Vehabije, od cega zive, npr.Pezic?

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
sadie_forever

#101 Re: Vehabije, od cega zive, npr.Pezic?

Post by sadie_forever »

Jimmy McNulty wrote: 11/08/2020 17:08 Bogtejebo kad si se ti udala, udat će se svaka.
a jest se tesko udat :lol: :-)

PS':ne psuj nekulturno je,,sad si iz cista mira opsovao Boga tobejarabi
RagibUzoriti
Vozim: Vozim se na struju

#103 Re: Vehabije, od cega zive, npr.Pezic?

Post by RagibUzoriti »

dr_Evil wrote: 11/08/2020 15:49
RagibUzoriti wrote: 11/08/2020 13:03

Vama je Pezic,Kuduzovic,Golos i ostala ulema trn u oku. I zato ne birate ni metode ni sredstva da pokusate da okaljate doticne i slicne...

Sijsko-rafidijske manipulacije... :)

Golosa jedinog licno poznajem od te trojica. Zaista ima ogromno znanje iz islama. Lova dolazi iz saudijske, lik je bio preradikalan i za ovakvu IZ, pa su ga izbacili iz iste.

Naravno ima par zena, sto je valjda krsenje zakona BiH, ali on taj zakon svakako ne priznaje.

Licno nista protiv lika, nisam ga uspio toliko upoznati da bih mu sta zamjerio. Ne slazem se sa njim da treba svijet vratiti 1000 godina unazad. Tu smo se razisli
Jarane evo ja lično, koji po znanju npr Golosu, ne bih mogao pertle na cipelama vezati, ja sam za IZ BiH radikalan. To pod broj 1.
Pod broj 2 mislim da Dzevad uopste nije ni studirao u Saudijskoj Arabiji, tako da te price kako lova dolazi iz Saudije su mahalska naglabanja plasirana od strane neprijatelja Islama zbog radi zavade...
Pod 3,hajde mi nadji tu njegovu izjavi gdje on kaze da treba svijet vratiti unazad 1000 godina?

Pa čovječe, znaš li uopšte o kakvoj gromadi od insana mi pišemo???
RagibUzoriti

#104 Re: Vehabije, od cega zive, npr.Pezic?

Post by RagibUzoriti »

salik79 wrote: 11/08/2020 16:05
salik79 wrote: 19/07/2020 07:47 Odlicno pitanje, koje sam nekada, usput, na drugim temama postavljao. I to, upravo, za Pezica i Kuduzovica.

Znao sam to pitanje i nekim likovima koji se loze na njihova predavanja uzivo postaviti, svi su mislili da su oni nekakvi profesori u medresi, jal na FIN-u i slicno :lol:
Vama je Pezic,Kuduzovic,Golos i ostala ulema trn u oku. I zato ne birate ni metode ni sredstva da pokusate da okaljate doticne i slicne...

Oni kada budu ulema moci cemo na tu temu.

I ne petljaj sije tamo gdje im nije mjesto.

I jos nesto, ispuh'o ti je Kuduz, nesto se "razblazio" prema sijama. Mogli bi i njega uskoro protekfiriti.
Oni su ulema. I hvala Bogu ima ih još.
A vi možete jedino da crknete od muke.

Šijsko-rafidijska gamad.

Gdje god su se pojavili, nered i smutnju su posijali...
RagibUzoriti

#105 Re: Vehabije, od cega zive, npr.Pezic?

Post by RagibUzoriti »

Žena u Islamu po pitanju imetka ima mnogo veća prava nego današnje žene u toj tzv civilizovanoj Evropi 😉
sadie_forever

#106 Re: Vehabije, od cega zive, npr.Pezic?

Post by sadie_forever »

Uzmemo li u obzir kakve islam zahtjeve ima da bi mogao imati drugu zenu ja se pitam kako taj Golos ima te uslove?? pa i Bilal Bosnic koji je u zatvoru,,,ovog lika na neki nacin i cijenim jer je ranjavan u ratu ,vratio se iz njemacke da bi ratovao itd...ali vjera mu je Boze sacuvaj

no Elvedin Pezic nije radikal na taj nacin,i on ima samo 1 zenu
salik79

#107 Re: Vehabije, od cega zive, npr.Pezic?

Post by salik79 »

RagibUzoriti wrote: 11/08/2020 18:28

I jos nesto, ispuh'o ti je Kuduz, nesto se "razblazio" prema sijama. Mogli bi i njega uskoro protekfiriti.

Šijsko-rafidijska gamad.

Po cemu su ulema?!

Vehabo-tekfirdzijska pogan.

