Sebija All about
- Cherry-Cherry
#9201 Re: Sebija All about
Ona će na kraju uništiti SDA akoBogda inšala, Allah je poslao.
-
Patton44
#9202 Re: Sebija All about
Cherry-Cherry wrote: ↑10/08/2020 08:32 Ona će na kraju uništiti SDA akoBogda inšala, Allah je poslao.
Krenulo te jutros.
-
biscanka2
-
last mohicans
#9204 Re: Sebija All about
Vjestica na metli na Hayatu sad.
- vjesticanametli
#9206 Re: Sebija All about
Bgt ne vrjeDZaj
-
last mohicans
#9207 Re: Sebija All about
Haha,izvinjaJem se. Uvrijedih uvazenu forumašicu. Kako iritantna zena, svaka joj šamara trazi. Samo dio njenih izjava: UKC funkcioniše PERFEKTNO.
- vjesticanametli
#9208 Re: Sebija All about
- Artest
#9209 Re: Sebija All about
Zamisljam nervne slomove Lude Sebije dok cita ove redove.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/gavrank ... /200816088
Mogo bi se Bake opet pojavit u sunčanim čalama.
Mogo bi se Bake opet pojavit u sunčanim čalama.
- Styling
#9210 Re: Sebija All about
To ona iz ličnog iskustva kad se krila da puši jer pred rahmetli svekrvom nije smjela zapaliti cigaru.sandzokan wrote: ↑07/08/2020 16:39 Seka je, kao što većina zna, strogo zabranila pušenje na UKC. Ljudi ne mogu ni vani, ispred klinika, zapaliti tako da su primorani tražiti razne "kote " gdje bi mogli povući dva-tri dima.
Prije nekoliko dana baš sa jedne od tih "kota" su pale dvije sestre i dobrano se ugruhale. Riječ je u centralnom bloku.![]()
-
poostar
- Cherry-Cherry
#9212 Re: Sebija All about
Mora joj se ulizivati, da ga ne bi istukla. Lijepi strah.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#9214 Re: Sebija All about
HILJADU PRAZNIH KREVETA
|
Gavrankapetanović odgovorio Sebiji Izetbegović: Mržnjom ste uništili zdravstveni sistem Sarajeva
Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice "Abdulah Nakaš" u Sarajevu, regovao je na posljednje tvrdnje direktorice KCUS-a, Sebije Izetbović.
"Pokušavajući da radimo svoj posao, da obezbjedimo građanima najbolju moguću zdravstvenu pomoć i njegu u mogućnostima i kapacitetima koje posjeduje Opća bolnica 'Prim. dr. Abdulah Nakaš' na funkciji v.d. direktora nisam imao namjeru nastavljati stilom direktorice KCUS-a i stalnim prepucavanjem putem medija. Međutim, na neistine koje iznosi u medijima moram odgovoriti, zbog zaposlenika Opće bolnice, koji nadljudskim naporima pokušavaju pružiti zdravstvenu pomoć građanima Sarajeva, koju već mjesecima uglavnom ne pruža KCUS po nalogu menadžmanta, pravdajući to činjenicom da u Kantonu Sarajevo ljudi boluju isključivo od COVID 19", navodi Gavrankapetanović u svojoj reakciji.
Danima direktorica KCUS-a, dodaje, iznosi najružnije neistine na svoje kolege. Ne odgovara zašto je više od 1.000 postelja prazno, zašto se naše kolege u KCUS-u koje volimo i poštujemo bune što im se ne dozvoljava operisati.
"Zašto je zdravstveni sistem u Kantonu Sarajevo slomljen? Pa nismo mi iz Opće bolnice upravljali sistemom zdravstva, to vi radite sa svojih par poslušnika, klimoglavaca. Vi ste uništili zdravstveni sistem glavnog grada rečenicama mržnje prema svojim kolegama, surovošću i neznanjem. Pokažite nam broj postelja koje su prazne, pokažite nam broj operativnih zahvata koje ste dozvolili da se urade i pokažite nam razloge zašto je KCUS avetinjski prazan. Sjetite se stotina lica vaših kolega koje je vaš sistem protjerao", navodi on.
Pogledajte brojeve Opće bolnice koji prikazuju hiljadu prijema pacijenata za mjesec dana, nastavio je, pogledajte brojeve operisanih i izliječenih pacijenata. Pogledajte porode korona pozitivnih trudnica. Pogledajte u oči svoje kolege i prestanite iznositi neistine.
