Bosanska dolina piramida

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dječak sa šibicama

#3051 Re: Bosanska dolina piramida

Post by dječak sa šibicama »

Daj ljudi, jedno je zaebancija a drugo ozbiljna prica... zar jos ima neko ko vjeruje ovom ublehasu.

15 godina je on na tim piramidama, za 15 godina bi je rukama iskopao. Cetkicom za zube bi je do sada dovoljno razotkrio, da tu ima icega.

On je i dalje na "evo kad malo razmaknemo zemlju vidi se ta umjetna konfiguracija". Kakav ublehas.
banjaluka078

#3052 Re: Bosanska dolina piramida

Post by banjaluka078 »

spinel_ wrote: 13/08/2020 10:22 pa odakle oni blokovi u sumi?
Ništa neobično. Ponoviti geografiju. Malo prelistati geologiju.

Image
banjaluka078

#3053 Re: Bosanska dolina piramida

Post by banjaluka078 »

dječak sa šibicama wrote: 13/08/2020 10:48
On je i dalje na "evo kad malo razmaknemo zemlju vidi se ta umjetna konfiguracija". Kakav ublehas.

Da, Semir i njegovo čuveno "priroda ne pravi pravilne oblike"!

https://en.wikipedia.org/wiki/Concretion

ili

Image

https://www.nationaltrust.org.uk/giants ... blue-trail

http://www.theculturemap.com/geology-ro ... s-iceland/
Last edited by banjaluka078 on 13/08/2020 11:18, edited 1 time in total.
zforumas

#3054 Re: Bosanska dolina piramida

Post by zforumas »

Onda je i Trebacko brdo kod Tesnja piramida:

Image

Raja godinama vadi ove kamene ploce i zaradjuje lovu na tome. Eh da ih Sema vidi...
Last edited by zforumas on 13/08/2020 11:33, edited 1 time in total.
banjaluka078

#3055 Re: Bosanska dolina piramida

Post by banjaluka078 »

I pola brda po Krajini koja imaju barem jednu ravnu i oštru ivicu.
Tesla Edison

#3056 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Tesla Edison »

banjaluka078 wrote: 13/08/2020 11:19 I pola brda po Krajini koja imaju barem jednu ravnu i oštru ivicu.
Dovoljno automobilom proći kanjonom Neretve i sve je jasno.

U piramide u Visokom jedino može vjerovati onaj koji vjeruje da je i Covid nastao od 5G mreže.
dječak sa šibicama

#3057 Re: Bosanska dolina piramida

On bukvalno negira najveceg arhitektu u prirodi, Boga. Ili prirodu samu od sebe, za one koji ne vjeruju u Boga.

Mislim, geologija je citava naucna oblast, i nasao se ovaj ublehas da negira sve. A ima podrsku laika i povjerenika u alternativnu istoriju, kojima je najveci argument "pa ne moze to nastati prirodnim putem". Nisu ni svjesni sta sve priroda moze, ocito.
Po njima je valjda i kanjon Kolorada iskopao nekakav covjek jer sve drugo je nemoguce.
Tromblon

#3058 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Tromblon »

Sreća po čovječanstvo pa imamo vas pametnih da sve razotkrijete. Blago svima nama :thumbup:
dr_Evil

#3059 Re: Bosanska dolina piramida

Post by dr_Evil »

Tita mi kako bi dobro bilo dovesti ove radnike iz drevnog visokog da mi avliju urade. Moguce je da tamo postoji piramida ili neka druga umjetna kreacija. JA da sam vlast, dao bih mu da iskopa sve, i da zavrsimo tu pricu za sva vremena, jal ima jal nema. Slazem se moze biti segmentacija kamena iil kako se vec kaze
spinel_

#3060 Re: Bosanska dolina piramida

Post by spinel_ »

Da je ova "piramida" u Becu pojedinci bi svrsavali
Ovako nemoguce je da bude nesto u vukojebini zvanoj Visoko, mislim cuj visoko :-)
Ommadawn

#3061 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Ommadawn »

Pa nije da nema budala ni u Beču. Samo njima se ne klanja kao kod nas što se klanjaju.

Čuj majke ti ne pravi priroda pravilne oblike...
dr_Evil

#3062 Re: Bosanska dolina piramida

Post by dr_Evil »

Ommadawn wrote: 13/08/2020 13:40 Pa nije da nema budala ni u Beču. Samo njima se ne klanja kao kod nas što se klanjaju.

Naravno da pravi, i ovo sta on pokazuje na videu izgleda kao da je otkopao oko segmentacije. Moze li biti da je klesano - vjerovatno, pa niko od nas nije uradio neke testove (mada ne znam ni sta treba da se radi, nisam geolog).

Ali opet kazem, treba neko reci da kopa do kraja i zavrsi ovu pricu. Sta se ima izgubiti.

Kad je dosao meksikanac i rekao da je troja u Gabeli svi su isto ovako reagovali, umjesto da su zgrabili priliku ko oni u Medjugorju.