Gdje god da su tu je mracnjastvo, nazadak, nered, smutnja, tekfir, ohalaljivanje zivota, casti, imetka, raznosenje po dzamijama, trgovima, skolama,... Nastavi niz.
RagibUzoriti

#108 Re: Vehabije, od cega zive, npr.Pezic?

Post by RagibUzoriti »

salik79 wrote: 11/08/2020 18:46

Šijsko-rafidijska gamad.

Po cemu su ulema?!

Gdje god da su tu je mracnjastvo, nazadak, nered, smutnja, tekfir, ohalaljivanje zivota, casti, imetka, raznosenje po dzamijama, trgovima, skolama,... Nastavi niz.
Ulema su po znanju, primjenjivanju znanja i upućivanje na dobro i hajr.

Vi koji ih toliko mrzite, nadjite samo jednu rečenicu, jedan video, jednu riječ gdje spomenute osobe pozivaju na nered, na blud, na kradju na bilo sto, sto se kosi sa zdravim razumom. Necete naći ništa od toga.

Vi šije, ono što normalan insan ne može da zamisli, vama je sastavni dio života.
Ono sto normalan insan misli o vama nije za foruma, jer niko nece toliko biti glup pa nasjesti na provokacije pa fasovati ban.

Od vas je počela i smutnja i nered i tekfir i ohalalivanje prostitucije i svašta nešto jos...
salik79

#109 Re: Vehabije, od cega zive, npr.Pezic?

Post by salik79 »

RagibUzoriti wrote: 11/08/2020 20:03

Šijsko-rafidijska gamad.

Po cemu su ulema?!

Vi koji ih toliko mrzite, nadjite samo jednu rečenicu, jedan video, jednu riječ gdje spomenute osobe pozivaju na nered, na blud, na kradju na bilo sto, sto se kosi sa zdravim razumom. Necete naći ništa od toga.

Vi šije, ono što normalan insan ne može da zamisli, vama je sastavni dio života.
Ono sto normalan insan misli o vama nije za foruma, jer niko nece toliko biti glup pa nasjesti na provokacije pa fasovati ban.

Od vas je počela i smutnja i nered i tekfir i ohalalivanje prostitucije i svašta nešto jos...
Je li to sve sto si naucio od njih?! Hajde priznaj, prije nego sto su ti oni ulili "znanje" valjao si se po jarcima, a sada je doslo "otkrovenje" u vidu tekfira! ;-)

Zbog cega vas "sejhulekber" Bosnic zavrsi u zatvoru? Cija je ideologija vrbovala mladost iz Bosne i okruzenja da se ide raznositi po Siriji? E moj levat...

Nego, pitas da ukazemo - pa, ja sam davno ukazao na Kuduzovo predvanje u kojem govori o vasoj omiljenoj temi "novotari i novotarije" u kojoj veli da je za one koji to cine (a vi odredjujete ko) nema druge kazne nego smrt. Nakon toga je to predavanje naprasno skinuto sa youtubea, ali ja sam ga vec pohranio u svojoj memoriji. Takvim predavanjima se priprema teren da sutra, ako nekome bude u interesu, bas ti i tebi slicni odete i napravite pokolj na nekom mevludu i slicno.

Od skora je Kuduz primirio, povukao rucnu, pa cak ispravlja svoje stavove o sijama. Samo sto bi ga za to, od vas, novopecenih junosa, sutra zbog toga mogla, doslovno, zaboliti glava.
RagibUzoriti

#110 Re: Vehabije, od cega zive, npr.Pezic?

Post by RagibUzoriti »

Ako misliš da ću svoje dragocjeno vrijeme trošiti na besmislenu raspravu sa tobom lično, na pamet mi ne pada.

Ulema je davno rekla da su neki drugi učenjaci proveli cijeli svoj zivot u pokušaju nivelisanja razlika izmedju Muslimana i vas, i pred kraj života skontali da je to bilo samo bacanje vremena.

Mojih par postova ovdje je upravo zbog odbrane časti gore spomenutih.
Isto kao ona priča o mravu kad je pokušao da gasi vatru...

E tako i ja, neka ostane zapisano barem na čijoj sam strani ☝️
salik79

#111 Re: Vehabije, od cega zive, npr.Pezic?

Post by salik79 »

RagibUzoriti wrote: 11/08/2020 20:34 Ako misliš da ću svoje dragocjeno vrijeme trošiti na besmislenu raspravu sa tobom lično, na pamet mi ne pada.

Ulema je davno rekla da su neki drugi učenjaci proveli cijeli svoj zivot u pokušaju nivelisanja razlika izmedju Muslimana i vas, i pred kraj života skontali da je to bilo samo bacanje vremena.

Samo ti, daleko ti kuca. Tebi tvoja, meni moja vjera.
graue_maus

#112 Re: Vehabije, od cega zive, npr.Pezic?

