EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post Reply
kluz franjo

#576 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by kluz franjo »

madner wrote: 14/08/2020 13:58
kluz franjo wrote: 14/08/2020 13:46 S obzirom da naš devijator ne razumije engleski da slobodno prevedem sudsku presudu za slučaj koji je on sam naveo kao primjer.

Sud je zauzeo stav da pravo na slobodu izražavanja uvjerenja NE ŠTITI od sankcija, ukoliko ta uvjerenja krše tuđi dignitet, ili stvaraju uvrijedljivo, neprijateljsko, degradirajuće okruženje za druge.

A za svu ostalu priču devijatora važi ocjena istog suda:
"The approach is not worthy of respect in a democratic society."
Kao prvo slucaj je otisao instancu dalje.

Ako sljedeca instanca odluci da je bioloska cinjenica cinjenica a ne uvreda, mijenja li to tvoje misljenje? :D
Moje mišljenje u vezi čega?
madner

#577 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by madner »

Recenice da je spol bioloska cinjenica a ne stvar licnog uvjerenja.
kluz franjo

#578 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by kluz franjo »

madner wrote: 14/08/2020 14:40 Recenice da je spol bioloska cinjenica a ne stvar licnog uvjerenja.
Ne znam da sam takvo mišljenje iznio.

Samo zastupam stav da konzumacija ustavom zagarantovanih prava u slobodnom i uređenom društvu ne predstavlja nikakvu opasnost za to društvo, te da su sudovi ti, koji opet u skladu sa ustavom i zakonima određuju šta je u jednom društvu dozvoljeno, a šta ne.

Svaka diskriminacija po bilo kojem osnovu je za slobodno i uređeno društvo mnogo veća opasnost.
madner

#579 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by madner »

kluz franjo wrote: 14/08/2020 14:48
madner wrote: 14/08/2020 14:40 Recenice da je spol bioloska cinjenica a ne stvar licnog uvjerenja.

Samo zastupam stav da konzumacija ustavom zagarantovanih prava u slobodnom i uređenom društvu ne predstavlja nikakvu opasnost za to društvo, te da su sudovi ti, koji opet u skladu sa ustavom i zakonima određuju šta je u jednom društvu dozvoljeno, a šta ne.

Svaka diskriminacija po bilo kojem osnovu je za slobodno i uređeno društvo mnogo veća opasnost.
Ali to je srz slucaja.
UK je promjenila zakon po kojoj transgender osobe moraju ispunjavati objektivni kriterij za promjenu spola, te su presli na samoidentifikaciju. I onda ako nekog brku ne oslovis sa gospodja on to smatra diskriminacijom.

Klasicni primjer gdje se antidiskriminacija koristi za propagiranje politicke agende.

I to onda dovodi do dovodjena sistema do apsurda. Ako je dovoljno se samoidentificirati kao zena, u koji zatvor ta osoba ide? Ako te policija zaustavi, ko te smije pretrazivati?
kluz franjo

#580 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by kluz franjo »

madner wrote: 14/08/2020 15:25
kluz franjo wrote: 14/08/2020 14:48

Ali to je srz slucaja.
UK je promjenila zakon po kojoj transgender osobe moraju ispunjavati objektivni kriterij za promjenu spola, te su presli na samoidentifikaciju. I onda ako nekog brku ne oslovis sa gospodja on to smatra diskriminacijom.

Klasicni primjer gdje se antidiskriminacija koristi za propagiranje politicke agende.

I to onda dovodi do dovodjena sistema do apsurda. Ako je dovoljno se samoidentificirati kao zena, u koji zatvor ta osoba ide? Ako te policija zaustavi, ko te smije pretrazivati?
Sasvim je dozvoljeno, čak je i poželjno po mom mišljenju argumentovano preispitivanje zakonskih rješenja.
Po konkretnom pitanju nisam dovoljno upoznat (ne znam taj zakon i procedure) te mogu samo laički konstatovati i vjerovati tebi da u tom rješenju postoje brojne nedorečenosti.
Ja bih se - opet laički - mogao složiti sa argumentacijom da čin promjene spola zahtjeva stručnu asistenciju, te samim tim i analogno sa utvrđivanjem spola djeteta, bi ishod podrazumjevao stručnu potvrdu.
Toliko od mene na tu konkretnu temu.

