Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- Tesla Edison
#27351 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
I po covid-19.ba krivulja u silaznoj putanji u FBIH.

-
laik1981
#27352 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ja mislim da i taj dio gdje je uzela pripada Miljevicima. Kada se krene od Boba prema trebevicu skrene se desno na onoj prvoj velikoj krivini i ide nekih 5 minuta autom. Jos njen plac nekako odvojen i izolovan, okruzen sumom. Imas osjecaj da si sam. Milina, a vala dzaba kada vidis cijene na nekim drugim lokacijama..kindlas wrote: ↑12/08/2020 13:59To je super cijena za bilo koji dio prema Trebevicu. Imas li mozda oprilike lokaciju gdje se nalazi, ne mora tacna lokacija da ne odajes ljude na forumu nego samo otprilike? Vecina vikendica koje se prodaju ili izdaju su opet u ravnici od Ilidze, Rakovice, ne znam ti gdje, sto te opet dovodi do toga da si u kotlini i da je zrak zagadjen. Taj dio prema Trebevicu je opet malo izdignut iznad ovog najgoreg smoga koji nas zadesi.laik1981 wrote: ↑12/08/2020 13:11Gore ti je zagadjen komsiluk, to je stetnije od zagadjenog zraka. Moja kolegica sa posla za 25000 KM kupila plac od dulum i malu kucicu u jednom malom naselju prema Trebevicu. Da vidis oaze mira. Plac okruzen borovinom, ne mozes cuti nista osim zvukova prirode, a na 10 minuta autom od centra grada. Ima dosta mjesta oko Sarajeva gdje se moze pobjeci od zagadjenosti i gradske buke, ali mi cemo ih ganjati kada cijene budu deset puta vece nego sad. Sad nam bitnije da vozimo auto od 30-40k maraka nego da ulozimo u svoju buducnost..
-
BadBoy
#27353 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Svejedno i ti u kancelarijama po javnim ustanovama su "narod". Dakle narod se ponaša neodgovorno. Samo si potvrdio moju tezu. To potvrđuje i broj zaraženih i, nažalsot, broj preminulih. To što ćeš ti sada postaviti i reći da još negdje na zemlji ima istih ili gorih apsolutno nije relevantno za našu situaciju ovdje u BiH.laik1981 wrote: ↑12/08/2020 13:47 Strah je bolest koja nas sputava u svemu. Ne zastupam ja nikakve stavove, niti mi je to namjera. Ja znam da su histerija i sirenje panike kontraproduktivna metoda. Ljudi se edukuju, a stoka primorava da nesto radi sto joj nije po volji. Cak je i stoku moguce nauciti neke stvari, ako se ima volje i interesa. Ako se prema narodu ophodis kao prema stoci, onda ces imati i odgovor svojstven stoci. Moje stanoviste od pocetka, pa do danas je da je pogresno sto se nepotrebnim radikalnim mjerama zaustavio svijet. Da je pogresno sto smo zatvarali biznise i tako egzistencijalno ugrozili mnoge ljude. Da su raznorazni brojcanici obicna nebuloza kojoj je jedina svrha odrzavanje histerije i panike. I dalje se u svijetu vrti brojka od oko 20 milona zarazenih, a sve moguce studije pokazuju da je zarazenih 10-30 puta vise. To su misljenja epidemiologa, a ne moje svojevoljno misljenje. Da se vodimo pravim brojkama imali bi smrtnost od 0,1%, a ne 1-5%. Zastupam da se na forumu ne gledaju sa visoka ljudi koji imaju drugazije teze i hipoteze.
