Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Fossil wrote: ↑17/07/2020 13:38
Problem je i dovesti napadaca na nivou Bayerna i da je spreman provesti skoro sve utakmice na klupi. Lewa sigurno nece sjediti na klupi mislim i sto bi, igra na vrhunskom nivou i nije bas podlozan povredama. Treba mladog Zirkzeea forsirati cesce, pokazao je da moze biti backup opcija.
Krila su nam krhka, tu ostaje samo nada da se nece povrijediti Sane. Koman je prihvatio ulogu jokera s klupe, sto je odlicno, za vise i nije...
U odbrani povratkom Sulea smo i vise nego dobro pokriveni obzirom da Boateng igra odlicno i Hernandez koji polako ulazi u formu.(Alaba ne vjerujem da ide iz Bayerna).
Ostaje desni bek gdje sudeci po medijima vec trazimo backup opciju za Pavarda koji odlicno radi svoj posao. Najveci problem po mom misljenju idalje ostaje sredina, gdje nemamo zamjenu za eventualnu povredu Kimmicha (Martinez je na izlaznim vrstima), kao i za Thiaga koji bi u svakom klubu odlaskom ostavio veliku rupu na sredini.
Zirkzee ide prilično sigurno na posudbu kod nekog drugog kluba iz Bundeslige, žele da mu tako obezbijede više minuta na terenu kako bi se što prije razvio (isto vrijedi i za neke druge "mlade nade" u Bayernu koje su se pokazale kao potencijalno pojačanje prvom timu u skorijoj budućnosti: Oliver Batista Meier, Sarpreet Singh, Leon Dajaku).
Generalno si ovo dobro napisano i upravo tu je i vidljiv problem širine ekipe jer svi igrači koje sam obilježio u tvom postu su jako osjetljivi na povrede ili na putu da postanu nakon nekih jako ozbiljnih povreda (križni ligamenti prije svega, to je za fudbalera izuzetno problematično, ali vrijeme će pokazati pravo stanje na terenu).
AmiĐa_Idriz wrote: ↑17/07/2020 14:55
Koliko je Bild povjerljiv izvor po pitanju Bayerna?
Bild generalno ima jako dobre konekcije i izvore informacija direktno u svim klubovima Bundeslige, konkretno i u Bayernu koji je i najinteresantniji čitaocima, a time i najbolji magnet za plasiranje reklama na vijestima. To je ujedno i razlog da se ponekad možda plasira i ne baš 100% provjerena informacija kako bi se dobio određeni broj klikova na webu isl., naročito ako je vijest "senzacionalne" priorode (nije sad da su jedini koji to rade, ali definitivno im nije mrsko )
Leopard_SA wrote: ↑17/07/2020 22:46
Spominje li se išta za neka pojačanja, nešto?
Pa trenutno se dosta vrti ime Havertza, ali to nisu nove vijesti: jedan dan je u Bayernu, drugi negdje u Engleskoj, pa treći ipak ostaje još u Leverkusenu i tako u krug. Generalno se sada, nakon što je transfer Sanea završen, više piše o tome ko bi mogao ostati u Bayernu, a ko otići, pa se i tu vrte stara imena, najviše: Alaba, Boateng, Thiago, Martinez.
Prije nekoliko dana se pojavila informacija da Bayern razmatra da dovede Diego Carlosa iz Seville, međutim tako nešto je malo vjerovatno ukoliko prije toga ne ode neki od aktualnih stopera, npr. Boateng. Vijet ćemo, transfer period još dugo traje pa možda i bude neki novi igrač u kadru za narednu sezonu.
Leopard_SA wrote: ↑17/07/2020 22:46
Spominje li se išta za neka pojačanja, nešto?
Pa trenutno se dosta vrti ime Havertza, ali to nisu nove vijesti: jedan dan je u Bayernu, drugi negdje u Engleskoj, pa treći ipak ostaje još u Leverkusenu i tako u krug. Generalno se sada, nakon što je transfer Sanea završen, više piše o tome ko bi mogao ostati u Bayernu, a ko otići, pa se i tu vrte stara imena, najviše: Alaba, Boateng, Thiago, Martinez.
Prije nekoliko dana se pojavila informacija da Bayern razmatra da dovede Diego Carlosa iz Seville, međutim tako nešto je malo vjerovatno ukoliko prije toga ne ode neki od aktualnih stopera, npr. Boateng. Vijet ćemo, transfer period još dugo traje pa možda i bude neki novi igrač u kadru za narednu sezonu.