No, po pitanju koliko neka "gospođa brko" predstavlja neku realnu društvenu opasnost u odnosu na ove "sa brčićima" koji satanizuju jednu čitavu društvenu zajednicu i prizivaju krajnje restriktivna društvena uređenja, nemam nikakve dileme.

I zato ponavljam, za argumentovano sučeljavanje suprostavljenih mišljenja je slobodno demokratsko uređenje idealna sredina.
Govor mržnje, satanizacija i dehumanizacija bilo koje grupe ljudi, po bilo kojem osnovu nema i ne smije dobiti demokratsku zaštitu.
A_A_AKCIJA

#581 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by A_A_AKCIJA »

madner wrote: 13/08/2020 17:24 Ljudi mrtvi hladni savjetuju da djecu hormonima sjebu i da je diskriminacija djeci reci da je to faza i onda dodju i pitaju gdje je ideologija.
Da, ovo je najbolji primjer ideologije. Nauku su silovali ideologijom, pod maskom ljudskih prava.

Donedavno, homoseksualnost i sve između se smatralo bolešću. Liječeno je hormonskom terapijom, koja se često nazivala hemijskom kastracijom, jer jeste imala taj efekat. Osuđujem slučajeve kada je to vršeno protiv volje osobe. Ne treba lagati da se to nije dešavalo.

Međutim, sada imamo istu stvar, samo je ideološki obojena. Homoseksualnost nije bolest, i ta odluka je donesena isključivo zbog pritiska. Otišlo se u potpunosti u drugom pravcu. Danas psiholog može djetetu u obdaništu dijagnosticirati tzv Gender dysphoria a doktori na osnovu toga mu propisati hormonsku terapiju. Ponavljam, ovo se daje djeci prije puberteta, da im se ne bi razvila obilježja polova i da bi im se omogućilo da se pripreme za promjenu pola.

U pitanju je identična terapija kojom se prije liječila homoseksualnost, a sada se koristi za promjenu pola. Jedine razlike su da danas imamo slučajeve da se djeci u predpubertetskom periodu propisuju ove terapije, dok je to prije bilo sa odraslima, a druga razlika je samo ideologija.

Za mene je ovo jedan užasno opasan društveni eksperiment, i očekujem za deset-dvadeset godina gomilu tužbi ljudi čiji su životi uništeni samo zbog ideologije.

Apsolutno je luđački donositi ove odluke na osnovu izjava djece mlade i po 18 mjeseci. Bukvalno, u Texasu traje jedan poznat slučaj u kojem je sin majci sa svojih 18 mjeseci rekao: I girl, da bi majka zaključila da je transgender I tražila proces promjene pola. Od tada ga zove Luna. Naravno, otac se pobunio i u toku je sudska trakavica...

Nenormalno je da dijete ne može samo odabrati čarape koje će obući u tom dobu, a da se uvažava njegovo mišljenje o ovim tako bitnim stvarima.

Nedavno je izašlo razočaravajuće istraživanje u kojem naučnici nisu uspjeli dokazati tzv gay gen. Ne više od 8% je zasluga genetike , a ostalo su uglavnom stečeni faktori u različitim životnim fazama. Dakle, nauka tvrdi da se 8% gayeva začne tako, a da ostali to postaju, pod različitim utjecajima.

LGBT ideologija promovira taj lifestyle I nedopustivo je tvrditi išta što se kosi sa tom idejom, makar to bila i naučna istraživanja.

Kada se ovome doda gomila drugih idiotluka, poput postmodernističkih gluposti po kojima je sve društveni konstrukt, pa i pitanje sexualnog identiteta, tek tada nastaje opće ludilo.

