Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
AmiĐa_Idriz

#27126 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by AmiĐa_Idriz »

Što se tiče javnog saobraćaja, onako, mix iskustava. Kako kad, nekad se razočaram nekad sam prijatno iznenađen.

Vozači opominju u autobusima i trolama gdje se na prva ulazi, za tramvaje nisam baš to primjetio pošto dosta ljudi ulazi na zadnja vrata tako da vozač nije u mogućnosti opomenuti. Revizori slabo, par puta sam čuo samo da opominju.
BadBoy

#27127 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Opet priča nije narod vlast je?

Pa vlast je katastrofa baš zbog ovakvog naroda.

Bjelorusi se pobune protiv diktatora, Libanci sruše vladu samo Bošnjo preko interneta traži "država da uradi nešto".
avenija

#27128 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by avenija »

BadBoy wrote: 11/08/2020 10:45 Opet priča nije narod vlast je?

Bjelorusi se pobune protiv diktatora, Libanci sruše vladu samo Bošnjo preko interneta traži "država da uradi nešto".
A sta ocekujes od sarajlija, svaki drugi uhljeb u drzavnim institucijama i na budzetu :lol:
Dok ne dodje u pitanju njihova plata nemas u sarajevu kriticne mase.
azurna_obala

#27129 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by azurna_obala »

Ako misle da ja nakon 9 sati u školi, radim od kuce sa onima koji su odlučili dijete ostaviti kući, neko se grdno vara. Ionako su mi platu smanjili, koliko para, toliko muzike, ne radim prekovremeno ni sat džabe, kao što sam radila od marta do jula.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#27130 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

znas kad ce mo mi ToBe doci... NIKAD!
AmiĐa_Idriz

#27131 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by AmiĐa_Idriz »

azurna_obala wrote: 11/08/2020 10:47 Ako misle da ja nakon 9 sati u školi, radim od kuce sa onima koji su odlučili dijete ostaviti kući, neko se grdno vara. Ionako su mi platu smanjili, koliko para, toliko muzike, ne radim prekovremeno ni sat džabe, kao što sam radila od marta do jula.
Baš to kontam, dupli posao se pravi. Ne baš realna opcija.
azurna_obala

#27132 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by azurna_obala »

AmiĐa_Idriz wrote: 11/08/2020 10:48
azurna_obala wrote: 11/08/2020 10:47 Ako misle da ja nakon 9 sati u školi, radim od kuce sa onima koji su odlučili dijete ostaviti kući, neko se grdno vara. Ionako su mi platu smanjili, koliko para, toliko muzike, ne radim prekovremeno ni sat džabe, kao što sam radila od marta do jula.
Baš to kontam, dupli posao se pravi. Ne baš realna opcija.
Ma ne da je dupli, nego vise od toga daleko, sta je sa silnom pripremom, pregledom urađenog, ma ovo je katastrofa, i kad vidim kako se pise da nastavnici nista ne rade, primaju platu nizasto, da se ne lažemo, ima i takvih pogotovo u drzavnim školama, dodje mi da vene presječem ili da dam otkaz, dosta mi je i djece i roditelja i svega ovoga.
skafiskafsnjak

#27133 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

Kad ce pickice iz FBiH da nesto ovako urade?

Doboj: Procesuiraju muškarca koji je u vrijeme epidemije organizovao svadbu sa 180 gostiju
http://www.klix.ba/clanak/200811038
last mohicans

#27134 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by last mohicans »

laik1981 wrote: 11/08/2020 09:25
emmir1 wrote: 11/08/2020 09:04 4 umrlih na podhrastovima.

Strašno da za noć izgube 4 čovjeka i to iz dana u dan
A juce vijest da su svi vitalno stabilni i da nema pacijenata na respiratoru. Nesto gore opasno ne stima.
Sto se da zaključiti da nam umiru ljudi i koji nisu na respiratoru, sto je frapantno. Koja su to 3 lica što su umrla? Ako je isti broj hospitalizovanih od sinoc, a 3 su osobe umrle prema izvjestaju. Gdje su preminule, na Podhrastovima ili kod kuce? Ovo bas izgleda trpanje umrlih sa Covidom ili ljudi umiru po kucama i onih ih uredno evidentiraju.
MMM1977

#27135 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MMM1977 »

Update: otac je imao očit udar, kaže neurolog kome sam oca privatno odveo. Kad čujete da je doktorica iz bolni Zenica popila par šamara znajte da sam to ja.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#27136 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

skafiskafsnjak wrote: 11/08/2020 10:57 Kad ce pickice iz FBiH da nesto ovako urade?

