SDA-All about

muha_sa

#50126 Re: SDA-All about

Post by muha_sa »

jefff

#50127 Re: SDA-All about

Post by jefff »

tiš glasat za Jusufa :-D
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#50128 Re: SDA-All about

Post by izvrsni direktor »

Nego ja bi da pitam, sta bi sa autoputa sarajevo beograd za kojeg je bakir rekao da je preko erdogana obezbijedio pare. "Turci finansiraju autoput kojim ce se povezati sarajevo sa istanbulom".
Predizborno ljeto a ne spominjete to? Ne kontam..
Cherry-Cherry

#50129 Re: SDA-All about

Post by Cherry-Cherry »

Koliko samo stvari ima, koje bi četvorka trebala da forsira... Eto taj autoput, razna obećanja, 100000 radnih mjesta, zdravstvo, corona, Efendićev udes, ma ima toga još... Mlako mi je sve ovo, treba jače.
Styling

#50130 Re: SDA-All about

Post by Styling »

izvrsni direktor wrote: 16/08/2020 08:37 Nego ja bi da pitam, sta bi sa autoputa sarajevo beograd za kojeg je bakir rekao da je preko erdogana obezbijedio pare. "Turci finansiraju autoput kojim ce se povezati sarajevo sa istanbulom".
Da, ali preko Beograda. :lol:
Styling

#50131 Re: SDA-All about

Post by Styling »

Cherry-Cherry wrote: 16/08/2020 08:43 Koliko samo stvari ima, koje bi četvorka trebala da forsira... Eto taj autoput, razna obećanja, 100000 radnih mjesta, zdravstvo, corona, Efendićev udes, ma ima toga još... Mlako mi je sve ovo, treba jače.
Kad krene kampanja, udarati u glavu svaki dan.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#50132 Re: SDA-All about

Post by izvrsni direktor »

Styling wrote: 16/08/2020 09:38
izvrsni direktor wrote: 16/08/2020 08:37 Nego ja bi da pitam, sta bi sa autoputa sarajevo beograd za kojeg je bakir rekao da je preko erdogana obezbijedio pare. "Turci finansiraju autoput kojim ce se povezati sarajevo sa istanbulom".
Da, ali preko Beograda. :lol:
To su izostavljali, izostavljali su i da to tursko finansiranje ustvari znaci kredit po ko zna kakvoj kamati bez mogucnpsti da neko drugi ponudi bolju kamatu, i da ta turska spremnost znaci da ce iskljucivo turske firme i radnici graditi.... :lol:
muha_sa

#50133 Re: SDA-All about

Post by muha_sa »

Čudna sorta

#50134 Re: SDA-All about

Post by Čudna sorta »

Cherry-Cherry wrote: 16/08/2020 08:43 Koliko samo stvari ima, koje bi četvorka trebala da forsira... Eto taj autoput, razna obećanja, 100000 radnih mjesta, zdravstvo, corona, Efendićev udes, ma ima toga još... Mlako mi je sve ovo, treba jače.
Aferu sa Sarajlićem koju više niko i ne spominje, kao i činjenicu da su ljudi hladno bacili u vjetar preko 10 miliona KM za respiratore, a to mi je nešto nabezobraznije i najbahatije što su uradili u posljednjih ne znam koliko.

Zatvoriš sve, skoro sve stane, otpuštaju se radnici, neizvjesnot ljudi prije svega za život, borba za svako radno mjesto... i oni u svoj toj muci jedino razmišljaju kako ukrasti. I ukradu. I to se više skoro i ne spominje, ne znam ni da li su uopšte stigli preostali respiratori, da li se ovi koriste... a ljudi umiru.

Od marta do augusta oni još pričaju o putu pacijenta, o izolatoriju, o terapijama... ministra nema, krizni štab - bolje da ga nema, ustanove prebacuje odgovornost sa jedne na drugu, sve je u jednom velikom opštem rasulu... i neko još uvijek razmišlja da li smo za promjene ili ne.
Novak20

#50135 Re: SDA-All about

Post by Novak20 »

Hvali domaće, drži se Turske. :D

https://pressmedia.ba/vijesti/2020/15/0 ... c-iz-kuma/
Turska, obećana zemlja: Nakon Novalića otputovao i dvojac iz “Kuma” ?!
Subota, 15.08.2020.