Nisam jednom sa promotorima LGBT ideologije vodio diskusije, treba li djetetu prepustiti da samo odluči da li je muško, žensko ili ništa. Da curicama ne treba kupovati roze odjeću, muškima lopte... Preko toga da je pitanje pola društveni konstrukt i da se svako ima pravo izjasniti kako želi i kada želi (sada već čuveno: I identify as...) . Treba li pri upoznavanju sa novim osobama prejudicirati njihov pol na osnovu izgleda, ili ih nježno priupitati šta su. Do toga da smo svi manje ili više gay, kako koji dan nas zapadne.

Jordan Peterson se proslavio otporom prema rodno neutralnim zamjenicama (xhe, xshe), koje su nametnute zakonom u Kanadi.

Ja i moja porodica nećemo učestvovati u tim društvenim eksperimentima. Želim da se to moje pravo poštuje i da me se poštedi reklamiranja nečega što ne podržavam. Mogu živjeti sa vjerovatnoćom od 8% da se to može desiti, ali neću dopustiti da neko ostalih 92% prebacuje na drugu stranu i čini sve da uveća tih 8%. To je tipična ideološka marketing kampanja globalnih razmjera i ja ću učiniti sve da me zaobiđe, dok to ludilo ne ispuše.
kluz franjo

#582 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by kluz franjo »

Svega i svačega.

Neko neinformisan bi zaključio, da se po tom razvratnom zapadu djeca po ulicama hvataju, da bi ih se hormonalnim eksperimentima masovno pretvaralo u suprotni spol.
A posebna je tema to, što to nikakve veze nema sa seksualnom orijentacijom i homoseksualcima.

Paranoje, da će horde homoseksualaca otimati djecu po kućama ili tjerati sve na istospolni seks, su ravne paranojama određenih grupa u npr. Poljskoj, koji su ubijeđeni da dolazak 100 izbjeglica iz islamskih zemalja znači propast Poljske kulture i tradicije i pad katoličanstva.

Nikakve razlike tu nema.
To su ideologije kojih je mene strah.
Lincoln-Burrows

#583 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by Lincoln-Burrows »

kluz franjo wrote: 14/08/2020 16:47
Psiholozi kažu da čovjeka spopadne upravo ono čega se plaši,
zato nema potrebe za strahom ni od čega.
A_A_AKCIJA

#584 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by A_A_AKCIJA »

statixx wrote: 14/08/2020 12:51
The 51st State wrote: 14/08/2020 12:32
ja posto clanak koje kaze drugacije. dakle, ko ima vise resursa i pr, progura svoju "istinu". zbog svok ekstremizma i konstanto pomjeranja granica sam pokret ce se urusiti jer ce prije ili kasnije doci do reakcije drustva. dobar clanak na tu temu

https://www.thepublicdiscourse.com/2018/02/21030/
Dobro, kako objasnjavas da je prisutna u svim kulturama i otkad postoji covjek.

I da li smatras da pojedinci mogu svjesno mijenjati svoje genitalno uzbuđenje?
A da u ime kulture dijaloga pročitamo tuđu argumentaciju?

Na ovih 20ak strana bukvalno niko nije osporio postojanje LGBT osoba. Nema potrebe za objašnjenjem jer to nije tema emisije.

O ovo me se radi i bilo bi dobro da bar neko pročita i osvrne se. Dakle iz pera gay aktivista:
. A Radicalization of Ideology and Rhetoric

This is not an outlandish hypothesis. Even some major leaders in the LGBT community have suggested it. Andrew Sullivan, writing about the GLAAD report in New York magazine, warns that no one “seems to notice the profound shift in the tone and substance of advocacy for gay equality in recent years, and the radicalization of the movement’s ideology and rhetoric.” This aggressive radicalization “is surely having an impact,” he holds. How could it not, Sullivan asks, when his movement’s public rhetoric shifted from “live and let live” to the thunderously demonizing “agree with us in every regard or be a bigot”?

