Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- drug_profi
#46351 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mi svi moramo kao glasaci, simpatizeri ili clanovi poslati na vrijeme poruku da zelimo jedinstven blok koji ce se suprotstaviti ovoj sukubi koja isisava zivot svom narodu i svima nama koji smo tu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#46352 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zasto idu sa svojim kandidatom u Tuzli
Zasto ne podrze SDP?
- drug_profi
#46353 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne znam situaciju u Tuzli. Jel Jasmin tako los da ga ne zele podrzati ili su neke sujete u pitanju.
Uglavnom razocaran sam ovim potezom NS.
Kako uvijek kad me nesto povuce da im dam glas, odmah naprave nsto zbog cega se predomislim?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#46354 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Isti sam. Mislim neupitna je moja podrska cetvorki na izborima, ali sto kazes malo malo neki zajeb sa njihove strane. Ali cu zazmiriti na jedno oko, buduci da su glasaci ezdea i slijepi i gluhi na njihove marifetluke i glasat ce taman Karadzica stavili na listu.
-
kluz franjo
#46355 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Još jednom, i SDP i NS u Tuzli bi se trebali dobro preispitati i sebe u ogledalo pogledati. Nakon izbora.kluz franjo wrote: ↑12/08/2020 19:58 Dugačak je istorijat "nesporazuma" između Imamovića i NS u Tuzli. Nije to od juče.
Da ne idem u detalje, nadam se u svakoj izbornoj jedinici odličnom rezultatu SDP-a i NS-a i tamo gdje kandidiraju pobjedi njihovih kandidata za načelnike.
A na izborima treba ostvariti pobjedu.
-
°u°
#46356 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne mogu da se dogovore oko svog kandidata a da bi za tuđeg. Prva opcija im je bio Derviš Čičko pa rekoše da prvo razgovaraju sa SDPom. I onda odlučiše da im je kandidat Mirjana Marinković Lepić.
Derviš potom napušta stranku a za njim i dr Adnan Burina koji je jedini na glasanju bio za Čička.
A Jasmin je oko sebe okupio grupu kilmoglavaca i uhljeba. Prate ga razne afere, zapostavljanje mjesnih z koje su izvan centra grada (u nekim još nema ni kanalizacije, samo je strogi centar bitan, panonska i turizam... ), tužbe na sudovima.. Sve tuđe zasluge sebi prisvaja.U početku njegove karijere koja traje 19 godina imao je 59%, sad 30% podrške. Ali vlast ne da. Dosadio i ogadio se većini. Lakše je bilo narodu do faraona doći i popričati nego do njega, zato mu je i takav nadimak. NS nije mogla sve to progutat, niko normalan ne bi. Mislim da bi ovaj put mogao i izgubiti.
Ali ovaj cirkus s mijenjanjem kandidata im nije trebao. Gradonačelnik i nije toliko bitan. Vlast je u gradskom vijeću, a ona je trenutno u službi faraona, financijskog menadžera grada. To treba mijenjati, treba Džasmina ograničit i zaustavit u onom što si je naumio. Ne pada mu napamet raščišćavanje zraka, Zvjezdan Karadžin kao nosilac liste NS vjerujem da će mu se oko toga posebno suprotstavit, žestoko
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#46357 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne pada mu napamet raščišćavanje zraka
-
°u°
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#46359 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zamisli imate svog sda kandidata kojem jedino sto se moze prigovoriti "tudje zasluge sebi pripisuje" i " ne rasciscava zrak" 
-
°u°
#46360 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Care, nisi sposoban razumjet jednu rečenicu a da ćeš skontat koje sam ja politike.izvrsni direktor wrote: ↑14/08/2020 07:14 Zamisli imate svog sda kandidata kojem jedino sto se moze prigovoriti "tudje zasluge sebi pripisuje" i " ne rasciscava zrak"![]()
Rado bi ti nacrtao ali ne vrijedi, opet nećeč skontat.
Čuj imate svog sda kandidata... Ebate led
Eto Kukić, SDAov isprdak, ima faraona za kandidata. Džasmin, Mirso II je odavno po Tuzli počeo svoje zapošljavat. Ista ste vi... SDA, SDP, SD, PDA.... samo jedno slovo vas dijeli, jedno jedino slovo.
A za zrak, svaki pravi tuzlak zna da mu je trenutno hava, ilitiga otrov iz hiljada gradskih dimnjaka glavni problem, i da je Džasmin I taj koji onemogućava njegovo rješenje. 30 milja koje je grad dobio od TE je pojeo mrak.
