BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
_Reds_

#72176 Re: BHTelecom All About

Post by _Reds_ »

jarobot wrote: 10/08/2020 14:41
_Reds_ wrote: 10/08/2020 14:23 50% tri mjeseca, pa bas neki dan iskoristio.
Hvala
Koji netflat koristiš ?
Poslao sam podršci upit za brzine interneta 10/1 + i 20/1+ da li ovaj plus znači veće brzine od označenih u pakete ako to linija dipušta ?
Ovo je na vikendici, imam netFlat 10/1. 10/2, ili 20/2 moze ako ti može ići po VDSL.

Kući imam 25/2, mojatvnet pod VDSL-u.
REDDEVILS

#72177 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

BH Telecom naplacuje proviziju kod online placanje racuna :-)
OPA Online placanje
Image
ismar92

#72178 Re: BHTelecom All About

Post by ismar92 »

Za ove pare koliko naplate A71, komotno možeš u bilo kojoj radnji uzeti telefon za 300KM jeftinije i uzeti TV ako hoćeš, a i ne moraš.
Ne znam što nude ovako nešto ? Uopšte ne dobiješ, nego bukvalno ga platiš.

Image
REDDEVILS

#72179 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

:izet:
ismar92 wrote: 11/08/2020 10:46 Za ove pare koliko naplate A71, komotno možeš u bilo kojoj radnji uzeti telefon za 300KM jeftinije i uzeti TV ako hoćeš, a i ne moraš.

Image
U kojoj tacno radnji mozes kupiti A71 za 300 KM jeftinije 🙂
kakaljin

#72180 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Daj mi ime te radnje jer sam starcima planirao kupiti ovaj telefon
Tesla Edison

#72181 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

REDDEVILS wrote: 11/08/2020 11:13 :izet:
ismar92 wrote: 11/08/2020 10:46 Za ove pare koliko naplate A71, komotno možeš u bilo kojoj radnji uzeti telefon za 300KM jeftinije i uzeti TV ako hoćeš, a i ne moraš.

Image
Kod jedinog ovlaštenog uvoznika u BiH i jedinog koji prodaje originalne telefone za naše tržište.

To je Univerzalno.com
ismar92

#72182 Re: BHTelecom All About

Post by ismar92 »

TESLA_EDISON wrote: 11/08/2020 11:21

Image
Kod jedinog ovlaštenog uvoznika u BiH i jedinog koji prodaje originalne telefone za naše tržište.

To je Univerzalno.com
Prema forumašima, univerzalno je jako skupa radnja. Tako da sam tu i našao cijenu koja je 300KM ispod njihove.Prema tome je vjerovatno kod nekih radnji još jeftinije negu tu.
Čak, ako se uzme uređaj bez ugovornog paketa, cijene na tržištu su jeftinije i do 400KM skoro.
studiorum_tuzlaensis

#72183 Re: BHTelecom All About

Post by studiorum_tuzlaensis »

@ismar92 To je ponuda, takva kakva jeste. Čim je postavljaju, znači da ima potražnje. Vjeruješ li da se sve zalihe prodaju ekspresno i često je nemoguće doći do mobitela i po ovim cijenama koje su navedene? I to sve ti donesu na vrata. :)

Univerzalno i ostale radnje, bujrum uzmi, još bolje za tebe ako prođeš jeftinije bez fiskalnog računa.
Tesla Edison

#72184 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

studiorum_tuzlaensis wrote: 11/08/2020 12:25 @ismar92 To je ponuda, takva kakva jeste. Čim je postavljaju, znači da ima potražnje. Vjeruješ li da se sve zalihe prodaju ekspresno i često je nemoguće doći do mobitela i po ovim cijenama koje su navedene? I to sve ti donesu na vrata. :)

Univerzalno i ostale radnje, bujrum uzmi, još bolje za tebe ako prođeš jeftinije bez fiskalnog računa.
U univerzalnom kad kupiš, znaš šta si kupio. Garancija boli glava, bolja nego fabrička. :-)
MeanMachine