If you don’t believe that Caitlyn Jenner is a woman, you’re the worst kind of hateful. If you think a child deserves a mother and a father, you are a bigot. If you think a gender-dysphoric boy should not be treated as a girl, you’re evil. If you think a man should use the men’s restroom, regardless of what sex he thinks he is, you are discriminatory. If you think parents’ desire to get their children counseling help for their same-sex attraction is okay, you’re very dangerous. If your church teaches that homosexual sexual activity is wrong, your church is bigoted. You must agree with every part of LGBT values or be slimed. This dictatorial absolutism is not sitting well with many Americans.
A_A_AKCIJA

#585 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by A_A_AKCIJA »

kluz franjo wrote: 14/08/2020 16:47 Svega i svačega.

Neko neinformisan bi zaključio, da se po tom razvratnom zapadu djeca po ulicama hvataju, da bi ih se hormonalnim eksperimentima masovno pretvaralo u suprotni spol.
A posebna je tema to, što to nikakve veze nema sa seksualnom orijentacijom i homoseksualcima.

Paranoje, da će horde homoseksualaca otimati djecu po kućama ili tjerati sve na istospolni seks, su ravne paranojama određenih grupa u npr. Poljskoj, koji su ubijeđeni da dolazak 100 izbjeglica iz islamskih zemalja znači propast Poljske kulture i tradicije i pad katoličanstva.

Nikakve razlike tu nema.
Nemoj da relativiziraš.

Svijetom ne lutaju LGBT ideolozi u dronjcima koji su pobjegli iz ratom razrušenih država.
Tema je započeta jer su Poljacima zaprijetili uskraćivanjem miliona EU fondova jer ne poštuju agendu.

Govorimo o lobijima koji su u stanju promijeniti preporuku USA udruge psihologa i preko noći promijeniti pristup tretiranju miliona djece u školama na ovu temu.

O lobijima koji su uspjeli kriminalizirati u Kanadi upotrebu pogrešnih zamjenica. Ako za Mirsu kažeš da je muško, a on insistira da je žensko, iako izgleda kao drvosječa, možeš završiti na sudu :
“Gender-based harassment can involve: (5) Refusing to refer to a person by their self-identified name and proper personal pronoun.”
Malo je degutantno porediti jadnike u dronjcima sa ovom mašinerijom..
kluz franjo

#586 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by kluz franjo »

A_A_AKCIJA wrote: 14/08/2020 17:05

Nikakve razlike tu nema.
Nemoj da relativiziraš.

Svijetom ne lutaju LGBT ideolozi u dronjcima koji su pobjegli iz ratom razrušenih država.
Tema je započeta jer su Poljacima zaprijetili uskraćivanjem miliona EU fondova jer ne poštuju agendu.

Govorimo o lobijima koji su u stanju promijeniti preporuku USA udruge psihologa i preko noći promijeniti pristup tretiranju miliona djece u školama na ovu temu.

O lobijima koji su uspjeli kriminalizirati u Kanadi upotrebu pogrešnih zamjenica. Ako za Mirsu kažeš da je muško, a on insistira da je žensko, iako izgleda kao drvosječa, možeš završiti na sudu :
“Gender-based harassment can involve: (5) Refusing to refer to a person by their self-identified name and proper personal pronoun.”
Vrlo jeftin i loš pokušaj izbjegavanja poređenja sa istomišljenicima iz Poljske.

I da. Između Kanade i Poljske ili Turske, ću uvijek izabrati Kanadu.

U Kanadi neću glavu izgubiti, ako Brku nazovem ili ne nazovem gospođom.
kluz franjo

#587 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by kluz franjo »

A_A_AKCIJA wrote: 14/08/2020 16:51 ...

O ovo me se radi i bilo bi dobro da bar neko pročita i osvrne se. Dakle iz pera gay aktivista:
...
Nije teško pronaći originalni članak.
Pročitati sa razumjevanjem, možda se nešto i nauči od homoseksualca, prakticirajućeg vjernika, rimokatolika.
https://nymag.com/intelligencer/2018/01 ... -work.html
A_A_AKCIJA

#588 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by A_A_AKCIJA »

Moram postaviti duži citat, jer govori o samoj suštini problema. I da, pisan je od gay aktivista
. Americans are hearing the troubling stories of good people just like them who harbor no ill will toward same-sex-attracted individuals. These people, particularly small business owners, are being mercilessly pulverized because they cannot in good faith participate in certain events. I’m sure you’ve heard their stories, but I’ll summarize just a few here.