Sad glumit nesto pa da nam se svijet ne smije, mi smo zadnja rupa na sviralu svijeta svakako nam se smiju. A ove energije, jone i gluposti samo zanemariti, samo uzima pare budalama
broj dva

#3063 Re: Bosanska dolina piramida

Post by broj dva »

dr_Evil wrote: 13/08/2020 13:45
Ommadawn wrote: 13/08/2020 13:40 Pa nije da nema budala ni u Beču. Samo njima se ne klanja kao kod nas što se klanjaju.

Naravno da pravi, i ovo sta on pokazuje na videu izgleda kao da je otkopao oko segmentacije. Moze li biti da je klesano - vjerovatno, pa niko od nas nije uradio neke testove (mada ne znam ni sta treba da se radi, nisam geolog).

Ali opet kazem, treba neko reci da kopa do kraja i zavrsi ovu pricu. Sta se ima izgubiti.

Kad je dosao meksikanac i rekao da je troja u Gabeli svi su isto ovako reagovali, umjesto da su zgrabili priliku ko oni u Medjugorju.

Sad glumit nesto pa da nam se svijet ne smije, mi smo zadnja rupa na sviralu svijeta svakako nam se smiju. A ove energije, jone i gluposti samo zanemariti, samo uzima pare budalama
Pa i meksikanac se zajebo, i za razliku od sesirdzije nije insistiro da je upravo 20 godina.
dr_Evil

#3064 Re: Bosanska dolina piramida

Post by dr_Evil »

broj dva wrote: 13/08/2020 13:48
dr_Evil wrote: 13/08/2020 13:45

Pa i meksikanac se zajebo, i za razliku od sesirdzije nije insistiro da je upravo 20 godina.
Nije istina, rekao je to osamdesetih, i vratio se iza rata u bosnu vise puta da tjera po svom 2006-2008. Cak su mu djeca donijela pepeo kada je preminuo i prosula po Gabeli.
dječak sa šibicama

#3065 Re: Bosanska dolina piramida

Pa jeste, nema veze sto Semir lupeta gluposti, prica o ljudima kornjacama koji su dosli iz svemira i izgradili piramide, ljekovite piramide koje lijece i sve je to tako samo zla nauka ne zeli potvrditi, nema veze sve to nego kome smeta jako Visoko, nisi patriota ako ne podrzavas kvazinauku Semira Osmanagica.

Nisi patriota ako ne podrzavas pljacku Fadila i Fikreta, nisi patriota ako ne navijas da Dzambic zaradi jos par miliona, ako ne vidis piramidu u Visokom ti si antidrzavni element.
Tesla Edison

#3066 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Tesla Edison »

dr_Evil wrote: 13/08/2020 13:34 Tita mi kako bi dobro bilo dovesti ove radnike iz drevnog visokog da mi avliju urade. Moguce je da tamo postoji piramida ili neka druga umjetna kreacija. JA da sam vlast, dao bih mu da iskopa sve, i da zavrsimo tu pricu za sva vremena, jal ima jal nema. Slazem se moze biti segmentacija kamena iil kako se vec kaze
I javno objesiti ako se pokaže da su džaba kopali i da su bespotrebno uništili srednjovjekovni grad Visoki.

Dati mu takvu ponudu pa ako je toliko siguran neka potpiše. A potpisao bi on to, šipak. Zna i sam da je to sve ubleha što priča.
Tesla Edison

#3067 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Tesla Edison »

dječak sa šibicama wrote: 13/08/2020 13:52 Pa jeste, nema veze sto Semir lupeta gluposti, prica o ljudima kornjacama koji su dosli iz svemira i izgradili piramide, ljekovite piramide koje lijece i sve je to tako samo zla nauka ne zeli potvrditi, nema veze sve to nego kome smeta jako Visoko, nisi patriota ako ne podrzavas kvazinauku Semira Osmanagica.

Nisi patriota ako ne podrzavas pljacku Fadila i Fikreta, nisi patriota ako ne navijas da Dzambic zaradi jos par miliona, ako ne vidis piramidu u Visokom ti si antidrzavni element.
To je islamofobija!

/s
dr_Evil

#3068 Re: Bosanska dolina piramida

Post by dr_Evil »

dječak sa šibicama wrote: 13/08/2020 13:52 Pa jeste, nema veze sto Semir lupeta gluposti, prica o ljudima kornjacama koji su dosli iz svemira i izgradili piramide, ljekovite piramide koje lijece i sve je to tako samo zla nauka ne zeli potvrditi, nema veze sve to nego kome smeta jako Visoko, nisi patriota ako ne podrzavas kvazinauku Semira Osmanagica.

Naravno da lupeta i uzima pare narodu od energija, anauka, sejtana, lijeka za koronu, i pritom vjerovatno guzi volonterke. Samo kazem da vjerovatno niko od nas ne moze 100% reci da ne vjeruje da nema nista, postoji mrva sumnje garant.