Ako je u kancelariji 4 covjeka, a cesto ih ima i vise, i dodje im jedan zarazeni oni ce praktikovanjem mjera sprijeciti ili otezati dalju zarazu izmedju sebe, dok ako ne praktikuju svi ce se zaraziti, pa ce zaraziti svoje porodice, itd. Nulti pacijent u takvoj situaciji je najmanje bitan. Bitno je mjesto gdje se virus na lagan nacin rasiri na nekoliko osoba. Tvoje stanoviste da su ugostiteljski objekti izvor zaraza je neutemeljeno. Ako imas dokaze za suprotno bujrum, pa da vidimo te brojeve i uporedimo ucesce ugostiteljskih objekata u ukupnoj statistici. Virus se najlakse siri u zatvorenim prostorima, gdje se provodi duze vrijeme. Nenosenje maski u takvom ambijentu samo ubrzava proces. A onda se stavi slika neke ljetne baste i pocne histerisati, a ujedno se ignorise sve ono sto nemamo fotodokumentovano, kao npr. slike iz javnih ustanova. Sve se banalizuje jer ne vidimo dalje od nosa i pokusava se okriviti onaj ko je najmanje kriv.
Nije mi namjera da nekog ubjedjujem u nesto, a isto tako necu tako lako dopustiti i da mene neko ubijedi u nesto. Sliku stvaram i djelujem na osnovu informacija do kojih sam dolazim iz izvora kojima ja vjerujem. Realnost puno vise govori od N1.
Zanimljivo je da prije dva dana niko nije pomenuo da se narod uozbiljio, da je poceo nositi maske i pridrzavati se mjera, a danas se pocelo potencirati. Zasto? Cekate brojeve pa da kazete jel se narod uozbiljio ili nije? Sutra ako bude 150 novih reci cete, evo opet smo se opustili. Previse banalne percepcije kojima se prelako donose pogresni zakljucci.
I na kraju krajnje je licemjerno potencirati smrtne covid slucajeve, a u isto vrijeme ponasati se kao da se ni od cega vise ne umire. Imamo mi puno vecih problema od korone pa ne cinimo nista da to popravimo..
I na kraju, nije licemjerno pričati o COVID slučajevima na jebenoj temi o COVID-u. Stalno se potencira taj whataboutism koji nema veze sa vezom. Mi imamo problem u svim sferama društva (vidi pod neodgovoran narod), i o svemu treba pričati. Hajde da tu priču prebacimo na odgovarajuću temu (eno tema o zagađenju zraka stoji mrtva već 5-6 mjeseci na primjer) ili da otvorimo nove i pričamo o drugim bolestima.
- nosara
#27354 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Lazes. Napisao sam da zrak u kuci nije toliko zagadjen da ga treba preciscavati. Da si ti u pravu do sad bi smo svi pomrli od zagadjenja. Sto je logicno. Ne treba mjerac, samo mozgic.kindlas wrote: ↑12/08/2020 13:57Napisao si da je u kuci cist zrak kad je vani prljav. Kad sam pitao otkud ti taj cisti zrak, ako ne ulazi onaj prljavi s vana je li kuca sama proizvodi zrak nekako tada si rekao da imas prozore i vrata (valjda smatrajuci da kroz prozore i vrata ne ulazi prljavi zrak s vana nego iz neke druge dimenzije)?![]()
Ne laprdaj bezveze o necemu o cemu nemas pojma, ako ti ne vidis da ti je zrak u kuci prljav nabavi neki mjerac kvaliteta zraka pa ces se uvjeriti.