#72185 Re: BHTelecom All About

Post by MeanMachine »

studiorum_tuzlaensis wrote: 11/08/2020 12:25 @ismar92 To je ponuda, takva kakva jeste. Čim je postavljaju, znači da ima potražnje. Vjeruješ li da se sve zalihe prodaju ekspresno i često je nemoguće doći do mobitela i po ovim cijenama koje su navedene? I to sve ti donesu na vrata. :)

Razlog za boldirani dio nisu fantastične cijene niti ponuda koja se ne može odbiti već katastrofalna organizacija BH Telecoma u fazi nabavke uređaja - uvijek ih nabave premalo, loše planiraju zalihe isl. Na kraju, kada krenu žalbe korisnika na ovaj račun, uvijek slijede ista šuplja pojašnjenja: tenderi, komplikovane procedure,...

Što se tiče radnji koje prodaju tehničku robu bez oficijelne garancije proizvođača tu se nema šta puno pametovati: ko kupi nešto na takvim mjestima svjesno ulazi u rizik da novac "baci kroz prozor", a može imati i sreće pa dobro proći - "lutrija" koju svako dobrovoljno igra.
studiorum_tuzlaensis

#72186 Re: BHTelecom All About

MeanMachine wrote: 11/08/2020 12:46

Razlog za boldirani dio nisu fantastične cijene niti ponuda koja se ne može odbiti već katastrofalna organizacija BH Telecoma u fazi nabavke uređaja - uvijek ih nabave premalo, loše planiraju zalihe isl. Na kraju, kada krenu žalbe korisnika na ovaj račun, uvijek slijede ista šuplja pojašnjenja: tenderi, komplikovane procedure,...
Upravljanje javnim novcem (u ovom slučaju građana FBiH) zahtjeva komplikovane i transparentne procedure u cilju zaštite ugovornih strana i transparentnosti postupka, slažeš li se?
Klik za pravilnik o nabavkama koji je javno dostupan i mogu slobodno reći da je prema elementima u rangu sa ZJN. Ovo znam jer moja firma se javljala na par tendera i sam postupak od objave nabavke do odluke o dodjeli nekog ugovora obično traje između 6-9 mjeseci.

Druga stvar, u pitanju je elektronička oprema koja veoma brzo tehnološki zastari i koja se plasira na BH tržište sa poprilično slabom kupovnom moći. Tj. da li je bolje da nabave puno i da stoji po skladištima jer A71 niko neće htjeti kad na tržište izađe npr. A72 ili neki Xiaomi sa boljim karakteristikama u istom cjenovnom rangu.

Sad napravi poređenje sa m:telom ili Telemachom, koji istu nabavku može završiti za 2 dana usmenim dogovorom direktora i zastupnika opreme i sve će ti biti jasno zašto je BHTelecom tu gdje jeste, tj. dobro se i drži.
MeanMachine

#72187 Re: BHTelecom All About

Post by MeanMachine »

studiorum_tuzlaensis wrote: 11/08/2020 12:59
MeanMachine wrote: 11/08/2020 12:46

Upravljanje javnim novcem (u ovom slučaju građana FBiH) zahtjeva komplikovane i transparentne procedure u cilju zaštite ugovornih strana i transparentnosti postupka, slažeš li se?
Klik za pravilnik o nabavkama koji je javno dostupan i mogu slobodno reći da je prema elementima u rangu sa ZJN. Ovo znam jer moja firma se javljala na par tendera i sam postupak od objave nabavke do odluke o dodjeli nekog ugovora obično traje između 6-9 mjeseci.

Druga stvar, u pitanju je elektronička oprema koja veoma brzo tehnološki zastari i koja se plasira na BH tržište sa poprilično slabom kupovnom moći. Tj. da li je bolje da nabave puno i da stoji po skladištima jer A71 niko neće htjeti kad na tržište izađe npr. A72 ili neki Xiaomi sa boljim karakteristikama u istom cjenovnom rangu.