Dakle, ponudit mu da otkopa makar jednu stranu, stari grad i onako niko stoljece vec ne jebe 5%. I da kazemo car je gol, zavrsimo pricu.
Heller

#3069 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Heller »

dr_Evil wrote: 13/08/2020 13:34 Tita mi kako bi dobro bilo dovesti ove radnike iz drevnog visokog da mi avliju urade. Moguce je da tamo postoji piramida ili neka druga umjetna kreacija. JA da sam vlast, dao bih mu da iskopa sve, i da zavrsimo tu pricu za sva vremena, jal ima jal nema. Slazem se moze biti segmentacija kamena iil kako se vec kaze
Sedimentacija.
dr_Evil

#3070 Re: Bosanska dolina piramida

Post by dr_Evil »

Heller wrote: 13/08/2020 13:58
Sedimentacija.
hvala :)
Heller

#3071 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Heller »

dr_Evil wrote: 13/08/2020 13:58
Sedimentacija.
Proguglaj malo o sedimentim stijenama, onako zanimljivo je, a sedimentiraće ti se još neke kockice oko svega toga.
dr_Evil

#3072 Re: Bosanska dolina piramida

Post by dr_Evil »

Heller wrote: 13/08/2020 14:00
dr_Evil wrote: 13/08/2020 13:58

Sedimentacija.
Proguglaj malo o sedimentim stijenama, onako zanimljivo je, a sedimentiraće ti se još neke kockice oko svega toga.
A nagledao sam ih se kroz Salakovac, uvijek je impresivno bilo. I zaista ono sta se vidi u pozadini iza onog klinca dok pokazuje ociscene ploce, lici tacno na krajolik salakovca.

Ali da li je to razlog da ne iskopamo? Mislim cim sa ceste skrenes pola bosne su kamenolomi i kradja sume
dječak sa šibicama

#3073 Re: Bosanska dolina piramida

Pa da, crv sumnje, zato je Semir 15 godina tamo i muze pare. Nikad bolje u zivotu nije zivio, sigurno.

Dok god ima onih kojima moze prodati pricu da "tu nesto ima", i na ime laznog patriotizma jer "piramide su patriotizam" dobijati pare od BH Telekoma i tako dalje, on ce musti tu pricu.

Koliko je ljudi izlijecio od korone na tim svojim ljekovitim piramidama? nijednog, jel tako.
dr_Evil

#3074 Re: Bosanska dolina piramida

Post by dr_Evil »

dječak sa šibicama wrote: 13/08/2020 14:04 Pa da, crv sumnje, zato je Semir 15 godina tamo i muze pare. Nikad bolje u zivotu nije zivio, sigurno.

Dok god ima onih kojima moze prodati pricu da "tu nesto ima", i na ime laznog patriotizma jer "piramide su patriotizam" dobijati pare od BH Telekoma i tako dalje, on ce musti tu pricu.

Koliko je ljudi izlijecio od korone na tim svojim ljekovitim piramidama? nijednog, jel tako.
Procent izlijecenja nekoga u piramidi ravan je zivotnoj energiji, ne postoji :D, ali ja to isto kazem i za hodze pa opet svi idu na rukju i salijevanje

Samo ogoliti cara, i to tako sto cemo ogoliti, ako ne veliku "piramidu" onda jednu od dvije pomocne gdje nema starog grada. Poslije toga niko nema vise sta da masta ili ne, ima crno na bijelo sta je ispod
lethalthreat

#3075 Re: Bosanska dolina piramida

Post by lethalthreat »

spinel_ wrote: 13/08/2020 13:37 Da je ova "piramida" u Becu pojedinci bi svrsavali
Ovako nemoguce je da bude nesto u vukojebini zvanoj Visoko, mislim cuj visoko :-)
Zavisi sve od establišmenta jbg. U Kini npr. ima preko 300 piramida ali komunistička partija ne dozvoljava njihova otkopavanja iz njima poznatih razloga. Nedavno sam slušao da se pretpostavlja da je u džunglama Južne Amerike otkopano tek 2% toga šta se sve krije ispod zelenila. Pogledaj samo gdje su pronaši El Mirador i sve je jasno:

Image

U Visokom definitivno ima nešto, je li fakat piramida ili geološko čudo prirode teško je reći. Definitivno više naginjem tome da jeste, ne gotivim Osmanagića, mislim da mu je UFO popio mozak ali mu definitivno vjerujem da ima njuh i sluh za piramide ako ih je toliko dugo proučavao, obišao skoro sve poznate na svijetu i na kraju krajeva doktorirao na njima. Sigurno mu vjerujem više nego prosječnom forumskom naysayer-u kojem je vrh demanta "nema", "nemoguće", "ubleha" i sl. Uostalom i ove anegdote sa falsifikovanjem nalaza od strane domaćeg "uvaženog" naučnog miljea o kojima priča pred kraj videa bi trebalo nešto da kažu same po sebi.

Najbolje bi bilo da su mu odmah dozvolili rok od 2 godine da otkopa par stotina kvadrata da se vidi jasno je li ili nije. Ako je, kopaj do kraja, ako nije zatrpaj nazad vlastitim rukama i motaj kablove nazad tamo odakle si došao :D
Post Reply