Consider Melissa Klein and her husband, who operated SweetCakes by Melissa. She was required by the state of Oregon to pay a lesbian couple $135,000 for causing them “emotional and mental suffering,” according to the state. She could not create a cake for their gay wedding, because such weddings are proscribed by her Christian faith. As a result, they have had to close their store and have been tied up in legal trouble as they appeal the ruling.

Americans have also heard the story of Barronelle Stutzman, a grandmotherly florist. She was taken to court by the Washington state’s attorney general when she explained to a gay couple that she could not make flower arrangements for their wedding. The couple knew that Stutzman did not harbor ill feelings toward gay people, as they had been welcome customers and friends for more than nine years. She happily sold them flowers for other special occasions. Stutzman explained, “If I did Rob’s wedding, it would be from my heart, because I think he’s a really special person.” But she could not put her heart into them because of her convictions. The state said her decision was discrimination and sued both her business and her personally. We have witnessed the full power of the state coming down on her.

Americans have similarly read about Blaine Adamson, a Kentucky businessman who owns a promotional printing company that happily serves gay customers and has gay employees. He was sued for explaining that he could not, in good conscience, print t-shirts for a local gay pride parade. He could not support such an event with his handiwork. It was of no consequence that he also refused to print a simple black tee with white writing that said, “Homosexuality Is a Sin.” He didn’t think this proclamation reflected Christian love. But refusing to do a shirt for a local pride event led to his being targeted by a local “human rights commission” as an intolerable bigot. He has been tied up in court for years.

People have heard the story of Yvette Cormier, who complained when a man believing he’s a woman walked into the woman’s dressing room at a Michigan Planet Fitness and started to undress. Cormier became very uncomfortable, explaining, “I was stunned and shocked. He looked like a man… He did not look like a woman,” adding, “It was very scary.” Surely this could be cleared up by talking to management, she thought. So she did. They told her she was in the wrong, that she was being intolerant, and that the man had every right to be in the women’s changing room, since he claimed to be a woman. People saw this as utter madness, just as they did when Target adopted the same policy. Even so, Planet Fitness rescinded Cormier’s membership because she warned other female members to watch out for men coming into their locker room. The state of Michigan sided with the gym, and Cormier’s reputation as a kind person was destroyed.

The nation knows the story of the Denver cake baker, Jack Phillips, who has taken his case all the way to Supreme Court. In 2012, he kindly told a gay couple wanting a custom wedding cake that he could not make it for them because of his faith. He serves gay customers all the time and does so happily. He just can’t make same-sex wedding cakes, because he believes his artistry would be supporting something that he cannot in good conscience endorse. For the same reason, he refuses to do Halloween and adult-themed cakes. The punitive Colorado Civil Rights Commission said unless he made cakes for same-sex weddings, he must stop making cakes for everyone. Wedding cakes make up about 40 percent of his shop’s business. He and his staff were ordered to go through sensitivity training and to file quarterly reports with the state every time he refused to design any cake, explaining why. He has received many death threats. Remarkably, he explained that these intimidations “give me the opportunity to pray for people I wouldn’t otherwise know.” Americans saw him explain his story on The View and witnessed for themselves that he was not the bigoted Neanderthal he has been made out to be. They have gotten to see Jack Phillips for what he is: a very kind, gentle individual whom they can relate to.

Clearly, other people’s same-sex weddings are affecting very good people in very damaging ways.