Također svaki tuzlak zna da panonska, i drugi projekti u gradu nisu faraonova ideja.
Nekoliko imena iz NS je na dobrom putu za rješavanje, raščišćavanja have u Tuzli. Neku su organizovali prvi protest. Ako skupe dovoljan broj glasova u vijeću za nadat se da neće dati faraonu, investicijskom menadžeru da radi šta hoće.
Ako preživi izbore
- Banksy
#46361 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
...SDA. Prvi korak je napravljen.kluz franjo wrote: ↑14/08/2020 01:13Još jednom, i SDP i NS u Tuzli bi se trebali dobro preispitati i sebe u ogledalo pogledati. Nakon izbora.kluz franjo wrote: ↑12/08/2020 19:58 Dugačak je istorijat "nesporazuma" između Imamovića i NS u Tuzli. Nije to od juče.
Da ne idem u detalje, nadam se u svakoj izbornoj jedinici odličnom rezultatu SDP-a i NS-a i tamo gdje kandidiraju pobjedi njihovih kandidata za načelnike.
A na izborima treba ostvariti pobjedu..
- Kikibombona
#46362 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Moj je utisak, nakon razgovora sa istaknutim NS-ovcem iz Tuzle, da je njima Jasmin Imamović toliko mrzak da bi bili sretni da izgubi makar SDA preuzela Tuzlu. Ko ne vjeruje, neka se javi u pp, poslat cu dio rasprave preko poruka.kluz franjo wrote: ↑14/08/2020 01:13Još jednom, i SDP i NS u Tuzli bi se trebali dobro preispitati i sebe u ogledalo pogledati. Nakon izbora.kluz franjo wrote: ↑12/08/2020 19:58 Dugačak je istorijat "nesporazuma" između Imamovića i NS u Tuzli. Nije to od juče.
...
Centrala NS je trebala presjeci i raspustiti tuzlansku organizaciju. Ovim potezom rizikuju da se BH Blok urusi sto ce nas vratiti na pocetak, 20 godina unazad. Ne moze lokalna netrpeljivost biti vaznija od bitke koja slijedi za 2 godine, od jedinstva opozicije.
...
I meni su odvratni mnogi SDP-eovci, ali sa njima se jednostavno mora.
-
kluz franjo
#46363 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Već sam jedanom napisao moj stav. U ovakvoj situaciji se ovako nešto nije smjelo desiti.Kikibombona wrote: ↑14/08/2020 14:45Moj je utisak, nakon razgovora sa istaknutim NS-ovcem iz Tuzle, da je njima Jasmin Imamović toliko mrzak da bi bili sretni da izgubi makar SDA preuzela Tuzlu. Ko ne vjeruje, neka se javi u pp, poslat cu dio rasprave preko poruka.kluz franjo wrote: ↑14/08/2020 01:13Još jednom, i SDP i NS u Tuzli bi se trebali dobro preispitati i sebe u ogledalo pogledati. Nakon izbora.kluz franjo wrote: ↑12/08/2020 19:58 Dugačak je istorijat "nesporazuma" između Imamovića i NS u Tuzli. Nije to od juče.
...
Centrala NS je trebala presjeci i raspustiti tuzlansku organizaciju. Ovim potezom rizikuju da se BH Blok urusi sto ce nas vratiti na pocetak, 20 godina unazad. Ne moze lokalna netrpeljivost biti vaznija od bitke koja slijedi za 2 godine, od jedinstva opozicije.
...
Bez obzira na sva lokalna iskustva.
- tovarish
#46364 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Potpuno se slažem. Meni se SDP zgadio odavno, ali su opet bolja opcija od SDA i koliko god mi se ne sviđao njihov kandidat za načelnika u mojoj općini, moram ga podržati. SDA više ne mogu da gledam.Kikibombona wrote: ↑14/08/2020 14:45Moj je utisak, nakon razgovora sa istaknutim NS-ovcem iz Tuzle, da je njima Jasmin Imamović toliko mrzak da bi bili sretni da izgubi makar SDA preuzela Tuzlu. Ko ne vjeruje, neka se javi u pp, poslat cu dio rasprave preko poruka.kluz franjo wrote: ↑14/08/2020 01:13Još jednom, i SDP i NS u Tuzli bi se trebali dobro preispitati i sebe u ogledalo pogledati. Nakon izbora.kluz franjo wrote: ↑12/08/2020 19:58 Dugačak je istorijat "nesporazuma" između Imamovića i NS u Tuzli. Nije to od juče.
...
...
Lokalni izbori su priprema za 2022. i radi našeg boljitka i bolje budućnosti naše djece, moramo svašta progutati. Četvorka, koliko god da ima nedostataka, trenutno je jedino svjetlo na kraju tunela.
