Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- dječak sa šibicama
#27051 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ljudi sute i trpe, ne znam do kada ce to tako.
-
Nivelacija
#27052 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
A narod u kucama hahah i treba tako to istom narodu i jos gore.
Sto Vucko ponovo ne spomene policijski sat? Hahah 100 000 ljudi odmah na ulicama.
Sirom Evrope protesti masovni, samo u Sarajevu kmeeee na klixu
Sto Vucko ponovo ne spomene policijski sat? Hahah 100 000 ljudi odmah na ulicama.
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#27053 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Apsolutno podrzavam zabranu konzumiranja duhana i nargila !
- dječak sa šibicama
#27054 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ujedno smo valjda jedina drzava u kojoj poslodavci imaju veca prava od radnika, privatnici protestuju pred vladom a radnici ne smiju da zinu jer ih privatnici tretiraju kao roblje, svaki od njih ima sest stekova mislim privatnici.
Sad traze da se smanji broj dana bolovanja, odnosno njihovi izdaci, neki dan prijedlog o minimalnoj plati bez donje granice odnosno da privatnik sam odluci koliko ce radniku dati platu.
Robovlasnicko drustvo, svaki mjesec neki jadnik pogine na gradilistu.
Dokle ce narod trpiti. Ovdje definitivno ne valja narod.
Sad traze da se smanji broj dana bolovanja, odnosno njihovi izdaci, neki dan prijedlog o minimalnoj plati bez donje granice odnosno da privatnik sam odluci koliko ce radniku dati platu.
Robovlasnicko drustvo, svaki mjesec neki jadnik pogine na gradilistu.
Dokle ce narod trpiti. Ovdje definitivno ne valja narod.
- ejjus
#27055 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
ja apsolutno podrzavam dudlanje
- dječak sa šibicama
-
malocvijece
#27057 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ma više i proteste (da se ne izražavam ovdje pred narodom)!Nivelacija wrote: ↑10/08/2020 17:42 A narod u kucama hahah i treba tako to istom narodu i jos gore.
Izbori, drugovi, izbori.
Svi bi nešto da protestuju, a na izbore kao ne bi oni da izlaze, nemaju za koga glasati bla bla.
Edit: I sama sam bila na protestima 2014 (i prvog dana u Tuzli kad je počelo). Pa nakon svega, dođoše izbori te godine. Tresla se gora, rodio se miš. Sve isto. Izlaznost i glasovi sramota za jednu državu.
Pa kad su trebali uvesti neki novi Zakon o radu. Sindikati su protestovali u Sarajevu. Gdje su bili građani da podrže? Kao ne tiče ih se. I opet na izborima ništa.
-
Sociolog
#27058 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ko god uvede policijski sat, par mjeseci pred izbore, zna da ce izgubiti LOKALNE izbore...
+ nema kontrole nad flouktacijom,kretanjem migranata tokom Covida
+ nema kontrole nad flouktacijom,kretanjem migranata tokom Covida
-
last mohicans
#27059 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Najsmiješnije je kad prepadaju dozivit ce zdravstveni sistem kolaps, pa on je davno kolabirao, sad ga je 80 pacijenata dokusurilo
. Sjeme im se zatrlo, haramom treba proglasiti glas ko njima dadne glas. Šta sad OB izigrava uvrijeđenu mladu pa ne primaju pacijente, zašto, jer vrše pripremu za covid bolnicu? Ismet zaigro istu taktiku, spašavanje bolnica od pacijenata! Ovo je pišanje po građanima i korisnicima zdravstvenog osiguranja. Apsolutnu nikakvu zdravstvenu njegu ne koristim, pa čak ni onu iz lokalne ambulante, a uredno mi se odbija svaki mjesec. Braco i Seka, ostavite nas da pokrepamo, samo nas vi ne spašavajte.
-
BadBoy
-
laik1981
#27061 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Tako se to radi..
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
- ejjus
#27064 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
zar nije poenta nargila barova da se sjedne i ceka prilika da ponudis curi upaljac da upali nargilu (bez simbolike), kao ti imas a ona zaboravila, i to je taj fazon (that's the sound), ima tu vjerovatno neka kombinacija u koju ukljucis vulganornu muziku popularnih umjetnika, ali mi to drug nije stigao objasniti,
isto kao kad koristis izlaske, pijanke, alkohol kao cover-up za ako ti nista ne prodje, pa sam brate isao samo piti da se opustim od teskog zivota itd.
ako imamo znacajan broj slucajeva korone koji su povezani sa ugostiteljskim objektima, onda se moze reci da su ti slucajevi povezani sa vec postojecim pick-up game-om ljudi, odnosno sa njihovim objektima (simbolika)
isto kao kad koristis izlaske, pijanke, alkohol kao cover-up za ako ti nista ne prodje, pa sam brate isao samo piti da se opustim od teskog zivota itd.
ako imamo znacajan broj slucajeva korone koji su povezani sa ugostiteljskim objektima, onda se moze reci da su ti slucajevi povezani sa vec postojecim pick-up game-om ljudi, odnosno sa njihovim objektima (simbolika)
- skafiskafsnjak
- Banksy
#27066 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nije pametno, gubitak je predizbornog vremena i energije, ali možda je ipak vrijeme, možda je neophodno, da opozicija sruši ovu nesposobnu SA kantonalnu vladu (zar uopće imamo vladu?) prije nego nesposobnošću, glupošću, neznanjem, nesposobna, glupa, primitivna stoka pobije cijeli kanton.