Justice and Tolerance

The average American who was asked to back same-sex marriage on the principle of justice and tolerance is seeing that those who requested their support are not living by their own rules. They are finding that “marriage equality” is not enough. They are finding the deal has been unilaterally renegotiated: “You will not only support our right to marry, but you will also support our marriages in every way that we ask. If you do not, we will take you to court, ruin your business, take your money, slime your good name, and even threaten your life.” The remarkable examples of these injustices are surprising and alarming many good citizens.
The 51st State

#589 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by The 51st State »

Sad ce te seljacki puci o demokratiji i vrijednosti misljenja, :lol:
A_A_AKCIJA

#590 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by A_A_AKCIJA »

kluz franjo wrote: 14/08/2020 17:11
A_A_AKCIJA wrote: 14/08/2020 17:05

Nikakve razlike tu nema.
Nemoj da relativiziraš.

Vrlo jeftin i loš pokušaj izbjegavanja poređenja sa istomišljenicima iz Poljske.

I da. Između Kanade i Poljske ili Turske, ću uvijek izabrati Kanadu.

U Kanadi neću glavu izgubiti, ako Brku nazovem ili ne nazovem gospođom.
Nećeš glavu, ali hoćeš sredstva za život, jer će te utužiti do bankrota.

Zamolio bih te u ime kulture dijaloga pročitaj ovaj tekst što sam postavio, pa prokomentiraj.
Imaš imena ljudi kojima se to desilo
kluz franjo

#591 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by kluz franjo »

A_A_AKCIJA wrote: 14/08/2020 17:20 Moram postaviti duži citat, jer govori o samoj suštini problema. I da, pisan je od gay aktivista
....
Americans have similarly read about Blaine Adamson, a Kentucky businessman who owns a promotional printing company that happily serves gay customers and has gay employees. He was sued for explaining that he could not, in good conscience, print t-shirts for a local gay pride parade. He could not support such an event with his handiwork. It was of no consequence that he also refused to print a simple black tee with white writing that said, “Homosexuality Is a Sin.” He didn’t think this proclamation reflected Christian love. But refusing to do a shirt for a local pride event led to his being targeted by a local “human rights commission” as an intolerable bigot. He has been tied up in court for years.
...
I samo još jedan od primjera zašto su slobodna, demokratski uređena društva uvijek bolja varijanta.
The Kentucky Supreme Court has ruled in favor of a Lexington print shop owner who, in 2012, refused to print shirts with a message promoting the Lexington Pride Festival.
breuer

#592 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by breuer »

jebote, koja glupost :-)
A_A_AKCIJA

#593 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by A_A_AKCIJA »

kluz franjo wrote: 14/08/2020 17:15

...
Pročitati sa razumjevanjem, možda se nešto i nauči od homoseksualca, prakticirajućeg vjernika, rimokatolika.
100% se slažem sa svim što je napisao. Nemam šta naučiti kada sve vrijeme upravo o tome govorim.

Možda da ti pročitaš sa razumijevanjem što ja pišem, uporediš sa ovim gore i naučiš da nema potrebe da po automatizmu zauzimaš stav...? Možda?
madner

#594 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by madner »

Nikakve razlike tu nema.
Ali jeste masovna pojava. Pogledaj broj curica koje imaju problem sa identitetom ili se identificiraju kao nesto trece. Dosli smo do gotovo 10%.

To je pritisak okoline, posebno obrazovanja koje siri ove nebuloze.

Ne treba se vaditi na druge argumente, ne govorimo o pravima homoseksualaca da zive zivot ili o 100 migranata.
kluz franjo

#595 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by kluz franjo »

A_A_AKCIJA wrote: 14/08/2020 17:33
kluz franjo wrote: 14/08/2020 17:15

100% se slažem sa svim što je napisao. Nemam šta naučiti kada sve vrijeme upravo o tome govorim.

