Tomahawk11 wrote: ↑13/08/2020 11:05
sumirprimus wrote: ↑13/08/2020 10:35
znaci skup faktora

od genetike, sirine izbora, rada s mladima ,konkurencije, preko uvjeta,terena do struke
Kad smo već kod toga...jes da će biti oftopic, ali mi pada na pamet...neki menadžer iskopa nekog Nurkića u nekom selu...momak bio prerasto sve uzraste...danas top 10 centara u NBA ligi.
I onda kaže Amar je u pravu...za ovo nije i ne slažem se....imamo mi itekako kršnih momaka koji mogu uspjeti i u fudbalu i košarci, rukometu, tenisu.
Pa Amar je i rekao vecinom ali ne i 100%. Eto otisao je Musa u NBA pa ga nigdje ni na mapi i neko vece za 35 minuta postigne 17 poena i odmah ukivanje u zvijezde iako je imao sut na toj utakmici 25%. Medjutim igrao je toliko zato sto su Netski zavrsili ovaj dio sezone na cvrstom 7 mjestu i igrala je fakticki druga ekipa. Ja sam davno rekao da ce Musa biti jedan od mnogih igraca sa ovih prostora koji vjerovatno nece uspjeti u NBA.
Sto se tice Nurkica kod njega je druga prica i on po svoj prilici je postao ozbiljan igrac u NBA, bio je to jedno vrijeme i Teletovic i neam treceg iz BiH ako racunamo da je Bogdanovic hrvatski igrac.
Sto se tice fudbala u zadnjih 20 godina osim Edina, Pjanica, Salihamidzica ko su te fudbalske velicine??? I sto napisa neko Pjanic nije BH skola fudbala. Dakle kad sve izaberes i oduzmes mali je to broj BH sportskih zvijeri u fudbalu i kosarci. Sto se tice rukometa tu smo mozda i najjaci s obzirom gdje su nam sve igrali i gdje igraju igraci ali sto se tice tenisa he sve sto ima imalo dara uglavnom pokupi Hrvatska i napravi igracine. Ono sto je ostalo u BH osim Dzumhura tanko brate.
Kad stavis na stol i uporedis sa Srbijeom i Hrvatskom nema nas nigdje ali ne zato sto mi nemamo perspektivnih sportista nego zato sto kao prvo nemamo uslove za njihove napredovanje, kvalitetan trenerski kadar i ponovit cu sredstav za kvalitetnu suplementaciju. Pa kad izadje igrac iz Ajaksove skole fudbala izgleda ko Terminator a nas ko isposnik