana da odgovoris na mail.
Evo mene interesuje bas kad ce se sjetiti i da li ce odgovoriti. Juce sam im poslao dva maila.
Da ne spominjem to da ih vecina ne zna uopste sta prodaje.
Recimo Hansol konkretno ima 3 modela unutrasnje jedinice. Znas koja je procedura da dodjes do tacne informacije koji model prodaju.
Isto kao i za Amber, kod 90 posto u opisu stoji da je do - 30 i nemaju ni pojma da postoje dva modela.
Sto ja znam samo je na jednom mjestu u BiH bila do - 30 u prodaji al je u opisu stajala oznaka obicnog modela.
Ne znam koliko puta sam do sad pronasao nesto na internetu i onda kad sam dosao u radnju, kazu nemamo na stanju.
Pa druze ili skini iz ponude ili oznaci da trenutno nema na stanju.
Sta kazes na informaciju da recimo online u webradnji kupis klimu i onda ti oni jave za 2 dana da nemaju na stanju i vrate ti pare?
Kakva je to radnja koja ti dopusti da kupis nesto sto ustvari ne postoji?
Sve to stoji.
Nez za tu radnju, al msm da oni nemaju na stanju u lageru, vec po potrebi narucuju od uvoznika. Sto se tice ugradnje poslusajte piplicu, obavezno se raspitate ko kvalitetno radi. Znam dosta slucajeva neprofesionalne i amaterske montaze gdje poslije ima problema sa uredjajem zbog toga a montere boli briga, nmzs ih uganjat. Evo za hansol, 2 covjeka uzela skoro u isto vrijeme na moju preporuku. Jednom skratili instalaciju, nisu stavili antivibrante, varene nosace, nisu u vagi postavili, unutarnju nabili uz zid sto joj utice na senzor temperature. Kod drugog sve po ps, 4 metra instalacije, dovoljno prostora, kvalitetne antivibrante. Prvi imao problema sa vibracijama i nepreciznim termostatom, kod drugog od pocetka sve perfekt funkcionise...
A isti je model GWH12TB-S3DNA2D/I GWH12TB-S3DNA1D/O koliko znam samo ta se kombinacija kod nas prodaje...
Ermin ZM

#11056 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by Ermin ZM »

Pardon duplo sam postao nez nikako obrisat :D
Dzontra_Volta

#11057 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by Dzontra_Volta »

zlo zlo wrote: 16/08/2020 12:40
Dzontra_Volta wrote: 16/08/2020 11:27

Čak ispadne i jeftinije.
nemaš si što misliti uopće oko toga, noname marka za koje ni oni koji ih prodaju pod svoje nemaju blage tko im je radio to, ili gree, svako gree u tom slučaju. Isto tako ako je izbor:tesla,vivax,elite itd..toj je isto kao i ova tvoja prva klima...ni tito nema blage tko ju je radio, gree je uvijek bolji i sigurniji izbor u tom slučaju.
Ok hvala na sugestiji.
Ako može još jedno pitanje: za ono što meni treba, je li dovoljna ova Bora ili se isplati protegnuti još stotinjak maraka za Lomo economical? Ne znam u čemu je razlika.
Ermin ZM

#11058 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by Ermin ZM »

:twisted:
Pogledaj Gree Bora Economical(novi model, vanjska je ista kao Lomo Economical) ili Azuri Nora( Gree Economical sa deltronovom naljepnicom). Oko 700 km su, za hladjenja i dogrijavanja sasvim dovoljne.
Jucer ugleda na drugom forumu Bora Economical na koliko se moze spustit na hladjenju.
Oznaka je GWH12AAB-K6DNA3A/I vidio sam je na piku za 680km

romim

#11059 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by romim »

@Ermin ZM
Kod nas navode dva modela al dok se ne bi vidilo pitanje je sta je tacno.
Modeli unutrasnjih su:
GWH12TB-S3DNA1D
GWH12TB-S3DNA2F
GWH12TB-S3DNA2D

