Ovo je na vikendici, imam netFlat 10/1. 10/2, ili 20/2 moze ako ti može ići po VDSL.
Kući imam 25/2, mojatvnet pod VDSL-u.
Moderator: Benq
Ovo je na vikendici, imam netFlat 10/1. 10/2, ili 20/2 moze ako ti može ići po VDSL.

U kojoj tacno radnji mozes kupiti A71 za 300 KM jeftinije
Prema forumašima, univerzalno je jako skupa radnja. Tako da sam tu i našao cijenu koja je 300KM ispod njihove.Prema tome je vjerovatno kod nekih radnji još jeftinije negu tu.TESLA_EDISON wrote: ↑11/08/2020 11:21Kod jedinog ovlaštenog uvoznika u BiH i jedinog koji prodaje originalne telefone za naše tržište.
To je Univerzalno.com
U univerzalnom kad kupiš, znaš šta si kupio. Garancija boli glava, bolja nego fabrička.studiorum_tuzlaensis wrote: ↑11/08/2020 12:25 @ismar92 To je ponuda, takva kakva jeste. Čim je postavljaju, znači da ima potražnje. Vjeruješ li da se sve zalihe prodaju ekspresno i često je nemoguće doći do mobitela i po ovim cijenama koje su navedene? I to sve ti donesu na vrata.
Univerzalno i ostale radnje, bujrum uzmi, još bolje za tebe ako prođeš jeftinije bez fiskalnog računa.
Razlog za boldirani dio nisu fantastične cijene niti ponuda koja se ne može odbiti već katastrofalna organizacija BH Telecoma u fazi nabavke uređaja - uvijek ih nabave premalo, loše planiraju zalihe isl. Na kraju, kada krenu žalbe korisnika na ovaj račun, uvijek slijede ista šuplja pojašnjenja: tenderi, komplikovane procedure,...studiorum_tuzlaensis wrote: ↑11/08/2020 12:25 @ismar92 To je ponuda, takva kakva jeste. Čim je postavljaju, znači da ima potražnje. Vjeruješ li da se sve zalihe prodaju ekspresno i često je nemoguće doći do mobitela i po ovim cijenama koje su navedene? I to sve ti donesu na vrata.
Univerzalno i ostale radnje, bujrum uzmi, još bolje za tebe ako prođeš jeftinije bez fiskalnog računa.
Upravljanje javnim novcem (u ovom slučaju građana FBiH) zahtjeva komplikovane i transparentne procedure u cilju zaštite ugovornih strana i transparentnosti postupka, slažeš li se?MeanMachine wrote: ↑11/08/2020 12:46Razlog za boldirani dio nisu fantastične cijene niti ponuda koja se ne može odbiti već katastrofalna organizacija BH Telecoma u fazi nabavke uređaja - uvijek ih nabave premalo, loše planiraju zalihe isl. Na kraju, kada krenu žalbe korisnika na ovaj račun, uvijek slijede ista šuplja pojašnjenja: tenderi, komplikovane procedure,...studiorum_tuzlaensis wrote: ↑11/08/2020 12:25 @ismar92 To je ponuda, takva kakva jeste. Čim je postavljaju, znači da ima potražnje. Vjeruješ li da se sve zalihe prodaju ekspresno i često je nemoguće doći do mobitela i po ovim cijenama koje su navedene? I to sve ti donesu na vrata.
Lijepo i precizno napisano, nema šta, i potpuno se slažem sa dijelom oko javnih nabavki i kompleksnosti procedura u poređenju sa načinom rada privatnih firmi u tom dijelu priče. Međutim, ključ je u pravilnom planiranju potrebnih količina za budžetski period u kojem se sredstva troše i to je dio procesa u kojem BH Telecom jako često promaši.studiorum_tuzlaensis wrote: ↑11/08/2020 12:59Upravljanje javnim novcem (u ovom slučaju građana FBiH) zahtjeva komplikovane i transparentne procedure u cilju zaštite ugovornih strana i transparentnosti postupka, slažeš li se?MeanMachine wrote: ↑11/08/2020 12:46Razlog za boldirani dio nisu fantastične cijene niti ponuda koja se ne može odbiti već katastrofalna organizacija BH Telecoma u fazi nabavke uređaja - uvijek ih nabave premalo, loše planiraju zalihe isl. Na kraju, kada krenu žalbe korisnika na ovaj račun, uvijek slijede ista šuplja pojašnjenja: tenderi, komplikovane procedure,...studiorum_tuzlaensis wrote: ↑11/08/2020 12:25 @ismar92 To je ponuda, takva kakva jeste. Čim je postavljaju, znači da ima potražnje. Vjeruješ li da se sve zalihe prodaju ekspresno i često je nemoguće doći do mobitela i po ovim cijenama koje su navedene? I to sve ti donesu na vrata.
Klik za pravilnik o nabavkama koji je javno dostupan i mogu slobodno reći da je prema elementima u rangu sa ZJN. Ovo znam jer moja firma se javljala na par tendera i sam postupak od objave nabavke do odluke o dodjeli nekog ugovora obično traje između 6-9 mjeseci.
