Po cijeni novog biram polovno - životna filozofija u BiH

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply

Šta bi prije kupili polovan premium ili novo auto niže klase, za cca. 45-50.000KM?

Polovan premium
35
29%
Novo je novo
65
54%
Nisam siguran
9
7%
Samo utorkom
12
10%

Total votes: 121

Milenkov buraz

#26 Re: Po cijeni novog biram polovno - životna filozofija u BiH

Post by Milenkov buraz »

boogy wrote: 12/08/2020 10:05 Možda Toyota C-HR ... ja bi išao na hybrid.
Ima i ta mazda CX-30 Hybrid - https://www.olx.ba/artikal/33309176/dem ... g122-2019/
Gledao, odbija me što nije automatic ali auto je više nego odlično za taj novac. Dizajn ja 10, ne znam ali ko ne boluje od nekih kompleksa auto da se navozaš i uživaš. Ko ima 100.000+ KM pa cilja višu klasu poštujem.

P.S Nije baš to Hybrid kao kod Toyote, to je neki malo generator i baterija za glavne sisteme, nije kao u Toyote gdje možeš određeni broj kilometara voziti samo na el. pogon, ali OK je i ovaj Mazdin sistem jer ti štedi gorivo i nije motor toliko opterečen.Toyota je po meni lider u hibridima.
artur morgan

#27 Re: Po cijeni novog biram polovno - životna filozofija u BiH

Post by artur morgan »

Ma ja, na forumu bi svi prije novu Mazdu ili žensko auto Renault Captur nego polovnog Audia, svi bi prije novo nego polovno....svi ovdje normalni jel tako kolegice @vjeshalica :-D

A onda dok se spremaš poći za Neum sa porodicom, vidiš komšiju kako ti prilazi i kaže " o čestitam, šta je to, ti se malo ponovi ovo ljeto ? ", kažeš mu " ma jesam kupio prije par dana Audia Q5, ispalo tako na brzinu sve, baš mi dobra prilika bila znaš komšo, žena kaže ma uzmi i meni je ljepo, djeca navalila hoće Audia, hajd da vidiš motor komšo "....i dok gledaju tako pita komšo " a šta bi sa nekim novim Renaultom što je tvoja žena pričala mojoj ženi da ćeš uzet ????" :-D
studiorum_tuzlaensis

#28 Re: Po cijeni novog biram polovno - životna filozofija u BiH

Post by studiorum_tuzlaensis »

Mazda zaista pravi (je pravila) pouzdane atmosferce za pola Azije već 50 godina, barem u segmentu motora.

Životna filozofija mi je jednostavnost i skromnost, pa gulim staro auto dok god ide, tako da i danas vozim prirodno aspirirani xD benzinski motor. Valjda zato što me boli briga šta drugi misle o mom autu. :D

Moj savjet: Nov Azijat (Kia, Mazda, Toyota, Nissan) ili ništa.
NediM17

#29 Re: Po cijeni novog biram polovno - životna filozofija u BiH

Post by NediM17 »

Dje je tu Suzuki? :mrgreen:
boogy

#30 Re: Po cijeni novog biram polovno - životna filozofija u BiH

Post by boogy »

@Milenkov buraz

I ja sam tek maloprije, gledajući tu mazdu vidio da ima hybrid, vjerovatno nije loše, al toyota tu prednjači.

A od automatika ne bih bježao. Cijeli život taj manuelni, i u julu sam vozio par dana baš ovu C-HR automatic, ma ljepota, odmor, pogotovo u gužvi :thumbup:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#31 Re: Po cijeni novog biram polovno - životna filozofija u BiH

Post by konektovan »

Milenkov buraz wrote: 12/08/2020 09:51
konektovan wrote: 12/08/2020 09:47
Milenkov buraz wrote: 12/08/2020 09:37

A3 :shock: malo bolja Fabija...hehehehe Malo prkno i precjenjeno.
Ja se nemerm sloziti sotom konstatacijom.... :mrgreen:
A3 je malo vozilo za mene i moje potrebe a ne bolujem od toga da vozim Audi. Ako bih iz te grupacije onda je bolji izbor T-ROC mislim da je i on tu negdje +/- do 42.000KM sa solidnom opremom.

https://www.olx.ba/r/38743589/809186

Nije bas da je 42, i sumnjam da dobijes vise prostora.
Veigar

#32 Re: Po cijeni novog biram polovno - životna filozofija u BiH

Post by Veigar »

vjeshalica wrote: 12/08/2020 09:54
Veigar wrote: 12/08/2020 08:19
Nisam nikakav fan, ali audija voza ko može a mazdu voza skoro pa svako.
Ko voza svako mazdu? Papci ne znaju za mazdu, pa se i ne voza toliko niti je popularna, pgotovo ovi sto vole sjebanog autdija sa 400.000 na satu kao pokusaj pravljenja statusa u selenduri

Normalan bi covjek prije uzeo novu mazdu nego polovnog audija
Jbt vi sve bukvalno shvaćate. De malo odvadi, znam i ja da je u BiH golf bog i batina i da se svi kunu u njega. Eto mjesto mazda zamijeni sa golf i to ti je to.
Veigar

#33 Re: Po cijeni novog biram polovno - životna filozofija u BiH

Post by Veigar »

boogy wrote: 12/08/2020 10:31 @Milenkov buraz

I ja sam tek maloprije, gledajući tu mazdu vidio da ima hybrid, vjerovatno nije loše, al toyota tu prednjači.