Kod nas se pominju prvi i treci al recimo slike nemaju veze sa oznakom modela.
Kod nas vecinom na slikama je GWH12TB-S3DNA1D
a koliko znam to je stariji model.
Da li je samo taj model na slici ili ga jos uvijek prodaju nemam pojma, a tesko je i saznati jer prodavci ne znaju da ima vise modela, nego misle to je to.
Ermin ZM

#11060 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by Ermin ZM »

Na slike se nmzs oslonit, stavljaju random slike. I ne samo za Gree vec sam i za druge brendove nalazio slike konkurentskog brenda u galeriji produkta koji se prodaje
Rekao sam ti koja je kombinacija kod Hansola, stariji je model iz 2015te. Zato i jest na rasprodaji, dolaze sad novi modeli koji ce ga zamijenit na r32. Sto se tice vanjske poznanik koji je kupio je trazio od svog servisera da mu je otvore. 2.5 reda izmjenjivac, twin Sanyo kompresor, ima grijace u tacni, 43 kg tezak. Msm da imm slike jos negdje snimljene pa cu ti poslat u p.m ako te zanima. Eh da nema wifi kao noviji modeli od Gree. Meni nije na oko neka ljepotica estetski, al je klima na koju se mozes pouzdano ugrijat kad zazimi.
Dzontra_Volta

#11061 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by Dzontra_Volta »

Ermin ZM wrote: 16/08/2020 15:44 :twisted:
Pogledaj Gree Bora Economical(novi model, vanjska je ista kao Lomo Economical) ili Azuri Nora( Gree Economical sa deltronovom naljepnicom). Oko 700 km su, za hladjenja i dogrijavanja sasvim dovoljne.
Jucer ugleda na drugom forumu Bora Economical na koliko se moze spustit na hladjenju.
Oznaka je GWH12AAB-K6DNA3A/I vidio sam je na piku za 680km

Našao sam tu na piku za 680 KM, ali u detaljnijim informacijama neki stariji model sa A energetskom klasom.
Znači i Azuri je dobar izbor?
Ermin ZM

#11062 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by Ermin ZM »

Klima GREE Bora Ekonomica 12 INVERTER (720 KM)
https://www.olx.ba/r/38770195/1311481

A++ Hladjenje, A+ grijanje. Ako je za hladjenja i dogrijavanja vise nego dovoljna. 680 pise cijena u detaljno po pouzecu.

Za Azuri kako hoces. Azuri je brend Deltrona, uvoznika za Gree za BiH i Hrvatsku, u biti Gree sa azuri naljeonicom. Npr jedan clan drugog foruma je rastavio i okacio slike Azuri Supre, ista Lomo Regular samo druga naljepnica. Kaze i u radu je ista za sada stonje stigao upratit. sad tu postoje oprecna milsljenja, neki kazu ne treba vjerovati robnim markama. Kako hoces do tebe je. Btw koju ti kvadraturu hoces hladit i dogrijavat?
romim

#11063 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by romim »

@Ermin ZM
Kako mislis nema wifi?
Nema uopste ili je drugaciji?
Sad sam nasao jos jednu oznaku Hansola GWHO12TB S3DNA1B
Svi proizvodjaci se trude da sto vise zakomplikuju oznacavanje i neke podtipove modela da bi sto teze mogao skontati sta ustvari kupujes.
Pratim ja pisanja i prilicno sam upoznat al jednostavno je nemoguce pohvatati sve ove oznake i modele.
Kazes 2 ipo reda izmjenjivac, vidio sam podatak u manualu da je debljina izmjenjivaca u 9tki 57mm a u 12ki 44mm pa mi i to malo zbunjujuce.
Citao sam da je Skopljan4e pisao o modelu kompresora u 9ki koji pocinje nesto sa 1gdy23axd al nisam nasao o modelu koji je u 12ki C-6RZ110H1A
Dzontra_Volta

#11064 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by Dzontra_Volta »

Ermin ZM wrote: 16/08/2020 18:01 Klima GREE Bora Ekonomica 12 INVERTER (720 KM)
https://www.olx.ba/r/38770195/1311481

A++ Hladjenje, A+ grijanje. Ako je za hladjenja i dogrijavanja vise nego dovoljna. 680 pise cijena u detaljno po pouzecu.