Post by graue_maus »

:zzzz:
Fudo Bosna

#113 Re: Vehabije, od cega zive, npr.Pezic?

Post by Fudo Bosna »

Od ovih wehabija ne mozes oka otvoriti, svaki klip na you tube, a evo se "kote" i po klixu. Sve bih ukabulio nasoj IZBIH da ovu antibosnjacku posast iskorijeni iz nasih dzamija.
A je lakse, "ne zamijerati se", saudiwehabiskoj ideologiji i petrodolarima... :(
Fudo Bosna

#114 Re: Vehabije, od cega zive, npr.Pezic?

Post by Fudo Bosna »

RagibUzoriti wrote: 11/08/2020 20:34 Ako misliš da ću svoje dragocjeno vrijeme trošiti na besmislenu raspravu sa tobom lično, na pamet mi ne pada.

Na cijoj?
BimBasa, Abdul Wehaba, Ibn Tejmije koji dodje tobe za svoje stavove pred ulemom Mekke, ili obucara Albanija, sve "selef" i "izvor", ko Vas ne zna , "skupo bi Vas platio"... :mrgreen:
Fudo Bosna

#115 Re: Vehabije, od cega zive, npr.Pezic?

Post by Fudo Bosna »

salik79 wrote: 11/08/2020 20:20
RagibUzoriti wrote: 11/08/2020 20:03

Po cemu su ulema?!

Je li to sve sto si naucio od njih?! Hajde priznaj, prije nego sto su ti oni ulili "znanje" valjao si se po jarcima, a sada je doslo "otkrovenje" u vidu tekfira! ;-)

Zbog cega vas "sejhulekber" Bosnic zavrsi u zatvoru? Cija je ideologija vrbovala mladost iz Bosne i okruzenja da se ide raznositi po Siriji? E moj levat...

Nego, pitas da ukazemo - pa, ja sam davno ukazao na Kuduzovo predvanje u kojem govori o vasoj omiljenoj temi "novotari i novotarije" u kojoj veli da je za one koji to cine (a vi odredjujete ko) nema druge kazne nego smrt. Nakon toga je to predavanje naprasno skinuto sa youtubea, ali ja sam ga vec pohranio u svojoj memoriji. Takvim predavanjima se priprema teren da sutra, ako nekome bude u interesu, bas ti i tebi slicni odete i napravite pokolj na nekom mevludu i slicno.

Od skora je Kuduz primirio, povukao rucnu, pa cak ispravlja svoje stavove o sijama. Samo sto bi ga za to, od vas, novopecenih junosa, sutra zbog toga mogla, doslovno, zaboliti glava.

:thumbup: !
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#116 Re: Vehabije, od cega zive, npr.Pezic?

Post by Matijevic_Vlado »

graue_maus wrote: 11/08/2020 21:13:zzzz:
Ovoj dvojici dati kamenje u ruke pa nek se dobro uzive u svoje uloge. Al ni jedan nece dole otici da zivi taj njihov islam nego im lijepo u Europi.
dr_Evil

#117 Re: Vehabije, od cega zive, npr.Pezic?

Post by dr_Evil »

RagibUzoriti wrote: 11/08/2020 18:26
dr_Evil wrote: 11/08/2020 15:49

Golosa jedinog licno poznajem od te trojica. Zaista ima ogromno znanje iz islama. Lova dolazi iz saudijske, lik je bio preradikalan i za ovakvu IZ, pa su ga izbacili iz iste.

Naravno ima par zena, sto je valjda krsenje zakona BiH, ali on taj zakon svakako ne priznaje.

Licno nista protiv lika, nisam ga uspio toliko upoznati da bih mu sta zamjerio. Ne slazem se sa njim da treba svijet vratiti 1000 godina unazad. Tu smo se razisli
Jarane evo ja lično, koji po znanju npr Golosu, ne bih mogao pertle na cipelama vezati, ja sam za IZ BiH radikalan. To pod broj 1.
Pod broj 2 mislim da Dzevad uopste nije ni studirao u Saudijskoj Arabiji, tako da te price kako lova dolazi iz Saudije su mahalska naglabanja plasirana od strane neprijatelja Islama zbog radi zavade...
Pod 3,hajde mi nadji tu njegovu izjavi gdje on kaze da treba svijet vratiti unazad 1000 godina?

Pa čovječe, znaš li uopšte o kakvoj gromadi od insana mi pišemo???
Cuj nije tamo studirao, ja kad sam dolazio par puta u skolu Kurana kod medrese onde, otvoreno svi pricali o tome da je tamo studirao i da jos odrzava kontakte najvise preko pata talk ili kako se vec zove ono cudo sta samo braca koriste.