A od automatika ne bih bježao. Cijeli život taj manuelni, i u julu sam vozio par dana baš ovu C-HR automatic, ma ljepota, odmor, pogotovo u gužvi :thumbup:
Ma automatik je zakon ja sad bježim od manuelnih ko mahnit.
Seawolf

#34 Re: Po cijeni novog biram polovno - životna filozofija u BiH

Post by Seawolf »

Ubiste, vala, više sa hibridima.

Vozite li vi ta auta, pa da ih toliko hvalite i preporučujete?
Milenkov buraz

#35 Re: Po cijeni novog biram polovno - životna filozofija u BiH

Post by Milenkov buraz »

boogy wrote: 12/08/2020 10:31 @Milenkov buraz

Vozim EDC na Renaultu i nakon toga opet samo automatik, pogotovo ovi sa dupllim kvačilom ili spojkom, milina za voziti.
studiorum_tuzlaensis

#37 Re: Po cijeni novog biram polovno - životna filozofija u BiH

Post by studiorum_tuzlaensis »

NediM17 wrote: 12/08/2020 10:26 Dje je tu Suzuki? :mrgreen:
Suzuki auto ne mogu ni zamisliti u glavi...

Samo mi na pamet padaju Aoki, Kenny Roberts, Sete Gibernau i Loris Capirossi :D dok sam pratio MotoGP... Skoro uvijek u sjeni Repsol Honde i Yamahe :D
vjeshalica

#38 Re: Po cijeni novog biram polovno - životna filozofija u BiH

Post by vjeshalica »

artur morgan wrote: 12/08/2020 10:17 Ma ja, na forumu bi svi prije novu Mazdu ili žensko auto Renault Captur nego polovnog Audia, svi bi prije novo nego polovno....svi ovdje normalni jel tako kolegice @vjeshalica :-D

A onda dok se spremaš poći za Neum sa porodicom, vidiš komšiju kako ti prilazi i kaže " o čestitam, šta je to, ti se malo ponovi ovo ljeto ? ", kažeš mu " ma jesam kupio prije par dana Audia Q5, ispalo tako na brzinu sve, baš mi dobra prilika bila znaš komšo, žena kaže ma uzmi i meni je ljepo, djeca navalila hoće Audia, hajd da vidiš motor komšo "....i dok gledaju tako pita komšo " a šta bi sa nekim novim Renaultom što je tvoja žena pričala mojoj ženi da ćeš uzet ????" :-D
Sta fali novom Captur-u? Ako bi birala izmedju Mazde i Captura, uzela bi mazdu, a izmedju polovnog Q i Mazde nove naravno da bi uzela.novo...ne mozes pogrijesiti osim ako ne budes totalni peh u zivotu oa kupis sa nekim fabrickim.felerom npr....
A da mislim gdje je lola kurcio Q-a pa to ne bi niko normalan kupio

Ne znam u sustini sto se oko toga vodi polemika i pravi od auta statusni simbol,uzmes sta ti odgovara potrebama pa makar bila kutija od cipela zvana UP! Potpuno je svejedno, ali u moguvnosti da kupis fin autic i imas love za novo, kupis novo,bar znas sta si kupio....a kupovanje polovnog radi nekoga da mu se nakurcis u oko je debilizam zesci....a mazdi nista ne fali, samo papak zna za dvije stvari, tabuthana 2 i neki ujebani audi
Veigar

#39 Re: Po cijeni novog biram polovno - životna filozofija u BiH

Post by Veigar »

vjeshalica wrote: 12/08/2020 11:25
artur morgan wrote: 12/08/2020 10:17 Ma ja, na forumu bi svi prije novu Mazdu ili žensko auto Renault Captur nego polovnog Audia, svi bi prije novo nego polovno....svi ovdje normalni jel tako kolegice @vjeshalica :-D

Sta fali novom Captur-u? Ako bi birala izmedju Mazde i Captura, uzela bi mazdu, a izmedju polovnog Q i Mazde nove naravno da bi uzela.novo...ne mozes pogrijesiti osim ako ne budes totalni peh u zivotu oa kupis sa nekim fabrickim.felerom npr....
A da mislim gdje je lola kurcio Q-a pa to ne bi niko normalan kupio