"Nikada nas nećete zavaditi sa ljekarima KCUS-a, to su naša braća i sestre. Težak posao zajedno radimo. Po dogovoru liječimo tudnice pozitivne na COVID 19 i svu djecu. Liječili smo i odrasle dok nismo dobili naređenje da svi pozitivni na COVID 19 se liječe na Podhrastovima, a da mi preuzmemo sekundarni nivo liječenja za cijeli grad. Nikada nećemo odustati ni od jednog bolesnog pacijenta", izjavio je.
Šest mjeseci opstruirate dodjelu garnizone ambulante Općoj bolnici kojoj prirodno pripada, dodaje, vršite pritisak da se pacijenti sa upalom pluća, pored hiljadu praznih postelja u KCUS-u, liječe u Studentskom domu bez kiseonika.
"Bavite se medicinom i liječenjem i prestanite sa sijanjem ružnih riječi. U nama ćete imati sagovornika onda kada shvatite da je nadmetanje u dobru jedini jezik koji razumijemo", zaključio je u svojoj reakciji direktor Opće bolnice.
-
statixx
#9215 Re: Sebija All about
https://nap.ba/news/69481Nakon što je opozicija zatražila da se inspekcija uključi i provjeri stanje popunjenosti dvije sarajevske bolnice iz KCUS-a su naprasno odlučili da od 17. avgusta izvode i operacije iz sekundarnog nivoa zdravstvene zaštite. Inače, Izetbegović je samoinicijativno napravila sama svoj put pacijenta tako što je poručila da će se KCUS baviti samo tercijarnim nivoom zdravstvene zaštite što znači od ukupnog broja pacijenata njih 20% bi trebalo usluge KCUS-a. A tranša koju daje Vlada KS ostala je ista pa čak i povećana, a usluga maksimalno smanjena.
Izetbegović je bila i direktorica Opće bolnice i sasvim joj je jasno šta Opća bolnica može pružiti pacijentima, a šta bi Klinički centar UNSA trebao preuzimati. Ali po svemu sudeći, Izetbegović je imala plan da zaustavi priliv pacijenata na KCUS, smanji troškove, a da novac koji dobija iz budžeta ostane isti. U toj računici neko je pogrešno sabrao, a pacijenti ispaštaju.
- Diwan
#9216 Re: Sebija All about
Fašizam i totalitarizam postoje svugdje. Hint - klix forum.
Svi brane svoje teritorije, ideje, svoja mala sitna, pogana ega, taštine i sujete, seljačke karaktere, lažne ličnosti, neodgojene duše koje su u suštini izgubili negdje usput i u prolazu, što kažu 'lost in translations.' Umjesto toga su ih zamjenile mali demonćići i pišanje uz drvo.
Da, da o tebi govorim

Svi brane svoje teritorije, ideje, svoja mala sitna, pogana ega, taštine i sujete, seljačke karaktere, lažne ličnosti, neodgojene duše koje su u suštini izgubili negdje usput i u prolazu, što kažu 'lost in translations.' Umjesto toga su ih zamjenile mali demonćići i pišanje uz drvo.
Da, da o tebi govorim
- Hajlac
#9217 Re: Sebija All about
O Sebijinom obrazovanju
Znaci, PLAGIJATORKA, KLEPTOMANKA, POTPUNO AMORALNA OSOBA, BOLESNO AMBICIOZNA, MEDIOKRITET ALI SA STAVOM 'PREKO MRTVIH DO POZICIJA MOĆI'...
https://klix.ba/o-sebijinom-obrazovanju/“Niti sam ja njoj bio mentor, niti je ona zaista bila moja učenica. Tačno je da je bila kod mene, ali tek nekoliko mjeseci, tokom rata u BiH”, rekao je to dr. sc. Asim Kurjak na N1 televiziji.
Kurjak je doktor medicine, svjetski stručnjak u oblasti opstetricije i ginekologije, naučnik, član sedam svjetskih akademija, ima čak 13 počasnih doktorata. Gostujući je profesor na više od 20 svjetskih univerziteta. Napisao je i uredio 117 knjiga na 14 jezika.
Kod njega je navodno Sebija Izetbegović specijalizirala. On kaže da nije.