Doboj: Procesuiraju muškarca koji je u vrijeme epidemije organizovao svadbu sa 180 gostiju
http://www.klix.ba/clanak/200811038
piČketine iz pederacije znaju samo ukrast, vodi ih premijer koji se krivicno goni za aferu od 10,5 miliona i nikom nista, onaj shupah iz sdO edin direktor FDS-a pronevjerio pare fabrike i dobio sest mjeseci uslovno, ukro milione, demobilisanog borca isjeko tri metra drva i u cuzu pola godine... ovo je sistem za bogate, stranacke, povlastene itd, fHukaro krepaj, sad na podhrastovima ako nemas stele, lezi kuci i crkni... odoh prema cabi se okrenut odklanjat jednu dovu... selam :bih:
Tesla Edison

#27137 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

Fadileeeeeeee upregni malinara, Rusi izbacili vakcinu!

Uzmi jedno 100 000 "duplih" doza dok još nije nestalo.
zubi

#27138 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

AmiĐa_Idriz wrote: 11/08/2020 10:43 Što se tiče javnog saobraćaja, onako, mix iskustava. Kako kad, nekad se razočaram nekad sam prijatno iznenađen.

Vozači opominju u autobusima i trolama gdje se na prva ulazi, za tramvaje nisam baš to primjetio pošto dosta ljudi ulazi na zadnja vrata tako da vozač nije u mogućnosti opomenuti. Revizori slabo, par puta sam čuo samo da opominju.
U tramvaj se ulazi na sva vrata, tako da vozac i da hoce ne moze da opominje. Vozac, obicno, masku nosi oko vrata, revizori isto, eventualno usta pokriju, nos slobodan... Ne cuh da su ikoga opomenuli za masku...

Putnici, vise od pola bez maske, oni sto je imaju, 20% nosi pravilno.... Sva mjesta su za sjednje, nema razmaka...

Dakle, tramvaj raspasoj...
BadBoy

#27139 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Imam jedno pitanje vezano za pravilno/nepravilno nošenje maske.

Naime, ako je glavna funkcija ovih hirurških i pletenih maski da zaustave kapljice tokom pričanja i disanja, koliko onda su onda zaista neučinkovite ako se nose samo preko usta?

Mislim da tokom pričanja ne frcaju sline ljudima :D
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#27140 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by un1ted »

Gledajuci ove sto zagovaraju lockdown, to su skolarci koji bi da ne idu u skolu, uposlenici drzavnih institucija i 1% anksioznih osoba.
laik1981

#27141 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Sutra da se protesti organizuju pola bi nas kritikovalo masovno okupljanje, a duga polovica bi osudjivala bilo kakvu agresiju i nazivali bi protestante huliganima i narkomanima.. Vec vidjeno.
palermo

#27142 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by palermo »

BadBoy wrote: 11/08/2020 11:45 Imam jedno pitanje vezano za pravilno/nepravilno nošenje maske.

Naime, ako je glavna funkcija ovih hirurških i pletenih maski da zaustave kapljice tokom pričanja i disanja, koliko onda su onda zaista neučinkovite ako se nose samo preko usta?

Pa koliko sam ja skontao, ili bolje reci kako su mi rekli ovi sto bi trebali vise znati od mene, maskom samo preko usta stitis druge, al ne stitis sebe...

Posto kupio po to i prodao :mrgreen:
Banksy

#27143 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Banksy »

Banksy wrote: 05/08/2020 13:22
Potrebno je zakonom ograničiti okupljanja većeg (20, 30) broja ljudi, uključujući sve proslave, zabave, ''festivale'', svadbe i sl, nametnuti obavezu nošenja maske u javnosti i novčano, bez izuzetka, kazniti prekršitelje, ugostiteljskim objektima rad do 22h, a po kvadraturi im odrediti broj dozvoljenih stolova, noćne klubove, diskoteke i sl. zatvoriti, sve ulaske (povratke) u zemlju medicinski (temp. ili kakoveć) provjeravati pojedinačno, itd.