Za Azuri kako hoces. Azuri je brend Deltrona, uvoznika za Gree za BiH i Hrvatsku, u biti Gree sa azuri naljeonicom. Npr jedan clan drugog foruma je rastavio i okacio slike Azuri Supre, ista Lomo Regular samo druga naljepnica. Kaze i u radu je ista za sada stonje stigao upratit. sad tu postoje oprecna milsljenja, neki kazu ne treba vjerovati robnim markama. Kako hoces do tebe je. Btw koju ti kvadraturu hoces hladit i dogrijavat?
Aha, ovo je u Zenici. Ja gledao samo oglase u KS.
Dogrijavao bih uglavnom dnevni boravak sa hodnikom, cca 25 m2, te šta uspije ući u sobe (jedna 18, druga 14 m2). U suštini, dnevni boravak i eventualno veća soba su ključne, ostalo nebitno.
Ermin ZM

#11065 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by Ermin ZM »

Uvijek tu ima lufta malo za pregovore. Javis se nekoliko firmi, obidjes par radnji usput znaju i spustit cijenu. Ugl ova bi ti odradila sasvim korektno. Japanci, Gree, Midea bez sumnje, samo gledaj da je inverter. Nije to ktb zahtjevno. Btw koliko placas grijanje?
Ermin ZM

#11066 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by Ermin ZM »

romim wrote: 16/08/2020 18:09 @Ermin ZM
Kako mislis nema wifi?
Nema uopste ili je drugaciji?
Sad sam nasao jos jednu oznaku Hansola GWHO12TB S3DNA1B
Svi proizvodjaci se trude da sto vise zakomplikuju oznacavanje i neke podtipove modela da bi sto teze mogao skontati sta ustvari kupujes.
Pratim ja pisanja i prilicno sam upoznat al jednostavno je nemoguce pohvatati sve ove oznake i modele.
Kazes 2 ipo reda izmjenjivac, vidio sam podatak u manualu da je debljina izmjenjivaca u 9tki 57mm a u 12ki 44mm pa mi i to malo zbunjujuce.
Citao sam da je Skopljan4e pisao o modelu kompresora u 9ki koji pocinje nesto sa 1gdy23axd al nisam nasao o modelu koji je u 12ki C-6RZ110H1A
Pajdo evo ti jos jednom jednostavno i konkretno.
-na akciji je trenutno model
GWH12TB-S3DNA2D/I GWH12TB-S3DNA1D/O
Klima Gree HANSOL GWH12TB-S3DNA2D/I GWH12TB-S3DNA1D/O (1.399 KM)
https://www.olx.ba/r/37507774/1311481

I samo taj kod nas ima. U 9ki je taj Gree-Daikin kompresor, u 12ki je Sanyo C-6RZ110H1A
(Proguglaj)

Evo ti i service manual

https://www.google.com/url?sa=t&source= ... 7595978782

Na stranici broj 6 imas detaljno koji je hardver u njoj,
Kod 12ke su dimnezije izmjenjivaca 803X44X559
A kod 9ke 733X57X550. I 9ka ima ogroman izmjenjivac, 41kg vanjska..
romim

#11067 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by romim »

@Ermin ZM
Nisi mi odgovorio druze za wifi?
Citao sam ja manual i znam to sto govoris nego je zbunjujuce.
Jesi znao da Hansol ima tri razlicite unutrasnje?
Jesi znao da je bio u BiH kupiti Amber Nordic?
Upucen sam u dosta stvari al jednostavno nemoguce je sve znati.
Dzontra_Volta

#11068 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by Dzontra_Volta »