Važnim saopćenjem obratila se SDA svim građanima Bosne i Hercegovine krajem juna ove godine i pozivali nas sve da ovogodišnje odmore provedemo u našoj zemlji i upoznamo sve njene ljepote.

Nije im bilo mrsko ni da nam nabroje gdje to sve možemo otići:

“Odmor na domaćim turističkim destinacijama poput Vlašića, Bjelašnice i Jahorine, ili Une, Drine, Bosne, Neretve i Vrbasa, zatim Hutovog blata,Boračkog, Prokoškog i Panonskog jezera, posjete gradovima poput Sarajeva, Mostara, Travnika i Banja Luke, ili obilazak srednjovjekovnih bosanskih tvrđava, može biti i atraktivniji od odmora na hrvatskoj obali”, pojasnili su nam.

A onda su dodali i zašto je to ekonomski važno:

“Osim što ćemo nanovo spoznati sve ljepote naše domovine, time ćemo poduprijeti i domaći turistički sektor, koji je od početka pandemije u velikoj krizi.”

Mjesec i po poslije, mi smo u BiH, a oni u Turskoj, mi pomažemo turistički sektor koji je u velikoj krizi, a oni nas iz Turske “kuraže”.

Naime, nakon što je PRESS sinoć objavio informaciju da je premijer FBiH Fadil Novalić otputovao u Tursku sa svojim prijateljem, poznatim privrednikom Nurdom Peštalićem, saznajemo da je za Tursku otputovao i prvi u Bošnjaka, i prvi do Bakira, Asim Sarajlić. Sa njim u pratnji je, kako nezvanično saznajemo i Osman Mehmedagić Osmica.

Možda je riječ o nekom team buildingu sa kojeg će se vratiti znatno jači i pametniji, a ko zna, ako je istina ono što “Čaršija” priča, da je i Mehmedagić otišao, možda i sa nekom novom diplomom.

Na Sarajlića apelujemo da se čuva korone jer Novalić, Peštalić i Mehmedagić su prebolovali, pa ako je vjerovati istraživanjima, stekli su imunitet za tri mjeseca, stoga distanca, pranje ruku i maska, onako kako ste i nas savjetovali, jer mi brinemo o vama, kao i vi o nama.

Obavještavamo vas i da među građanima vlada određena doza straha od Rusa i njihovog upada, osjećaju se nezaštićeno ako je i direktor OSA-e van države, te se nadaju da vaše odsustvo neće dugo trajati.

PRESS
JThomas

#50136 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

:( zadnja brana od ruskog uticaja nam u turskoj...da je samo pregrmiti dok se ne vrati da države ne nestane.
jazzer

#50137 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

Mene stari pita hoce li biti isplate penzija obzirom da nema Novalica u drzavi? Sta da mu kazem? :)
al-em

#50138 Re: SDA-All about

Post by al-em »

Da nastavi glasati za sda i bice sve ok.
jazzer

#50139 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

jarane, iznenadio bi se misljenjem mog starog o ovim zelenim banditima..nego, kada je bio u zatvoru
bio je to udar na Bosnjake, kako se zove stanje kada je na ljetovanju u Turskoj?
statixx

#50140 Re: SDA-All about

Post by statixx »

Zasluzeni odmor nakon trakavice sa respiratorima.

Mislite da je Fadilu bilo lako ugovoriti nove milijarde duga za saniranje budzeta i spasavanja domace privrede, odnosno SDA tajkuna. :D
Banksy

#50141 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Obavještavamo vas i da među građanima vlada određena doza straha od Rusa i njihovog upada, osjećaju se nezaštićeno ako je i direktor OSA-e van države, te se nadaju da vaše odsustvo neće dugo trajati.

PRESS
:lol:

Ako su Avduka i Mekta ostali u Bosni, nema straha. :bih:
jazzer

#50142 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

Unuka Alije Izetbegovića ulazi u politiku, starta kao kandidatkinja SDA u Općini Stari Grad
https://www.klix.ba/vijesti/bih/unuka-a ... /200817071

Vrelo BH patriota, cuvara drzave BiH nikada nece presusiti. :)
Banksy

#50143 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

jazzer wrote: 17/08/2020 14:56
Unuka Alije Izetbegovića ulazi u politiku, starta kao kandidatkinja SDA u Općini Stari Grad

Unuka? Svašta...

