Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
nivla wrote: ↑12/08/2020 19:00
prvo vidi s mehanicarom sta je
imas sachs sa dmf najjeftiniji
luk rep set sa dmf sredina
valeo sa dmf najskuplji pazi se imas i sa fiksnim i to izbjegavaj(sachs i valeo)
imas i ovih lijevih borgbeck, comline sa fiksnim zamajcem, bjezi od toga
Haj nam maesto,tita ti,objasni ,nama obicnim smrtnicima zasto da izbjegava ovaj "fiksni" kako ti rece.
Sachs i Valeo ozbiljne firme.I napravili to i pustili u prodaju.
I ti,kao anonimus dodjes i kazes:jok,mojne to. Ne valja to khurcu
Qler wrote: ↑13/08/2020 08:28
Zato sto je to smece koje nije predvidjeno da se stavlja u auto nego za shuftere koji hoce da ustede tako sto ce unakaraditi auto... jednostavno...
Sta je sa vozilima gdje je fabricki ugradjen fixni? I to je za šuftere
Vozila koja imaju fabricki ugradjen fixni sigurno nemaj 300-400Nm obrtni moment na tako malom zamajcu... ima jedan tim ljudi, inžinjeri, koji to prave. Kažu da se obično oni razumiju u te stvari, kad projektuju i dizajniraju motor i mjenjac...
Qler wrote: ↑13/08/2020 09:48
Vozila koja imaju fabricki ugradjen fixni sigurno nemaj 300-400Nm obrtni moment na tako malom zamajcu... ima jedan tim ljudi, inžinjeri, koji to prave. Kažu da se obično oni razumiju u te stvari, kad projektuju i dizajniraju motor i mjenjac...
Kae lik ima Golfa 5, mozda je sdi sa 140Nm? Ili 1,4 ili ili ili...
Glupo izvodis da je zamajac fixni za suftere?
Mlatis opcenito eto samo nako
tema je bila konverzija zamajca, ne koji je motor. I sva moja prica je vezana za konverziju. Niko nije rekao da diras fixni zamajac koji je fabricki (iskreno ne znam kad je neko i mijenjao fixni zamajac...) ali eto, ja se izvinjavam, u pravu si. Mozda covjek i yugu voza...
Qler wrote: ↑13/08/2020 10:06
tema je bila konverzija zamajca, ne koji je motor. I sva moja prica je vezana za konverziju. Niko nije rekao da diras fixni zamajac koji je fabricki (iskreno ne znam kad je neko i mijenjao fixni zamajac...) ali eto, ja se izvinjavam, u pravu si. Mozda covjek i yugu voza...
Ok, nije problem kazen samo naveo da voza golfa 5 ali ne znamo kojeg mada nije mozda ni tesko pretpostaviti
Qler wrote: ↑13/08/2020 08:28
Zato sto je to smece koje nije predvidjeno da se stavlja u auto nego za shuftere koji hoce da ustede tako sto ce unakaraditi auto... jednostavno...
Eki to? Sta rece informaticaru pa osta ziv
Kojeg cemo proizvodjaca uzeti kao primjer,eto izaberi sam.
Peugeot? Jedna izvedba dolazi sa fiksnim,druga sa plivajucim zamajcem?
Zayebali se u fabrici,sigurno su imali viska ovih fiksnih na zalihama pa da ih utale.Kasnije montirali plivajuce...
Ne znam sto kupujete auta koja ne mozete odrzavati
Moj stari nekad davno na Octaviu A5 ugradio taj fiksni, nije to to! Prilikom kretanja se uvijek cuo kao neki tup i tih udarac. Osjetio sam to na jos dva golfa na koje su ugradjeni fiksni zamajci. Ko voli nek izvoli, ja to nikad ne bih stavio na svoje auto.
LikeLike wrote: ↑13/08/2020 11:30
Moj stari nekad davno na Octaviu A5 ugradio taj fiksni, nije to to! Prilikom kretanja se uvijek cuo kao neki tup i tih udarac. Osjetio sam to na jos dva golfa na koje su ugradjeni fiksni zamajci. Ko voli nek izvoli, ja to nikad ne bih stavio na svoje auto.
nije to do kvacila to nosaci ne valjaju
superiornost konverzije na fiksni se ne moze osporiti, posebno kad legne mjenjac
te fiksne hvale taksisti, kad tek ugrade a onda kuknjava nakon 20000 kako to ne valja kako mu je otislo i kako mu majstor nije uvazio garanciju
Ja sam ga imao i nikad ,i ama bas nikad nikakvih negativnih stvari nisam primjetio kod istog.
Sa tom konverzijom presao 150 hiljada,i takvo auto prodao dalje.
ja sam nekima ugradio te fiksne na njihovo insistiranje,poslije su skidali i stavljali dvomaseni ...samo jedan nije skidao ,on ne osjeti nista svakako .u svim slucajevima je bio vau vau program
pa hajde inžinjeru prosvijetli nas, osim zavjere proizvođača da napaćenom narodu uzima pare, što postoji DMF? Eto, ja ne znam, nije mi jasno sto svi ne stavljaju fixni. Objasni mi zasto je tako. Ono ko djetetu od 5 godina. I slike ako moze, da bolje skontam.
Last edited by Qler on 13/08/2020 14:43, edited 1 time in total.
Ja sam ga imao i nikad ,i ama bas nikad nikakvih negativnih stvari nisam primjetio kod istog.
Nemoj se ljutiti, ali ja ti ne vjerujem da nisi osjetio razliku.
pa ako mu je prethodno kvacilo bilo razjebano naravno da je i ovo fiksno bilo odlicno, samo da je dobro cisto sumnjam, bilo je tu nekih stvari i zvukova koje nisu bile kako treba, neko primjeti neko ne primjeti, neko jednostavno ignorise, ja bih prije i polovan ispravan set nego nov fiksni
to sam i ja posao napisati, ako je bilo razjebano normala da nije osjetio nista na fixnom.. ali hajde, samo neka se budži, EGR block, dpf off, katalizator skinuti, staviti fixni, čipovati na sve to i bog te veselio...
U pravu si. Slagao sam. Nakon ugradnje fiksnog seta, kvacilo mi je bilo dosta, dosta mekse...
Ostalo sve isto
bitanga_sa_otesa wrote: ↑13/08/2020 14:26
ja sam nekima ugradio te fiksne na njihovo insistiranje,poslije su skidali i stavljali dvomaseni ...samo jedan nije skidao ,on ne osjeti nista svakako .u svim slucajevima je bio vau vau program
Ja sam to radio nekad davne 2013te godine na vauvau passatu.
Na tog B6 passata, odgovara nemoj me sad drzati za rijec, jel set od Audi 80 ili Golf 3. Promjer lamele 226 ili 266,ne znam, ne mogu da se sjetim.
Nikakve razlike meni osim mekseg kvacila nije bilo. Nikakvih tupih udaraca, proklizavanja, struganja, ama bas nista. PD motor bio, doduse nisi ni mogao cuti neke prefinjene zvukove