Možda da ti pročitaš sa razumijevanjem što ja pišem, uporediš sa ovim gore i naučiš da nema potrebe da po automatizmu zauzimaš stav...? Možda?
E, fino što se slažeš sa stavom deklarisanog homoseksualca. Možda te to dovede do zaključka da su i to u velikoj većini obični normalni ljudi.
A budala i idiota ih ima i tamo kao i u svakoj drugoj društvenoj skupini.
Proiciranje ekstrema na jednu čitavu skupinu, uz prateće strašenje tipa "Oni dolaze po našu djecu" je tipično za sve radikalne apsolutizme - čak i one unutar eldžibitijova.
kluz franjo

#596 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by kluz franjo »

madner wrote: 14/08/2020 17:35

Nikakve razlike tu nema.
Ali jeste masovna pojava. Pogledaj broj curica koje imaju problem sa identitetom ili se identificiraju kao nesto trece. Dosli smo do gotovo 10%.
A gdje da pogledam taj broj?
MaksprotivMarksa

#597 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by MaksprotivMarksa »

Neznalice nastupaju sa ideoloskih pozicija dok istovremeno kritikuju ideologiju nasuprot njihove ideologije - ova tema 😁

Nemoj ih kluze, oni imaju puna njedra i tri klipa jutjuba pogledana, raspudici ovog foruma ujedinite se 😂
jeza u ledja

#598 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by jeza u ledja »

A_A_AKCIJA wrote: 14/08/2020 16:06
madner wrote: 13/08/2020 17:24 Ljudi mrtvi hladni savjetuju da djecu hormonima sjebu i da je diskriminacija djeci reci da je to faza i onda dodju i pitaju gdje je ideologija.
Da, ovo je najbolji primjer ideologije. Nauku su silovali ideologijom, pod maskom ljudskih prava.

Donedavno, homoseksualnost i sve između se smatralo bolešću. Liječeno je hormonskom terapijom, koja se često nazivala hemijskom kastracijom, jer jeste imala taj efekat. Osuđujem slučajeve kada je to vršeno protiv volje osobe. Ne treba lagati da se to nije dešavalo.

Međutim, sada imamo istu stvar, samo je ideološki obojena. Homoseksualnost nije bolest, i ta odluka je donesena isključivo zbog pritiska. Otišlo se u potpunosti u drugom pravcu. Danas psiholog može djetetu u obdaništu dijagnosticirati tzv Gender dysphoria a doktori na osnovu toga mu propisati hormonsku terapiju. Ponavljam, ovo se daje djeci prije puberteta, da im se ne bi razvila obilježja polova i da bi im se omogućilo da se pripreme za promjenu pola.

U pitanju je identična terapija kojom se prije liječila homoseksualnost, a sada se koristi za promjenu pola. Jedine razlike su da danas imamo slučajeve da se djeci u predpubertetskom periodu propisuju ove terapije, dok je to prije bilo sa odraslima, a druga razlika je samo ideologija.

Za mene je ovo jedan užasno opasan društveni eksperiment, i očekujem za deset-dvadeset godina gomilu tužbi ljudi čiji su životi uništeni samo zbog ideologije.

Apsolutno je luđački donositi ove odluke na osnovu izjava djece mlade i po 18 mjeseci. Bukvalno, u Texasu traje jedan poznat slučaj u kojem je sin majci sa svojih 18 mjeseci rekao: I girl, da bi majka zaključila da je transgender I tražila proces promjene pola. Od tada ga zove Luna. Naravno, otac se pobunio i u toku je sudska trakavica...

Nenormalno je da dijete ne može samo odabrati čarape koje će obući u tom dobu, a da se uvažava njegovo mišljenje o ovim tako bitnim stvarima.

Nedavno je izašlo razočaravajuće istraživanje u kojem naučnici nisu uspjeli dokazati tzv gay gen. Ne više od 8% je zasluga genetike , a ostalo su uglavnom stečeni faktori u različitim životnim fazama. Dakle, nauka tvrdi da se 8% gayeva začne tako, a da ostali to postaju, pod različitim utjecajima.

LGBT ideologija promovira taj lifestyle I nedopustivo je tvrditi išta što se kosi sa tom idejom, makar to bila i naučna istraživanja.

Kada se ovome doda gomila drugih idiotluka, poput postmodernističkih gluposti po kojima je sve društveni konstrukt, pa i pitanje sexualnog identiteta, tek tada nastaje opće ludilo.