Sad napravi poređenje sa m:telom ili Telemachom, koji istu nabavku može završiti za 2 dana usmenim dogovorom direktora i zastupnika opreme i sve će ti biti jasno zašto je BHTelecom tu gdje jeste, tj. dobro se i drži.
Lijepo i precizno napisano, nema šta, i potpuno se slažem sa dijelom oko javnih nabavki i kompleksnosti procedura u poređenju sa načinom rada privatnih firmi u tom dijelu priče. Međutim, ključ je u pravilnom planiranju potrebnih količina za budžetski period u kojem se sredstva troše i to je dio procesa u kojem BH Telecom jako često promaši.

Razumio bih ja da je u samim početnim godinama rada na javnim nabavkama opreme ekipa u BH Telecomu pravila propuste, loše planirala, pa ako hoćeš i vadila se na izgovor da su u nepovoljnom položaju naspram direktne konkurencije, ali da iz godine u godinu ništa ne nauče, ne isprave, ne optimiziraju i na kraju opet prosipaju istu priču problema sa sporim i dugotrajnim tenderskim procedurama - to mi nema nikakvog smisla.

Najveći telekom operater u državi sa najvećom bazom korisnika sebi definitivno može dozvoliti malo "komotnije" planiranje od sadašnjeg, a sve u cilju povećanja zadovoljstva kupaca / krajnjih korisnika, i na kraju zadržavanja / uzimanja tržišnog udjela od konkurenata. Mislim, neće naravno pisanje po forumu ništa promijeniti u načinu rada i planiranja jednog BH Telecoma, ali ne trebaju ni oni ubjeđivati ljude da je uvijek krivica za vlastite poslovne promašaje negdje drugo - trebaju ispraviti svoje greške i odmah će imati pozitivan efekat na trenutno ne baš pretjerano sjajne rezultate poslovanja.
studiorum_tuzlaensis

#72188 Re: BHTelecom All About

sve razumijem, tako je kako je... Kakav je gazda u pitanju, ja opet kažem da je dobro...
escobar__

#72189 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Skuplji telefoni nego u maloprodaji ali to nije samo slučaj s Telekomom već i sa druga dva nacionalna operatora.

Što je najluđe je da im korisnici traže opravdanje za takve cijene. Veže te ugovorom dvije godine i još ti uređaj naplati skoro pa kao u maloprodaji i ubjeđuju me da tako treba. 😂😂

Sestra (Njemačka) zamijeni tri telefona dok ja jedan jer kod njih operateri ipak nisu mazlumi da lopatama grabe od korisnika, barem ne za uređaje.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#72190 Re: BHTelecom All About

Post by un1ted »

Telekom NE SMIJE zarađivati na telefonima. Telekom PROFITIRA na UGOVORNOJ OBAVEZI, ali avaj, mi kasnimo za normalnim zemljama desetak godina, pa kako je nestalo 1GB, 5GB, tako ce nestati i ove cijene haparata :)

Sada prolaze, jer smo kredit nacija.

Jedan jednostavan primjer dobre ponude, koju su usrali. Xiaomi Redmi note 8 pro, na moja TV full paketu je koštao oko 300KM (odlicna ponuda), na paketu skupljem 5KM, taj telefon je koštao oko 340KM. Gdje je tu logika?
Last edited by un1ted on 11/08/2020 14:41, edited 1 time in total.
allem_77

#72191 Re: BHTelecom All About

Post by allem_77 »

Zar nisu imali ugovor sa Sancta-domenica za igraće konzole?
Može li tako i sa mobitelima?
channel10

#72192 Re: BHTelecom All About

Post by channel10 »

Je li moguce ove dvije akcije spojiti? Mislim na akciju kupovine telefona +tv i produzenja ugovora za 24 mjeseca + recimo 24 meseca dodatni stb i 4 mjeseca popust 50posto na naknadu(moja tv full).
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#72193 Re: BHTelecom All About

Post by un1ted »

Naravno da nije.
dend

#72194 Re: BHTelecom All About

Post by dend »

Image

To je Univerzalno.com
Aha univerzalno.

