A ne znam sta da ti rechem. Upravu si, samo do kad stanje zamrznutog sukoba moze trajati. Pogledaj nas, i sve ce ti biti jasno koliko je krhak mirSanjarko wrote: ↑06/08/2020 14:28Ma kako god kontam, kontam da je sve bolje od rata.dr_Evil wrote: ↑06/08/2020 14:25Da Tito je imao neki takav plan sa Bosnom, da bude tampon izmedju velikosprke i velikohrvatske politike, pa mi opet nahebasmo ko sto bi i kasmir. Pushci. Vrni se na zavjereSanjarko wrote: ↑06/08/2020 14:23 https://webcache.googleusercontent.com/ ... clnk&gl=us
Evo ideje rjesenja problema oko Kasmira. Obrisali su ovo ovdje. Neznam moze te li i vi ovome pristupiti, ako krsim neko pravilo foruma izvinjavam se moderatorima. Ovo sam ja pisao tad nekad. Nick mi bio drugaciji.
Teorije Zavjere prerasle u mainstream
- dr_Evil
#151 Re: Teorije Zavjere prerasle u mainstream
- Sanjarko
#152 Re: Teorije Zavjere prerasle u mainstream
- Henry Chinaski
#153 Re: Teorije Zavjere prerasle u mainstream
Hajde TESLA jedi još malo pure prije nego se uključiš u ozbiljnu raspravu.TESLA_EDISON wrote: ↑06/08/2020 11:12Brzinom svjetlosti trebaće ti 2,5 miliona godina i pitanje je da li tamo ima bilo čega.
Crvotočinom? Samo je to sad za sad teorija.
Puno je faktora potrebnih za razvoj života na nekoj planeti. Evo samo neki:
1. Idealna udaljenost od zvijezde (i Venera i Mars su u zoni "zlatokose" ali nisu na idealnoj udaljenosti i znamo šta (ni)je tamo)
2. Idealan nagib planete (23° 26' 21,4119")
3. Idealana veličina i gravitacija
4. Idealna brzina rotacije
5. Idealan atmosferski pritisak
6. Idealna smjesa dušika i kisika (71%, 28%, 1% ostalo)
7. Idealna količina satelita (jedan)
8. Idealna udaljenost satelita (384.400 km)
9. Idealna veličina satelita (poluprečnik: 1.737,1 km)
10. Idealan sinodički period (365 d 5 h 48 min 46 s)
.
..
...
....
.....
......
Ovih faktora ima još 5-6 puta ovoliko. Sad da se to sve potrefi na još jednom mjestu, bez obzira na broj zvijezda, zaista nemoguće izgleda al opet, ko zna.
NASA prošle sedmice poslala rover na Mars da traži dokaze života, a MARS ne zadovoljava ni jedan od tvojih izmišljenih uslova.
Tipični primjerak levata koji najviše širi ovakve gluposti internetom je neko poput tebe koji površno zagrebe nešto gledajući Facebook i onda sere ljudima okolo očekujući tapšanje po ramenu i divljenje. Ovo je više tema za ljude koji su pročitali nekoliko knjiga i znaju tematiku.
- Tesla Edison
#154 Re: Teorije Zavjere prerasle u mainstream
O čemu ti života ti? Gdje ovdje piše da je Mars idealan?Henry Chinaski wrote: ↑06/08/2020 15:30Hajde TESLA jedi još malo pure prije nego se uključiš u ozbiljnu raspravu.TESLA_EDISON wrote: ↑06/08/2020 11:12Brzinom svjetlosti trebaće ti 2,5 miliona godina i pitanje je da li tamo ima bilo čega.
Crvotočinom? Samo je to sad za sad teorija.
Puno je faktora potrebnih za razvoj života na nekoj planeti. Evo samo neki:
1. Idealna udaljenost od zvijezde (i Venera i Mars su u zoni "zlatokose" ali nisu na idealnoj udaljenosti i znamo šta (ni)je tamo)
2. Idealan nagib planete (23° 26' 21,4119")
3. Idealana veličina i gravitacija
4. Idealna brzina rotacije
5. Idealan atmosferski pritisak
6. Idealna smjesa dušika i kisika (71%, 28%, 1% ostalo)
7. Idealna količina satelita (jedan)
8. Idealna udaljenost satelita (384.400 km)
9. Idealna veličina satelita (poluprečnik: 1.737,1 km)
10. Idealan sinodički period (365 d 5 h 48 min 46 s)
.
..
...
....
.....
......