Ne znam, ne sviđa mi se što su stali sa Saneom kad su pojačanja u pitanju. Ukoliko ode Thiago, veznjak nam je takođe neophodan, a ne bi bilo loše ni imati back up desnog beka
hoce hoffenheim sebastiana hoeneßa, navodno ga salihamidzic ne zeli pustiti.
ako je istina, nigdje veze da ga zadrzavaju kad sa flickom imaju vec dugorocan plan.
Tu je više problem trenutno dosta zategnutih odnosa na relaciji Bayern - Hoffenheim i to iz više razloga:
- Bayern je iz omladinskog pogona Hoffenheima doveo 2 igrača: Mamin Sanyang i Armindo Sieb, što im je TSG zamjerio jer smatraju da Bayernu ne trebaju mladi talenti drugih timova;
- Hoffenheim želi posuditi Bayernovog omladinca Oliver Batista Meier, međutim Bayern ga ne želi dati jer Flick planira sa njim naredne sezone;
Sada je tu još i ova priča oko Sebastiana Hoeneßa s tim da bih ga ja bez problema poslao u Hoffenheim ako on sam to želi jer ipak još nije neki kalibar trenera oko kojeg se vrijedi toliko boriti, a da pri tome možda neko drugi, zagrijaniji za rad sa timom Bayerna u 3.ligi, ostane uskraćen za pravu šansu da se dokazuje.
Sta je ovo ovako, sad sa Barsom, u polufinalu na Peopov Siti i na kraju najvjerovatnije Atletico
Ne znam jedino šta će biti od utakmice Atletico - RB Leipzig zbog corone koja je zakačila nekoliko igrača Atletica (a utakmica je već za 3 dana). Inače mi taj raspored ima dosta smisla
MeanMachine wrote: ↑10/08/2020 18:53
Ne znam jedino šta će biti od utakmice Atletico - RB Leipzig zbog corone koja je zakačila nekoliko igrača Atletica (a utakmica je već za 3 dana). Inače mi taj raspored ima dosta smisla
Ne znam, ali imamo paklen raspored
Ovdje ce najgori biti City ako se bilo koji od ova tri kluba moze reci da je najtezi protivnik
MeanMachine wrote: ↑10/08/2020 18:53
Ne znam, ali imamo paklen raspored
Ovdje ce najgori biti City ako se bilo koji od ova tri kluba moze reci da je najtezi protivnik
Hajmo prvo Barcelonu proći, to je već dovoljno teško, a ko čeka poslije vidjet ćemo. Ne treba ni potcijeniti ovaj dosta neobičan format završnice turnira, dosta nezgodan i gust raspored za sve ekipe, prakitčno nemaš pravo na kiks jer ako izbubiš ispadaš nakon jedne utakmice tako da je i psihološki aspekt pripreme i snage tima sada mnogo važniji nego inače u ovoj fazi Lige Prvaka. S te strane se nadam da Bayern ipak ima makar blagu prednost u odnosu na ostale ekipe koje su još u igri.
MeanMachine wrote: ↑10/08/2020 21:03
Hajmo prvo Barcelonu proći, to je već dovoljno teško, a ko čeka poslije vidjet ćemo. Ne treba ni potcijeniti ovaj dosta neobičan format završnice turnira, dosta nezgodan i gust raspored za sve ekipe, prakitčno nemaš pravo na kiks jer ako izbubiš ispadaš nakon jedne utakmice tako da je i psihološki aspekt pripreme i snage tima sada mnogo važniji nego inače u ovoj fazi Lige Prvaka. S te strane se nadam da Bayern ipak ima makar blagu prednost u odnosu na ostale ekipe koje su još u igri.
Naravno, raspored je novitet koji bi mogao promijeniti dosta toga ove sezone i mislim da ce biti iznenadjenja bas iz razloga sto se igra jedna utakmica.
Ali eto, za nadati se da trofej dolazi u Bavarsku
MeanMachine wrote: ↑10/08/2020 21:03
Naravno, raspored je novitet koji bi mogao promijeniti dosta toga ove sezone i mislim da ce biti iznenadjenja bas iz razloga sto se igra jedna utakmica.
Ali eto, za nadati se da trofej dolazi u Bavarsku