Evo iskustvo druga i moje sa univerzalno.com

Zeli da kupi xiaomi mi 9t pro i nađe na piku za odlicnu cijeni od nekih 630 ili nesto tako i to na univerzalno.com profilu.
Kaze top, javi se u privatnu poruku i pita da li ima na stanju, moze li se kupiti ? Oni kazu moze i idi u Bingo City Centar u Tuzli u radnji pa tamo sve dogovori. Moze.
Ponedjeljak odlazi i sa radnikom isto tako tazgovor i radnik mu kaze dodji za 7 dana da nam dodje iz Sarajeva roba. Uredu, moze.
Sledeci ponedjeljak opet maksuz ide kad mu radnik kaze nije jos stiglo dodji opet u ponedjeljak bit ce 100%. Ok.
Sledeci ponedjeljak ista stvar, nema telefona jer nije roba stigla iz Sarajeva, i drug uzima od njega broj da ne dolazi.
Petak ga zove ujutro kaze nema jos telefona i drug ga zamoli da ga nazove ako to kad dodje. Nije nikad nazvao.
Drug se odlucio za mi Mix 3 u tom nekom cijenovnom rangu, kupio sa pika.

Ja sam isto tako u tom periodu ih kontaktirao za taj isti mobitel i jos jedan i na oba me uputili da odem u Tuzlu, samo sto sam ja odmah nakon prvog odlaska odustao od te radnje i kupio direktno preko banggood za 590 km. Mobitel dosao za 14 dana, nisam platio carinu iako sam spremio bio kesh. Evo i dan danas koristim.
Last edited by dend on 11/08/2020 17:26, edited 1 time in total.
Tesla Edison

#72195 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

dend wrote: 11/08/2020 17:19

To je Univerzalno.com
Aha univerzalno.

Evo iskustvo druga i mene sa univerzalno.com

Zeli da kupi xiaomi mi 9t pro i nađe na piku za odlicnu cijeni od nekih 630 ili nesto tako i to na univerzalno.com profilu.
Kaze top, javi se u privatnu poruku i pita da li ima na stanju, moze li se kupiti ? Oni kazu moze i idi u Bingo City Centar u Tuzli u radnji pa tamo sve dogovori. Moze.
Ponedjeljak odlazi i sa radnikom isto tako tazgovor i radnik mu kaze dodji za 7 dana da nam dodje iz Sarajeva roba. Uredu, moze.
Sledeci ponedjeljak opet maksuz ide kad mu radnik kaze nije jos stiglo dodji opet u ponedjeljak bit ce 100%. Ok.
Sledeci ponedjeljak ista stvar, nema telefona jer nije roba stigla iz Sarajeva, i drug uzima od njega broj da ne dolazi.
Petak ga zove ujutro kaze nema jos telefona i drug ga zamoli da ga nazove ako to kad dodje. Nije nikad nazvao.

Ja sam isto tako u tom periodu ih kontaktirao za taj isti mobitel i jos jedan i na oba me uputili da odem u Tuzlu, samo sto sam ja odmah nakon prvog odlaska odustao od te radnje i kupio direktno preko banggood za 590 km. Mobitel dosao za 14 dana, nisam platio carinu iako sam spremio bio kesh. Evo i dan danas koristim.
Btw, moj post je bio sarkazam :D
dend

#72196 Re: BHTelecom All About

Post by dend »

TESLA_EDISON wrote: 11/08/2020 17:21

To je Univerzalno.com
Spoiler
Show
Aha univerzalno.