-
L u c i f e r
#27067 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
- avenija
-
emmir1
#27069 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ja se svaki put nanovo šokiram koliko glupavih i nepismenih ljudi ima u ovoj Bosni.
Ima svugdje, no kod nas je taj procenat brutalan.
Gledam Avaz na fb objavio smrtovnicu Belme uz tekst posljedice korone.
Većina komentara je razočaravajuća....dežurne mahaluše....pardon akademici i doktori znanosti znaju da su joj presjekli crijeva tokom carskog, da je imala upalu neku...itd...
Sukus je da korona nije mogla da bude da jebe rak raka.
Led te nejebo
Ima svugdje, no kod nas je taj procenat brutalan.
Gledam Avaz na fb objavio smrtovnicu Belme uz tekst posljedice korone.
Većina komentara je razočaravajuća....dežurne mahaluše....pardon akademici i doktori znanosti znaju da su joj presjekli crijeva tokom carskog, da je imala upalu neku...itd...
Sukus je da korona nije mogla da bude da jebe rak raka.
Led te nejebo
- zubi
#27070 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Da, ima ih svugdje al me ne tangira kad su Ameri glupi, čak mi i zabavno.... Ali kad vidim kako su moji sugradjani ograničeni, kad na fb vidim kad pod punim imenom i prezimenom ozbiljni, zreli ljudi lupetaju nevjerovatne gluposti, e tad mi se plače...
-
splinter
- Ironmen
-
L u c i f e r
#27073 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ovo uopste nije vise onaj narod koji je nekad bio.
Nekad smo bili prepoznatljivi po duhu, humoru, sevdahu, merhametu, sirini, otvorenosti.
Ovo danas ja ne znam sta je. Mjesanci nekadasnjih bosanaca i neandertalaca. Retardirana primitivna balkanska plemena. Samo zrelo za cekica mRedju rogove.
Nekad smo bili prepoznatljivi po duhu, humoru, sevdahu, merhametu, sirini, otvorenosti.
Ovo danas ja ne znam sta je. Mjesanci nekadasnjih bosanaca i neandertalaca. Retardirana primitivna balkanska plemena. Samo zrelo za cekica mRedju rogove.
- dječak sa šibicama
#27074 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kod nas je jos uvijek sramota biti bolestan, karcinom ne zovu tako vec "ono najgore", kao da ce svemir eksplodirati ako kaze rak, tumor, da ne govorim koliko ljudi uopce ne zna da je karcinom danas izljeciva bolest ako se na vrijeme otkrije sto je danas i prilicno izvedivo uz redovne kontrole. Posebno ovi "periferni" karcinomi koji su i najcesci, koza, dojka i slicno.
Ljudi zive u 1960 i nekoj, da ne mijenjam sad i ovu drugu brojku po redu.
Kad je neko obolio na nerve, anksiozan ili depresivan, to je sramota reci. Drustvo sve bolesne ljude odbacuje kao da su gubavi, kad neko boluje od depresije ko da je zarazan, pola nas je ostecenih zivaca zbog abnormalne situacije u drustvu i regularni smo pacijenti za psiholosko savjetovaliste ili psihijatra, ali i dalje je sramota biti anksiozan a od tableta za depresiju i umirenje bjeze pa onda kupe lexilium pa se trpaju tajno da neko slucajno ne sazna. Kao, apaurin ili lexilium su manja sramota od bromazepama.
Ljudi zive u 1960 i nekoj, da ne mijenjam sad i ovu drugu brojku po redu.
Kad je neko obolio na nerve, anksiozan ili depresivan, to je sramota reci. Drustvo sve bolesne ljude odbacuje kao da su gubavi, kad neko boluje od depresije ko da je zarazan, pola nas je ostecenih zivaca zbog abnormalne situacije u drustvu i regularni smo pacijenti za psiholosko savjetovaliste ili psihijatra, ali i dalje je sramota biti anksiozan a od tableta za depresiju i umirenje bjeze pa onda kupe lexilium pa se trpaju tajno da neko slucajno ne sazna. Kao, apaurin ili lexilium su manja sramota od bromazepama.
- Banksy
#27075 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
"Narod koji je nekad bio" je sad u Kanadi i Australiji.