I sve to uz striktnu, oštru provjeru i novčano kažnjavanje u slučaju nepridržavanja mjera. Nema badžo festival, tetka svadba, amidža kafana, itd.
Sve je to jednostavno, da ima volje, da nije badže i amidže i sitnih privatnih talova medicinske opreme.
Banksy wrote: 09/08/2020 20:23
Vrijeme je za nove mjere, restrikcije, oštrije kontrole i kažnjavanje, po ugledu na druge eveopske zemlje i s manje zaraženih, javnost ih traži i očekuje, pod hitno.
Banksy wrote: 10/08/2020 19:41

Nije pametno, gubitak je predizbornog vremena i energije, ali možda je ipak vrijeme, možda je neophodno, da opozicija sruši ovu nesposobnu SA kantonalnu vladu (zar uopće imamo vladu?) prije nego nesposobnošću, glupošću, neznanjem, nesposobna, glupa, primitivna stoka pobije cijeli kanton.

Javne ličnosti iz Sarajeva zbog širenja virusa za nadležne imaju četiri zahtjeva: Hitno reagujte!

http://www.klix.ba/clanak/200811034

BadBoy

#27144 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

laik1981 wrote: 11/08/2020 12:09

Sutra da se protesti organizuju pola bi nas kritikovalo masovno okupljanje, a duga polovica bi osudjivala bilo kakvu agresiju i nazivali bi protestante huliganima i narkomanima.. Vec vidjeno.
Upravo. Zato kažem da smo grozan narod.
Tesla Edison

#27145 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

Naš blentavi narod protestvuje preko FB-a, organizuje koncert dubioze ispred skupštine i to je to. Ne odobravam nasilje ali ovakvi "protesti" su idiotski.
Ironmen

#27146 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ironmen »

Nebi reko da smo grozan narod, vise smo narod koji je toliko prepatio i pretrpio da je postao tup i glup, konstanto se zivi u strahu, prapadaju nas zato sto smo tupi i glupi, mladi su nesto pametniji jer imaju siru sliku gledista i vec su se ufatili noge, akademski gradjani takodjer sve veci broj i ljudi na budzetu daje otkaz i srecu potrazuje na zapadu...

Sistem je takav da je tesko nesto promjeniti i to vecina vidi i pakuje kofere, ni jedan sistem u drzavi nije fukcionalan pogledajte samo zdravstvo, zeludac mi se okrece od ovih prica, evo ovaj forumas sto mu je otac imao klasican mozdani udar a u Zenici mu rekli da to nije nista i vratili covjeka kuci, i onda kao slag na tortu dodje neki SDA stakor pred novine i kaze sve je pod kontrolom...

Sta uraditi na ulici otici zapaliti SO-DA-SO zgradu stvoriti plenum gradjana i onda dodje jos gora vlada koja pokrade sve zivo i zaposli svoje stakore na drzavne sise, vodja protesta pobjegne u Svedsku i dobije politicki azil ???
zubi

#27147 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

BadBoy wrote: 11/08/2020 11:45 Imam jedno pitanje vezano za pravilno/nepravilno nošenje maske.

https://www.tportal.hr/lifestyle/clanak ... e-20200709

Zaboravljanje nosa

Nos mora biti unutar maske jer virus se širi respiratorno i putuje zrakom pa biste ga mogli udahnuti.
Tesla Edison

#27148 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

zubi wrote: 11/08/2020 12:43

https://www.tportal.hr/lifestyle/clanak ... e-20200709

Zaboravljanje nosa

Nos mora biti unutar maske jer virus se širi respiratorno i putuje zrakom pa biste ga mogli udahnuti.
Pa zar nije rečeno samo kapljično? Ako je zrakom, može ga i vjetar nositi.
omar little

#27149 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by omar little »

za osobu koja ne silazi sa ove teme mjeseicma i soli pamet o svemu, pride vrijedja ljude koji postaju korisne informacije i posprdno ih etiketira panicarima, sokatno si neobrazovan i neinformiran o samom virusu i bolesti koju izaziva.
Tesla Edison

#27150 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

Danas opet dobar broj novih slučajeva. Nastavlja se pozitivan trend pada.

Šta ja rekoh neki dan za krivulju? :D

Image

Ovo kad krene dole, ni Afrička šljiva ne dignu :D
Locked