Ugh, fali ti onda /s
:D
dend

#72197 Re: BHTelecom All About

Post by dend »

REDDEVILS wrote: 11/08/2020 10:17 BH Telecom naplacuje proviziju kod online placanje racuna :-)
OPA Online placanje
Image
Koja je prednost placanja OPA ?

Jel ista stvar kao elektronsko bankarstvo ?

Vidim po benzinskim imaju reklame za to
Heller

#72198 Re: BHTelecom All About

Post by Heller »

dend wrote: 11/08/2020 17:27
TESLA_EDISON wrote: 11/08/2020 17:21
Spoiler
Show
Aha univerzalno.

Ugh, fali ti onda /s
:D
Ne fali mu ništa. Jebeš sarkazam ako moraš crtat ljudima da je sarkazam.
REDDEVILS

#72199 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

dend wrote: 11/08/2020 17:29
REDDEVILS wrote: 11/08/2020 10:17 BH Telecom naplacuje proviziju kod online placanje racuna :-)
OPA Online placanje
Image
Koja je prednost placanja OPA ?

Jel ista stvar kao elektronsko bankarstvo ?

Vidim po benzinskim imaju reklame za to
OPA aplikacija za sigurno, brzo i jednostavno plaćanje vaših računa
Image
https://www.bhtelecom.ba/vijest+M55bd9eda07b.html

Posebna akcija od 1.8. do 29.9.2020. godine
Zaboravite na novac i pređite na sigurno i pametno plaćanje uz OPA aplikaciju!
Svi koji u toku akcijskog perioda aktiviraju OPA aplikaciju i plate BH Telecomov račun preko e-Uplatnice, moći će uživati benefite akcije do kraja godine.

Plaćajte putem OPA i ostvarite sljedeće benefite:

Popust od 1KM (bez PDV) na prvom računu plaćenom putem OPA aplikacije i eUplatnice.
Trošak transakcije od 0,30 KM za prvi uplaćeni račun se vraća na OPA račun.

OPA vam omogućava:

sigurno, brzo i jednostavno plaćanje
plaćanje na klik računa BH Telecoma iz aplikacije (e-Uplatnica). Uskoro će biti dostupno plaćanje režijskih računa i drugih izdavatelja.
dopunu Ultra brojeva
plaćanje na prodajnim mjestima u Bosni i Hercegovini skeniranjem QR koda bez provizije
slanje i prijem novca između OPA korisnika, (kontakt iz imenika bez unosa broja računa) bez provizije
dodavanje korisnika računa (možete, npr. dodati/ovlastiti djecu, kojima možete definisati limit do kojeg mogu realizirati OPA plaćanja)
pregled uplata i evidencije.
korištenje drugih benefita kroz program lojalnosti, odnosno nagrađivanja.

Kako aktivirati aplikaciju?
Kroz jednostavan proces registracije pređite na pametno i brzo plaćanje!

Skinite aplikaciju

https://apps.apple.com/us/app/opa/id1489175813

https://play.google.com/store/apps/deta ... .opawallet

nakon osnovnih identifikacionih koraka na vas broj telefona dobićete SMS kratku poruku i svoj pristupni kod.
Skenirajte ličnu kartu i unesite svoje lične podatke prema pristupnici.
Uđite u aplikaciju i potvrdite svoj pin.
Posjetite banku da bi vaša OPA bila uvezana sa vašim tekućim računom.

Korištenje aplikacije, prijenos sredstava između korisnika aplikacije, te plaćanje kod trgovaca koji koriste OPA sistem je potpuno besplatno!

U slučaju pitanja ili poteškoća prilikom korištenja aplikacije, na raspolaganju je call centar ESP BH d.o.o. putem besplatnog broja 0800 20 271 ili e-mail adrese [email protected]. Više informacija potražite na web stranici www.opa.ba.
allem_77

#72200 Re: BHTelecom All About

Post by allem_77 »

Image
Na piku :D

https://www.olx.ba/r/39354226/729258
Locked