-
laik1981
#27355 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nije to narod. To je posebna sorta zvana uhljebi i za njih ne vaze pravila koja vaze za narod. Ne dolaze im inspekcije, policija i slicni, imaju stele gdje god da krenu. Oni su dio sistema, a ne naroda. Oni svakoga gledaju s visoka i za sve su im krivi oni za koje misle da su na nizoj staleznoj stepenici. Uglavnom govna svoje vrste, cast izuzecima..BadBoy wrote: ↑12/08/2020 14:16Svejedno i ti u kancelarijama po javnim ustanovama su "narod". Dakle narod se ponaša neodgovorno. Samo si potvrdio moju tezu. To potvrđuje i broj zaraženih i, nažalsot, broj preminulih. To što ćeš ti sada postaviti i reći da još negdje na zemlji ima istih ili gorih apsolutno nije relevantno za našu situaciju ovdje u BiH.laik1981 wrote: ↑12/08/2020 13:47 Strah je bolest koja nas sputava u svemu. Ne zastupam ja nikakve stavove, niti mi je to namjera. Ja znam da su histerija i sirenje panike kontraproduktivna metoda. Ljudi se edukuju, a stoka primorava da nesto radi sto joj nije po volji. Cak je i stoku moguce nauciti neke stvari, ako se ima volje i interesa. Ako se prema narodu ophodis kao prema stoci, onda ces imati i odgovor svojstven stoci. Moje stanoviste od pocetka, pa do danas je da je pogresno sto se nepotrebnim radikalnim mjerama zaustavio svijet. Da je pogresno sto smo zatvarali biznise i tako egzistencijalno ugrozili mnoge ljude. Da su raznorazni brojcanici obicna nebuloza kojoj je jedina svrha odrzavanje histerije i panike. I dalje se u svijetu vrti brojka od oko 20 milona zarazenih, a sve moguce studije pokazuju da je zarazenih 10-30 puta vise. To su misljenja epidemiologa, a ne moje svojevoljno misljenje. Da se vodimo pravim brojkama imali bi smrtnost od 0,1%, a ne 1-5%. Zastupam da se na forumu ne gledaju sa visoka ljudi koji imaju drugazije teze i hipoteze.
Ako je u kancelariji 4 covjeka, a cesto ih ima i vise, i dodje im jedan zarazeni oni ce praktikovanjem mjera sprijeciti ili otezati dalju zarazu izmedju sebe, dok ako ne praktikuju svi ce se zaraziti, pa ce zaraziti svoje porodice, itd. Nulti pacijent u takvoj situaciji je najmanje bitan. Bitno je mjesto gdje se virus na lagan nacin rasiri na nekoliko osoba. Tvoje stanoviste da su ugostiteljski objekti izvor zaraza je neutemeljeno. Ako imas dokaze za suprotno bujrum, pa da vidimo te brojeve i uporedimo ucesce ugostiteljskih objekata u ukupnoj statistici. Virus se najlakse siri u zatvorenim prostorima, gdje se provodi duze vrijeme. Nenosenje maski u takvom ambijentu samo ubrzava proces. A onda se stavi slika neke ljetne baste i pocne histerisati, a ujedno se ignorise sve ono sto nemamo fotodokumentovano, kao npr. slike iz javnih ustanova. Sve se banalizuje jer ne vidimo dalje od nosa i pokusava se okriviti onaj ko je najmanje kriv.
Nije mi namjera da nekog ubjedjujem u nesto, a isto tako necu tako lako dopustiti i da mene neko ubijedi u nesto. Sliku stvaram i djelujem na osnovu informacija do kojih sam dolazim iz izvora kojima ja vjerujem. Realnost puno vise govori od N1.
Zanimljivo je da prije dva dana niko nije pomenuo da se narod uozbiljio, da je poceo nositi maske i pridrzavati se mjera, a danas se pocelo potencirati. Zasto? Cekate brojeve pa da kazete jel se narod uozbiljio ili nije? Sutra ako bude 150 novih reci cete, evo opet smo se opustili. Previse banalne percepcije kojima se prelako donose pogresni zakljucci.
I na kraju krajnje je licemjerno potencirati smrtne covid slucajeve, a u isto vrijeme ponasati se kao da se ni od cega vise ne umire. Imamo mi puno vecih problema od korone pa ne cinimo nista da to popravimo..
I na kraju, nije licemjerno pričati o COVID slučajevima na jebenoj temi o COVID-u. Stalno se potencira taj whataboutism koji nema veze sa vezom. Mi imamo problem u svim sferama društva (vidi pod neodgovoran narod), i o svemu treba pričati. Hajde da tu priču prebacimo na odgovarajuću temu (eno tema o zagađenju zraka stoji mrtva već 5-6 mjeseci na primjer) ili da otvorimo nove i pričamo o drugim bolestima.
A zasto ne pricamo o drugim bolestima? Nema hypea? Nije interesantno?