Ovih faktora ima još 5-6 puta ovoliko. Sad da se to sve potrefi na još jednom mjestu, bez obzira na broj zvijezda, zaista nemoguće izgleda al opet, ko zna.
NASA prošle sedmice poslala rover na Mars da traži dokaze života, a MARS ne zadovoljava ni jedan od tvojih izmišljenih uslova.
Tipični primjerak levata koji najviše širi ovakve gluposti internetom je neko poput tebe koji površno zagrebe nešto gledajući Facebook i onda sere ljudima okolo očekujući tapšanje po ramenu i divljenje. Ovo je više tema za ljude koji su pročitali nekoliko knjiga i znaju tematiku.
- Dope_Man
#155 Re: Teorije Zavjere prerasle u mainstream
U najmanju ruku je smijesno gledati nasu planetu i ocekivati da je to "idealno" mjesto za zivot, i da samo takva planeta moze podrzati zivot.
Svemir je ogroman, mi ga nismo ni zagrebali ozbiljnim istrazivanjem, a poyelltencijalni zivot na drugim planetama ne mora biti ni slican zivotnim formama kakve imamo na Zemlji.
Pa cak i na Zemlji postoje ogromni ekstremi, od bica koja su osjetljiva na male varijacije okoline, do onih koji zive na morskom dnu, kilometrima ispod povrsine vode gdje sunce ne dopire, a ni covjek nije mogao ni sanjati da dodje do prije par decenija.
Naravno, i na samoj Zemlji se uvijeti mijenjaju otkako je same Zemlje i nije uvijek bila "idealna".
Svemir je ogroman, mi ga nismo ni zagrebali ozbiljnim istrazivanjem, a poyelltencijalni zivot na drugim planetama ne mora biti ni slican zivotnim formama kakve imamo na Zemlji.
Pa cak i na Zemlji postoje ogromni ekstremi, od bica koja su osjetljiva na male varijacije okoline, do onih koji zive na morskom dnu, kilometrima ispod povrsine vode gdje sunce ne dopire, a ni covjek nije mogao ni sanjati da dodje do prije par decenija.
Naravno, i na samoj Zemlji se uvijeti mijenjaju otkako je same Zemlje i nije uvijek bila "idealna".
- Tesla Edison
#156 Re: Teorije Zavjere prerasle u mainstream
Kakav svemir. Mi nismo ni 5% mora istražili a da znamo sve o svemiru. Puno se još ovdje treba istraživati.Dope_Man wrote: ↑06/08/2020 16:18 U najmanju ruku je smijesno gledati nasu planetu i ocekivati da je to "idealno" mjesto za zivot, i da samo takva planeta moze podrzati zivot.
- dr_Evil
#157 Re: Teorije Zavjere prerasle u mainstream
Lako meni za vas ravnozemljase, sve vam je ravno do mora ih
- Tesla Edison
#158 Re: Teorije Zavjere prerasle u mainstream
Samsung Galaxy S20 UltraThe 51st State wrote: ↑06/08/2020 14:06pogledaj francusku sf seriju missions, zanimljiv pogled na mars i to.dr_Evil wrote: ↑06/08/2020 14:00Da li su ono piramide sa desne strane od lica na Marsu, iste kao u Kairu, a Kairo je arapski naziv za MarsThe 51st State wrote: ↑06/08/2020 13:53 pa kad su probali da naprave piramidu sa alatima koji su bili dostupni egipcanima, nisu uspjeli nijedan blok da sastave, tako da to ostaje misterija,
200 tona ni danas ne mozes sa svim dostupnim tehnoloskim cudima tako lako pomjerati.![]()
E to su teorije koje ja volim, ne one da ne vakcinises djecu
![]()
cime je ovo slikano?
- dr_Evil
#159 Re: Teorije Zavjere prerasle u mainstream
Ali iako je ovaj kamen mali, zasto ne bi bio :
https://en.wikipedia.org/wiki/Benben
https://en.wikipedia.org/wiki/Pyramidion
https://en.wikipedia.org/wiki/Benben
https://en.wikipedia.org/wiki/Pyramidion
- tovarish
#160 Re: Teorije Zavjere prerasle u mainstream
Ne bih se složio. Religija je nastala kao posljedica vjerovanja prijašnjih ljudi koji su na taj način pokušali da sebi objasne život i sve oko nas, a nauke ni blizu da im to stručno objasni. Te ljude donekle razumijem, ali ovo danas, sa svim naučnim objašnjenjima, da i dalje vjeruje u nešto tako glupo je meni van svake pameti.