Specijalizacija brzinom svjetlosti
Inače, školovanje Sebije Izetbegović je pod velom tajni. O tome su mediji naširoko izvještavali, prije svega Žurnal.
U jednom od tekstova Žurnal je naveo podatke da je profesorica Izetbegović studirala od 1978. do 1988. godine, dakle deset godina. Diplomirala je prosjekom ocjena 7,38.
Samim tim Sebija Izetbegović nije ispunjavala uvjete za asistenta na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, što je radila od 1996. godine do 1998. godine. Za to je potreban prosjek 8.
Kada nešto krene pogrešno, onda je to teško i ispraviti.
Ni nastavak školovanja Sebije Izetbegović nije tekao prema procedurama.
U njenoj biografiji je navedeno da je profesorica Izetbegović specijalizirala ginekologiju i akušerstvo. Sve to trajalo je od 18. 8. 1994. godine do 7. 2. 1996. godine. A specijalizacija traje četiri godine.
Međutim, Sebija Izetbegović je tvrdila da je specijalizaciju počela 1992. godine u Zagrebu.
Tog perioda i studiranja Sebije Izetbegović u Zagrebu izvrsno se sjeća Muradif Pajt.
Pajt je prilično nepoznat široj javnosti, međutim, dobro je poznat određenom krugu ljudi, obavještajnim i tokom rata vladajućim strukturama.
Pojedini ga smatraju obavještajcem, drugi kontraobavještajcem. On kaže da je bio biznismen, a da je sad “nezavisni specijalni istraživač u postupcima naplate ratne štete u korist žrtava ratnih zločina”.
Pajt je imao određenu ulogu u tokom agresije na BiH. Tad je, kako kaže, nabavio satelitske telefone za potrebe države BiH, sukladno zahtjevu i dogovoru koje je vodio rahmetli Alija Izetbegović tada predsjednik Predsjedništva BiH. Ta nabavka Pajtu nikad nije isplaćena, zbog čega je tužio instituciju Predsjednika BiH pred američkim sudom. I dobio je presudu. Sad čeka da se ona prizna i u BiH. U pitanju su milionske cifre.
Pajt je svojevremeno i za Slobodnu Bosnu govorio o svojim akcijama. Ali i o obrazovanju Sebije Izetbegović.
Raport ga je pronašao. Živi u Visokom.
Vrlo živopisna ličnost, pun informacija. Dok razgovarate s njim zapaža svaki vaš pokret i pomno vas sluša i upija sve što govorite.
“Zašto niko ne piše o tome kako je studirala u Zagrebu? Jer i nije”, kaže nam Pajt na početku razgovora.
Priča da je te 1992. godine živio u Zagrebu zajedno sa suprugom Aidom Cviko-Pajt.
Jednog dana mu je iz Ambasade BiH u Zagrebu rečeno da dolazi snaha Sebija da studira medicinu u glavnom gradu Hrvatske i upitan je da li se može kod njega smjestiti, s obzirom na to da i njegova supruga, tada, studira medicinu.
“To traje nekoliko godina, ta specijalizacija. Znam da mi supruge nikad nije bilo, odnosno nije dizala glave od knjige. Sebija je došla s majkom i kćerkom Jasminom, koja je tad imala možda 7 godina”, kaže Pajt.
Dalje priča da je nakon nekoliko dana krenula na studij.
“Prvi dan je zadužila bijeli mantil, kao i moja supruga. Drugi dan se vratila ranije sa fakulteta, posvađala se sa profesorima. Vrtjela se još malo po Zagrebu, ali je nestala. Bila je tu možda malo više od pola godine. U školu nije išla”, priča Pajt.
Sedam dana nakon Sebijinog odlaska, kazuje Pajt, njegova supruga shvata da joj nedostaju određeni radovi.
“Pita me gdje joj je magistarski rad, neka knjiga. Ma otkud ja znam, kažem joj. Ta knjiga je bila od nekog patologa Kana, jedan od najvećih stručnjaka na svijetu. Kaže meni Aida nakon nekoliko dana: “Ma to je Seka uzela”. Kontam što će uzeti tako, ali hajda da provjerim. Odem do Ambasade naše i tražim broj na koji je mogu dobiti. Ona je već bila u Istanbulu. Nazvao sam je i rekao joj o čemu se radi. Ona se izvinila, kaže da je u frci uzela slučajno i izvinjava se što nije o tome blagovremeno obavijestila moju suprugu. Obavezala se da će sve vratiti i još jednom se izvinjava. S Aidom sam kroz nekoliko dana išao u Istanbul i sve mi je dostavio neko njen. Ona nije htjela. Međutim, kada smo preuzeli radove i knjigu vidjeli smo da je pokidala prve stranice i sa radova i knjige.”, kaže on.