Ermin ZM wrote: 16/08/2020 18:31 Uvijek tu ima lufta malo za pregovore. Javis se nekoliko firmi, obidjes par radnji usput znaju i spustit cijenu. Ugl ova bi ti odradila sasvim korektno. Japanci, Gree, Midea bez sumnje, samo gledaj da je inverter. Nije to ktb zahtjevno. Btw koliko placas grijanje?
Ma grijanje je centralno, na Toplanama, tako da je to uvijek fiksno. I grije zimi odlično, tako da ako Rusi ne zavrnu plin, nemam potrebe da palim dodatno grijanje osim kad pokatkad zahladi od 15.4. do početka maja i početkom oktobra, dok ne krene sezona grijanja.
Ljeti isto tako, upaliti hlađenje u nekim vrelim danima u julu i avgustu (ni to ne uvijek jer se stan ne zagrijava previše).
Hvala na pomoći, dobio sam dosta informacija.
Ermin ZM

#11069 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by Ermin ZM »

Pa kod novijih Gree modela dolazi fabricki wifi. Za ovaj bi morao kupit modul, sto je poskupo, ima doduse jeftinijih opcija za to.
Za unutrasnja-vanjska kombinacija nez sto te buni, kod dosta modela tako dodje do revizije. Npr Fujitsu LMCE-LMCA.
Kod ovog Hansola je ona gore kombinacija i nema tu sta puno se razmisljat. Posalji upit Deltronu preko maila panvidi sta ce ti rec.

Sto se tice Ambera, o tom se prije pisalo, kod nas nije Amber Nordic. Amber nordic se prodaje u Srbiji i Mkd. Vanjska je tezine 45 kg. Do -30 deklarisana. Dosta je prodavaca za ovaj Amber u BiH stavilo da je do -30, sto nije tacno, nadam se da je to samo greska a ne marketinski trik nasih postenih prodavaca. Uglavnom tu klimu bi zaobisao. Preskupa je za ono sto nudi(ovaj nas model). Bolje uzet Daikin Sensiru, koja je jako slicna a pri tom i jeftinija od ovog naseg Ambera.
Ermin ZM

#11070 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by Ermin ZM »

Dzontra_Volta wrote: 16/08/2020 18:52
Ermin ZM wrote: 16/08/2020 18:31 Uvijek tu ima lufta malo za pregovore. Javis se nekoliko firmi, obidjes par radnji usput znaju i spustit cijenu. Ugl ova bi ti odradila sasvim korektno. Japanci, Gree, Midea bez sumnje, samo gledaj da je inverter. Nije to ktb zahtjevno. Btw koliko placas grijanje?
Ma grijanje je centralno, na Toplanama, tako da je to uvijek fiksno. I grije zimi odlično, tako da ako Rusi ne zavrnu plin, nemam potrebe da palim dodatno grijanje osim kad pokatkad zahladi od 15.4. do početka maja i početkom oktobra, dok ne krene sezona grijanja.
Ljeti isto tako, upaliti hlađenje u nekim vrelim danima u julu i avgustu (ni to ne uvijek jer se stan ne zagrijava previše).
Hvala na pomoći, dobio sam dosta informacija.
Nema na cemu. Sestra mi je dugo zivila u Sarajevu, znam da je grijanje placala puno, pogotovo plin u jednom stanu, sjecam se da je bio ko suho zlato. U tom slucaju bi ti vrijedilo uzet malo bolji inverter pa grijat se sa njima. Taman bi imao jednu sezonu da testiras i onda bi bilo lahko dodat jos 1-2. Al dobro ako si ti zadovoljan sada onda nema problema bilo koji solidniji inverter ce ti to odradit sto si gore naveo da ti treba.
romim

#11071 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by romim »

Ermin ZM wrote: 16/08/2020 19:02 Pa kod novijih Gree modela dolazi fabricki wifi. Za ovaj bi morao kupit modul, sto je poskupo, ima doduse jeftinijih opcija za to.
Za unutrasnja-vanjska kombinacija nez sto te buni, kod dosta modela tako dodje do revizije. Npr Fujitsu LMCE-LMCA.
Kod ovog Hansola je ona gore kombinacija i nema tu sta puno se razmisljat. Posalji upit Deltronu preko maila panvidi sta ce ti rec.