Ne znam u sustini sto se oko toga vodi polemika i pravi od auta statusni simbol,uzmes sta ti odgovara potrebama pa makar bila kutija od cipela zvana UP! Potpuno je svejedno, ali u moguvnosti da kupis fin autic i imas love za novo, kupis novo,bar znas sta si kupio....a kupovanje polovnog radi nekoga da mu se nakurcis u oko je debilizam zesci....a mazdi nista ne fali, samo papak zna za dvije stvari, tabuthana 2 i neki ujebani audi
Lijepo sam objasnio, muški vole mjerit svoje alatke kupovinom otih takvih autića. Tu ti ta logika šta ti najviše odgovara ne igra nikakvu ulogu, naprotiv smatra se da samo beta muškarci tako razmišljaju i naravno žene. :D
profatr

#40 Re: Po cijeni novog biram polovno - životna filozofija u BiH

Post by profatr »

Većina žena uzima auto koji im je
sladak
kao npr. capture, većinu muških takva auta odbijaju.
Ali za budžet od 40.000 km može se uzeti dobar novi
muški
kompakt ili suv.
Me_again

#42 Re: Po cijeni novog biram polovno - životna filozofija u BiH

Post by Me_again »

Seawolf wrote: 12/08/2020 10:43 Ubiste, vala, više sa hibridima.

Vozite li vi ta auta, pa da ih toliko hvalite i preporučujete?
Hibrid je odlican za onog ko voza puno po gradu.
Van grada tako-tako. Na autoputu nigdje veze
Za CVT mjenjac koji Toyota forsira treba nekoliko puta prije voznje popiti Gastal, a kasnije se covjek navikne.

Moja neka mini iskustva.
Optimist

#43 Re: Po cijeni novog biram polovno - životna filozofija u BiH

Post by Optimist »

Better Man wrote: 12/08/2020 09:59 Novi Renault Captur sa dobrom opremom se može uzeti za manje od 40 hiljada KM, a novo je novo i Renault pravi odlična vozila. Kupovina tog Audia je bacanje para, jer auto ima veliku kilometražu i pitanje šta će trebati ulagati u njega.
Kad ces ti prodavati svoju baklavu?
nepass1

#44 Re: Po cijeni novog biram polovno - životna filozofija u BiH

Post by nepass1 »

Ova mladja raja ce kupiti te polovnjake, malo starci poguraju, malo gdje uzeo para, zaradio, malo kredit i onda q5 konacno da crknu dusmani, kakvu trebu da skonta, da raja misli opasan momak. Uglavnom tinejdzersko razmisljanje. Ko god je prevalio 35-40g ici ce na novo auto pa koliko se para ima.
Po mom licnom misljenju raja od 40-50 godina sto se fura na q5 x5 2008 godiste nije bas dobra u glavi.
Nadam se da se niko nece uvrijediti :D
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#45 Re: Po cijeni novog biram polovno - životna filozofija u BiH

Post by bitanga_sa_otesa »

ja se furam na neke stare kante ,garant nisam dobar u glooovi :lol:
nepass1

#46 Re: Po cijeni novog biram polovno - životna filozofija u BiH

Post by nepass1 »

bitanga_sa_otesa wrote: 12/08/2020 12:34 ja se furam na neke stare kante ,garant nisam dobar u glooovi :lol:
Drugo je to tvoje, ovo bih ogranicio na audi i bmw od 2003 do 2012. Naravno sa 160k na satu, kao novo full fulova s line m paket
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#47 Re: Po cijeni novog biram polovno - životna filozofija u BiH

Post by bitanga_sa_otesa »

nepass1 wrote: 12/08/2020 12:37

Drugo je to tvoje, ovo bih ogranicio na audi i bmw od 2003 do 2012. Naravno sa 160k na satu, kao novo full fulova s line m paket
jbga imam i ja jednog lesha 2003.doduse kupio sam ga s 41.000 na satu :lol:
basicm

#48 Re: Po cijeni novog biram polovno - životna filozofija u BiH

Post by basicm »

Nisam ni ja dobar u glavi, ali ne bih se mijenjao za neku drugu dobrotu.
Meni je strucnjak svako ko kaze da je bolje uzeti nov clio nego polovan a6. Sve sto kaze nakon toga zvuci kao bla bla.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#49 Re: Po cijeni novog biram polovno - životna filozofija u BiH

Post by mk ultra »

nepass1 wrote: 12/08/2020 12:37
bitanga_sa_otesa wrote: 12/08/2020 12:34 ja se furam na neke stare kante ,garant nisam dobar u glooovi :lol:
To kosta 15000, za te pare imas pravi izbor novih vozila...
Rockefeller

#50 Re: Po cijeni novog biram polovno - životna filozofija u BiH

Post by Rockefeller »

A ti si majstor svog zanata, i ja bi da sam na tvom mjestu.

Za koju godinu dok se stvari posloze Oldtimer ne gine.
Post Reply