Pa naš dobri dedo Alija se nije borio za feudalnu dinastiju deset mladomuslimanskih familija koje vladaju sitnobudžetskom, poslušnom, polupismenom fukarom sitnog zuba, već za...

:lol:
statixx

#50144 Re: SDA-All about

Post by statixx »

Eto je u parlment za par godina da zamijeni Almu Colo.
SmokingMan

#50145 Re: SDA-All about

Post by SmokingMan »

Za vlast po svaku cenu. Ima li vas još Izmetbegovići? Sa kime ste se još tucali pa vas nemamo na broju?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#50146 Re: SDA-All about

Post by pici »

jazzer wrote: 17/08/2020 14:56

i onda se bune sdO kmetovi kad ih uporedjujesH s feudalnom kastom i plemstvom tj begovatima... ne da ste maloumnici sdO glOsaci nego klasicni dupelisci... fuj
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#50147 Re: SDA-All about

Post by pici »

prije dvije godine fino napisano o dinastiji izetbegovica i kmetskom podanistvu sdO bosnjaka prema istima.... da se prisjetimo, radio slobodna europa...

https://www.slobodnaevropa.org/a/bih-se ... 30066.html

Nastavak vladavine 'dinastije' Izetbegović?

Iako je njen suprug prije izvjesnog vremena izjavio da najviše šansi za kandidata ima Denis Zvizdić, aktuelni predsjedavajući Vijeća ministara BiH, naknadno je suprugu pohvalio za hrabrost i viziju pri vođenju sarajevskog Kliničkog centra, tvrdeći da će "ona uskoro izrasti u snažnu ženu političara kakvih treba bosanskohercegovačkom društvu".

"Zato što je klijentizam, kojeg je uspostavio Alija Izetbegović, sa logikom formiranja paradržavnih institucija tokom rata, rezultirao time da je veliki broj građana direktno ovisan o glavnom centru moći. Jasno je da se u kući Izetbegovića odlučuje o novčanim tokovima u zemlji, planovima njenog razvoja, svakom tenderu itd", konstatuje Kazaz.

"Ta egzistencijalna ovisnost velikog dijela građana o kući Izetbegović", komentariše dalje Kazaz, "govori da mi nismo kao društvo prešli u demokratiju, nego smo ostali u autoritarnoj liderokratiji i partitokratiji".

"Precizno rečeno, Izetbegovići su vratili Bošnjake iz modernog doba u neku vrstu feudalizma. Jedino ko je ostvario svoju najavu o vladanju dvjestotinjak porodica nad ostatkom stanovništva jeste Alija Izetbegović i mi danas prisustvujemo histeriji te porodice kada se stranka cijepa, kada ta porodica mora dovesti veliku simboličku pojavu kakva je Erdogan da, vjerovatno, najavi kandidaturu gospođe Izetbegović za Predsjedništvo", ističe profesor Kazaz.

.

imamo uzak krug fEmilije zetove, rodjake ev sad i unucad... alija je zabetonirao dinastiju od donacija i sada bakir nastavio kroz tendere... sprdamo se sa vucicem, dodikom i covicem a bosnje jos gore, nadmasili su sve u regiJonu sa dinastijom... selam :bih:
Cherry-Cherry

#50148 Re: SDA-All about

Post by Cherry-Cherry »

Meni je najjače, kada se prosječni Bošnjo smije Vučiću i narodu u Srbiji.
eltroxin

#50149 Re: SDA-All about

Post by eltroxin »

jazzer wrote: 17/08/2020 12:13 jarane, iznenadio bi se misljenjem mog starog o ovim zelenim banditima..nego, kada je bio u zatvoru
bio je to udar na Bosnjake, kako se zove stanje kada je na ljetovanju u Turskoj?
Pisanje po Bosnjacima?
CikCikCikPogodi

#50150 Re: SDA-All about

Post by CikCikCikPogodi »

JA BI NAJVISE VOLIO DA SE PONOVO ZAPUCA
Post Reply