Polako ce se pojacavati propaganda kao i pritisak na protivnike istih i na kraju ce vlast progurati uredbom te brakove kao i usvajanje dece samo pod drugim imenom.
Ko sto je u nekim zemljama referendumom za EU ustav odbijen te su ga vlasti progurale kao "dogovor za EU" bez konsultacije glasaca.
broj dva wrote: ↑12/08/2020 13:40 Tu se slazem sa tobom.
Ovo sa pravima trans individua je tako novi fenomen da ni progresivna drustva nisu nasla posve dobra rjesenja.
Slazem se da muskarci koji hirurski i hormonalno postanu "zene" imaju fizicku prednost nad prirodnim zenama i da ne bi trebali sudjelovati u profesionalnom sportu. Ima toliko zanimanja na svjetu da to i nije neka zrtva za dobijanje drugih prava, kao na primjer pravo da javno budes trans osoba i da zakonski imas ista prava..
Trebace vremena da se ovo asimilira u kulturi i rjesi na bolji naci nego prije a to je bilo u najboljem slucaju ignoriranje trans osoba a u najgorem znas vec i sam.
Moje licno misljenje je da trans zene nisu "prave" zene. Jebi ga ne smatram ni mljeko od soje mljekom. Ali mi ne smeta da se smatraju zenama ni da im se ja obracam zenskim imenom ni da traze svoja prava.
T je ubilo LGB pokret jer je tamo (u T) najvise psihicki poremecenih osoba, manijaka i sexualnih predatora. U potrazi za saveznicima LGB su sami sebi pucali u nogu jer je po njihovoj definiciji zena svako ko se samodijagnosticira kao zena.
Otislo je dotle sto su lezbejke koje ne zele vezu ili sex sa "trans zenom" dobile epitet TERF (trans exclusionary radical feminist) dok su muskarci koji ne zele popusiti "zenstveni" penis transfobi.
Naravno ima normalnih trans osoba no u ovom pokretu su vodje najglasniji i naj mentalniji (kao i u modernom feministickom pokretu) i isti sute kako ne bi bili razapeti na drustvenim mrezama i samom time rizikovali gubitak radnog mesta pa i tuzbu za transfobiju.