Zato MOLIM vodeće ljude u NS, napravite dogovor sa SDP-om. Nemojte biti ti kojiurušavaju jedinu dobru priču na našoj politićkoj sceni.
2022. treba da pripadne GRAĐANIMA BiH. Samo je to bitno, a lokal je preduslov za taj uspjeh.
- Banksy
#46365 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Svi su oni ponikli nekad davno u SDPu, i do dana današnjeg se vuku repovi tih starih odnosa i poznanstava, pa se danas, u različitim strankama, i dalje jedni drugima svete, vraćaju i smještaju, i sve po to liniji samo starih, ličnih odnosa (ako u igri nema novca, a vjerujem da ovdje nema).
Nekako, kad imaš velike planove i velike ideje, očekuješ da će ih iznijeti veliki ljudi, a ono, svi padnu na malom, sitnom i ličnom.
Nekako, kad imaš velike planove i velike ideje, očekuješ da će ih iznijeti veliki ljudi, a ono, svi padnu na malom, sitnom i ličnom.
- Kikibombona
#46366 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Banksy wrote: ↑14/08/2020 15:08 Svi su oni ponikli nekad davno u SDPu, i do dana današnjeg se vuku repovi tih starih odnosa i poznanstava, pa se danas, u različitim strankama, i dalje jedni drugima svete, vraćaju i smještaju, i sve po to liniji samo starih, ličnih odnosa (ako u igri nema novca, a vjerujem da ovdje nema).
-
zippoo87
#46367 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ista situacija u Tuzli i Gracanici sto se tice SDP-NS odnosa
isti dugogodisnji nacelnici SDPa ne zele nikome drugom da prepuste upravljanje opstinom (mada se iza ovog krije strah od krivicnog gonjenja) i nisu spremni ni na kakve dogovore ni ustupke,koji njima umanjuju sanse za pobjedu barem 1%
Procjena SDPa i u Tuzli i u Gracanici je da ce opet lagano dobiti nacelnicke mandate i njihovi dugogodisnji nacelnici ce se vjerovatno kandidovati do smrti (Imamovic i Helic)
ovi kantonalni odbori su kao drzave u drzavi...niko ne postuje suverenitet vrha stranke
ja da sam predsjednik SDPa,rekao bi Imamovicu,druze 20 godina si nacelnik,sjasi malo da proba i neko drugi a isto to bi rekao i Helicu...ikovi ce imati preko 20 godina nacelnickog staza ako opet pobijede a rezultati im nisu ni priblizno dobri koliki su mogli biti...oni su se toga zasitili jos prije 10 godina ali se boje da ako se pocne grebati ispod povrsine,da ce tu svasta isplivati i onda u tom strahu i bunilu su spremni na sve,samo da svoju guzicu sacuvaju
iskreno,ovu dvojicu boli K za boljitkom i napretkom i Tuzle i Gracanice,...ovo se posebno u Gracanici osjeti...SDP koalira sa SDA
i evo objavljeno je danas da je kandidat za nacelnika Gracanice ispred Nase Stranke Miras Camdzic...trenutni zastupnik u Parlamentu FBiH
isti dugogodisnji nacelnici SDPa ne zele nikome drugom da prepuste upravljanje opstinom (mada se iza ovog krije strah od krivicnog gonjenja) i nisu spremni ni na kakve dogovore ni ustupke,koji njima umanjuju sanse za pobjedu barem 1%
Procjena SDPa i u Tuzli i u Gracanici je da ce opet lagano dobiti nacelnicke mandate i njihovi dugogodisnji nacelnici ce se vjerovatno kandidovati do smrti (Imamovic i Helic)
ovi kantonalni odbori su kao drzave u drzavi...niko ne postuje suverenitet vrha stranke
ja da sam predsjednik SDPa,rekao bi Imamovicu,druze 20 godina si nacelnik,sjasi malo da proba i neko drugi a isto to bi rekao i Helicu...ikovi ce imati preko 20 godina nacelnickog staza ako opet pobijede a rezultati im nisu ni priblizno dobri koliki su mogli biti...oni su se toga zasitili jos prije 10 godina ali se boje da ako se pocne grebati ispod povrsine,da ce tu svasta isplivati i onda u tom strahu i bunilu su spremni na sve,samo da svoju guzicu sacuvaju
iskreno,ovu dvojicu boli K za boljitkom i napretkom i Tuzle i Gracanice,...ovo se posebno u Gracanici osjeti...SDP koalira sa SDA
i evo objavljeno je danas da je kandidat za nacelnika Gracanice ispred Nase Stranke Miras Camdzic...trenutni zastupnik u Parlamentu FBiH
- Kikibombona
#46368 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
BH Blok je kurton od sapunice.zippoo87 wrote: ↑14/08/2020 15:45 ista situacija u Tuzli i Gracanici sto se tice SDP-NS odnosa
Kao narod smo velika pogan, normalnih ljudi je veoma malo. Sve goli poltron, smeker, smutljivac. A najgori od nas su usli u politiku. Najgora sorta poganih Bosanaca i Hercegovaca.