Kako god, dobro je sto ovo pada. Da hoce brzo i ta vakcina pa da zatvaramo i ove teme i gurnemo koronu medju te probleme cije su teme zamrle..
-
BadBoy
-
omar little
#27357 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
I po covid-19.ba krivulja u silaznoj putanji u FBIH.
![]()
TESLA_EDISON wrote: ↑26/06/2020 09:07 Moj je stav jasan, ovo je sve ubleha i vremenom će se to sve otkriti. Živi bili pa vidjeli. Niti je virus opasan, niti su brojke stvarne niti je iko umro od korone. Al otom potom...
-
laik1981
#27358 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
S obzirom da je korona posebno opasna za one sa prethodnim bolestima mislim da se zbog toga i o tim ostalim bolestima moze ovdje pisati. Isto tako su retsrikcije u zdravstvenom sistemu otezale lijecenje bolesnicima koji boluju od tih ostalih bolesti sto opet te bolesti i te bolesnike povezuje sa ovom temom. Takodjer, zagadjenost zraka ima veliki uticaj na zdravlje pluca i time nas dovodi u veci rizik od tezih posljedica korone, pa i o zagadjenosti mozemo pricati ovdje sasvim legitimno. Sve je povezano. Nije to toliko banalno kako se pokusava predstaviti.
- Tesla Edison
#27359 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
I obistinilo se haman sve. Jel opasan? Ni blizu. Jesu li brojke stvarne? Jesu al u kukuruzima. Da li je još iko umro od korone? Tu bi se možda i ispravio. Ustvari, prije bih rekao SA koronom nego OD korone al i to će vrijeme pokazati šta je tačno.omar little wrote: ↑12/08/2020 14:35I po covid-19.ba krivulja u silaznoj putanji u FBIH.
TESLA_EDISON wrote: ↑26/06/2020 09:07 Moj je stav jasan, ovo je sve ubleha i vremenom će se to sve otkriti. Živi bili pa vidjeli. Niti je virus opasan, niti su brojke stvarne niti je iko umro od korone. Al otom potom...
Toliko.
Samo ne znam odakle vam više snage u tim jalovim pokušajima neke diskreditacije ali, nije problm, samo naprijed ako vam se da
Panikbotu
-
kindlas
#27360 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
nosara wrote: ↑12/08/2020 14:16Lazes. Napisao sam da zrak u kuci nije toliko zagadjen da ga treba preciscavati. Da si ti u pravu do sad bi smo svi pomrli od zagadjenja. Sto je logicno. Ne treba mjerac, samo mozgic.kindlas wrote: ↑12/08/2020 13:57Napisao si da je u kuci cist zrak kad je vani prljav. Kad sam pitao otkud ti taj cisti zrak, ako ne ulazi onaj prljavi s vana je li kuca sama proizvodi zrak nekako tada si rekao da imas prozore i vrata (valjda smatrajuci da kroz prozore i vrata ne ulazi prljavi zrak s vana nego iz neke druge dimenzije)?![]()
Ne laprdaj bezveze o necemu o cemu nemas pojma, ako ti ne vidis da ti je zrak u kuci prljav nabavi neki mjerac kvaliteta zraka pa ces se uvjeriti.![]()
Kad se neko zapita kako ljudi nabiju 20000 postova na forumu, eto kako, laprdajuci o stvarima o kojima nemaju pojma, samo nek se laprda.
-
omar little
#27361 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
brojevi nisu stvarni ali evo ih u padu. opasnost je prosla. vidite da su u padu. putin izumio vakcinu. PANIKBOTOVI
-
Milenkov buraz
#27362 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ako je vakcina stvarna, ako djeluje i pod uslovom da je sigurna, ovo je tek početak jednog duuuuuuuuuuuuuuuuugog kraja.omar little wrote: ↑12/08/2020 14:53 brojevi nisu stvarni ali evo ih u padu. opasnost je prosla. vidite da su u padu. putin izumio vakcinu. PANIKBOTOVI
-
omar little
#27363 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
???Milenkov buraz wrote: ↑12/08/2020 14:54Ako je vakcina stvarna, ako djeluje i pod uslovom da je sigurna, ovo je tek početak jednog duuuuuuuuuuuuuuuuugog kraja.omar little wrote: ↑12/08/2020 14:53 brojevi nisu stvarni ali evo ih u padu. opasnost je prosla. vidite da su u padu. putin izumio vakcinu. PANIKBOTOVI
mislim da ti bjezi najocitiji sarkazam.