Druga stvar, u pitanju je elektronička oprema koja veoma brzo tehnološki zastari i koja se plasira na BH tržište sa poprilično slabom kupovnom moći. Tj. da li je bolje da nabave puno i da stoji po skladištima jer A71 niko neće htjeti kad na tržište izađe npr. A72 ili neki Xiaomi sa boljim karakteristikama u istom cjenovnom rangu.
Sad napravi poređenje sa m:telom ili Telemachom, koji istu nabavku može završiti za 2 dana usmenim dogovorom direktora i zastupnika opreme i sve će ti biti jasno zašto je BHTelecom tu gdje jeste, tj. dobro se i drži.
Aha univerzalno.TESLA_EDISON wrote: ↑11/08/2020 11:21Kod jedinog ovlaštenog uvoznika u BiH i jedinog koji prodaje originalne telefone za naše tržište.
To je Univerzalno.com
Btw, moj post je bio sarkazamdend wrote: ↑11/08/2020 17:19Aha univerzalno.TESLA_EDISON wrote: ↑11/08/2020 11:21Kod jedinog ovlaštenog uvoznika u BiH i jedinog koji prodaje originalne telefone za naše tržište.
To je Univerzalno.com
Evo iskustvo druga i mene sa univerzalno.com
Zeli da kupi xiaomi mi 9t pro i nađe na piku za odlicnu cijeni od nekih 630 ili nesto tako i to na univerzalno.com profilu.
Kaze top, javi se u privatnu poruku i pita da li ima na stanju, moze li se kupiti ? Oni kazu moze i idi u Bingo City Centar u Tuzli u radnji pa tamo sve dogovori. Moze.
Ponedjeljak odlazi i sa radnikom isto tako tazgovor i radnik mu kaze dodji za 7 dana da nam dodje iz Sarajeva roba. Uredu, moze.
Sledeci ponedjeljak opet maksuz ide kad mu radnik kaze nije jos stiglo dodji opet u ponedjeljak bit ce 100%. Ok.
Sledeci ponedjeljak ista stvar, nema telefona jer nije roba stigla iz Sarajeva, i drug uzima od njega broj da ne dolazi.
Petak ga zove ujutro kaze nema jos telefona i drug ga zamoli da ga nazove ako to kad dodje. Nije nikad nazvao.
Drug se odlucio za mi Mix 3 u tom nekom cijenovnom rangu, kupio sa pika.
Ja sam isto tako u tom periodu ih kontaktirao za taj isti mobitel i jos jedan i na oba me uputili da odem u Tuzlu, samo sto sam ja odmah nakon prvog odlaska odustao od te radnje i kupio direktno preko banggood za 590 km. Mobitel dosao za 14 dana, nisam platio carinu iako sam spremio bio kesh. Evo i dan danas koristim.
Ugh, fali ti onda /sTESLA_EDISON wrote: ↑11/08/2020 17:21Btw, moj post je bio sarkazamdend wrote: ↑11/08/2020 17:19TESLA_EDISON wrote: ↑11/08/2020 11:21
Kod jedinog ovlaštenog uvoznika u BiH i jedinog koji prodaje originalne telefone za naše tržište.
To je Univerzalno.comSpoilerShowAha univerzalno.
Zeli da kupi xiaomi mi 9t pro i nađe na piku za odlicnu cijeni od nekih 630 ili nesto tako i to na univerzalno.com profilu.
Kaze top, javi se u privatnu poruku i pita da li ima na stanju, moze li se kupiti ? Oni kazu moze i idi u Bingo City Centar u Tuzli u radnji pa tamo sve dogovori. Moze.
Ponedjeljak odlazi i sa radnikom isto tako tazgovor i radnik mu kaze dodji za 7 dana da nam dodje iz Sarajeva roba. Uredu, moze.
Sledeci ponedjeljak opet maksuz ide kad mu radnik kaze nije jos stiglo dodji opet u ponedjeljak bit ce 100%. Ok.
Sledeci ponedjeljak ista stvar, nema telefona jer nije roba stigla iz Sarajeva, i drug uzima od njega broj da ne dolazi.
Petak ga zove ujutro kaze nema jos telefona i drug ga zamoli da ga nazove ako to kad dodje. Nije nikad nazvao.
Ja sam isto tako u tom periodu ih kontaktirao za taj isti mobitel i jos jedan i na oba me uputili da odem u Tuzlu, samo sto sam ja odmah nakon prvog odlaska odustao od te radnje i kupio direktno preko banggood za 590 km. Mobitel dosao za 14 dana, nisam platio carinu iako sam spremio bio kesh. Evo i dan danas koristim.![]()
Ne fali mu ništa. Jebeš sarkazam ako moraš crtat ljudima da je sarkazam.dend wrote: ↑11/08/2020 17:27Ugh, fali ti onda /sTESLA_EDISON wrote: ↑11/08/2020 17:21Btw, moj post je bio sarkazamdend wrote: ↑11/08/2020 17:19
SpoilerShowAha univerzalno.
Ja sam isto tako u tom periodu ih kontaktirao za taj isti mobitel i jos jedan i na oba me uputili da odem u Tuzlu, samo sto sam ja odmah nakon prvog odlaska odustao od te radnje i kupio direktno preko banggood za 590 km. Mobitel dosao za 14 dana, nisam platio carinu iako sam spremio bio kesh. Evo i dan danas koristim.![]()
![]()
OPA aplikacija za sigurno, brzo i jednostavno plaćanje vaših računa

Na piku