...
SDP je bolesna stranka, duboko inficirana SDA virusima kriminala, korupcije, nepotizma. O njima se moze govoriti samo kao o manjem zlu. Za normalnog covjeka bitisanje u takvom okruženju je neizdrživo. Moras biti pokvaren da bi bio u takvom drustvu.
NS je isto prepuna pokvarenih ljudi. Neko im treba objasniti, podsjeti ih, da imaju nula nacelnickih pozicija, da su na nivou FBiH mala stranka. Sami su niko i nista, osim njihovih parlamentaraca koji trpaju par milja u novcanik uz minimalan rad.
...
Jednima i drugima je stranka bog i batina. Boli ih qrac za nama i drzavom. Njima je bitno da udju u parlament i politiku vode u skladu sa tim.
...
Gade mi se.
- Kikibombona
#46369 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
BH Blok je potpuno obesmisljen. Samo im Sarajevo vazno, od raka pomrli majku im hinjsku. Sta je sa nama ostalima gamadi ljigava...???????
U Sarajevu veliki budzet, naustrb ostalih kantona i opstina, pa ste se okupili radi para mamicu vam vasu.
U Sarajevu veliki budzet, naustrb ostalih kantona i opstina, pa ste se okupili radi para mamicu vam vasu.
- shbc
#46370 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
@Pedja Kojovic
Ne znam da li jos uvijek citate forum, ali ako citate obratite malo paznju na raspolozenje ljudi koji glasaju za NS. Zaustavite ovo u Gracanici i Tuzli. Nema smisla i ne steti samo ugledu i sansama NS-a i cetvorke u TK nego i u ostatku BiH, pa i u Sarajevu. Vjerujem da su u pitanju odluke lokalnih odbora i njihovi lokalni obracuni, ali ne dozvolite da vam te sitne stvari pokvare sve sto ste pokrenuli.
Ako nije kasno trazite od SDP-a druge kandidate i podrzite ih, ako jeste i ne mogu se mijenjati, onda podrzite ove kakvi god da su. Pa i po cijenu raspustanja lokalnih odbora u ta dva grada. Prezivila je NS odlaske puno bitnijih ljudi od Beslagica, prezivjece i njega.
Bice vremena da se neke stvari unutar cetvorke mijenjaju i da se razracunava, ali sada nije to vrijeme. Sada je jedino bitno da se pokaze jedinstvo i pocne rusenje ove kriminalne organizacije sto nam sjedi na glavi vise od dvije decenije.
Zeljko Komsic vam je istu stvar uradio 2018. Ne budite Zeljko Komsic.
Ne znam da li jos uvijek citate forum, ali ako citate obratite malo paznju na raspolozenje ljudi koji glasaju za NS. Zaustavite ovo u Gracanici i Tuzli. Nema smisla i ne steti samo ugledu i sansama NS-a i cetvorke u TK nego i u ostatku BiH, pa i u Sarajevu. Vjerujem da su u pitanju odluke lokalnih odbora i njihovi lokalni obracuni, ali ne dozvolite da vam te sitne stvari pokvare sve sto ste pokrenuli.
Ako nije kasno trazite od SDP-a druge kandidate i podrzite ih, ako jeste i ne mogu se mijenjati, onda podrzite ove kakvi god da su. Pa i po cijenu raspustanja lokalnih odbora u ta dva grada. Prezivila je NS odlaske puno bitnijih ljudi od Beslagica, prezivjece i njega.
Bice vremena da se neke stvari unutar cetvorke mijenjaju i da se razracunava, ali sada nije to vrijeme. Sada je jedino bitno da se pokaze jedinstvo i pocne rusenje ove kriminalne organizacije sto nam sjedi na glavi vise od dvije decenije.
Zeljko Komsic vam je istu stvar uradio 2018. Ne budite Zeljko Komsic.