-
Milenkov buraz
#27364 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
OK, nisam upratioomar little wrote: ↑12/08/2020 14:55???Milenkov buraz wrote: ↑12/08/2020 14:54Ako je vakcina stvarna, ako djeluje i pod uslovom da je sigurna, ovo je tek početak jednog duuuuuuuuuuuuuuuuugog kraja.omar little wrote: ↑12/08/2020 14:53 brojevi nisu stvarni ali evo ih u padu. opasnost je prosla. vidite da su u padu. putin izumio vakcinu. PANIKBOTOVI
mislim da ti bjezi najocitiji sarkazam.
-
splinter
#27365 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Evo kod zapadnih suseda nagli skok i drugi najgori dan od početka pandemije.
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... _tid=39478
Al opet to je ništa što baćuške ne mogu riješiti svojom vakcinom
-
Mogy87
#27366 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
@splinter kako ti ocjenjujes trenutno stanje? Da li je moguce da je krenulo na bolje?
- Bluemore
- P308
#27368 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ne postoji osoba cak i u Hrvatskoj koja nije dovela u pitanje istinitost onih brojeva koje su objavljivali prethodnih sedmica. Dok je kod nas i u Srbiji pod 200-300 pa i 400 novozarazenih svaki dan, kod njih kao 20? A 800.000 turista se bez maske i distance seta po gradovima. Cak i ovih 130 zvuci malo.splinter wrote: ↑12/08/2020 15:04 Evo kod zapadnih suseda nagli skok i drugi najgori dan od početka pandemije.
A na stranu sto testiraju malo. Jos su se zapravo u zadnje vrijeme i dosta popravili sa testiranjem, sjecam se da je bilo dana kada su tetirali 250 ljudi dnevno.
-
splinter
#27369 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ja samo šutim i posmatram, sad je nezahvalno bilo šta prognozirati
Misliš li kod nas i u svijetu?
Pa normalno da postoje te osciilacije u dnevnom broju oboljelih, ali stvari ne treba posmatrati tako plitko. Brojevi ne moraju nužno biti mjerodavni za sve, odnosno sve je to donekle relativno. Vidimo da se u Nejmačkoj, Španiji, Italiji, Francuskoj povećava broj novozaraženih na dnevnoj bazi. Nakon perioda koji je bio relativno miran, poslije popuštanja i opuštanja dolazi do skoka broja oboljelih. Ali opet ponavljam da to ne mora biti ništa alarmantno, već se više može posmatrati kao neko upozorenje o rizicima pretjeranog opuštanja uz određene posljedice.
Očekujem da se broj kod nas stabilizuje i počne smanjivati uz periodične skokove, kojih bi moglo biti.
Ipak sve dok se ne počnu raditi detaljnije serološke studije o prokuženosti nacije i analize dostupnih uzoraka krvi uz detaljniju analizu prisutnih antitjela, ne vidim da smo nešto pretjerano odmakli od marta. Bez obzira na vakcinu koja je "pred vratima", nama valja pregrmiti zimu, a do tada ne vjerujem da će naše ambulante raspolagati sa registrovanim i efikasnim vakcinama dostupnim svima nama, sve ostalo je rekla - kazala. . . .
-
Mogy87
#27370 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Hvala za odgovor. Znam da sam te navukla na tanak led, ali nije da nisi imao prorockih momenata
Zasnovanih na znanju, naravno
Zasnovanih na znanju, naravno
-
splinter
#27371 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
@Mogy87
Pa ti si ovdje prva počela koristit taj termin "ples sa virusom" koliko se sjećam, a neke stvari koje se "proriču" su ustvari praćenje svojih koraka u tom plesu.