“Pokušajte naći kopiju njenog magistarskog. Nećete uspjeti”
Inače, Pajtova bivša supruga Aida Cviko-Pajt ugledni je patolog. Danas živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama.
Pajt sumnja da je Sebija Izetbegović plagirala rad njegove supruge.
“Moja žena je magistrirala kod Asima Kurjaka. To možete njega pitati. Sebija u Zagrebu nije ni studirala kako treba. Otišla je u Istanbul i tamo bila godinu i po dana. U Zagrebu nastave nije vidjela. I gledao sam intervju Kurjaka na N1 u kojem je rekao da kod njega nije bila učenica”.
“Pokušajte naći negdje kopiju magisterija koji je Sebija Izetbegović napisala. Nađite u univerzitetskoj biblioteci njen rad. Sumnjam da ćete ga naći jer je jednostavno plagirala rad moje supruge. Morala je predati taj svoj rad nekome od članova komisije, dekanu…neko bi ga trebao imati. Ali nema ga niko, koliko ja znam”, zaključio je Pajt.
Zatražili smo komentar od direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović. Nismo dobili odgovor.
Znaci, PLAGIJATORKA, KLEPTOMANKA, POTPUNO AMORALNA OSOBA, BOLESNO AMBICIOZNA, MEDIOKRITET ALI SA STAVOM 'PREKO MRTVIH DO POZICIJA MOĆI'...
- muha_sa
#9218 Re: Sebija All about
https://www.klix.ba/vijesti/poznati-hir ... /200819142
Poznati hirurg Jusuf Šabanović dao otkaz na KCUS-u
- relativno84
#9219 Re: Sebija All about
https://www.klix.ba/vijesti/bih/hirurg- ... /200505039muha_sa wrote: ↑19/08/2020 22:07 https://www.klix.ba/vijesti/poznati-hir ... /200819142
Hirurg Jusuf Šabanović nakon korona-derneka razriješen dužnosti šefa klinike na KCUS-u
- zubi
#9220 Re: Sebija All about
Aha.relativno84 wrote: ↑19/08/2020 23:00https://www.klix.ba/vijesti/bih/hirurg- ... /200505039muha_sa wrote: ↑19/08/2020 22:07 https://www.klix.ba/vijesti/poznati-hir ... /200819142
Hirurg Jusuf Šabanović nakon korona-derneka razriješen dužnosti šefa klinike na KCUS-u
Kako saznajemo, on je kao razlog otkaza naveo to da je bio izložen mobingu na radnom mjestu.
- relativno84
#9221 Re: Sebija All about
Uh dusa draga, pa se oporavljao na derneku 
- Dozer
#9222 Re: Sebija All about
Hebo majku....zar postoji jos neko ko brani onu prikazu od Sebije...
Da li neko moze naci ijedan jedini njen medicinski rad, objavu, analizu, bilo sta u bilo kojem medicinskom casopisu, zurnalu, bilo cemu...?
Ona je trenutno olicenje 99% SDA kadrova na svim pozicijama - svi su diplome dobili, neki platili, neki po direktivi, ali 99% njih nije vidjelo fakulteta. To je pocelo jos u ratu, a godinu fakulteta su "zavrsavali" bukvalno za dan, pred "komisijom" sastavljenom od profesora, najcesce na Pravnom fakultetu, tako sto su uz kafu licitirali ko ce kome dati koju ocjenu. Po pravilu, ocjene nisu bile ispod 8.
4 godine fakulteta su "zavrsavali" za 4 dana, a sve od knjiga i referenci sto im je trebalo jeste clanska SDA i haber iz stranke.
Danas je gomila njih na raznoraznim politickim i direktorskim pozicijama, a svi redom predstavljaju "elitu".
A ne d'o bog da im zatrazite da rukom napisu najobicniji esej na bilo koju temu... To bi bili "radovi" slicni onima koje napisu djeca u drugom ili trecem osnovne, od rukopisa, pa do gramatike i pravopisa. Naprosto su to sve polupismeni debili.