Da sumiram, religije valjaju gluposti na nivou teorija zavjera, ali nisu teorije zavjere, nego jednostavno proizvod historijskog procesa.
-
kakavdanakneiskustvu
#161 Re: Teorije Zavjere prerasle u mainstream
opijum za mase,tako nekako reče karl marx ako se ne varamtovarish wrote: ↑10/08/2020 12:41Ne bih se složio. Religija je nastala kao posljedica vjerovanja prijašnjih ljudi koji su na taj način pokušali da sebi objasne život i sve oko nas, a nauke ni blizu da im to stručno objasni. Te ljude donekle razumijem, ali ovo danas, sa svim naučnim objašnjenjima, da i dalje vjeruje u nešto tako glupo je meni van svake pameti.
Da sumiram, religije valjaju gluposti na nivou teorija zavjera, ali nisu teorije zavjere, nego jednostavno proizvod historijskog procesa.
- dr_Evil
#162 Re: Teorije Zavjere prerasle u mainstream
A onda ce ti fino objasniti da je Karl bio prikriveni vjernik i da je pod opijum podrazumjevao lijek, jer se opijum koristio kao lijek tada. Tako meni efendija objasni nekad u srednjoj, jos se ibretimkakavdanakneiskustvu wrote: ↑10/08/2020 12:58opijum za mase,tako nekako reče karl marx ako se ne varamtovarish wrote: ↑10/08/2020 12:41Ne bih se složio. Religija je nastala kao posljedica vjerovanja prijašnjih ljudi koji su na taj način pokušali da sebi objasne život i sve oko nas, a nauke ni blizu da im to stručno objasni. Te ljude donekle razumijem, ali ovo danas, sa svim naučnim objašnjenjima, da i dalje vjeruje u nešto tako glupo je meni van svake pameti.
-
kakavdanakneiskustvu
#163 Re: Teorije Zavjere prerasle u mainstream
otkud efendija u srednjoj školi?dr_Evil wrote: ↑10/08/2020 13:28A onda ce ti fino objasniti da je Karl bio prikriveni vjernik i da je pod opijum podrazumjevao lijek, jer se opijum koristio kao lijek tada. Tako meni efendija objasni nekad u srednjoj, jos se ibretimkakavdanakneiskustvu wrote: ↑10/08/2020 12:58opijum za mase,tako nekako reče karl marx ako se ne varamtovarish wrote: ↑10/08/2020 12:41
Ne bih se složio. Religija je nastala kao posljedica vjerovanja prijašnjih ljudi koji su na taj način pokušali da sebi objasne život i sve oko nas, a nauke ni blizu da im to stručno objasni. Te ljude donekle razumijem, ali ovo danas, sa svim naučnim objašnjenjima, da i dalje vjeruje u nešto tako glupo je meni van svake pameti.
Da sumiram, religije valjaju gluposti na nivou teorija zavjera, ali nisu teorije zavjere, nego jednostavno proizvod historijskog procesa.![]()
- dr_Evil
#164 Re: Teorije Zavjere prerasle u mainstream
'ebi ga, ja sam isao u ovu po Alijinom sistemu, bio vjeronauk kao izborni predmet. I ja izabrao, reko nece da skodikakavdanakneiskustvu wrote: ↑10/08/2020 13:31otkud efendija u srednjoj školi?dr_Evil wrote: ↑10/08/2020 13:28A onda ce ti fino objasniti da je Karl bio prikriveni vjernik i da je pod opijum podrazumjevao lijek, jer se opijum koristio kao lijek tada. Tako meni efendija objasni nekad u srednjoj, jos se ibretimkakavdanakneiskustvu wrote: ↑10/08/2020 12:58
opijum za mase,tako nekako reče karl marx ako se ne varam![]()
-
kakavdanakneiskustvu
#165 Re: Teorije Zavjere prerasle u mainstream
nisam znao da vjeronauk i u srednjoj ima
- dr_Evil
#166 Re: Teorije Zavjere prerasle u mainstream
Ne samo da ima, nego ulazi/o u prosjek. Diskriminacija
-
kakavdanakneiskustvu
#167 Re: Teorije Zavjere prerasle u mainstream
e zato moje dijete nece uciti te nebuloze
- dr_Evil
#168 Re: Teorije Zavjere prerasle u mainstream
Ma valja da nauci, fino je da poznaje svoju tradiciju. Ja svoje dijete odgajam kao ateistu, ali istovremeno bih postovao izbor ako postane vjernik. U svakom slucaju zelim da zna da familija njeguje svoje muslimansko porijeklo, jednako kao i komunisticko.