Dosta stvari danas zavisi od samog čovjeka, od toga kako će se neko društvo postaviti prema borbi s virusom i praćenjem tih mjera moguće je predvidjeti neke stvari, čak i ako ne znamo baš previše o samom virusu.
Ljudi su danas generalno nesložni, od same porodice, preko lokalne zajednice, regija, država pa i globalno, evo sad primjer je ova trka za cijepivom. Potpuno pogrešan pristup. Mi smo sami sebi največi neprijatelj i najveća slaba tačka na koju ovaj virus udara,
ne znam kakve će ovaj virus u godinama koje dolaze ostaviti posljedice na respiratorni ili kardiovaskularni sistem ljudi koji su ga probolovali, a vjerujem da hoće, nažalost, gora od te pandemije je pandemija svojevrsnog PTSP-a kojeg izaziva ovaj virus, ali bih prije rekao sam čovjek.je taj koji se u ovoj situaciji nije postavio kko bi trebalo. Ne govorim o pojedincu, već govorim o ljudskoj populaciji općenito. Dugo ćemo mi iskašljavati posljedice ovoga plesa, godinama rekao bih.
Puno toga na mje prošlo "ispod radara" dok smo brojali zaražene i mrtve, a nije da nismo imali dobriu namjeru . . .
Pa ti si ovdje prva počela koristit taj termin "ples sa virusom" koliko se sjećam, a neke stvari koje se "proriču" su ustvari praćenje svojih koraka u tom plesu.
Dosta stvari danas zavisi od samog čovjeka, od toga kako će se neko društvo postaviti prema borbi s virusom i praćenjem tih mjera moguće je predvidjeti neke stvari, čak i ako ne znamo baš previše o samom virusu.
Ljudi su danas generalno nesložni, od same porodice, preko lokalne zajednice, regija, država pa i globalno, evo sad primjer je ova trka za cijepivom. Potpuno pogrešan pristup. Mi smo sami sebi največi neprijatelj i najveća slaba tačka na koju ovaj virus udara,
ne znam kakve će ovaj virus u godinama koje dolaze ostaviti posljedice na respiratorni ili kardiovaskularni sistem ljudi koji su ga probolovali, a vjerujem da hoće, nažalost, gora od te pandemije je pandemija svojevrsnog PTSP-a kojeg izaziva ovaj virus, ali bih prije rekao sam čovjek.je taj koji se u ovoj situaciji nije postavio kko bi trebalo. Ne govorim o pojedincu, već govorim o ljudskoj populaciji općenito. Dugo ćemo mi iskašljavati posljedice ovoga plesa, godinama rekao bih.
Puno toga na mje prošlo "ispod radara" dok smo brojali zaražene i mrtve, a nije da nismo imali dobriu namjeru . . .
-
Tambure
- skafiskafsnjak
#27373 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nijemci se najčešće zaraze na Zapadnom Balkanu, BiH bolje kotira od Hrvatske i Srbije
http://www.klix.ba/clanak/200812082
Mislim glup je naslov...koliko.ih ode u hr, a koliko kod nas... Ali et zanimljivo da klix baca na pozitivu
http://www.klix.ba/clanak/200812082
Mislim glup je naslov...koliko.ih ode u hr, a koliko kod nas... Ali et zanimljivo da klix baca na pozitivu
-
last mohicans
#27374 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Evo izliječili smo druge bolesti i smanjili smrtnost u prvi pet mjeseci.
Koliko je osoba preminulo u BiH tokom prvih pola godine u 2018., 2019. i 2020.
http://www.klix.ba/clanak/200811017
-
avijon
#27375 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Mesari strajkovali i nisu radili odma se vidi napredak. Znaci da nije korone bilo a oni da su sve isto radili(zatvorili svaki dom zdravlja itd) spasili bi jos 500 zivota + 1000 nevezano za koronu, svojim neradom i nestrucnosculast mohicans wrote: ↑12/08/2020 17:31 Evo izliječili smo druge bolesti i smanjili smrtnost u prvi pet mjeseci.