Nisam jednom sa promotorima LGBT ideologije vodio diskusije, treba li djetetu prepustiti da samo odluči da li je muško, žensko ili ništa. Da curicama ne treba kupovati roze odjeću, muškima lopte... Preko toga da je pitanje pola društveni konstrukt i da se svako ima pravo izjasniti kako želi i kada želi (sada već čuveno: I identify as...) . Treba li pri upoznavanju sa novim osobama prejudicirati njihov pol na osnovu izgleda, ili ih nježno priupitati šta su. Do toga da smo svi manje ili više gay, kako koji dan nas zapadne.

Jordan Peterson se proslavio otporom prema rodno neutralnim zamjenicama (xhe, xshe), koje su nametnute zakonom u Kanadi.

Ja i moja porodica nećemo učestvovati u tim društvenim eksperimentima. Želim da se to moje pravo poštuje i da me se poštedi reklamiranja nečega što ne podržavam. Mogu živjeti sa vjerovatnoćom od 8% da se to može desiti, ali neću dopustiti da neko ostalih 92% prebacuje na drugu stranu i čini sve da uveća tih 8%. To je tipična ideološka marketing kampanja globalnih razmjera i ja ću učiniti sve da me zaobiđe, dok to ludilo ne ispuše.
Ovo sto ti pises - to je jedina ideologija ovdje.

Cuj lika kako nadobudno kaze “zelim da se moje pravo postuje i da me se postedi reklamiranja necega sto ne podrzavam”. :zid:

Tita ti jel tako tesko bit u poziciji da slusas nesto sto ti se ne svidja??? Nesto sto je nekim ljudima najbitnije pitanje u zivotu, osnovno ljudsko pravo, njemu je, ovako ideoloski ostrascenom retrogradnom moralnoscu, zaboga tesko slusati. Znate njegovo pravo je ugrozeno, ko ce gledat i slusat tolke pedere i trandze. :-x Jebote zivot koja sebicnost.

A inace ono satra se brinuci se za prava djece i tako.
A_A_AKCIJA

#599 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by A_A_AKCIJA »

kluz franjo wrote: 14/08/2020 17:39

E, fino što se slažeš sa stavom deklarisanog homoseksualca. Možda te to dovede do zaključka da su i to u velikoj većini obični normalni ljudi.
.
Pa jaraneeee, ovu rečenicu si izvadio iz knjiga predrasuda koje imaš.

Hajmo vako. Jedan moj džematlija je živio sa čovjekom u Holandiji. Neš vjerovat, nismo mu odsjekli glavu.

Smijem se kladiti u šta hoćeš da sam se družio i družim sa više gay osoba od tebe. A sigurno sa više ateista u odnosu na tvoje prakticirajuće vjernike.

Live and let live, probaj, ne boli.
A_A_AKCIJA

#600 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by A_A_AKCIJA »

jeza u ledja wrote: 14/08/2020 17:53
A_A_AKCIJA wrote: 14/08/2020 16:06

Ovo sto ti pises - to je jedina ideologija ovdje.

Cuj lika kako nadobudno kaze “zelim da se moje pravo postuje i da me se postedi reklamiranja necega sto ne podrzavam”. :zid:

Tita ti jel tako tesko bit u poziciji da slusas nesto sto ti se ne svidja??? Nesto sto je nekim ljudima najbitnije pitanje u zivotu, osnovno ljudsko pravo, njemu je, ovako ideoloski ostrascenom retrogradnom moralnoscu, zaboga tesko slusati. Znate njegovo pravo je ugrozeno, ko ce gledat i slusat tolke pedere i trandze. :-x Jebote zivot koja sebicnost.

A inace ono satra se brinuci se za prava djece i tako.
Obeshrabruje tvoja nevjerovatna sposobnost da iz svega uspiješ izvući konflikt.

Produži dalje, nisi sugovornik za mene. Ja na kineskom, ti na španskom. Fakat mi se ne da voditi nekvalitetne zaglupljujuće i razgovore od kojih niko nema koristi.

Tačno ne znam odakle bih počeo sa tobom toliko si fulio u svemu...
Post Reply