Trenutno im je na celu - Sebija, koja je, sto je opstepoznato, do svoje diplome dosla na vrlo slicne nacine kao i svi gore pobrojani.
A medju pobrojanima ih poznajem licno gomilu s takvim diplomama. Najgore je sto se mnogi cak i busaju nacinom na koji su je dobili...
Odavde treba bjezati, jer ova zemlja i ljudi koji je vode su dno dna.
Da li neko moze naci ijedan jedini njen medicinski rad, objavu, analizu, bilo sta u bilo kojem medicinskom casopisu, zurnalu, bilo cemu...?
Ona je trenutno olicenje 99% SDA kadrova na svim pozicijama - svi su diplome dobili, neki platili, neki po direktivi, ali 99% njih nije vidjelo fakulteta. To je pocelo jos u ratu, a godinu fakulteta su "zavrsavali" bukvalno za dan, pred "komisijom" sastavljenom od profesora, najcesce na Pravnom fakultetu, tako sto su uz kafu licitirali ko ce kome dati koju ocjenu. Po pravilu, ocjene nisu bile ispod 8.
4 godine fakulteta su "zavrsavali" za 4 dana, a sve od knjiga i referenci sto im je trebalo jeste clanska SDA i haber iz stranke.
Danas je gomila njih na raznoraznim politickim i direktorskim pozicijama, a svi redom predstavljaju "elitu".
A ne d'o bog da im zatrazite da rukom napisu najobicniji esej na bilo koju temu... To bi bili "radovi" slicni onima koje napisu djeca u drugom ili trecem osnovne, od rukopisa, pa do gramatike i pravopisa. Naprosto su to sve polupismeni debili.
Trenutno im je na celu - Sebija, koja je, sto je opstepoznato, do svoje diplome dosla na vrlo slicne nacine kao i svi gore pobrojani.
A medju pobrojanima ih poznajem licno gomilu s takvim diplomama. Najgore je sto se mnogi cak i busaju nacinom na koji su je dobili...
Odavde treba bjezati, jer ova zemlja i ljudi koji je vode su dno dna.
-
kluz franjo
#9223 Re: Sebija All about
Kolega dozer i ja se po mnogo pitanja ne slažemo, ali smo na ovoj i sličnim temama prije nekoliko godina upozoravali na ovakav razvoj situacije.
I ta opažanja i upozorenja su bila uvijek zasnovana na konkretnim podacima i zvaničnim izvještajima.
Tada smo se primarno bavili KCUS-om i njegovim značajem za opšte javno zdravstvo u FBiH i BiH.
Danas je vjerovatno svima očigledno da gospođa ima ambiciju - preko SDA halke - biti gospodarica života i smrti.
U meni je još uvijek dovoljno altruizma. Ja to čak ni Asimu Sarajliću ne bih poželio.
I ta opažanja i upozorenja su bila uvijek zasnovana na konkretnim podacima i zvaničnim izvještajima.
Tada smo se primarno bavili KCUS-om i njegovim značajem za opšte javno zdravstvo u FBiH i BiH.
Danas je vjerovatno svima očigledno da gospođa ima ambiciju - preko SDA halke - biti gospodarica života i smrti.
U meni je još uvijek dovoljno altruizma. Ja to čak ni Asimu Sarajliću ne bih poželio.
- HarTar
#9224 Re: Sebija All about
A, šta je stvarni razlog?zubi wrote: ↑19/08/2020 23:11Aha.relativno84 wrote: ↑19/08/2020 23:00https://www.klix.ba/vijesti/bih/hirurg- ... /200505039muha_sa wrote: ↑19/08/2020 22:07 https://www.klix.ba/vijesti/poznati-hir ... /200819142
Kako saznajemo, on je kao razlog otkaza naveo to da je bio izložen mobingu na radnom mjestu.
- jazzer
#9225 Re: Sebija All about
Dr. Sabanovic nije izuzetak nego pravilo. Ocekujem vec jutros saopstenje iz klinickog u kojem ce popljuvati dr. Sabanovica, jer
nikada ne kasne sa rekacijama na objave medija ali zato put pacijenata, efikasna borba protiv korone, covid bolnica mogu cekati.
nikada ne kasne sa rekacijama na objave medija ali zato put pacijenata, efikasna borba protiv korone, covid bolnica mogu cekati.