Sto se tice Ambera, o tom se prije pisalo, kod nas nije Amber Nordic. Amber nordic se prodaje u Srbiji i Mkd. Vanjska je tezine 45 kg. Do -30 deklarisana. Dosta je prodavaca za ovaj Amber u BiH stavilo da je do -30, sto nije tacno, nadam se da je to samo greska a ne marketinski trik nasih postenih prodavaca. Uglavnom tu klimu bi zaobisao. Preskupa je za ono sto nudi(ovaj nas model). Bolje uzet Daikin Sensiru, koja je jako slicna a pri tom i jeftinija od ovog naseg Ambera.
Pratim ja tebe druze i na drugim forumima i tebe i ostale sta pisete i to da u BiH nije bilo Amber Nordic.
Ja ti uporno govorim da je provjereno (ono sto ja znam) bila u prodaji u BiH al u opisu je stajala oznaka obicnog modela, a ti meni kontra. Dok sam se ja smislio ona se rasprodala.
Ne znam za taj wifi, al kad proguglam izbacuje mi ponudu sa fabrickim wifi na vise mijesta.
romim

#11072 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by romim »

@Ermin ZM
Zaboravio sam spomenuti da se na tom mjestu Amber Nordic prodavao po cijeni obicnog Ambera od 1299km
To sam sasvim slucajno saznao i dok sam se ja razmisljao dal da kupim jer ne moze nisko modulirati, ona se prodala.
Ermin ZM

#11073 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by Ermin ZM »

Nema, znam par ljudi koji su uzeli i nema wifi integrisan, moras doplatit, jedino ako neke radnje to od sebe daju u sta sumnjam.
Sto se tice modulacije Hansola od 180 do 2600 wati ide provjereno. Slucajno sam kroz razgovor sa jednim prijateljom saznao da ima Hansol. 2015 ga kupio, onu je zimu 2016 bez problema odradio, dok mu je druga klima zakazala. Tad je kaze na akciji 1800km platio. Ima video na -23 kako je radila, poslace mi dok izrovi sa kompjutera pa okacim ovde i na elitemadzoneu, mjerio potrosnju, izduv, buku..

Zahebo si se momacki ako si mogao uzet Amber Nordic za 1300 km a nisi, to im se omaklo nesto. Ako nista mogao si ga preprodat kakvoj radnji. Dvostepeni dvocilindricni kompresor, 3 reda izmjenjivac... Doduse nije ni ona bez mana, nema bas nisku modulaciju kao sto si rekao, haman ne ide ispod 400 wati, nije za manje prostorije nikako. Meni je ona vise za poslovnih prostora nego za kuce. Za kuce pod uslovom da je ogromna otvorena prostorija koju grije. Baci pogled na onaj link vtt test, 9ka izbacuje 3.7 kw na -15.
A ovaj LC Amber kod nas je bacanje para, stojim pri tome.
rovac13

#11074 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by rovac13 »

U kokoj radnji je to bio amber nordic ?
romim

#11075 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by romim »

Bio u jednoj u Zenici da sad ne reklamiram a i nema potrebe jer ih nema vise. Bili su dobavljeni iz Makedonije pa vjerovatno su svi mislili da je obicni Amber kao i ja, a i oni su lose izreklamirali jer su pogresnu oznaku stavili u opisu.
Ja sam sasvim slucajno pitao i covjek mi kaze i ja nevjerujem i opet ga pitam i on mi potvrdi da je Nordic. Ja nisam potrcao da kupim iz razloga jer sam citao da ne ide ispod 500w.
Nakon tri dana nazovem, kaze covjek, bile jos dvije i jutros prodate.
I eto tako jedni prodaju Nordic a stave oznaku obicnog Ambera. Drugi prodaju obicni a pisu da grije do - 30.
E ne znam sad si me zabrinuo za taj wifi. Moram se raspitati jer pise da ima, al dok se ne provjeri pitanje je.
Post Reply