Ne rekoh nista lose protiv Dzeve, mislim da bi trebao da znas da ima donacija iz inostranstva, isto kao sto i ona ekipa koja dolazi tu daje donacije, Muamer slabo, iako najbolje stoji ;)

Naravno da hoce da vrati svijet unazad, lijepo uvijek prica kako po starim slikama sve zene su pokrivene hodale po Bosni, i da tako treba da bude. To je njegov legitmni stav, sve dok drugima ne soli pamet o tome.

Odlicno znas da Dzeva zastupa da je islam u bosni iskrivljen, pocevsi od nacina klanjanja pa nadalje.

Rekoh odlicno znanje ima, sigurno dobar covjek, ali sljedbenik Abu Vehaba- 1 kroz 1
El_comadante

#118 Re: Vehabije, od cega zive, npr.Pezic?

Post by El_comadante »

Matijevic_Vlado wrote: 13/08/2020 08:02
Ovoj dvojici dati kamenje u ruke pa nek se dobro uzive u svoje uloge. Al ni jedan nece dole otici da zivi taj njihov islam nego im lijepo u Europi.
tačno. tako i ovi što podržavaju Tursku, Iran, Rusiju itsl iz udobne fotelje u Europi i svima oći okrenute ka mrskom zapadu.
El_comadante

#119 Re: Vehabije, od cega zive, npr.Pezic?

Post by El_comadante »

nažalost ode tema u svadju, bez priče o naslovu tebe od ćega žive. i ja bi volio znati to jer ipak imaju dosta djece kako se to finansira bez nekog ulaska u to vehabije šije i ostalo.
salik79

#120 Re: Vehabije, od cega zive, npr.Pezic?

Post by salik79 »

Fudo Bosna wrote: 13/08/2020 07:20

Na cijoj?
BimBasa, Abdul Wehaba, Ibn Tejmije koji dodje tobe za svoje stavove pred ulemom Mekke, ili obucara Albanija, sve "selef" i "izvor", ko Vas ne zna , "skupo bi Vas platio"... :mrgreen:
Reis Kavazovic:

Image
salik79

#121 Re: Vehabije, od cega zive, npr.Pezic?

Post by salik79 »

Kojoj Europi?! Ja sam u svojoj domovini, zasto bih negdje isao, a gdje si ti? :oops:
El_comadante

#122 Re: Vehabije, od cega zive, npr.Pezic?

Post by El_comadante »

salik79 wrote: 13/08/2020 09:50
Kojoj Europi?! Ja sam u svojoj domovini, zasto bih negdje isao, a gdje si ti? :oops:
da ja tebe nešto pitam: kad bi htio ići da živiš van BiH gdje bi otišao na zapad ili u Iran da živiš i radiš?
dr_Evil

#123 Re: Vehabije, od cega zive, npr.Pezic?

Post by dr_Evil »

El_comadante wrote: 13/08/2020 10:19
salik79 wrote: 13/08/2020 09:50

da ja tebe nešto pitam: kad bi htio ići da živiš van BiH gdje bi otišao na zapad ili u Iran da živiš i radiš?
Alijina ljubavnica ode u Iran :D
ortodont

#124 Re: Vehabije, od cega zive, npr.Pezic?

Post by ortodont »

rafaelo90 wrote: 19/07/2020 08:38 Kako god imali smo sreću da Husein Kavazović ostane na toj funkciji.
Velika sreća zaista što SDA kadrovi upravljaju islamskom zajednicom. Usrećili smo se baš kao i sa Cerićem.

Zukorlić kao jedan od najbistrijih bošnjačkih umova nama očajno fali i aBd da budemo na nivou svijesti da on bude odabran kao reis jednog dana. :thumbup:
Ali čisto sumnjam da će jer likovi kao on, Musić ili Bugari smetaju hobotnici.
dr_Evil

#125 Re: Vehabije, od cega zive, npr.Pezic?

Post by dr_Evil »

ortodont wrote: 13/08/2020 10:35
rafaelo90 wrote: 19/07/2020 08:38 Kako god imali smo sreću da Husein Kavazović ostane na toj funkciji.
Velika sreća zaista što SDA kadrovi upravljaju islamskom zajednicom. Usrećili smo se baš kao i sa Cerićem.

Zukorlić kao jedan od najbistrijih bošnjačkih umova nama očajno fali i aBd da budemo na nivou svijesti da on bude odabran kao reis jednog dana. :thumbup:
Ali čisto sumnjam da će jer likovi kao on, Musić ili Bugari smetaju hobotnici.
Pa dobro, mislim da je zukorlic bio bolje rijesenje u svakom slucaju nego ovaj bakirov klimac glavom.
Locked