Rek'o sam mu da se kani tehnike i nek uci za ekonomiju ili doktUra, tamo su sve zene. A on samo gleda gdje mu je cucla dok ja pricam, kaze stari ne seri nego naspi mlijeka
-
kakavdanakneiskustvu
#169 Re: Teorije Zavjere prerasle u mainstream
mislim da mu ne treba da uci o nebulozama
- dr_Evil
#170 Re: Teorije Zavjere prerasle u mainstream
Najvaznije naucit ih da vjeruju u sebe, mislim da su moji roditelji to propustili nekako, mada moze bit da je i njih rat promijenio
-
paladinka
#171 Re: Teorije Zavjere prerasle u mainstream
Teorije zavjere su po mom misljenju ipak rasirene kod manjeg broja ljudi. Ali je tako da vecina tih ljudu uopce nisu spremni na neku diskusiju , tipicno , ako nesto hoces da dokazu , dokazi u unisteni ...Njihov argument.
- dr_Evil
#172 Re: Teorije Zavjere prerasle u mainstream
Da nam se dokopat biblioteke u vatikanu, siguran sam da bi se citava historija svijeta ponovno napisala.
E'o terije zavjere:
RockfellerNismo mogli prihvatiti Turke kao kolijevku civilizacija, zapravo, uradili smo sasvim suprotno, njihovo historijsko i kuluturno naslijeđe smo ukrali i svijetu smo ih perdstavili kao barbare, narod koji ne poznaju pravo i pravdu i u tome smo veoma dobro uspjeli. Sumerski kraljevi Urukagina i Urnammu stvorili su narod s mnogoboškom vjerom, te su, da bi uspostavili red i spriječili nepravdu osnovali zakone, tako su oni bili preci današnjice, dok današnja Turska je nacija s vjerom u jednog Boga, ali u njoj danas zahvaljujući našim nastojanjima prevladava prostitucija, mito i korupcija, lopovluk, nepravda, nepošteno sticanje imovine i ogromna razlika u društvu. Zapravo, da čovjek pročita historijske knjige vidio bi pravu istinu, ali današnjem čovjeku je mrsko da čita i vjeruje u sve ono što čuje. Čak sam i ja sve do tog momenta vjerovao da su Englezi najcivilizovanija nacija. Htjeo sam promjeniti temu nakon što mi se nije svidjelo ono što sam čuo.
- Tesla Edison
#173 Re: Teorije Zavjere prerasle u mainstream
Može li i jedna tema proći bez "agresivnih" ateista koji svaku temu useru svojim stavovima i nametanjem istih.
Boli me briga u šta vi vjerujete ili ne vjerujete. Vjerujte u gremline što se mene tiče al ne morate svaku temu trovati.
Ovdje govorimo o teorijama zavjere moje su prerasle u mainstream i držimo se toga. Ima i PDF i tema o religiji pa tamo idite i raspravljajte koliko god želite.
Boli me briga u šta vi vjerujete ili ne vjerujete. Vjerujte u gremline što se mene tiče al ne morate svaku temu trovati.
Ovdje govorimo o teorijama zavjere moje su prerasle u mainstream i držimo se toga. Ima i PDF i tema o religiji pa tamo idite i raspravljajte koliko god želite.
- Tesla Edison
#174 Re: Teorije Zavjere prerasle u mainstream
Ja bih rekao također, kada bi se objelodanile apsolutno sve tajne američke vlade, svi dokumenti, kako vojni tako i civilni, svijet bi se naopako okrenuo
Također, zanimljive su priče o Svetom gralu i Zavjetnom kovčegu. Gdje su, ko ih je našao i da li ih je iko ikad pronašao, kakve veze Hitler ima sa tim svim? E to su teorije koje volim
- dr_Evil
#175 Re: Teorije Zavjere prerasle u mainstream
TESLA_EDISON wrote: ↑13/08/2020 11:38 Može li i jedna tema proći bez "agresivnih" ateista koji svaku temu useru svojim stavovima i nametanjem istih.
Tesko je odvojiti teorije zavjere od religije. Treba onda da bolje definisemo sta ti spada pod teoriju zavjere.
Forum treba da cuje obje strane, a ne samo kako jedna strana iznosi teorije. Kad izneses teoriju onda mozes ocekivati da ce je neko posrati. Vecina stvari ovde nema veze sa teorijom zavjere, kakva je zavjera u licu na mjesecu