- MaksprotivMarksa
#46371 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nemojte Pedja, dajte unuku unuka Selimovog djevera zetu da bude glup u ime NS, boli vas kara, dok je malogradjana bice i glasova, nema veze sto vam ljudi osvajaju mandate sa prvog mjesta na listi i odlaze iz stranke, jebo to, pa nije valjda vas posao da to kvalitetnije kontrolirate 
- Kikibombona
#46372 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pedja kaze da je tuzlanski SDP odbio bilo kakve pregovore sa NS. Ne zele sa njima uopste razgovarati. Navodi da su cak odbili nakon sto je Nermin Niksic molio da do pregovora dodje. Cirkus.
Dakle, tuzlanski SDP je partija u partiji.
I NS se ponijela katastrofalno. Ni jedni ni drugi nisu dorasli situaciji. Opet ponavljam, svima njima je vaznija partija od naroda i drzave.
Od njih su veca govna jedino ovi stranacki botovi, sluzavi gmizavci, koji vode internet ratove za smijenu naknadu. Stranacki funkcioneri ispadaju supci za veliku lovu, internet gmazovi za sitnis.
Dakle, tuzlanski SDP je partija u partiji.
I NS se ponijela katastrofalno. Ni jedni ni drugi nisu dorasli situaciji. Opet ponavljam, svima njima je vaznija partija od naroda i drzave.
Od njih su veca govna jedino ovi stranacki botovi, sluzavi gmizavci, koji vode internet ratove za smijenu naknadu. Stranacki funkcioneri ispadaju supci za veliku lovu, internet gmazovi za sitnis.
- Kikibombona
#46373 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pedja na fb
- NS izlazi sa kandidatom za nacelnika koji nema nikakve sanse
- BH blok
Cirkus. Nije cudo sto SDA vlada 30 godina.
- tuzlanski SDP ne zeli nikakav odnos sa NSKod nas licni animozitet nije igrao nikakvu ulogu.Dva mjeseca ih pozivamo na dogovor. Nikad nisu odgovorili ni nama, a ni svom predsjedniku.
Nije u pitanu moj niti bilo ciji ego.Ljudi odbijaju da se uopste sastanu i razgovaraju. Potpuno iracionalno i destruktivno. Ja razumijem vasu ljutnju ali optuzujete pogresnu stranu.
- NS izlazi sa kandidatom za nacelnika koji nema nikakve sanse
- BH blok
Cirkus. Nije cudo sto SDA vlada 30 godina.
- Leverage
#46374 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zašto je tuzlanski SDP (dakle Imamović i Ilić) odbio da razgovara sa NS tamo je jedna priča, ali ovo samo govori o tome da Nermin Nikšić nema autoritet da odlučuje u ime svih u SDP-u, kako je to slučaj sa predsjednicima drugih stranaka. A ne može ga ni imati kad nema narodni legitimitet, nema nikakvu bazu, nema ništa.
Besmisleno je uopšte pitati Nikšića zašto se nešto dešava ili ne dešava u SDP-u u Tuzli ili na TK. Adrese za takva pitanja su Imamović, Ilić, Hadžić, Hasić, Helić, Dervišagić, dakle ljudi sa izbornim legitimitetom.
Besmisleno je uopšte pitati Nikšića zašto se nešto dešava ili ne dešava u SDP-u u Tuzli ili na TK. Adrese za takva pitanja su Imamović, Ilić, Hadžić, Hasić, Helić, Dervišagić, dakle ljudi sa izbornim legitimitetom.
- Kikibombona
#46375 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dakle, ocito je da se Nermin Niksic nista ne pita u SDP-u. Pozvao je lokalnu organizaciju da se sastanu sa NS, a oni su ga odjebali.Leverage wrote: ↑16/08/2020 09:52 Zašto je tuzlanski SDP (dakle Imamović i Ilić) odbio da razgovara sa NS tamo je jedna priča, ali ovo samo govori o tome da Nermin Nikšić nema autoritet da odlučuje u ime svih u SDP-u, kako je to slučaj sa predsjednicima drugih stranaka. A ne može ga ni imati kad nema narodni legitimitet, nema nikakvu bazu, nema ništa.
...
Ja fakat ne znam koji je qrac sa Tuzlom. Dobar dio SDP TK na celu da Bijedicem je presao u SDA, a vidimo da prelasci time nisu okončani nakon posljednjeg transfera 50 mladih SDP-eovaca direktno u SDA.
Covjek bi rekao da se SDP ocistio skarta. Ko su ovi sto su ostali? Ljudi uopste ne zele pregovarati, BH blok za njih ocigledno ne postoji. Zanima ih iskljucivo lokalna vlast, a niposto formiranje sire koalicije koja ce rusiti SDA sa vlasti.